Yamaha R1 vs Kawasaki ZX10.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ślizg raczej tschul i astars tak samo wytrzyma. Jednak różnica jest w wyposażeniu obu kombinezonów.
-Alpinestars ma wypinanÄ… podpinke / (w tschulu brak)
-Perforacja(w niektórych modelach/ tschul chyba nie ma takiej opcji
-Wywietrzniki, które naprawde pomagają na trasie/ raczej brak
-Gwiazda na klacie u tschula niezaznasz tego
Przy dzwonie to raczej dużo od kombinezonu nie będzie zależeć, może troche akcesoryjne protektory pomogą przy słąbych uderzeniach.
W czasie normalnej eksploatacji ciężko powiedzieć, która dłużej wytrzyma. Kask również ma bardzo duże znaczenie, choćby parowanie, lepsze kaski mają możliwość podpięcia pinlocka, tańsze niezbyt.
-Alpinestars ma wypinanÄ… podpinke / (w tschulu brak)
-Perforacja(w niektórych modelach/ tschul chyba nie ma takiej opcji
-Wywietrzniki, które naprawde pomagają na trasie/ raczej brak
-Gwiazda na klacie u tschula niezaznasz tego

Przy dzwonie to raczej dużo od kombinezonu nie będzie zależeć, może troche akcesoryjne protektory pomogą przy słąbych uderzeniach.
W czasie normalnej eksploatacji ciężko powiedzieć, która dłużej wytrzyma. Kask również ma bardzo duże znaczenie, choćby parowanie, lepsze kaski mają możliwość podpięcia pinlocka, tańsze niezbyt.
- hubi199
- Bywalec
hubi199 przykłady które podałes sa zdecydowanie smieszne! Tak dla twojej wiadomosci posiadam kanały wentylacyjne w tschulu a co do wypinanej podpinki nie wszystkie alpinestary ją maja! Tak wiec jak gwiazda na klacie cie jara to trzeba sie było po jajach pomacac a nie pisac ze jest to jakim kolwiek wyznacznikiem. Dam przykład kasków Naxy w cenach kolo 300zł mam obu kolegów jeden zaliczył w tym kasku pożadnego backflipa i przydzwonił głowa o ziemie i kasku nic sie nie stało(pękł wizjer) drugi kolega wpadł głowa przez szybe do samochodu też w naxie i nic sie z kaskiem nie stało! rozcioł głowe bo jezdził w okularach!!! tak wiec nie wypisujcie herezji ze wszystko co drogie jest dobre. Zapewne każdy z was używa wody po goleniu od Armaniego i podciera dupe papierem zrobionym z banknotów 500euro. A ja zeskoczyłem z motocykla przy wypadku w kasku shark za 800zł i też tylko wizjer pękł. Więc?
PS używam kasku za 800zł bo akurat ten model kasku odpowiada mi najbardziej.
PS używam kasku za 800zł bo akurat ten model kasku odpowiada mi najbardziej.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
ehh.. ta dyskusja nie ma sensu.. poza tym offtop robimy
Mistrzu uważaj tak dalej.. życzę powodzenia. Są pewne klasy materiałów z jakich są skorupy i policarbonowa naxa za 300zł na 100% nie daje takiej ochrony jak włokno szklane czy spektra w kasku za 800.. nie mówiąc o karbonowo kevlarowej konstrukcji za ponad 1000. Ale już się nauczyłem że z takimi jak Ty się nie dyskutuje.
Mistrzu uważaj tak dalej.. życzę powodzenia. Są pewne klasy materiałów z jakich są skorupy i policarbonowa naxa za 300zł na 100% nie daje takiej ochrony jak włokno szklane czy spektra w kasku za 800.. nie mówiąc o karbonowo kevlarowej konstrukcji za ponad 1000. Ale już się nauczyłem że z takimi jak Ty się nie dyskutuje.
-
kravec - Administrator
Black-Ghost
Akurat kasy nie mam zadużo, również mam sharka tylko że model RSI, oraz hjc fg-15( tańszy od twojego xD)
DO jazdy miejskiej wentylacja w skórze i tak nie ma znaczenia, szczególnie w korkach. Po prostu nie działą przy małej prędkości. Nie wiem czy zauważyłeś, ale napisałem, że pod względem bezpieczeństwa w skórzanych kombi nie ma wielkiej różnicy czy jest to tańśzy zestaw czy super drogi.
A skoro wspomniałeś o kaskach. Zauważ, że kask zrobić aby nierozleciał się na 2 części nie jest specjalnie trudno. Problem pojawia się przy skonstruowaniu kasku który zaamortyzuje uderzenie. Że twoim kolegą głowa się nieuszkodziła zbytnio to dobra wiadomość, jednak każdy wypadek jest inny i dlatego uważam, że powinno się troche bardziej cenić głowe.
Może przeniesiemy rozmowe do działu akcesoria ??
Akurat kasy nie mam zadużo, również mam sharka tylko że model RSI, oraz hjc fg-15( tańszy od twojego xD)
DO jazdy miejskiej wentylacja w skórze i tak nie ma znaczenia, szczególnie w korkach. Po prostu nie działą przy małej prędkości. Nie wiem czy zauważyłeś, ale napisałem, że pod względem bezpieczeństwa w skórzanych kombi nie ma wielkiej różnicy czy jest to tańśzy zestaw czy super drogi.
A skoro wspomniałeś o kaskach. Zauważ, że kask zrobić aby nierozleciał się na 2 części nie jest specjalnie trudno. Problem pojawia się przy skonstruowaniu kasku który zaamortyzuje uderzenie. Że twoim kolegą głowa się nieuszkodziła zbytnio to dobra wiadomość, jednak każdy wypadek jest inny i dlatego uważam, że powinno się troche bardziej cenić głowe.
Może przeniesiemy rozmowe do działu akcesoria ??
- hubi199
- Bywalec
Myślę że moja odpowiedź co do wyboru moto będzie najkonkretniejsza.
Skoro potrzebujesz moto do jazdy w trasy, po mieście, torchę do powygłupiania i szpanu (nie uważam że jest w tym coś złego) to weź ten który bardziej Ci się podoba. Z tak młodych roczników nie powinno nic Ci się sypać więc się nie przejmuj.
Sam jestam fanem Yamahay (tyle że nie R1 tylko R6), ale zielona kawa ..... mmmmm miód ...
Skoro potrzebujesz moto do jazdy w trasy, po mieście, torchę do powygłupiania i szpanu (nie uważam że jest w tym coś złego) to weź ten który bardziej Ci się podoba. Z tak młodych roczników nie powinno nic Ci się sypać więc się nie przejmuj.
Sam jestam fanem Yamahay (tyle że nie R1 tylko R6), ale zielona kawa ..... mmmmm miód ...
- Marcinrednose
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości