Zobacz wątek - Honda Nsr 50 - Pomoc
NAS Analytics TAG

Honda Nsr 50 - Pomoc

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda Nsr 50 - Pomoc

Postprzez Nosek1910 » 29/5/2007, 21:39

Witajcie mam problem z Hondą Nsr składam ten motor. Mam 4 problemy:

ad.1 Czy ktoś wie dlaczego w gazie jak ciągnę za rączkę nie odbija mi?
ad.2 Jak mam zbiornik z olejem idzie rurka do silnika czy coś i potem jeszcze jedna odchodzi i gdy wczoraj wlałem i wszedłem do garażu cały olej był rozlany cieknie mi przez tę rurkę czy ją trzeba podłączyć czy jak ?
ad.3 Jak stawiam motor na nóżce to sie trzyma ale jak sie go przechyli w przeciwną stronę to sie odrazu składa ktoś wie dlaczego?
ad.4 Obrazek (otwórz link)
To jest od baku nie wiem do czego jest to potrzebne.

To jest jeszcze raz przypomnę Honda Nsr z 90 roku proszę o pomoc.
Nosek1910
Świeżak

Postprzez Manhatan » 29/5/2007, 21:53

Ja pierdziele koleś... ehehehehehe sam ten moto składasz? :lol: Daj to proszę do mechanika, a sam weś matematykę i się zacznij uczyć, bo w garażu to ty przyszłości nie znajdziesz, a coraz mniej osób idzie na ierunki związane z matematyką i fizyką, może tam zdołasz coś osiągnąć, bo z tego co widze, to mechanika to dla Ciebie czarna magia :lol:

Ad.1 Może linka jest ''sucha'' i nie odbija, lub poprostu musisz gazior rozebrać i dostać się do przepustnicy i ją ''rozruszać''

Ad.2 No to skoro Ci się tamtendy leje to pasowało by to podłączyć jeśli masz gdzie, lub wyjebać całkiem, bo z twoim doświadczeniem to wkońcu przestanie Ci chodzić ten dozownik i szlag trafi twoje moto.

Ad.3 No prawdopodobnie to spręzyna, któa odbija stopkę, żebyś przypadkiem z rozłożoną nie pojechał, także nic się nie martw z nią jest wszystko w porządku.

Ad.4 To jest kranik jakbyś nie wiedział. On, off i takie tam...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Nosek1910 » 30/5/2007, 11:02

He do czego służy ten kranik ? i te on off... :oops: o co chodiz ze linka jest sucha? :oops: nadal nie wiem co z olejem
Nosek1910
Świeżak

Postprzez Manhatan » 30/5/2007, 15:10

Kranik służy do tego, żebyś mógł go zakręcić, wiesz tak jak w domu, możesz odkręcić (on), żeby leciałą woda, albo zakręcić (off), no w domu nie masz rezerwy (res) ale w motocyklu jest Ci potrzebna do tego, że jak zauważysz, że masz mało paliwa przekręcasz na rezerwę paliwo leci dalej, a ty wiesz, że musisz zajrzeć na stację benzynową.

O to chodzi, że pasowało by ją nasmarować, jak wiesz smar to takie substancja, która dzięki swoim właściwościom zmniejsza tarcie. Możliwe, że twoja linka jest sucha i jest większe tarcie. Dla porównania: łatwiej się pośliznąć na mokrej czy suchej trawie? W twoim przypadku twoja linka jest jak ta sucha trawa, jak ją posmarujesz olejem, bądź smarem stanie się jak to mokra trawa.

Olej zostaw w spokoju najlepiej. Poprostu nie lej go już do dozownika, tylko razem z benzyną. Więcej roboty, ale masz pewność, że wszystko będzie chodziło. Stosuj mieszankę 1:50, czyli do 50 litrów benzyny wlewasz jeden litr oleju (do dwusówów!!!) żeby Ci nie odbiło przypadkiem lać tam olej silnikowy, aha no i tym bardziej nie może być przepalony, ale to mam nadzieję, że wiesz.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Nosek1910 » 30/5/2007, 16:18

U mnie olej sam sie miesza z benzyna więc wiesz to zbędne hmm ale ja nie mam nic do tego kranika jak widzialem to jest takie coś przy owiewce a raczej nie mam .... a co do gazu właśnie patrzyłem i coś nie działa w iglicy a ten kabelek z olejem nie ma gdzie podlaczyc
Nosek1910
Świeżak

Postprzez simonw » 30/5/2007, 23:58

Ech :)

Posluchaj, ze zbiornika oleju wychodza 2 przewody - jeden do silnika i drugi odpowietrzacz powinien byc, moze przelales olej i polecial odpowietrzaczem albo co gorsza, podlaczyles na odwrot, odpowietrzanie do silnika, a olejowy luzem !

Kranik jest na paliwo - on - leci, off nie leci :) powinien wystawac z baku kranik, i dalej przewodem paliwowym od kranika powinna isc wacha do silnika :)

Olej np Orlen 2T do kosiarek/motocykli po 11 zeta (skoro i tak na razie zgubiles zbiornik z olejem na podlodze) - polsyntetyk
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Nosek1910 » 31/5/2007, 13:56

Słuchaj dobrze jest i to tak: od zbiornika mam ten kabelek do silnika (kolo filtru) niżej odchodzi kabelek z którego mi wyciekł olej... Za niedługo pokaże parę zdjęć mam 15 lat i nie wiem zbytnio o co chodzi.
Ostatnio edytowano 31/5/2007, 18:16 przez Nosek1910, łącznie edytowano 1 raz
Nosek1910
Świeżak

Postprzez Grzybu » 31/5/2007, 14:51

:shock:
Ten temat to jakaś prowokacja... :?:

.....bo już się prawie udaje... :!: :!:

Wiem! :idea: Poprostu zrobię sobie WSTECZ.
Grzybu
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa