Kawasaki ZZR 1400 tuning :)
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZZR 1400 tuning :)
Witam chcialbym sie czyms pochwalic , zrobilem "maly" tuning w moim ZZR'ku.
Setup :
Leo Vince SBK Evo II.
Filtr K&N.
Tarcze Hamulcowe EBC RACING.
Power Commander.
Przewody Hamulcowe HEL.
Tuningowe tarcze zegarow "illumiglo".
Wszystko idelanie zestrojone..wynik z Hamowni : 203.7KM.
Zauwazalany tez lepszy moment obrotowy..
Foty
mam tylko z zegarow bo inne nie mam ale postaram sie zrobic
Zauwazylem ze jest bardziej wydajne chlodzenie silnika..
wkrótce kolejne foty .;]
Plany :
Malowanie czarna perła + dodatki czerwonego.
Polerka felg + malowanie.
Karbonowe wstawki.
Oswietlenie Xenon.
Moze jakies kufry .
Nakladka siedzenia.
Manetki.
Wlew paliwa..
Crash pady.
Plany spelnia sie na 100 % juz za niecaly rok jak bede dobrze stal z kasa
Setup :
Leo Vince SBK Evo II.
Filtr K&N.
Tarcze Hamulcowe EBC RACING.
Power Commander.
Przewody Hamulcowe HEL.
Tuningowe tarcze zegarow "illumiglo".
Wszystko idelanie zestrojone..wynik z Hamowni : 203.7KM.
Zauwazalany tez lepszy moment obrotowy..
Foty

Zauwazylem ze jest bardziej wydajne chlodzenie silnika..
wkrótce kolejne foty .;]
Plany :
Malowanie czarna perła + dodatki czerwonego.
Polerka felg + malowanie.
Karbonowe wstawki.
Oswietlenie Xenon.
Moze jakies kufry .
Nakladka siedzenia.
Manetki.
Wlew paliwa..
Crash pady.
Plany spelnia sie na 100 % juz za niecaly rok jak bede dobrze stal z kasa

Ostatnio edytowano 15/5/2012, 15:21 przez MANIAK., łącznie edytowano 2 razy
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
powiedz mi czy masz gdzie wykorzystywać pełną moc tego cacka ?
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
hmm..powiem Ci tak..zalezy gdzie..nie jezdze tylko po Polsce..Moze nie wszedzie..ale czasami jest gdzie przysinac..
..Moze nie ma to jak autostrady w Niemczech..czy indziej , ale w Polsce tez znajda sie takie miejsca..
Wkoncu po Euro bedzie kilka nowych Autostrad
Wiec bedzie jeszcze lepsza jazda
Moze sie ktos zapytac po co ci taki tuning i tyle mocy ?
Poprostu chcialem jest to dla mnie frajda..jestem zadowolony i to jest najwarzniejsze..juz sie inaczej jezdzi
Raz sie zyje , a jak bym nie zrobil tych modyfikacji to bym poprostu zalowal..i caly czas chodzilo by mi to po glowie..
..Moze nie ma to jak autostrady w Niemczech..czy indziej , ale w Polsce tez znajda sie takie miejsca..
Wkoncu po Euro bedzie kilka nowych Autostrad

Moze sie ktos zapytac po co ci taki tuning i tyle mocy ?
Poprostu chcialem jest to dla mnie frajda..jestem zadowolony i to jest najwarzniejsze..juz sie inaczej jezdzi

Raz sie zyje , a jak bym nie zrobil tych modyfikacji to bym poprostu zalowal..i caly czas chodzilo by mi to po glowie..
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
mam nadzieje ze nie bedzie
Po spelnieniu "planow" za nie długo bede spelniony
Ciekawy jestem czy pojdzie tyle co ma na zegarach ..340..hm..silnik odblokowany , spore modyfikacje , korci mnie zeby to sprawdzic..ale sie boje

Po spelnieniu "planow" za nie długo bede spelniony

Ciekawy jestem czy pojdzie tyle co ma na zegarach ..340..hm..silnik odblokowany , spore modyfikacje , korci mnie zeby to sprawdzic..ale sie boje

Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
zegarowe 340 ... moze, chociaz watpie. Te modyfikacje co porobiles to niech ci dadza 5km/h wiecej to max, jedynie mogles polepszyc dol i sredni zakres. Zreszta skoro robiles dyno run to powinienes wiedziec jaka byla vmax
Jezeli chodzi o pokazywanie 340 na liczniku to musze cie rozczarowac, niestety ale nicznik nigdy nie pokaze ci tego ... zobacz dlaczego
http://www.youtube.com/watch?v=KQKZtjSU--c

http://www.youtube.com/watch?v=KQKZtjSU--c
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
jak bede mial czas to wrzuce calego ..narazie tylko 2 fotki tak na szybko zrobilem
Dol sie praktycznie nie zmienil..poniewaz mam zdjete "motylki " i ladnie ciagnie juz od 3 tysi..
Napewno polepszyl sie moment obrotowy i moc..i naprawde to czuc..
Jak bede mial czas to wrzuce kilka fotek bo narazie duzo roboty..

Dol sie praktycznie nie zmienil..poniewaz mam zdjete "motylki " i ladnie ciagnie juz od 3 tysi..
Napewno polepszyl sie moment obrotowy i moc..i naprawde to czuc..
Jak bede mial czas to wrzuce kilka fotek bo narazie duzo roboty..

Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
Zegarowe to może i pójdzie, ale tylko zegarowe. A im większe wskazanie zegara tym mniej ma to wspólnego ze stanem faktycznym.
Kojarzycie Jacka Mroczka? Ma Hajkę z nitro, lata na 1/4 mili i ma zamiar w tym roku pobić PL rekord prędkości. Jakiś czas temu polecieliśmy razem na Cargo i zaczęła się gadka o max prędkościach, wskazaniach liczników i innych pierdołach i z tego co pamiętam to mówił, że na ostatnim zestrojeniu poszła mu 311km/h wg GPS. Od tamtej pory przestałem się jarać moim największym wskazaniem
Kojarzycie Jacka Mroczka? Ma Hajkę z nitro, lata na 1/4 mili i ma zamiar w tym roku pobić PL rekord prędkości. Jakiś czas temu polecieliśmy razem na Cargo i zaczęła się gadka o max prędkościach, wskazaniach liczników i innych pierdołach i z tego co pamiętam to mówił, że na ostatnim zestrojeniu poszła mu 311km/h wg GPS. Od tamtej pory przestałem się jarać moim największym wskazaniem

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
ja tam sie nigdy nie jaralem najwiekszym wskazaniem, przyznaje sie bez bicia, raz tylko w zyciu zamknolem licznik na okolo 1s, zrobilem to bo bylem ciekaw czy sie da, zobaczylem, ze sie dalo, puscilem gaz i zaczolem zwalniac, przy jakis 230 moze mniej (oczywiscie zegarowych) zauwazylem bialego wana na wiadukcie i tak silnik robil sobie buuuuuu a ja sobie myslalem, co za debil parkuje na srodku mostu/wiaduktu .... buuuuuuuu debil ktory robi pomiar predkosci na przenosny foto radar buuuuuu, jedyne co mnie uratowalo to fakt, ze motocykle nie maja tablic z przodu. Skonczylo sie dobrze a moglo byc mniejciekawie. To taka krotka historia zwiazana z vmax-ami. Zastanawiam sie, bo mam dostep do profesjonalnego toru do wyscigow na 1/4 czy sie nie wybrac. Nie jestem fanem tego typu rzeczy ale raz tam bylem w ramach poznawania rzeczy ktorych jeszcze nie poznalem. Lepkosc nawierzchni, albo mowiac doslownie kleistosc jest .... jak kolesiowi pekl lanuch i marshale szli sprawdzic czy jakies czesci nie sa na torze to z odleglosci ~20-30m bylo slychac wyraznie jak im sie buty odklejaly jak podnosili noge do gory. Niby mam kontrole trakcji, niby mam lunch control, niby baj szybki jest, niby moglbym dokonac prawdziwego pomiaru tylko jedno pytanie. Po co? Dla mnie osobiscie to nie ma zadnego znaczenia poza ciekawoscia, zla strona jest a co jak sie cos stanie, np urwe lanuch i sie skraszuje? Jak podejme decyzje na tak, to pewnie wrzuce filmik lub jakies zdjecia, narazie czekam na kumpla, ma ten sam motocykl i mowil,ze sie wybiera. Zobacze co powie.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Strasznie się onanizujesz w każdym temacie...jak podlotek, a nie dorosłych chłop. Choć z drugiej strony autora stworzył temat do automasturbacji to inni też mogą.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Nie martw się czytam. Chodzi o wydźwięk odpowiedzi. Osobiście gratuluje koledze fajna sprawa - odnosnie dostepnosci do toru
a drugiemu tuningu na prawde fest sprawa. A ogranicznik zdjÄ…Å‚ kolega tez?

-
Slipon strojenie plus KN mozna dostac ~5koni na kole...
Jezeli kolega dostal wynik w graniacach 200k to to jest wynik na silniku ja bym osobiscie wola dostac wynik na kole, Czyli w granicach 170-180koni. Pomiar przed i po strojeniu.
Jezeli kolega dostal wynik w graniacach 200k to to jest wynik na silniku ja bym osobiscie wola dostac wynik na kole, Czyli w granicach 170-180koni. Pomiar przed i po strojeniu.
-
ZooL 200km to ma tylko na papierze..w rzeczywistosci jest inaczej..na orginale mialem 194.5 a po modyfikacjach 203.7..
To ze seryjny ZZR 1400 nie ma 200 km..udawadnia ten filmik z Tlumikami Leo Vince i jakis filtr i zobaczcie jaki jest wynik..
http://www.youtube.com/watch?v=yTFVkhyWZ1g
Zadko w ktorym motocyklu , moc jaka jest podana katalogowo w rzeczywistosci jest duzo mniejsza..
A uwierzcie mi..mimo to ze zyskalem tylko 9 km..to naprawde czuc roznice..duzo wiekszy moment obrotowy..
Sam dzwiek z puszek..juz calkiem sie inaczej jezdzi..
Seba..nie wiem czy zdjety jest ogranicznik..ale wydaje mi sie ze automatycznie przy zamontowaniu Power Comander'a ogranicznik sie odblokowuje..
Tyle ze na tym filmiku jest rok 2006 a moj jest z 2009 roku..i napewno weszlo kilka zmian..
a klocenie sie o 2 .3 .4 konie..to glupota..
To ze seryjny ZZR 1400 nie ma 200 km..udawadnia ten filmik z Tlumikami Leo Vince i jakis filtr i zobaczcie jaki jest wynik..
http://www.youtube.com/watch?v=yTFVkhyWZ1g
Zadko w ktorym motocyklu , moc jaka jest podana katalogowo w rzeczywistosci jest duzo mniejsza..
A uwierzcie mi..mimo to ze zyskalem tylko 9 km..to naprawde czuc roznice..duzo wiekszy moment obrotowy..
Sam dzwiek z puszek..juz calkiem sie inaczej jezdzi..
Seba..nie wiem czy zdjety jest ogranicznik..ale wydaje mi sie ze automatycznie przy zamontowaniu Power Comander'a ogranicznik sie odblokowuje..
Tyle ze na tym filmiku jest rok 2006 a moj jest z 2009 roku..i napewno weszlo kilka zmian..
a klocenie sie o 2 .3 .4 konie..to glupota..
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
PCIII nie ma wplywu na opoznienie zaplonu musisz dolozyc tre (time reatard eleminator) wtedy otrzymasz moc maxymalna a na 1 chyba 2 i ostatnim biegu. Na pewno na 1 i ostatnim. Potem mysle ze mozna bawic sie w PCIII i strojenie.
Wiekszosc hamowni podaje moc na kole w twoim przypadku i tak jest to moc na silniku tak jak to maja katalogi.
Wiekszosc hamowni podaje moc na kole w twoim przypadku i tak jest to moc na silniku tak jak to maja katalogi.
-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości