Jaki Motocykl do max 7000zł ? Pierwszy motor. Nowicjusz.
Ale w ogóle nie rozumiem. W takim stroju w lato to przecież stopić się chyba idzie ? Przecież to normalne że jeżdżąc po mieście zatrzymam się na chwilę do kumpli czy coś no i jak to wtedy wygląda ? Niech wypowie się osoba która posiada coś takiego. Może jakieś linki allegro z jakimś kompletem na motor który zabezpieczy przed szlifem ? Jak najbardziej wchodzi w grę używany komplet. Poszukałbym sam ale kompletnie się nie znam tak jak mówię to będzie pierwszy motor więc chcę zdać się na was...skoro trzeba to kupie ten strój 

- szczypek92
- Świeżak
Gogle parują. Zawsze możesz kupić integrala. Przy szlifie przy 100km/h się po prostu przetrą dosyć mocno ale nie na tyle żeby uszkodzić staw który jest pod nimi. Strój będzie do wywalenia ale rider nie odarty ze skóry i nie połamany. Może na 100km/h zamiast zbroi buzzer i cos na rece + skora? Ale przy nogach będe uparty że musi byc ochraniacz.
Po co sie przewracać dopiero w czasie jazdy po ulicy, leży śnieg, lepiej założyć klatkę, ubrać ciuchy i sprawdzić jak to działa.
Nie polamany jak trafi na prostą i pustą droge oczywiscie, wszystko ma swoja wytrzymalość.
Po co sie przewracać dopiero w czasie jazdy po ulicy, leży śnieg, lepiej założyć klatkę, ubrać ciuchy i sprawdzić jak to działa.
Nie polamany jak trafi na prostą i pustą droge oczywiscie, wszystko ma swoja wytrzymalość.
Ostatnio edytowano 26/1/2012, 14:10 przez Ultimate, łącznie edytowano 1 raz
- Ultimate
- Świeżak
ja pierdolę gościu, ogarnij się trochę. Człowiek nie chce jeździć w dh ani na enduro, ale na szosie. Ty mu polecasz ubranie na enduro. Tak się składa, że też mam duże doświadczenie w dh, ale ten temat dotyczy jazdy szosowej nakedem.
Co do tematu, rozumiem, że mogłeś nie wpaść na to, że trzeba mieć ciuchy na moto, ale to absolutnie konieczne. Skoro masz ograniczony budżet:
- absolutna podstawa to kask. Tu bariery 300-400 zł nie przeskoczysz, nie ma sensu narażać zdrowia
- kurtka. Jeśli Cię nie stać na motocyklową z ochraniaczami, dobrze byłoby gdybyś miał jakąś skórzaną plus zbroja, gorszym rozwiązaniem jest skórzana kurtka plus żółw plus ochraniacze na łokcie. Jednak któreś z tych rozwiązań to konieczność
- spodnie. Mogą być dżinsy jeśli już muszą, ale kup przynajmniej ochraniacze na kolana
- rękawice. Powinieneś mieć, coś od 100 zet znajdziesz
- buty. Tu też kupiłbym coś za kostkę z twardą podeszwą
Co do tematu, rozumiem, że mogłeś nie wpaść na to, że trzeba mieć ciuchy na moto, ale to absolutnie konieczne. Skoro masz ograniczony budżet:
- absolutna podstawa to kask. Tu bariery 300-400 zł nie przeskoczysz, nie ma sensu narażać zdrowia
- kurtka. Jeśli Cię nie stać na motocyklową z ochraniaczami, dobrze byłoby gdybyś miał jakąś skórzaną plus zbroja, gorszym rozwiązaniem jest skórzana kurtka plus żółw plus ochraniacze na łokcie. Jednak któreś z tych rozwiązań to konieczność
- spodnie. Mogą być dżinsy jeśli już muszą, ale kup przynajmniej ochraniacze na kolana
- rękawice. Powinieneś mieć, coś od 100 zet znajdziesz
- buty. Tu też kupiłbym coś za kostkę z twardą podeszwą
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Auto auto i auto. W domu to samo. Mam 20 lat a jeździłem najróżniejszymi. Nie mówię bo nic nie zastąpi samochodu ale jak nie kupie teraz motoru to nie kupie już długi czas bo pewnie nie będzie na to, a zawsze motor bardzo chciałbym mieć. Ogólnie to nada się taki zestaw załóżmy ?:
http://moto.allegro.pl/kombinezon-arlen ... 66443.html
lub też
http://moto.allegro.pl/kombinezon-skorz ... 56937.html
??
Jeszcze może i głupie pytanie ale dla mnie istotne...to się zakłada na samą koszulkę i gacie czy coś pod to ? Bo widzę też że niby są jakieś bielizny termiczne tylko nie wiem czy to działa tylko w zasadzie jazdy o zimnej porze że daje ciepło czy też w lato jest w tym chłodniej ?
http://moto.allegro.pl/kombinezon-arlen ... 66443.html
lub też
http://moto.allegro.pl/kombinezon-skorz ... 56937.html
??
Jeszcze może i głupie pytanie ale dla mnie istotne...to się zakłada na samą koszulkę i gacie czy coś pod to ? Bo widzę też że niby są jakieś bielizny termiczne tylko nie wiem czy to działa tylko w zasadzie jazdy o zimnej porze że daje ciepło czy też w lato jest w tym chłodniej ?
- szczypek92
- Świeżak
Tu się zgodzę z tobą KaG. Jeansy to jednak zły pomysł a luźne spodnie tym bardziej. Widzę jednak że strój to podstawa. Koledze Ultimate to już raczej dziękuję za pomoc. Doceniam wszystkie rady ale ja naprawdę nie widzę opcji jazdy w jakiś crossowych ciuchach czy motorach a tym bardziej nie przewiduję jazdy w terenie...
- szczypek92
- Świeżak
Takie stroje jak podałem wyżej się w miarę nadają ? Bo mam dostęp do takich ciuchów za dobre pieniądze...bynajmniej miałem musiałbym to sprawdzić jeszcze.
- szczypek92
- Świeżak
jeżeli nie przeszkadza Ci, że są używane to są spoko. Tyle, że kombinezon skórzany głównie nadaje się do jazdy na tor, ewentualnie sportowej poza miastem. W mieście przy normalnej jeździe ugotujesz się w tym. Jeśli wchodzi w grę kasa na ubranie używane, to do miasta na nakeda kup raczej coś tekstylnego. Tekstylne ciuchy w lecie i w mieście dają radę
GSX1400
-
Maciejka wybacz ale pier***sz. Do zbroi dokładasz skórę i się tym szczycisz, że o niej nie napisałem. Rozwiązania można łączyć, piszę o tych o których mam duże pojęcie. Rekawice 100zł, doświadczenie w Dh. To jest dobre. O CBR tez napisales ze to scig, tak sie sklada ze sie mylisz i to bardzo.
Pierwszy sezon przed chłopakiem a Wy o MotoGP piszecie...
I znowu piszesz sprzeczności, najpierw gadasz o skórze jak polecam zbroję do nauki a teraz mówisz, że na nakeda to nie. A CBR bez plastikow, z prosta kiera renthala, zawieszeniem usd i czacha to jest Twoim zdaniem?
Pierwszy sezon przed chłopakiem a Wy o MotoGP piszecie...
I znowu piszesz sprzeczności, najpierw gadasz o skórze jak polecam zbroję do nauki a teraz mówisz, że na nakeda to nie. A CBR bez plastikow, z prosta kiera renthala, zawieszeniem usd i czacha to jest Twoim zdaniem?
Ostatnio edytowano 26/1/2012, 14:23 przez Ultimate, łącznie edytowano 1 raz
- Ultimate
- Świeżak
skąd ty się urwałeś gościu? Pojawiłeś się tu znikąd, wymądrzasz się jakbyś znał przynajmniej 7 języków obcych, a w większości piszesz totalne bzdury. To ostatnia moja wypowiedź w twoim kierunku bo jesteś dla mnie 100% ignorantem, piszącym jakieś pierdoły wyszukane w necie. Wróć lepiej do swojego play station dziecko
GSX1400
-
Hmmm...maciejka69 o czymś takim mówiłeś ?
http://moto.allegro.pl/komplet-motocykl ... 64021.html
? Czy to jakieś chińskie badziewie ?
http://moto.allegro.pl/komplet-motocykl ... 64021.html
? Czy to jakieś chińskie badziewie ?
- szczypek92
- Świeżak
nie mogę spokojnie kiedy czytam gościa, który do jazdy nakedem poleca strój na enduro i pisze, że wolno zaliczać gleby byleby mieć gmole, bo one ocalają życie. I przy tym uważa się za Alfę i Brerę. Niech wypierdala ze swoimi mądrościami dla idiotów
GSX1400
-
Kag ma rację, jak masz dostęp do ciuchów berika, arlen ness( ta sama półka) i pasują na ciebie to bierz. To są ciuchy w których jeżdżą zawodnicy moto GP.
Rękawice mogą być te.
http://allegro.pl/skorzane-rekawice-mot ... 42297.html P.W kiedyś o nich pisał z pozytywnym skutkiem.
Rękawice mogą być te.
http://allegro.pl/skorzane-rekawice-mot ... 42297.html P.W kiedyś o nich pisał z pozytywnym skutkiem.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
to chińskie jest, nie znam. Możesz poszukać tutaj (otwórz link). Już markowe za stosunkowo nieduże pieniądze jest Buese. Też w Chinach produkowane, ale marka kojarzona jest z przyzwoitą jakością w niezłej cenie
GSX1400
-
czy bardziej http://moto.allegro.pl/tschul-56-2-cz-c ... 89998.html ??
- szczypek92
- Świeżak
- szczypek92
- Świeżak
raczej poszukałbym najpierw w sklepie motocyklowym, bo tam mniejsze prawdopodobieństwo, że sprzedają jakieś gUwno. A jak wybierzesz coś to wtedy możesz tego poszukać na allegro. To nawet wtedy sprawdź czy coś co wybrałeś dostępne jest w sklepie motocyklowym, a nawet podjedź lub zadzwoń i popytaj
GSX1400
-
-
- szczypek92
- Świeżak
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości