Zobacz wątek - R6 problem z odpaleniem

R6 problem z odpaleniem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

R6 problem z odpaleniem

Postprzez jabbar89 » 22/11/2012, 23:33

Witam,

mam problem z odpaleniem moto. Po przekreceniu kluczyka zapalają się zegary, lampki kontrolne sie "resetuja", wciskam zaplon, rozrusznik warczy jak szalony, po czym po chwili wszystko gasnie i zapala sie kontrolka silnika. Probowalem odpalic na gaz, cos tam na obroty wszedl ale nie odpalil. Przy ostatniej jezdzie nie bylo najmniejszych problemow z odpaleniem.. Niedawno odebralem moto od mechanika, jezdzilem moze 2-3 razy od tamtego czasu, mialem wymieniany naped i regulowane zawory. Czy mozliwe ze swiece padly tak z dnia na dzien? Sprzet to yamaha r6 2003, pomocy ://
jabbar89
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22/3/2012, 11:28


Postprzez Mentos1111 » 24/11/2012, 09:38

Myśle że jeśli to świece to dawały by o sobie znać prędzej. Nie wiem jak to jest w R6 ale świeca to świeca bo u mnie w kawie jak już powoli padały to przy rozgrzanym silniku do temp troche wyższej niz podczas jazdy w trasie, ciezko bylo odpalic, musiałem chwile poczekać az delikatnie temp spadnie. Na zimnym silniku z takimi swiecami nie za ciekawymi nigdy nie mialem problemu z odpaleniem.
Mentos1111
Świeżak
 
Posty: 57
Dołączył(a): 8/7/2012, 13:21
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez jabbar89 » 3/12/2012, 20:21

Update tematu:
Udalo mi sie odpalic w zeszla ndz sprzeta na popych, robilem to 3x, bo za 2 pierwszymi razami gdy przejechalem kawalek i zwolnilem to znowu gasl. Za 3 razem pojezdzilem troche dluzej, dalem mu sie rozgrzac i normalnie juz mi smigal jak nalezy. Dzien pozniej odpalil bez najmniejszego problemu, nic nie marudzil podczas jazdy. Postal 5 dni, chcialem pojezdzic w te sobote i znowu lipa. Z tym ze z tego co zauwazylem to odpala, ale doslownie na ulamek sekundy, po czym gasnie. Co to moze byc?
jabbar89
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22/3/2012, 11:28

Postprzez RUTRA.RD » 12/12/2012, 12:53

po czym gasnie i nie odpala?
aku dobry daje prad oczywiscie?
wymien swiece
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Avatar użytkownika
RUTRA.RD
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 4151
Dołączył(a): 14/10/2010, 11:58
Lokalizacja: Satanistyczna pustka umysłowa



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości




na gr