Kurek baku suzuki srad
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kurek baku suzuki srad
Witam. To mój pierwszy post tutaj wiec prosze o wyrozumiałość:)
Przede wszystkim witam wszystkich serdecznie:)
A teraz mam pytanie: otóż od kilku miesiecy jestem posiadaczem srada 600 z 1998 roku. Śmiga cacy i wogóle. Ciągle go używam pomimo zimna i pogody jaka jest za oknami. Ostatnio jadąc do dziewczyny do Gliwic musiałem zatankować. Było tak zimno ze kluczyk nie chciał wejść z zabezpieczenie kurka od baku. Długo próbowałem go otworzyć ale sie nie dało, wtedy przypomniała mi się sztuczka z podgrzewanym kluczem. Podgrzałem go i ładnie wszedł w kurek. Teraz mnie zastanawia czy dobrze zrobiłem ponieważ przypaliłem tą gumę która ma chronić przed wodą by się do baku nie wlewała. I pytanie mam nastepujące: są jakieś zapadki tam dalej? czy jest możliwość ze podczas deszczu dostanie mi sie do baku woda?
Dziękuje za wysłuchanie, czekam na odpowiedzi:)
Pozdrawiam
Przede wszystkim witam wszystkich serdecznie:)
A teraz mam pytanie: otóż od kilku miesiecy jestem posiadaczem srada 600 z 1998 roku. Śmiga cacy i wogóle. Ciągle go używam pomimo zimna i pogody jaka jest za oknami. Ostatnio jadąc do dziewczyny do Gliwic musiałem zatankować. Było tak zimno ze kluczyk nie chciał wejść z zabezpieczenie kurka od baku. Długo próbowałem go otworzyć ale sie nie dało, wtedy przypomniała mi się sztuczka z podgrzewanym kluczem. Podgrzałem go i ładnie wszedł w kurek. Teraz mnie zastanawia czy dobrze zrobiłem ponieważ przypaliłem tą gumę która ma chronić przed wodą by się do baku nie wlewała. I pytanie mam nastepujące: są jakieś zapadki tam dalej? czy jest możliwość ze podczas deszczu dostanie mi sie do baku woda?
Dziękuje za wysłuchanie, czekam na odpowiedzi:)
Pozdrawiam
-
Majin - Świeżak
Majin napisał(a):@mar111cin
Tankuje na shell'u 100 oktanowÄ… wiec mam nadzieje ze za duzo to tam tej wody nie ma

żart dnia

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
woda w benzynie??? jedyny przypadek rok 1999, ojciec zalał taki syf do dużego fiata, nie chciał jeździć ale po wylaniu zawartosci baku zatankowaniu czegoś bardziej benzyniastego szedł znów jak rakieta.
-
KAPELA911 - Bywalec
Majin napisał(a):no teraz bede wiedział ze chuchać bede musiał ale troche za późno:/ dlatego mnie ciekawi czy moge jeździć tak czy lepiej nowy korek kupić
Nowy korek to i chyba stacyjka nowa? Chyba że dwa osobne klucze, ale kto Ci sprzeda korek razem z kluczykiem

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Jak juz mówiłem świeży jestem w takich tematach to wole sie zapytać kolegów po fachu
PS: Polecacie spodnie FRANK THOMAS na motocykl? narazie mam zwykłe ze skóry ale jak dzisiaj na suzuki wyjezdzałem do pracy w śniegu to stwierdziłem ze jak sie wywale to te spodnie mi bedą odklejać z ciała po ślizgu:P

PS: Polecacie spodnie FRANK THOMAS na motocykl? narazie mam zwykłe ze skóry ale jak dzisiaj na suzuki wyjezdzałem do pracy w śniegu to stwierdziłem ze jak sie wywale to te spodnie mi bedą odklejać z ciała po ślizgu:P
-
Majin - Świeżak
No ale chlopak musi kochac swoje moto ze leje 100oktanow to chyba pod 6zl podchodzi a nie wiem czy to jest takie zdrowe dla sprzeta....... np u mnie jest napisane 95 max 98....
A do tego mega kozak ze w sniegu jezdzi..... chyba widac ze mlody czy to rocznikowo czy stazem na moto...
ale rozumiem go !! mialem te tak!! 
A do tego mega kozak ze w sniegu jezdzi..... chyba widac ze mlody czy to rocznikowo czy stazem na moto...

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
6.30 kurde za litr, ale daje kopa:P śnieg nie śnieg do pracy jechac trzeba, a ze zamiast pierwszego pojazdu wybrałem moto niż auto to teraz troche cierpie:P Miłość do moto wygrała ze zdrowym rozsądkiem:)
A co do stażu to na 600 jezdze od lata i dalej mi mało pomimo ze dziennie jade
A ogólnie to od 7 lat na simsonie pykam i czasem na ETZ250 od kolegi ^^

-
Majin - Świeżak
,,sum w sród nos ludzie nasyceni motórem do końca" ja tam po śniegu to tylko w gumofilcach stomil z wytrtą papierem ściernym podeszwą jeżdże, lubie te pośłizgi i tą adrenaline czy flaszka sie zbije jak się wyj*ebie czy nie....

-
KAPELA911 - Bywalec
Majin napisał(a):6.30 kurde za litr, ale daje kopa:P śnieg nie śnieg do pracy jechac trzeba, a ze zamiast pierwszego pojazdu wybrałem moto niż auto to teraz troche cierpie:P Miłość do moto wygrała ze zdrowym rozsądkiem:)
Kolego znam te uczucie doskonale!!!!
Rowniez najperw kupilem moto (historia w podpisie)i z rana wlalem zmarznac ale byc o godzine wczesniej w domu niz MPK! nie mialem wtedy ciuchow tylko 2pary spodni ciepla kurta i wio !! a na miescu szron i lod

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
żadna bielizna, gazeta jest najlepsza. Ten sposób od lat jest respektowany a szczególnie przy starych wygach
.
Ale za to jeździ od lata

CzesterTX napisał(a):600, pierwsze poważne moto, zima, to musi się źle skończyć
Ale za to jeździ od lata

-
grunder - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości