ile przejedzie 1 dnia
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ile przejedzie 1 dnia
mam takie pytanko ile można przejechać yamahą tzr 50cm3 jednego dnia 

- adriankicka
- Świeżak
Niezłe pytanie, pierwszy raz widze takie
A co TZR 50 ma założoną blokade na ilośc przejechanych km w jeden dzień?
Powiem Ci jak się ją zdejmie to tyle aż paliwa braknie, a jak paliwo bedziesz dolewał to możesz jechać (bez przegrzania silnika) w nieskończoność aż Ci się znudzi...
Dobra wykonałem oblczenia i wcale nie wyszło nieskończoność
Licząc, że średnia prędkosć tzr 50 bedzie wynosiła 80km/h to możemy nim przejechać 1920km drogi w ciagu doby
A ile w sam dzień to nie liczyłem, bo to zależy w jakiej porze roku jeździmy 

A co TZR 50 ma założoną blokade na ilośc przejechanych km w jeden dzień?

Powiem Ci jak się ją zdejmie to tyle aż paliwa braknie, a jak paliwo bedziesz dolewał to możesz jechać (bez przegrzania silnika) w nieskończoność aż Ci się znudzi...

Dobra wykonałem oblczenia i wcale nie wyszło nieskończoność

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
No wiem wiem, ale tak tylko rzuciłem i liczyłem na teren otwarty a nie miasto. Pozatym, weź wytłumacz mi jaki wogóle jest sens tego pytania? BO nie rozumiem, ktoś chce trafic do księgi Guinessa, za ilość przejechanych km w dzień na 50tce?
Gdyby było pytanie, czy TZR 50 nadaje się na dalsze wypady, to bym zrozumiał

Gdyby było pytanie, czy TZR 50 nadaje się na dalsze wypady, to bym zrozumiał

CBR 600 F3
-
no właśnie chodzi mi o dalekie wyprawy bo mam bardzo fajnego kuzyna daleko i chciałbym się dowiedzieć czy można by było tą yamahą jezdzić do niego
- adriankicka
- Świeżak
A masz już ten sprzet wogóle? Bo pamiętam pytałeś dopiero co wybrać...
Moze łaskawie nam powiesz ile to jest drogi do niego? Bo wiesz, ja tez mam troche daleko babcie i nie wiem, mój motor da rade do niech pojechać?
Dla niektórych to 30km jest daleko

Moze łaskawie nam powiesz ile to jest drogi do niego? Bo wiesz, ja tez mam troche daleko babcie i nie wiem, mój motor da rade do niech pojechać?
Dla niektórych to 30km jest daleko

CBR 600 F3
-
no własnie a ja pewnie bende miał ze 500 km tak że kawałek jest a motorek to mam tylko trzeba go z włoch sciągnąć czyli tak że dopiero w połowie wakacji bende go miał
- adriankicka
- Świeżak
No, jeżeli chcesz się podjąc takiej wyprawy to da rade spokojnie. I wiadomo co pewien czas, nawet jak wskazówka temp. nie wyskoczy zadużo to musisz nim troche przystanąć i pare minut dać oddech. Ale narazie to poczekaj na ten motor i się naucz dobrze jeździć. Po pierwsze to musisz się nauczyć dobrze jeździć w trasach i w miescie, po drugie musisz wiedzieć na czym jeździsz i miną która może Ci stanąć w połowie drogi nie jeździć w takie trasy
Pozdro

Pozdro
CBR 600 F3
-
-
karol_hugo - Świeżak
adriankicka napisał(a):no własnie a ja pewnie bende miał ze 500 km tak że kawałek jest a motorek to mam tylko trzeba go z włoch sciągnąć czyli tak że dopiero w połowie wakacji bende go miał
Bendziesz miaul to fajnie. Mondre pytanie, sproboj przejechac te 500 na raz, jestes Masta jak Ci sie uda.
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
500km na 50'ce?? to ile leci?? 100km/h?? jak sie poskladasz jak scyzoryk i przytniesz na czerwone pole..... w tzr nie ma wskaznika temperatury (to tak na marginesie).... a 500km to lepiej jedz pociagiem.... osobiscie na tzr w ciagu jednego dnia zrobilem najwiecej 135km.... z tym ze to byla jazda po miescie....
-
kravec - Administrator
no własnie dzienki wam wszystkim mnie bardzo krecą motory jak tylko bende miał prawko to odrazu kupuje coś większego ale na razie poczekam
- adriankicka
- Świeżak
- mateo Fazer 600
- Świeżak
a czym bo ja mam zamiar yamahą tzr 50 cm3 a ile godzin mniej więcej jechałeś i czy ciężko było?
- adriankicka
- Świeżak
Nie ważne ile on jechał, tylko ważne jak ty bedziesz jeździł tą TZRką. Możesz szybciej i mozesz wolniej. Zależy jaka trasa, jeżeli masz fizyke to chyba umiesz obliczyć czas jeżeli masz droge i średnią predkość
Ja najwiecej zrobiłem 200km jak narazie w dzień i wcale to długo mi nie zeszło i się nie zmęczyłem, no ale to Twoje jest troche dalej.
Pozatym ja już Ci powiedziałem, nie napalaj się tak narazie! Bedziesz miał moto, bedziesz umiał jeździć i bedziesz wiedział, że masz wszystko ok i Cie nie zawiedzie sprzęt to wtedy pogadamy na poważnie.
Pozdro

Ja najwiecej zrobiłem 200km jak narazie w dzień i wcale to długo mi nie zeszło i się nie zmęczyłem, no ale to Twoje jest troche dalej.
Pozatym ja już Ci powiedziałem, nie napalaj się tak narazie! Bedziesz miał moto, bedziesz umiał jeździć i bedziesz wiedział, że masz wszystko ok i Cie nie zawiedzie sprzęt to wtedy pogadamy na poważnie.
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 masz rs50 ? i zrobiles nia w jedeń dzień 200 km? bez przerw ? Bo swoją rSka Zamiarzam przebyc tez ok 200 km (189Km dokładnie) dam rade bez Przerw ? ( chodzi o moto , czy sie nie pregrzeje zabardzo)
- ZySsSiEkRs
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości