[BMW R1200GS Rallye] BMW R1200GS Rallye - prezent pożegna
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
[BMW R1200GS Rallye] BMW R1200GS Rallye - prezent poż
Dyskusja na temat: BMW R1200GS Rallye - prezent pożegnalny
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
BMW R1200GS Rallye - prezent pożegnalny
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
BMW R1200GS Rallye - prezent pożegnalny
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie zgodzę się, że stary model nie jest już wystarczający do walki z konkurencją, jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek mu zagroził... Prawda jest taka, że jednak niemcy (celowo przez małe "n", bo ich nie lubię) pierwsi zrobili GS-a, przez wiele lat go doskonaląc i znają się na tym jak nikt. Reszta próbuje jedynie wykorzystać modę na wielkie podróżne enduro i go skopiować, moim zdaniem dość nieudolnie...<br><hr>xxx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bezkonkurencyjny w nurkowaniu jak kotwica tankowca. Sprawdzone wielokrtotnie.<br><hr>użytkownik GS'aKomentatorzy napisał(a):Sorry, akle po zjechaniu w teren GS w swojej klasie nadal jest bezkonkurencyjny. <br><hr>neuro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jedyny powód sukcesu GS'a to moda na śmigło - niestety zwykły snobizm. motocykl jest rzeczywiście dobry ale ... jego jedyna przewagą nad konkurencją jest zasięg ale .... po zatankowaniu do pełna lepiej trzymać się asfaltu bo w terenie robi się jak rozbujane wahadło. uwaga na grząski piach - tutaj niespodzianka gwarantowanaKomentatorzy napisał(a):Nie zgodzę się, że stary model nie jest już wystarczający do walki z konkurencją, jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek mu zagroził... Prawda jest taka, że jednak niemcy (celowo przez małe "n", bo ich nie lubię) pierwsi zrobili GS-a, przez wiele lat go doskonaląc i znają się na tym jak nikt. Reszta próbuje jedynie wykorzystać modę na wielkie podróżne enduro i go skopiować, moim zdaniem dość nieudolnie...<br><hr>xxx<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jeżeli jest taki wspaniały to dlaczego odchodzi?<br><hr>xKomentatorzy napisał(a):Sorry, akle po zjechaniu w teren GS w swojej klasie nadal jest bezkonkurencyjny. <br><hr>neuro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pierwsza sprawa jest duża różnica między starymi modelami GS, a nowymi. Wg mnie na gorszę dla nowego. Starymi można było przejechać pół świata i tylko uzupełniać paliwo. W nowym już tak nie jest budowa modułowa, oraz produkowanie nie których podzespołów w Indiach swoje robi. A najgorsza jest elektronika która zabiła niezawodność tego motocykla. Co do terenu, ten motocykl dobrze sobie daję radę przy ubitej drodze na lekkim szutrze. Ale większy teren - jest zaciężni. Więc przyszły nabywca musi sobie zadać pytanie, do czego będzie używał tego motocykla. Bo jeżeli GS ma być używane tylko do asfaltu - jest dużo lepszych motocykli do jazdy po asfaltach. A co najważniejsze tańszych.
Często można spotkać wpisy że " i tak wszyscy w końcu kończą swoją przygodę na motocyklach na BMW - GS", w moim przypadku po przygodzie ze starszym GS 1150 (który był super motocyklem) i GS 1200 adventure (którego awaryjność była przerażająca) już raczej nie wrócę do modelów GS. Gdyż jest naprawdę wg mnie klika lepszych motocykli na rynku. Nie piszę tu nawet o małym GS 650 który jest w całości produkowany w Indiach - którego jakość dużo odbiega od swojego większego brata. <br><hr>moto
Często można spotkać wpisy że " i tak wszyscy w końcu kończą swoją przygodę na motocyklach na BMW - GS", w moim przypadku po przygodzie ze starszym GS 1150 (który był super motocyklem) i GS 1200 adventure (którego awaryjność była przerażająca) już raczej nie wrócę do modelów GS. Gdyż jest naprawdę wg mnie klika lepszych motocykli na rynku. Nie piszę tu nawet o małym GS 650 który jest w całości produkowany w Indiach - którego jakość dużo odbiega od swojego większego brata. <br><hr>moto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A które podróżne enduro (poza KTM) radzi sobie w piachu, Twoim zdaniem? Przewagą GSa nad konkurencją jest nie tylko zasięg, ale i zawieszenie, prosty silnik który możesz samodzielnie serwisować nawet w Mongolii, niezawodność (mój ma 120 000km), spalanie w granicach 4.5- 5l/100km. To konstrukcja sprawdzona na wyprawach i pewna. Nie wiadomo jak Tenere czy Crosstourer będzie się sprawował po 100 tyś km ciężkiej wyprawowej orki.<br><hr>SnickKomentatorzy napisał(a):Nie zgodzę się, że stary model nie jest już wystarczający do walki z konkurencją, jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek mu zagroził... Prawda jest taka, że jednak niemcy (celowo przez małe "n", bo ich nie lubię) pierwsi zrobili GS-a, przez wiele lat go doskonaląc i znają się na tym jak nikt. Reszta próbuje jedynie wykorzystać modę na wielkie podróżne enduro i go skopiować, moim zdaniem dość nieudolnie...<br><hr>xxx<br>Komentatorzy napisał(a):jedyny powód sukcesu GS'a to moda na śmigło - niestety zwykły snobizm. motocykl jest rzeczywiście dobry ale ... jego jedyna przewagą nad konkurencją jest zasięg ale .... po zatankowaniu do pełna lepiej trzymać się asfaltu bo w terenie robi się jak rozbujane wahadło. uwaga na grząski piach - tutaj niespodzianka gwarantowanatak więc moto idealne na szuterek i nic poza tym.<br><hr>miłośnik enduro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Odchodzi? Dostaje nowy silnik chłodzony powietrzem, a nie odchodzi.<br><hr>SnickKomentatorzy napisał(a):Sorry, akle po zjechaniu w teren GS w swojej klasie nadal jest bezkonkurencyjny. <br><hr>neuro<br>Komentatorzy napisał(a):jeżeli jest taki wspaniały to dlaczego odchodzi?<br><hr>x<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem mechanikiem w serwisie BMW i powiem tylko tyle. Ze ten motocykl jest super do jazdy zwłaszcza w terenie. Może ,że pod nazwą "większy teren" masz na myśli taki w którym daje sobie rade tylko hard enduro. Zgodze się ,że elektryka zwłaszcza w najnowszych modelach potrafi szwankować zwłaszcza listwa paliwowa ,ale pomimo tego i tak uważam ,że nie ma LEPSZEGO motocykla obecnie na rynku w tej klasie.<br><hr>TallusKomentatorzy napisał(a):Pierwsza sprawa jest duża różnica między starymi modelami GS, a nowymi. Wg mnie na gorszę dla nowego. Starymi można było przejechać pół świata i tylko uzupełniać paliwo. W nowym już tak nie jest budowa modułowa, oraz produkowanie nie których podzespołów w Indiach swoje robi. A najgorsza jest elektronika która zabiła niezawodność tego motocykla. Co do terenu, ten motocykl dobrze sobie daję radę przy ubitej drodze na lekkim szutrze. Ale większy teren - jest zaciężni. Więc przyszły nabywca musi sobie zadać pytanie, do czego będzie używał tego motocykla. Bo jeżeli GS ma być używane tylko do asfaltu - jest dużo lepszych motocykli do jazdy po asfaltach. A co najważniejsze tańszych.
Często można spotkać wpisy że " i tak wszyscy w końcu kończą swoją przygodę na motocyklach na BMW - GS", w moim przypadku po przygodzie ze starszym GS 1150 (który był super motocyklem) i GS 1200 adventure (którego awaryjność była przerażająca) już raczej nie wrócę do modelów GS. Gdyż jest naprawdę wg mnie klika lepszych motocykli na rynku. Nie piszę tu nawet o małym GS 650 który jest w całości produkowany w Indiach - którego jakość dużo odbiega od swojego większego brata. <br><hr>moto<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Litości, kompromitowanie sie ma jakieś granice...Zawieszenie dużego GS-a w porównaniu z duzym KTMem dzieli na niekorzyść BMW przepaść -zwłaszcza w terenie.<br><hr>txaKomentatorzy napisał(a):Sorry, akle po zjechaniu w teren GS w swojej klasie nadal jest bezkonkurencyjny. <br><hr>neuro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jasne, nieudolnie... KTM 990 na każdym asfalcie, niezależnie czy gładkim jak stół czy dziurawym, idzie jak przyklejony. W terenie to już w ogóle nie ma porównania.<br><hr>tronKomentatorzy napisał(a):Nie zgodzę się, że stary model nie jest już wystarczający do walki z konkurencją, jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek mu zagroził... Prawda jest taka, że jednak niemcy (celowo przez małe "n", bo ich nie lubię) pierwsi zrobili GS-a, przez wiele lat go doskonaląc i znają się na tym jak nikt. Reszta próbuje jedynie wykorzystać modę na wielkie podróżne enduro i go skopiować, moim zdaniem dość nieudolnie...<br><hr>xxx<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jedynym turystykiem jakim zapuściłbym się w teren (z obecnych) jest 660 xtz tenere.Choć to zupełnie inna klasa mocy niż GS 1200. Mówienie, że GS czy Crostourer czy KTM 990 nadają się do jady w terenie jest niczym porównanie obywatela Grockiego do kobiety. Obecne motocykle turystyczne radzą sobie dużo gorzej w terenie niż ich odpowiedniki z lat 90-tych (Transalp, Africa , GS 1100). Jeździłem GS 1150 i Transalpem 600 i XTZ 660 to wiemKomentatorzy napisał(a):Sorry, akle po zjechaniu w teren GS w swojej klasie nadal jest bezkonkurencyjny. <br><hr>neuro<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
weź koło i jebnij sie w czoło<br><hr>19caliKomentatorzy napisał(a):Pierwsza sprawa jest duża różnica między starymi modelami GS, a nowymi. Wg mnie na gorszę dla nowego. Starymi można było przejechać pół świata i tylko uzupełniać paliwo. W nowym już tak nie jest budowa modułowa, oraz produkowanie nie których podzespołów w Indiach swoje robi. A najgorsza jest elektronika która zabiła niezawodność tego motocykla. Co do terenu, ten motocykl dobrze sobie daję radę przy ubitej drodze na lekkim szutrze. Ale większy teren - jest zaciężni. Więc przyszły nabywca musi sobie zadać pytanie, do czego będzie używał tego motocykla. Bo jeżeli GS ma być używane tylko do asfaltu - jest dużo lepszych motocykli do jazdy po asfaltach. A co najważniejsze tańszych.
Często można spotkać wpisy że " i tak wszyscy w końcu kończą swoją przygodę na motocyklach na BMW - GS", w moim przypadku po przygodzie ze starszym GS 1150 (który był super motocyklem) i GS 1200 adventure (którego awaryjność była przerażająca) już raczej nie wrócę do modelów GS. Gdyż jest naprawdę wg mnie klika lepszych motocykli na rynku. Nie piszę tu nawet o małym GS 650 który jest w całości produkowany w Indiach - którego jakość dużo odbiega od swojego większego brata. <br><hr>moto<br>Komentatorzy napisał(a):Jestem mechanikiem w serwisie BMW i powiem tylko tyle. Ze ten motocykl jest super do jazdy zwłaszcza w terenie. Może ,że pod nazwą "większy teren" masz na myśli taki w którym daje sobie rade tylko hard enduro. Zgodze się ,że elektryka zwłaszcza w najnowszych modelach potrafi szwankować zwłaszcza listwa paliwowa ,ale pomimo tego i tak uważam ,że nie ma LEPSZEGO motocykla obecnie na rynku w tej klasie.<br><hr>Tallus<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a nie boisz sie ze doopa bedzie szczypala ? <br><hr>zxerKomentatorzy napisał(a):Co za wazelina....niedobrze mi<br><hr>A u t o r<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie czepiacie się, przecież Pan Boczek, sorry Boczo napisał kilka artykułów wcześniej że on wcale nie bierze pieniędzy za wychwalanie BMW - ja mu wierze - ta wazelina bierze się pewnie stąd że jego znajomy salon otworzył hehe
<br><hr>_Anonim_

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie pol komentarzy jest o jezdzie w terenie.....chcecie posmigac kupcie sobie KTM wersje EXC to sa sprzety do prawdziwej jazdy terenowej...kto takimi kolosami chce ostro jezdzic w terenie ???? To motocykle na asfalt a nie w ciezki teren !<br><hr>psmoku
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl