!!UWAGA!! Walczmy o bezpieczeństwo!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
!!UWAGA!! Walczmy o bezpieczeństwo!!
Witam. Jako ze zapewne większość z nas posiada samochody, moze zorganizowalibyśmy taki maly konkurs na projekt nalepki na samochód, która przypominałaby reszcie świeta, że na 4 kółkach świat się nie kończy
Potem taką nalepke można by bylo urzeczywistnic i chetni mogli by sobie taką w sklepie Ścigacza zamówic. Nie musze chyba przekonywac, ze walka o nasze bezpieczenstwo powinna nabrac rozmachu. Potem można by tą akcje jakos naglośnic poprzez Youtube'a, radio, a może i wkońcu telewizję. Ja sam mam juz pare pomysłów. Teraz musze je tylko zwizualizować i sie pochwalę.
Co wy na to?? Szanowe Koleżanki i Koledzy??
Każdego motocykliste szanuje jak brata, szanujmy się i wspierajmy, a bedzie nas coraz wiecej
Pozdrawiam

Co wy na to?? Szanowe Koleżanki i Koledzy??
Każdego motocykliste szanuje jak brata, szanujmy się i wspierajmy, a bedzie nas coraz wiecej

Pozdrawiam
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
Gandalf w wawie jest już taka naklejka
i coraz wiecej aut z nią widze, robi się popularna
na zółtym tle jest napisane:
patrz w lusterka, sprawdź dwa razy
motocykle są wszędzie
dobre bo zwraca uwagę
ale pomysł dobry, jak każdy który może wnieść coś nowego
pochwal się projektami
i coraz wiecej aut z nią widze, robi się popularna
na zółtym tle jest napisane:
patrz w lusterka, sprawdź dwa razy
motocykle są wszędzie
dobre bo zwraca uwagę
ale pomysł dobry, jak każdy który może wnieść coś nowego
pochwal się projektami

-
Kaja - VIP Ścigacz.pl
Oto jeden zrobiny na szybko, ale który ukazuje moją wizje tejże nalepki. Musze ja bardziej "zgrać".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- 1.JPG (65.06 KiB) Przeglądane 3456 razy
-
Gandalf - Świeżak
Hmmmm Kaja, a gdzie można dostać takowe naklejki
Sam bym małą akcję w swoim mieście zrobił propagującą bezpieczeństwo
Dobra już sam znalazłem
Dla zainteresowanych ->
http://grupy.scigacz.pl/Naklejki,Patrz, ... 07_03.html
^^
tutaj są namiary, gdzie można takie naklejki dostać

Dobra już sam znalazłem

Dla zainteresowanych ->
http://grupy.scigacz.pl/Naklejki,Patrz, ... 07_03.html
^^
tutaj są namiary, gdzie można takie naklejki dostać

Bezmyślność zabija... innych.
Kawasaki ER-6F 2010 ->
Kawasaki ER-6F 2010 ->
-
kamp - Świeżak
Dobra wszystko ladnie i podoba mi sie to ale przeciez nie chodzi tylko o lusterka ale tez o to zeby nie mylslec ze jade puszka i moge stuknac motor bo mi nic nie bedzie, ogolnie o to chodzi zeby miec leb na karku
Romet Ogar 49 -> WSK 125 -> MZ TS 150 -> MZ 250 -> HONDA HORNET 600 

-
paq - Świeżak
Można by bylo okleic wieksze powierzchnie jak np. cały tył auta dostawczego taka akcja na poważniejszą skale, jak i postarac sie o miejsca na bilboardach.
Powiem tak tu w Irlandii obecnie trwa taka akcja tylko że dotyczy ona kampanii przeciwko prędkości. Przy pomocy bardzo drastycznych zdjęć na plakatach i bilboardach jak i prezentowany w telewizji krótki filmik przedstawiający wypadek samochodowy. Krwi i makabrycznych scen nie brakuje. Powiem tak, żaden inny spot nie byłby bardziej przekonywujący
Jak znajdą na Youtubie linka to sobie zerkniecie
Powiem tak tu w Irlandii obecnie trwa taka akcja tylko że dotyczy ona kampanii przeciwko prędkości. Przy pomocy bardzo drastycznych zdjęć na plakatach i bilboardach jak i prezentowany w telewizji krótki filmik przedstawiający wypadek samochodowy. Krwi i makabrycznych scen nie brakuje. Powiem tak, żaden inny spot nie byłby bardziej przekonywujący
Jak znajdą na Youtubie linka to sobie zerkniecie
-
Gandalf - Świeżak
Sądzę, że duża część ludzi z forum zna ten filmik. Jeżeli o tym samym spocie mówimy, nawet jest na stronie scigacz.pl.
Co do bilbordów trzeba byłoby wmieszać w to jakaś fundację, bo normalny szary człowiek nie wyłożyłbym kasy na bilbordy - przynajmniej nie na dużą skalę.
Co do lusterek są osoby, które wiedzą, że lusterka służą tylko za pomoc przy malowaniu ust
W ogóle nie ma odpowiedniej formy kursów. Na prawku kat. B nie wspominają, że oprócz katamaryaniarzy są też motonici
wczoraj na onecie był artykuł o wypadkach karetek -> ludzie nie wiedzą jak się zachować w różnych sytuacjach na drodze. W dużej części przypadków prawdziwa nauka zaczyna się po zdaniu egzaminu.
Co do bilbordów trzeba byłoby wmieszać w to jakaś fundację, bo normalny szary człowiek nie wyłożyłbym kasy na bilbordy - przynajmniej nie na dużą skalę.
Co do lusterek są osoby, które wiedzą, że lusterka służą tylko za pomoc przy malowaniu ust

Bezmyślność zabija... innych.
Kawasaki ER-6F 2010 ->
Kawasaki ER-6F 2010 ->
-
kamp - Świeżak
Ja tam jestem zdania, że kto nie chce to i tak patrzył w lusterka nie będzie i nic tu nie pomoże milion naklejek i tysiąc akcji. Poza tym przesadne nagłaśnianie jakiegoś problemu kończy się zwykle tak samo pozytywnym jak i negatywnym oddziwiękiem, bo w polsce ile ludzi tyle opinii. Jeden zacznie patrzec w lusterka a drugi specjalnie zajeżdżać drogę, trzeci zaś zacznie szukać haka i mediów, które nagłośnia jacy to źli jesteśmy i to my sami sobie jestesmy winni. Chcecie, działajcie, ja już dawno wysiadłem 

brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Gandalf, co do naklejki: makabryczne zdjecie to dobry pomysl, bo tylko cos szokujacego moze przemowic do wyobrazni, ew. w ogole zwrocic czyjąśkolwiek uwage. tylko co do napisu: to powiedzenie "skąd on tu sie wziął?" wiąze sie w sposob oczywisty z opinią (i to czesto słuszną), ze motocykle wyrastają jakby spod ziemi. a dlaczego tak sie dzieje? są malych gabarytow, ale przede wszystkim znacznie przekraczają dozwoloną predkosc. moze to zabrzmi dziwnie, ale to tak jakby motocyklisci mowili: "Zapieprzamy jak szaleni, wiec zwroćcie na nas szczegolną uwagę!". nieprofesjonalizm polskich kierowcow to jedno, ale brawura wsrod motocyklistow to drugie.
podsumowujac - idea dobra, ale dopoki motocyklisci sami beda lamac prawo, nie ma ona raczej wiekszych szans na zrozumienie wsrod spoleczenstwa.
podsumowujac - idea dobra, ale dopoki motocyklisci sami beda lamac prawo, nie ma ona raczej wiekszych szans na zrozumienie wsrod spoleczenstwa.
Kawasaki ZX-6R
-
harry89 - Bywalec
Naklejka z makabrycznym zdjęciem to niejest dobry pomysł. Jaki kierowca chciał by mieć zdjęcie zmasakrowanego ciała na samochodzie?
-
czarek. - Świeżak
en_Zo napisał(a):podsumowujac - idea dobra, ale dopoki motocyklisci sami beda lamac prawo, nie ma ona raczej wiekszych szans na zrozumienie wsrod spoleczenstwa.
A czy ludzie w autach nie łamią prawa?? Łamią tak samo jak my i tak bedzię, ponieważ 50 km/h to śmieszna sprawa wymyślona przez ludzi w białych fartuchach tylko dlatego że udowodnili że przy tej prędkości pieszy ma kilka procent szans więcej na przeżycie, totalna głupota, ma ale w laboratorium w idealnych warunkach które prawie nigdy się nie zdarzą na drodze! Druga sprawa to dynamika motocykli która znacznie przewyższa dynamikę samochodów. Po za tym nie wyobrażam sobie żeby w każdym miejscu gdzie nakazują znaki jechać przepisowo i to motocyklem który bez trudu przekracza 100 km/h na pierwszym biegu. Najważniejsza sprawa to mieć oczy szeroko otwarte i przewidywać daleko do przodu, i jeszcze żeby użytkownicy aut tak robili zamiast gadać przez telefon i z pasażerami to by było całkiem dobrze. Jak by jechali szybciej to by nie gadali tylko myśleli gdzie jadą a nie co będzie na obiadPozdro
jak rozumiem, ty jezdzisz generalnie z glową i chwala ci za to. tyle ze smutna prawda i rzeczywistosc jest taka, ze to motocyklisci biją rekordy predkosci w miescie, popisują sie swoimi umiejetnosciami stuntowymi w godzinach szczytu itp. - chodzi mi o to, ze procent motocyklistow lamiacych prawo jest znacznie wiekszy niz procent kierowcow szalejących po ulicach. i zeby nie bylo zaraz pytan typu "w ktorej ty grasz druzynie?", od razu dopiszę, ze do kazdej ze spraw staram sie podchodzic jako chlodny obserwator a nie jako czlonek ktoregokolwiek z obozów.
-
harry89 - Bywalec
harry89 napisał(a):jak rozumiem, ty jezdzisz generalnie z glową i chwala ci za to. tyle ze smutna prawda i rzeczywistosc jest taka, ze to motocyklisci biją rekordy predkosci w miescie, popisują sie swoimi umiejetnosciami stuntowymi w godzinach szczytu itp. - chodzi mi o to, ze procent motocyklistow lamiacych prawo jest znacznie wiekszy niz procent kierowcow szalejących po ulicach. i zeby nie bylo zaraz pytan typu "w ktorej ty grasz druzynie?", od razu dopiszę, ze do kazdej ze spraw staram sie podchodzic jako chlodny obserwator a nie jako czlonek ktoregokolwiek z obozów.
Nie masz do konca racji. U mnie w miescie (Szczecin) kierowcy aut stwarzaja duzo wieksze zagrozenie, zapierdzielajac puszkowcami, ktore kompletnie stworzone do tego nie sa np. rozpadajaca sie fiesta. Druga sprawa: nikt nic nie powie jak nowka BMW przejedzie 120km/h bo jedzie w miare cicho. Jak motocykl przejedzie, wydech glosno daje i odrazu wszyscy: Szaleniec, po.. itd. Klapki na oczach i tyle. Problem jest taki, ze jadac jednosladem, nikt nie zwraca na Ciebie uwagi np. jedziesz pasem obok i katamaryniarz zmienia pas prosto na Twoje kolo, albo zatrzymuje sie i otwiera drzwi najszerzej jak potrafi. Porazka..
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Załóżcie ZIELONE KAMIZELKI !!! Tylko One Wam pomogą.Szczególnie,że większość wypadków jest przez wymuszenie pierszeństwa ! Czyli zielona kamizelka jest schowana ze reflektorem motocykla ! No to na pewno Wam pomoże.
Zielone kamizelki wymyślono dla pracowników MPO.Umrzyjmy tak jak Oni.
A tak serio:
Nalepka (napis): WAL SIĘ
Zawsze działa
Zielone kamizelki wymyślono dla pracowników MPO.Umrzyjmy tak jak Oni.
A tak serio:
Nalepka (napis): WAL SIĘ

Zawsze działa

Dobrze jest mieć zawsze przy sobie butelkę wódki na wypadek ukąszenia przez węża.W sumie to tak dla pewności można przy sobie nosić i węża ...
-
Gepard - Świeżak
http://www.youtube.com/watch?v=ha4v4tEo ... ed&search=
nie wiem czy było, ale na końcu jest dobry sposób jak zwrócić uwagę samochodziarzy
to co chłopaki kiedy ruszacie?
nie wiem czy było, ale na końcu jest dobry sposób jak zwrócić uwagę samochodziarzy

to co chłopaki kiedy ruszacie?
-
Kaja - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2