ile przejedzie 1 dnia
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Słuchaj, mi wskazówka temp. nie wychodzi nawet za połowe. Wymieniłem wszystkei płyny ostatnio i tak się ładnie zrobiło, bo wcześniej to mi po jeździe śmierdziałą spalonym olejem i łapała zakresy 80stopni
Nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja jednak robiłem przerwy z kumplem. Jedno dla moto, drugie dla relaksu i żołądka
Moja rada jest taka, nawet jak się nie bedzie ostro grzał to i tak powinienes stanąć co (przypuszczalnie podane) 50km. 15min Cię nie zbawi, a motorkowi z pewnością dasz sporo ulgi i żywotności

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja jednak robiłem przerwy z kumplem. Jedno dla moto, drugie dla relaksu i żołądka

Moja rada jest taka, nawet jak się nie bedzie ostro grzał to i tak powinienes stanąć co (przypuszczalnie podane) 50km. 15min Cię nie zbawi, a motorkowi z pewnością dasz sporo ulgi i żywotności

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
ja na mojej dt zrobilem w 1 dzien 240 km ale z postojami wiec ty tez dasz rade 

DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
nom ciekawe ale fenek ma racje pierwsze musze sie na uczyć jezdzić. A włśnie ile trzeba mniej więcej jezdzić żeby nabrać wprawy
- adriankicka
- Świeżak
Każdy inaczej rozumie pojecie "nabrać wprawy".
Jeden umie ruszyć motorem przechejać sie ze zgrzytami skrzyni kilka kilometrów zgasić motor i powiedzieć, że on już umie jeździć.
Inny bedzie wchodził w zakręty z prędkością 150km/h, jednym palcu wheelie i stoppie, ćwiczył codziennie raz awaryjne hamowanie, ale dla niego i tak to jest zbyt słabo, by powiedzieć "umiem już jeździć".
Co rozumiesz, przez "nabranie wprawy"?
Jeden umie ruszyć motorem przechejać sie ze zgrzytami skrzyni kilka kilometrów zgasić motor i powiedzieć, że on już umie jeździć.
Inny bedzie wchodził w zakręty z prędkością 150km/h, jednym palcu wheelie i stoppie, ćwiczył codziennie raz awaryjne hamowanie, ale dla niego i tak to jest zbyt słabo, by powiedzieć "umiem już jeździć".
Co rozumiesz, przez "nabranie wprawy"?
CBR 600 F3
-
no żeby nauczyc się w zakrenty wchodzic bo ze sprzęgłem to już miałem doczynienia miałem kiedyś motorynke he he
- adriankicka
- Świeżak
Kuba napisał(a):tyle ile bedzie trzeba, u kazdego to wyglada inaczej.
Ja np potrzebowalem okolo 1000 km zeby juz troche wprawic i troche "swirowac" na mojej RS125
PS
Swirowac ale z "pomyslunkiem" !!
Aż tyle ;p ?
Ja jakieÅ› 200-300km i na rs juz smigam .
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Ile Kuba jedzie twoja rs ?
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
adriankicka napisał(a):no żeby nauczyc się w zakrenty wchodzic bo ze sprzęgłem to już miałem doczynienia miałem kiedyś motorynke he he
No to musze Cię zmartwić bardzo, bo te umiejętnośc ze sprzegłem to dla Ciebie wspomnienie nic nie znaczące

W TZR jest sportowe, krótkie sprzegło i ono praktycznie dopiero "bierze" zaraz przy końcu całego ruchu klamki. Trzeba to dobrze poczuć. W motorynce jest płynne sprzegło, łatwe do idealnego ruszenia.
Co do zakrętów to musi być dobry punkt wejścia, pochylasz się i dajesz ostro

Nie wiem, ale wydaje mi się, że w dziale "Technika jazdy" są opisane takie rzeczy, wiec poczytaj sobie, a tu już nie zaśmiecajmy forum.
Pozdrawiam

CBR 600 F3
-
- adriankicka
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości