Ninja 600 - Co myślicie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ninja 600 - Co myślicie?
Witam! Czy ten motocykl nie jest podejrzany bo jakaś cena niska chociaż na zdjęciach wygląda całkiem całkiem. Proszę o komentarze.
http://moto.allegro.pl/item190226219_ka ... 97rok.html
Warto kupić?
http://moto.allegro.pl/item190226219_ka ... 97rok.html
Warto kupić?
- patrykt7
- Świeżak
eneasz napisał(a):To zalezy co ty chcesz kupic. Wydac pieniadze na legende o niezawodonosci ktora moze sie potwierdzic lub nie czy wydac pieniadze zeby miec adrenaline (to raczej masz zawsze zapewnione by ninja) Sam dokonaj wyboru bo my ci moto nie kupimy
źle rozumujesz powinieneś napisać: wydać pieniądze na legende niezawodnosci która daje adrenalinę albo wydać na kawasaki po to by cały czas na nią kase wydawać bo coś sie sypie;)
- Włodi
- Świeżak
Włodi napisał(a):eneasz napisał(a):To zalezy co ty chcesz kupic. Wydac pieniadze na legende o niezawodonosci ktora moze sie potwierdzic lub nie czy wydac pieniadze zeby miec adrenaline (to raczej masz zawsze zapewnione by ninja) Sam dokonaj wyboru bo my ci moto nie kupimy
źle rozumujesz powinieneś napisać: wydać pieniądze na legende niezawodnosci która daje adrenalinę albo wydać na kawasaki po to by cały czas na nią kase wydawać bo coś sie sypie;)
zgadzam sie z toba ale w suzuki też ramy pekają w k6-tkach i w gsr;) także z tym ostrożnie a kawasaki robi tragiczne silniki posłuchaj starych z połowy lat 90tych wszystko w nich dzwoni jak przedymana ku...
- Włodi
- Świeżak
felgi i malowanie=== byc moze moto jest poskłądane z 2 moto, nigdy nie wiadomo!! ja wolabłym CBR
) ale to twoja decyzja... udanego zakupu pozdro

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
przede wszystkim nie wierzylbym w zadne "okazje". ktos kto sprzedaje tez chce zarobic mozliwie najwiecej i nie bedzie wartosciowego sprzetu puszczal za marne grosze. wniosek: ten sprzet nie jest wartosciowy.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Kawasaki ZX-6R
-
harry89 - Bywalec
eneasz napisał(a):en_Zo napisał(a):Bardziej niż ZX6R poleciłbym CBR 600 siągi porównywalne ale CBR to mniej awaryjny sprzęt. ZX 6R miały wadę fabryczną polegającą na pękaniu ramy.Drugą wadą ZX6R jest to że częstemu zużyciu ulega napinacz łańcucha rozrządu, może właśnie dlatego moto ma łańcuch rozrządu do wymiany bo ktoś nie pilnował przeglądów tego elementu i padło.Z tego co mi wiadomo CBR 600F3 nie ma wad fabrycznych, a adrenalinę daję też sporą i nie widzę tu przewagi ZX6R.Wybór należy do Ciebie - udanych zakupów. Pozdro
Stary napisz ze nic nie wiesz i ze "wójka dziadek sasiada, koleżanki braty stryj powiedzial, że w zx6r pekaly ramy"
W ZX6R ??? en_Zo czy ty widzisz roznice miedzy 6 a 9 czy wtedy byles chory jak sie uczyliscie liczyc? Wez nie gadaj takich bzdur czlowieku bo tylko innych w blad wprowadzasz. Temat ram byl juz dawno temu wyjasniony pomyliles motocykle kolegoWłodi napisał(a):źle rozumujesz powinieneś napisać: wydać pieniądze na legende niezawodnosci która daje adrenalinę albo wydać na kawasaki po to by cały czas na nią kase wydawać bo coś sie sypie;)
rozumiem ze masz honde albo chcialbys miec albo nic nie wiesz o motocyklach i przeczytales jak ktos kiedys napisal ze honda to honda a stol to stol i teraz powtarzasz nie wiedzac nawet co. Po pierwsze primo to z niezawodmoscia hondy wcale nie jest tak ze jest niezniszczalna i co kupi chlopak zajechane moto ale ze honda to w nocy sie samo zregeneruje i nad ranem bedzie nowka sztuka nie smigany? Zastanow sie co za glupta. Ja mam cbr-ke i kawasaki i moge spokojnie ci powiedziec ze kawasaki jest lepsze a w super niezniszczalnej hondzie urwala mi sie linka od predkosciomierza po 10 tysiacach mil (rocznik 2004 druga polowa) i ty mi mowisz ze to jest niezniszczalne? az sie boje co bedzie jak bede mial na zegarach 15 tysiecy tak jak w kawasaki.
CBR daje adrenaline? Hmm to ci powiem moja opinie, mojego znajomego i pana z programu jednoslad (TVN Turbo) to jest nudne moto. No chyba ze rozwozisz gazety to moze i wtedy jest adrenalinaOsiagi nie sa raczej powalajace
Suzuki GSX-R1000 K7 163,34 bhp@11360 rpm
Yamaha YFZ-R1 161,17bhp@11999 rpm
Hunda CBR1000RR Fireblade 149 bhp@10499 rpm![]()
Kawasaki ZX-10R 161bhp@11778 rpm
Souce: SuperBike Magazine June 2007
Z czym ta "topowa" honda jest porownywalna ?? Chyba z motorami klasy 600 buahahahahaha Stary stuknij sie w glowe zanim zaczniesz pisac takie bzdury bo normalnie nie wytrzymuje jak widze jak hjeden za drugim bredzi "honda to honda" jasne tylko co to honda jest? Sorry ale dla mnie to zenujacy motor wiec zycze ci adrenaliny w wycigu emerytow
panie wszystko wiedzący a raczej forum czytajacy własnie w zx6r pękaja ramy takze w twoim modelu wiec przestan ludziom wode w usta wlewać ps co ty porównujesz? cbr 125 z zx6r? wiesz co zebys tylko takie usterki miał w tej kawie to bedzie spoko;) pilnuj zaworów bo ci uciekną haha , nikt kto miał kawasaki do niego nie wraca popytaj sie w serwisach o "cudowne" silniki i ramy kawasaki to ciebie wybrechają, ale dzieki t akim naiwnym ludziom jak ty mają pieniadze

Ostatnio edytowano 4/5/2007, 18:04 przez Włodi, łącznie edytowano 4 razy
- Włodi
- Świeżak
Tylko tej nie kupujcie bo to padaka ktora tylko ladnie wyglada!!!!!!!!
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M373122
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M373122
- trajanxxx
- Świeżak
Moj kolega ma do sprzedania ZX6R za ok. 9,500 ale chyba jest starsza... choc nie jestem pewna. Jezdzilam z nim ostatnio, o moto dba jak o dziecko, wiec cena tego tutaj jest dosc zastanawiajaca 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
stary poszukaj w necie sporo tych ram popękanych w j1 i j2 jest i nie wypieraj sie tego bo każdy wie co znaczy kawasaki mówie tu o osobach które o nie sie otarły moze jest tu jakis mechanik na forum to sie wypowie na temat kawasaki bo ty sam to chyba za bardzo nie wiesz co piszesz
co to porówniać mzoe być porównal sprzety tej samej klasy a nie 125 z 600;) nie ma co pełen profesonalizm
co to porówniać mzoe być porównal sprzety tej samej klasy a nie 125 z 600;) nie ma co pełen profesonalizm
- Włodi
- Świeżak
eneasz, kolega waha się między f3 i zx6 a Ty porównujesz moce litrówek
a nawet chyba na tym forum były zdjęcia pękniętych ram w kawach co nie znaczy że pękaą we wszystkich. Ale nie znaczy też, że jak nie pękła w Twojej, to że nie pękają w ogóle
ogólnie wolałbym f3 od zx6r
ps. Smiejesz się z mocy cbr1000rr a spróbuj to miszczu wykorzystać na publicznej drodze.
Tak poza tym, to moc to nie wszystko, sÄ… jeszcze hamulce, podwozie itd.
pozdrawiam

ps. Smiejesz się z mocy cbr1000rr a spróbuj to miszczu wykorzystać na publicznej drodze.

pozdrawiam
juz niedługo, coraz bliżej 

- beesek
- Świeżak
beesek napisał(a):eneasz, kolega waha się między f3 i zx6 a Ty porównujesz moce litrówek![]()
a nawet chyba na tym forum były zdjęcia pękniętych ram w kawach co nie znaczy że pękaą we wszystkich. Ale nie znaczy też, że jak nie pękła w Twojej, to że nie pękają w ogóle
ogólnie wolałbym f3 od zx6r
ps. Smiejesz się z mocy cbr1000rr a spróbuj to miszczu wykorzystać na publicznej drodze.Tak poza tym, to moc to nie wszystko, są jeszcze hamulce, podwozie itd.
pozdrawiam
polać temu facetowi mądrze gada !!!

- Włodi
- Świeżak
he he ramy w kawach dla eneasza to jak płachta na byka....
po raz kolejny....
zx6 nie jezdziłem wiec porownania nie mam ale f3 tez da sie pojezdzic.... na ruch uliczny wystarczy i pare koni raczej frajdy nie zmieni... od razu dla emerytów?? e tam.... na sedesach mnie nie objezdzają....

zx6 nie jezdziłem wiec porownania nie mam ale f3 tez da sie pojezdzic.... na ruch uliczny wystarczy i pare koni raczej frajdy nie zmieni... od razu dla emerytów?? e tam.... na sedesach mnie nie objezdzają....
f3
-
lmpk - Świeżak
lmpk napisał(a):he he ramy w kawach dla eneasza to jak płachta na byka....po raz kolejny....
gorzej chyba.... po raz nie wiem ktory walnal esej nikomu nie potrzebny... skoro sie zdarzaly pekniecia to juz tak jest i tyle...
-
kravec - Administrator
Drodzy Panowie. Poniewaz po raz kolejny przewija sie zestawienie slow: kawasaki - rama - pekajace/wadliwe uprzejmie zawiadamiam ze jakiekolwiek dalsze kontynuowanie tego tematu w kierunku pekajacych ram zaowocuje jego zablokowaniem. Naprawde myslicie ze ludziom sie chce w co drugim temacie dotyczacym tej marki czytac wasze klotnie o pekajacych ramach?
papatki dziubaski
papatki dziubaski
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
hmm Siekson ja bym jeszcze dodał ze piszą to Ci co kawasaki widzieli na zdjęciach i plakatach.
pozatym jak ja słysze honda cbr 600 to mnie skręca... niedługo na standartowym wyposażeniu tego motocykla będzie trójpaskowy dres.
Acha panowie wytłumaczycie mi jak to się stało że kawasaki jeszcze istnieje? przecież według was produkuje zabawki dla dzieci a nie motocykle. Więc jak to jest że firma z roku na rok wypuszcza nowe modele i wciąż się liczy na rynku ? Jakby wasza mitologia była prawdą to juz dawno by nie było na kawasaki klientów...
Dajcie mi cbr600 na pare dni zobaczycie co z niej zostanie, nawet magiczny znaczek hondy nie pomoże
szerokiej drogi i obyście nie spotkali na swojej drodze zx10r zx12r i zx6rr
ps. dlaczego w mechanice motocyklowej ciągle są pytania jak coś tam naprawić w cbr? czyżby znaczek hondy zszedł i przestała magia działać?
pozatym jak ja słysze honda cbr 600 to mnie skręca... niedługo na standartowym wyposażeniu tego motocykla będzie trójpaskowy dres.
Acha panowie wytłumaczycie mi jak to się stało że kawasaki jeszcze istnieje? przecież według was produkuje zabawki dla dzieci a nie motocykle. Więc jak to jest że firma z roku na rok wypuszcza nowe modele i wciąż się liczy na rynku ? Jakby wasza mitologia była prawdą to juz dawno by nie było na kawasaki klientów...
Dajcie mi cbr600 na pare dni zobaczycie co z niej zostanie, nawet magiczny znaczek hondy nie pomoże

szerokiej drogi i obyście nie spotkali na swojej drodze zx10r zx12r i zx6rr

ps. dlaczego w mechanice motocyklowej ciągle są pytania jak coś tam naprawić w cbr? czyżby znaczek hondy zszedł i przestała magia działać?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
eneasz napisał(a):CBR daje adrenaline? Hmm to ci powiem moja opinie, mojego znajomego i pana z programu jednoslad (TVN Turbo) to jest nudne moto. No chyba ze rozwozisz gazety to moze i wtedy jest adrenalinaOsiagi nie sa raczej powalajace
Suzuki GSX-R1000 K7 163,34 bhp@11360 rpm
Yamaha YFZ-R1 161,17bhp@11999 rpm
Hunda CBR1000RR Fireblade 149 bhp@10499 rpm![]()
Kawasaki ZX-10R 161bhp@11778 rpm
Souce: SuperBike Magazine June 2007
Z czym ta "topowa" honda jest porownywalna ?? Chyba z motorami klasy 600 buahahahahaha Stary stuknij sie w glowe zanim zaczniesz pisac takie bzdury bo normalnie nie wytrzymuje jak widze jak hjeden za drugim bredzi "honda to honda" jasne tylko co to honda jest? Sorry ale dla mnie to zenujacy motor wiec zycze ci adrenaliny w wycigu emerytow
Co ty masz z tÄ… adrenalinÄ…? Ty chyba jakimÅ› mistrzem prostej jesteÅ›.

Moc to jedno a kontrola nad nią to drugie. ZX6R w dodatku na gaźnikach jest pod tym względem słaby, trudno się kontroluje i nie ma mowy o liniowym przyroście mocy.
Zapewniam cię, że przy wprawnym kierowcy, z zakrętu szybciej wyjdzie nie ten motocykl, który ma więcej mocy, a ten który zapewnia nad nią lepszą kontrolę.
Co do porównania osiągów to trochę nie trafiłeś, koledze chodziło raczej o inną klasę i rocznik motocykla, zresztą nowa 10-tka dalej nie jest rewelacyjna (wolę gsxr-a i wcale nie ze względu na moc).
Tak samo ja mogę napisać, że najwyższy, flagowy, sportowy model kawasaki od 2000r. był w swojej klasie najgorszy pod względem osiągów, masy, zawieszenia i technologicznym i tak to się ciągnęło przez kilka latek.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):hmm Siekson ja bym jeszcze dodał ze piszą to Ci co kawasaki widzieli na zdjęciach i plakatach.
szerokiej drogi i obyście nie spotkali na swojej drodze zx10r zx12r i zx6rr![]()
w zx6r juz od lat dodajÄ… dresik ortalionowy gratis i to nie z 3 a z 4 paskami jeden gratis
Kolego na super wzmocnionej kawie słuchaj twoje liczny mają sie nijak do osiagnieć w sporcie a cos o tym chyba jednak swiadczy a czemu kupuja ludzie kawasaki? bo ten szmelc jest tanszy od np suzuki albo hondy tylko to pozorna oszczędnosc bo po czasie 2 razy tyle trzeba wrzucić w szpeja
- Włodi
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości