Zobacz wątek - Ninja 600 - Co myślicie?
NAS Analytics TAG

Ninja 600 - Co myślicie?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez kravec » 4/5/2007, 21:05

lmpk napisał(a):he he ramy w kawach dla eneasza to jak płachta na byka.... :) po raz kolejny....

gorzej chyba.... po raz nie wiem ktory walnal esej nikomu nie potrzebny... skoro sie zdarzaly pekniecia to juz tak jest i tyle...
kravec
Administrator

Postprzez SzpiceR » 4/5/2007, 21:43

jezu jak ktos katuje moto alob nie potrafi jezdzic to i czołg dobije... a jak ktos dba nawet o zx6r pechowe to nic mu nie powinno byc
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez patrykt7 » 4/5/2007, 21:52

Ja poprosiłem o pomoc, a na forum zaczęła się kłótnia. I kto tu ma racje? Osobiście nie znam się aż tak dobrze na motocyklach chociaż miałem już 2 i dlatego proszę Was o radę a Wy zaczynacie się kłócić.
patrykt7
Świeżak

Postprzez siekson » 4/5/2007, 21:58

Drodzy Panowie. Poniewaz po raz kolejny przewija sie zestawienie slow: kawasaki - rama - pekajace/wadliwe uprzejmie zawiadamiam ze jakiekolwiek dalsze kontynuowanie tego tematu w kierunku pekajacych ram zaowocuje jego zablokowaniem. Naprawde myslicie ze ludziom sie chce w co drugim temacie dotyczacym tej marki czytac wasze klotnie o pekajacych ramach?
papatki dziubaski
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 4/5/2007, 22:38

hmm Siekson ja bym jeszcze dodał ze piszą to Ci co kawasaki widzieli na zdjęciach i plakatach.

pozatym jak ja słysze honda cbr 600 to mnie skręca... niedługo na standartowym wyposażeniu tego motocykla będzie trójpaskowy dres.

Acha panowie wytłumaczycie mi jak to się stało że kawasaki jeszcze istnieje? przecież według was produkuje zabawki dla dzieci a nie motocykle. Więc jak to jest że firma z roku na rok wypuszcza nowe modele i wciąż się liczy na rynku ? Jakby wasza mitologia była prawdą to juz dawno by nie było na kawasaki klientów...

Dajcie mi cbr600 na pare dni zobaczycie co z niej zostanie, nawet magiczny znaczek hondy nie pomoże :D

szerokiej drogi i obyście nie spotkali na swojej drodze zx10r zx12r i zx6rr :lol:

ps. dlaczego w mechanice motocyklowej ciągle są pytania jak coś tam naprawić w cbr? czyżby znaczek hondy zszedł i przestała magia działać?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cichy » 4/5/2007, 22:49

eneasz napisał(a):CBR daje adrenaline? Hmm to ci powiem moja opinie, mojego znajomego i pana z programu jednoslad (TVN Turbo) to jest nudne moto. No chyba ze rozwozisz gazety to moze i wtedy jest adrenalina :) Osiagi nie sa raczej powalajace

Suzuki GSX-R1000 K7 163,34 bhp@11360 rpm
Yamaha YFZ-R1 161,17bhp@11999 rpm
Hunda CBR1000RR Fireblade 149 bhp@10499 rpm :lol:
Kawasaki ZX-10R 161bhp@11778 rpm

Souce: SuperBike Magazine June 2007

Z czym ta "topowa" honda jest porownywalna ?? Chyba z motorami klasy 600 buahahahahaha Stary stuknij sie w glowe zanim zaczniesz pisac takie bzdury bo normalnie nie wytrzymuje jak widze jak hjeden za drugim bredzi "honda to honda" jasne tylko co to honda jest? Sorry ale dla mnie to zenujacy motor wiec zycze ci adrenaliny w wycigu emerytow :)

Co ty masz z tÄ… adrenalinÄ…? Ty chyba jakimÅ› mistrzem prostej jesteÅ›. :lol:

Moc to jedno a kontrola nad nią to drugie. ZX6R w dodatku na gaźnikach jest pod tym względem słaby, trudno się kontroluje i nie ma mowy o liniowym przyroście mocy.
Zapewniam cię, że przy wprawnym kierowcy, z zakrętu szybciej wyjdzie nie ten motocykl, który ma więcej mocy, a ten który zapewnia nad nią lepszą kontrolę.

Co do porównania osiągów to trochę nie trafiłeś, koledze chodziło raczej o inną klasę i rocznik motocykla, zresztą nowa 10-tka dalej nie jest rewelacyjna (wolę gsxr-a i wcale nie ze względu na moc).

Tak samo ja mogę napisać, że najwyższy, flagowy, sportowy model kawasaki od 2000r. był w swojej klasie najgorszy pod względem osiągów, masy, zawieszenia i technologicznym i tak to się ciągnęło przez kilka latek.
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez WÅ‚odi » 5/5/2007, 00:19

mar111cin napisał(a):hmm Siekson ja bym jeszcze dodał ze piszą to Ci co kawasaki widzieli na zdjęciach i plakatach.

pozatym jak ja słysze honda cbr 600 to mnie skręca... niedługo na standartowym wyposażeniu tego motocykla będzie trójpaskowy dres.

Acha panowie wytłumaczycie mi jak to się stało że kawasaki jeszcze istnieje? przecież według was produkuje zabawki dla dzieci a nie motocykle. Więc jak to jest że firma z roku na rok wypuszcza nowe modele i wciąż się liczy na rynku ? Jakby wasza mitologia była prawdą to juz dawno by nie było na kawasaki klientów...

Dajcie mi cbr600 na pare dni zobaczycie co z niej zostanie, nawet magiczny znaczek hondy nie pomoże :D

szerokiej drogi i obyście nie spotkali na swojej drodze zx10r zx12r i zx6rr :lol:

ps. dlaczego w mechanice motocyklowej ciągle są pytania jak coś tam naprawić w cbr? czyżby znaczek hondy zszedł i przestała magia działać?

w zx6r juz od lat dodajÄ… dresik ortalionowy gratis i to nie z 3 a z 4 paskami jeden gratis
Kolego na super wzmocnionej kawie słuchaj twoje liczny mają sie nijak do osiagnieć w sporcie a cos o tym chyba jednak swiadczy a czemu kupuja ludzie kawasaki? bo ten szmelc jest tanszy od np suzuki albo hondy tylko to pozorna oszczędnosc bo po czasie 2 razy tyle trzeba wrzucić w szpeja
Włodi
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê