Wzrost a jazda na motocyklu 50 cm³
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wzrost a jazda na motocyklu 50 cm³
Witajcie !
Otóż na wstępie od razu powiem że mam skończone 13 lat.Chcę tylko odpowiedzi a nie jakieś wyzwiska kierowane w moją stronę.Dziękuje.
Za jakiś czas będę zdawał na kartę motorowerową (ósemki itp opanowałem już w tamtym roku na skuterze) i raczej nie martwię się o to czy nie zdam ale o to czy dam radę jeździć na motorze 50.
Bardzo podoba mi siÄ™ aprilia RS 50 cm³ , lecz mam problem . Chodzi o to że po prostu jestem niski . Mam 165 cm i 60 kg wagi i bojÄ™ siÄ™ że nie dam rady zasiąść na tym motorowerze
Myślę o tym bardzo poważnie , rodzice obiecali mi że jak zdam to kupią mi jakiś motocykl którym będę mógł jeździć .
Chodzi o to że jestem niski i nie wiem czy dam radę jeździć na tym motocyklu , jak myślicie ?
Jeśli nie aprilia to jaki inny ?
Proszę o traktowanie mnie poważnie
Pozdrawiam
Otóż na wstępie od razu powiem że mam skończone 13 lat.Chcę tylko odpowiedzi a nie jakieś wyzwiska kierowane w moją stronę.Dziękuje.
Za jakiś czas będę zdawał na kartę motorowerową (ósemki itp opanowałem już w tamtym roku na skuterze) i raczej nie martwię się o to czy nie zdam ale o to czy dam radę jeździć na motorze 50.
Bardzo podoba mi siÄ™ aprilia RS 50 cm³ , lecz mam problem . Chodzi o to że po prostu jestem niski . Mam 165 cm i 60 kg wagi i bojÄ™ siÄ™ że nie dam rady zasiąść na tym motorowerze

Myślę o tym bardzo poważnie , rodzice obiecali mi że jak zdam to kupią mi jakiś motocykl którym będę mógł jeździć .
Chodzi o to że jestem niski i nie wiem czy dam radę jeździć na tym motocyklu , jak myślicie ?
Jeśli nie aprilia to jaki inny ?
Proszę o traktowanie mnie poważnie

Pozdrawiam
- DaeF
- Świeżak
Niepoważny dzieciak:D
Nie no żartuje oczywiście. Pierwsza sprawa to nie będziesz zdawał karty motorowerowej tylko normalny egzamin na prawo jazdy AM w Wordzie! Z teorią i praktyką.
Co dotej aprilli to musiałbyś gdzieś się przysiąść i zobaczyć jak to wygląda.
50cm3 to motorower nie motocykl;)
Nie no żartuje oczywiście. Pierwsza sprawa to nie będziesz zdawał karty motorowerowej tylko normalny egzamin na prawo jazdy AM w Wordzie! Z teorią i praktyką.
Co dotej aprilli to musiałbyś gdzieś się przysiąść i zobaczyć jak to wygląda.
50cm3 to motorower nie motocykl;)
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
No właśnie jedynie gdzie widziałem to tylko w internecie.Niestety nie znalazłem szczegółowych rozmiarów czyli wysokość itp
Ale gdy przysiadam inne motory np. ostatnio na zippie 125 to miałem większą część stopy na ziemi , lecz cofnąć to było bardzooo trudny nogami , siedząc heheh
"Motocykl" lepiej brzmi
hehe

Ale gdy przysiadam inne motory np. ostatnio na zippie 125 to miałem większą część stopy na ziemi , lecz cofnąć to było bardzooo trudny nogami , siedząc heheh
"Motocykl" lepiej brzmi

- DaeF
- Świeżak
-
fliper210 - Świeżak
ja powiem ci tak. nie martw sie. spokojnie dasz rade. ja jestem praktycznie w tym samym wieku co ty. moze troszeczke starszy ewentualnie. mam ok 165cm wzrostu czyli tak jak ty. narazie mam dt 50R i spokojnie daje rade. nawet by mogłaby byc wyzsza. nie przeszkadzało by mo to. wiec na rs spokojnie dasz rade bo dt jest wyższa. I jak bd sie przysiadał to nie martw sie o wage moto. na początku wydaje sie że ciężar strzaszny. dt np ma wysoko środek ciężkości to juz wgl. ale jak sie przyzwyczaisz to bd git
Pozdro.

- bboymojen
- Świeżak
jak najbardziej tak. mój znajomy juz 3 sezony lata i wszystko jest w porządku. Jeśli tylko kupisz jakiegoś w dobrym stanie a nie padalca jakiegoś to pośmigasz sobie
to jest motor szosowy i mała pojemnośc więc nie trzeba jakiś wielkich umiejętności. kupisz, pośmigasz troche i go spokojnie ogarniesz. A o jakim roczniku myślałeś i ile masz na niego kasy? bo te starsze rski moim zdaniem są dobre, a kosztują znacznie mneij
a, no i jak szukasz już motoroweru o wyglądzie takiego ścigacza rozumiem to możesz szukać też Yamaha TZR, i Rieju GPR czy jakoś tak tez bd niezłe bo ma silnik AM6 raczej, czyli ten sam co w TZRce
a chcesz koniecznie takiego "ścigacza" czy jakies supermoto czy cos może być?
Bo jak SM to polecam DT w wersi SM.

a, no i jak szukasz już motoroweru o wyglądzie takiego ścigacza rozumiem to możesz szukać też Yamaha TZR, i Rieju GPR czy jakoś tak tez bd niezłe bo ma silnik AM6 raczej, czyli ten sam co w TZRce

Bo jak SM to polecam DT w wersi SM.
- bboymojen
- Świeżak
Na TZR przy tym wzroście będziesz stał obiema nogami na palcach. Ja mam 170 i 70kg wagi i brakuje mi jeszcze ciut żeby stanąć obiema stopami na płasko. Natomiast temat jest o RS, wiec słyszałem (nie siedziałem nigdy) że jest troche nizsza niż TZRka i na niej nie powinieneś mieć problemu. Waga jest praktycznie żadna, wiec jeśli te Twoje 60kg to mieśnie a nie sam tłuszcz, to bez problemu sobie poradzisz. Oczywiście ja mówie o RS w tej średniej budzie. Ta w nowej jest wyższa.
-
Arturo925 - Stały bywalec
to, ze na allegro piszą że w bdb stanie to nie znaczy że w takowym jest
ale jak masz 5-6 tys. to bez żadnego problemu w tej cenie znajdziesz. tylko trzeba pojechać, obejżeć, sprawdzić w jakim stanie. nie napalaj sie. bo potem bd żałował. jak nie wiesz to poszukaj sb, google nie gryzie. na co zwócić uwage przy zakupie motocykla. A na początek to jest dobre moto. 50cc więc mocy nie bd dla cb za dużo
jak nie jesteś jakiś szałaput tylko normalny rozsądny człowiek, to nawet rs 125 byś mógł sb kupić. nie widze problemu. troche czasu na ogarnięcie i spoko 

- bboymojen
- Świeżak
spokojnie bd odpowiednia. ja mam tyle samo wzrostu i na full crossach 125 daje rade a one maja tak z 940mm.
a 125 to nie przesada. co to jest 30 pare koni na szosowe moto. pikuÅ›
crossy 125 mają po 45 koni, są wyższe i w terenie sie jeździ dużo trudniej. a jest to do ogarnięcia
patrz na przebieg moto. bo jeśli jest duży, nie wiem ile rski wytzrymują. ale raczej maks 20 tys. więc jak bd miała blisko tego a nie miała remontu to spodziewaj sie że w takim będzie trzeba go zrobić. a to sporo kosztuje.
a 125 to nie przesada. co to jest 30 pare koni na szosowe moto. pikuÅ›

- bboymojen
- Świeżak
BBoymojen weź idź człowieku z tego tematu i nie mąć chłopakowi w głowie. 200 konny litr też da się ogarnąć prawda? co to jest przecież stosunek 1:1,2...
@bierz jaka ci się podoba 50cm, raz nie masz uprawnień na 125cm, dwa 30 km to sporo.. już.
@bierz jaka ci się podoba 50cm, raz nie masz uprawnień na 125cm, dwa 30 km to sporo.. już.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 15 gości