[biblioteka] Zdałeś prawo jazdy? Dokument...
Mysle, ze trzeba bedzie formalnie zaskarzyc decyzje Wydzialu Komunikacji do Sadu Administracyjnego; niech radza, jak wybrnac z bubla prawnego<br><hr>pabblo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem w takiej samej sytuacji jak wyżej i zastanawia mnie jedno - czy jesli zgodzę się na A2 to za te 2 lata otrzymam prawo jazdy kat. A na zasadzie wymiany dokumentu czy będę musiał robić od nowa kurs i egzaminy na kat. A ?
Osobiście zdałem 23 listopada i najgorsze jest w tym to że nikt kompletnie nie powiedział o możliwości zaistnienia takiej sytuacji przez ten cały czas tak samo jak i moich znajomych a mam kilku którzy mają dokładnie tak samo ...<br><hr>Adams
Osobiście zdałem 23 listopada i najgorsze jest w tym to że nikt kompletnie nie powiedział o możliwości zaistnienia takiej sytuacji przez ten cały czas tak samo jak i moich znajomych a mam kilku którzy mają dokładnie tak samo ...<br><hr>Adams
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie jestem pewien, ale jeśli ukończyłeś kurs na kat. A przed wejściem nowych zasad to kursu robić ponownie nie musisz, tylko później normalnie zapisać się na egzamin. na kat. A (pełną).<br><hr>SzubiKomentatorzy napisał(a):Jestem w takiej samej sytuacji jak wyżej i zastanawia mnie jedno - czy jesli zgodzę się na A2 to za te 2 lata otrzymam prawo jazdy kat. A na zasadzie wymiany dokumentu czy będę musiał robić od nowa kurs i egzaminy na kat. A ?
Osobiście zdałem 23 listopada i najgorsze jest w tym to że nikt kompletnie nie powiedział o możliwości zaistnienia takiej sytuacji przez ten cały czas tak samo jak i moich znajomych a mam kilku którzy mają dokładnie tak samo ...<br><hr>Adams<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawo jazdy kat. A uprawniające do jazdy dowolnymi motocyklami będzie można zrobić w wieku 20 lat, jeżeli osoba co najmniej od 2 lat posiada prawo jazdy kat. A2 a w wieku 24 lat, jeżeli osoba nie posiadała prawa jazdy kat. A2.
Źródło: <a href="http://tvp.info/informacje/polska/nowe-zasady-egzaminow-na-prawo-jazdy/9801803" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://tvp.info/informacje/polska/nowe-zasady-egzaminow-na-prawo-jazdy/9801803</a> <br><hr>mk2
Źródło: <a href="http://tvp.info/informacje/polska/nowe-zasady-egzaminow-na-prawo-jazdy/9801803" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://tvp.info/informacje/polska/nowe-zasady-egzaminow-na-prawo-jazdy/9801803</a> <br><hr>mk2
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem w tej samej sytuacji. Z tego co wiem to błąd popełnił ustwodawca nie określając przepisów przejściowych... Nie określone zostało też czy po ukończeniu wymaganego wieku kategorie A otrzyma się, a zależy to od "dobrej woli" starostwa... Jak dla mnie idealna sprawa do pozwu zbiorowego. Bo jakim cudem zdanie egzaminu PAŃSTWOWEGO w PAŃSTWOWYM ośrodku może nie uprawniać do otrzymania danej kategori ??<br><hr>kogutKomentatorzy napisał(a):Jestem w takiej samej sytuacji jak wyżej i zastanawia mnie jedno - czy jesli zgodzę się na A2 to za te 2 lata otrzymam prawo jazdy kat. A na zasadzie wymiany dokumentu czy będę musiał robić od nowa kurs i egzaminy na kat. A ?
Osobiście zdałem 23 listopada i najgorsze jest w tym to że nikt kompletnie nie powiedział o możliwości zaistnienia takiej sytuacji przez ten cały czas tak samo jak i moich znajomych a mam kilku którzy mają dokładnie tak samo ...<br><hr>Adams<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pozew zbiorowy. To jedyne co nam zostaje ...<br><hr>kogutKomentatorzy napisał(a):Mysle, ze trzeba bedzie formalnie zaskarzyc decyzje Wydzialu Komunikacji do Sadu Administracyjnego; niech radza, jak wybrnac z bubla prawnego<br><hr>pabblo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jestem za , trzeba napisać pozew zbiorowy , prawko zdałem 28 października i nie wybierałem bo robiłem na B , nikt łaskawie nie raczył mnie powiadomić o takim nowym prawie , państwo w państwie ! jak za konuny...<br><hr>Biały
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie isę z Toba zgadzam, ale chyba każdy jak to juz w Polsce się ukorzeniło - "tańczy jak mu zagrają" i podejrzewam, że pomimo iż nikomu sie to nie podoba, nikt się nie będzie chciał się postawić, a pojedyncze jednostki nie dadzą rady - tak myślę<br><hr>AdamsKomentatorzy napisał(a):Jestem w takiej samej sytuacji jak wyżej i zastanawia mnie jedno - czy jesli zgodzę się na A2 to za te 2 lata otrzymam prawo jazdy kat. A na zasadzie wymiany dokumentu czy będę musiał robić od nowa kurs i egzaminy na kat. A ?
Osobiście zdałem 23 listopada i najgorsze jest w tym to że nikt kompletnie nie powiedział o możliwości zaistnienia takiej sytuacji przez ten cały czas tak samo jak i moich znajomych a mam kilku którzy mają dokładnie tak samo ...<br><hr>Adams<br>Komentatorzy napisał(a):Jestem w tej samej sytuacji. Z tego co wiem to błąd popełnił ustwodawca nie określając przepisów przejściowych... Nie określone zostało też czy po ukończeniu wymaganego wieku kategorie A otrzyma się, a zależy to od "dobrej woli" starostwa... Jak dla mnie idealna sprawa do pozwu zbiorowego. Bo jakim cudem zdanie egzaminu PAŃSTWOWEGO w PAŃSTWOWYM ośrodku może nie uprawniać do otrzymania danej kategori ??<br><hr>kogut<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kto miał Cię powiadomić? Do 19 Stycznia i WORD-y i OSK liczyli na kolejne odroczenie wejścia przepisów. Po 19 Stycznia WORD-y przebudowują place, zmieniają park maszynowy, a oficjalnego info dla o egzaminach dla OSK wciąż brak. Wznowienie egzaminów nastąpi około 31 Marca.Komentatorzy napisał(a):jestem za , trzeba napisać pozew zbiorowy , prawko zdałem 28 października i nie wybierałem bo robiłem na B , nikt łaskawie nie raczył mnie powiadomić o takim nowym prawie , państwo w państwie ! jak za konuny...<br><hr>Biały<br>
Na protesty to już jest za późno, redakcje się podniecały nową teorią, a o praktyce wszyscy zapominali.
Tak naprawdę jedyna droga to RPO i TK, albo koledzy motocykliści będący posłami PO, bo innych posłów nikt nie słucha i próba interwencji do D.T.<br><hr>mufka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Starostwo tak jak i WORD-y działają zgodnie z rozporządzeniem Ministra Transportu i Ustawą o Kierujących Pojazdami, a to można zaskarżyć jedynie do TK<br><hr>alaKomentatorzy napisał(a):Mysle, ze trzeba bedzie formalnie zaskarzyc decyzje Wydzialu Komunikacji do Sadu Administracyjnego; niech radza, jak wybrnac z bubla prawnego<br><hr>pabblo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
właśnie podobno to czy otrzymamy za 2 lata kategorię A zależy od "dobrej woli" starostwa. Chamstwo w państwie, tyle.<br><hr>kogutKomentatorzy napisał(a):Jestem w takiej samej sytuacji jak wyżej i zastanawia mnie jedno - czy jesli zgodzę się na A2 to za te 2 lata otrzymam prawo jazdy kat. A na zasadzie wymiany dokumentu czy będę musiał robić od nowa kurs i egzaminy na kat. A ?
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gdyby zebrało się ze 100 osób w takiej sytuacji to ściepa po stówie i można zaskarżać ustawę, która została napisana niedbale i wielu kwestii nie uwzględnia... Tylko ciężko zorganizować taką akcję<br><hr>kogutKomentatorzy napisał(a):jestem za , trzeba napisać pozew zbiorowy , prawko zdałem 28 października i nie wybierałem bo robiłem na B , nikt łaskawie nie raczył mnie powiadomić o takim nowym prawie , państwo w państwie ! jak za konuny...<br><hr>Biały<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bo UK to normalny administracyjnie kraj, w Polsce busz, dzicz i banda wiecznie głodnych krwiopijców<br><hr>asKomentatorzy napisał(a):A wystarczyłoby żeby pod uwagę była brana data zdania egzaminu a nie data zaksięgowania w starostwie... Ja zdawałem prawko na motor w UK, zaraz po zdaniu egzaminu praktycznego otrzymuje się certyfikat, który upoważnia do jazdy do momentu otrzymania właściwego prawa jazdy, które nawiasem mówiąc jest już załatwiane przez ośrodek egzaminacyjny i przysyłane pocztą.<br><hr>Marloth<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="https://www.facebook.com/ZdalesPrawoJazdyDokumentDostanieszZa6Lat?fref=ts" target="blank" class="link" rel="nofollow">https://www.facebook.com/ZdalesPrawoJazdyDokumentDostanieszZa6Lat?fref=ts</a>Komentatorzy napisał(a):jestem za , trzeba napisać pozew zbiorowy , prawko zdałem 28 października i nie wybierałem bo robiłem na B , nikt łaskawie nie raczył mnie powiadomić o takim nowym prawie , państwo w państwie ! jak za konuny...<br><hr>Biały<br>
Strona na której można zbierać ludzi i organizować się na jakieś działania. Musimy walczyc o swoje bo sytuacja jest skandaliczna...Ja już napisałem pismo do RPO i planuje dalsze męczenie naszych urzędników. <br><hr>kogut
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam dokładnie identyczną sytuację, MORD wprowadził mnie w błąd tak jak Natalię. Identyczne konsekwencje. Jestem załamany całą sytuacją. <br><hr>Bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No właśnie ja też jestem w takiej sytuacji nie chcą mi dać kat. A. Byłem w starostwie powiatowym w Chełmie i tam powiedzieli mi że jest możliwość odwoływania się i napisania skarg które oni gdzieś tam wyślą ale zapewne i tak nic to nie da tylko zmarnowany czas i pieniądze w błoto.<br><hr>Daniel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyli jednak jest jakiś sposób na otrzymanie tego prawka, jesteś w stanie się ze mną skontaktować mailowo?Komentatorzy napisał(a):Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar<br>
Potrzebuję więcej informacji.<br><hr>Arek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W sytuacjach przejsciowych prawie wszystko zalezy od dobrej woli (interpretacji przepisow) urzedasow. Niestety w Polsce takie cos jak "dobra wola urzednika" jest tak samo realne jak 1000 kilometrow autostrad przed 2012r.
Typowy powiatowy albo gminny urzedas, posadzony na stanowisko za pomoca swojej ciotki, wujka albo dziadka woli zalatwic sprawe odmownie (czyli nic nie zrobic) niz pomoc czlowiekowi bo a nuz "cos zrobie zle".
Jak wchodze do urzedu gminy w moim miescie i widze ta bande pacanow jak lataja z papierami w dloniach i z madrymi minami to mnie szlag trafia.<br><hr>Przemek
Typowy powiatowy albo gminny urzedas, posadzony na stanowisko za pomoca swojej ciotki, wujka albo dziadka woli zalatwic sprawe odmownie (czyli nic nie zrobic) niz pomoc czlowiekowi bo a nuz "cos zrobie zle".
Jak wchodze do urzedu gminy w moim miescie i widze ta bande pacanow jak lataja z papierami w dloniach i z madrymi minami to mnie szlag trafia.<br><hr>Przemek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem na czym to polega ale u mnie zadnego klopotu nie bylo. Mi sie wydaje ze kazdy urząd inaczej interpretuje ten przepis.Komentatorzy napisał(a):Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar<br>Komentatorzy napisał(a):Czyli jednak jest jakiś sposób na otrzymanie tego prawka, jesteś w stanie się ze mną skontaktować mailowo?
Potrzebuję więcej informacji.<br><hr>Arek<br>
matbar94@gmail.com<br><hr>matbar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 19 gości