Malowanie ramy motocykla
• Strona 1 z 1
Malowanie ramy motocykla
Witam. Wie ktos jak skutecznie wymalowac rame motocykla? chodzi mi o to jak czym itd. oczywiscie nie demontujac jej z motocykla. Pozdroo
-
bart69as - Świeżak
jedyne co mi przychodzi do glowy to spray do felg + jakis dobry lakier na to. scierasz do starego podkladu, odtluszczas, musi byc zero kurzu. kladziesz warstwe podkladu, 3 warstwy koloru i 2-3 warstwy lakieru. Pamietaj ze malymi wastrwami sie kladzie, jak gdzies nie przesprayowales dobrze to pokryjesz kolejna warstwa zamiast sprayowac w jednym punkcie i ryzykowac zaciek.
Wszystko robisz na czysto, i dokladnie zabezpieczasz rerszte moto zeby nie pomalowac innych elementow to jest....caly motocykl musi byc zabezpieczony,.
DOKLADNIE wszystko odtluszczasz bez badziewia typu "bo tam nie widac"
Wszystko robisz na czysto, i dokladnie zabezpieczasz rerszte moto zeby nie pomalowac innych elementow to jest....caly motocykl musi byc zabezpieczony,.
DOKLADNIE wszystko odtluszczasz bez badziewia typu "bo tam nie widac"
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
ee tam sprejem - najlepiej sie rame proszkowo maluje. najwiecej taka farba zniesie i efekt jest niezły. i wyjdzie z pewnoscią taniej niz zakup dobrej jakosciowo farby
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aaa sory
przeczytałem "oczywiscie Demontując" w takim razie tak jak kolega wyzej napisał
ale osobiscie takiej fuszerki bym nie robił.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bez demontażu nic nie pomalujesz by nie wyglądało jak z "spod pędzla" na szybko by tylko do ludzi puścić. Rozbiórka do gołej ramy, piaskowanie osłaniając miejsca na łożyska w ramie i tabliczkę znamionową (najlepiej ją odnitować ale rób zdjęcia by nie było później, że bity i przebijane numery!) i wtedy dopiero do malowania proszkowego. Dużo roboty ale to jedyna sensowna opcja wierz mi.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl

-
SuzukiMaster - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości