Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Honda z silnikiem 700 ccm - naked i...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Honda z silnikiem 700 ccm - naked i...

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Honda z silnikiem 700 ccm - naked i...

Postprzez Åšcigacz » 27/9/2011, 09:05

Dyskusja na temat: Honda z silnikiem 700 ccm - naked i turystyk
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Honda z silnikiem 700 ccm - naked i turystyk
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 09:05

Hmmm, czy da sie zrobic coś bardziej mulastego od CBF600? Jak widać da się<br><hr>Forza GSX-R
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 09:08

Komentatorzy napisał(a):Hmmm, czy da sie zrobic coś bardziej mulastego od CBF600? Jak widać da się<br><hr>Forza GSX-R <br>
No, CBF500<br><hr>Moguncja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 11:09

Turystyk? Czyli szykuje się następca Deauville'a? Miejmy nadzieje, że będzie miał wreszcie normalne kufry.<br><hr>Edek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 13:32

Droga, jakÄ… wÅ‚aÅ›nie obiera koncern Hondy, jest jedynym sÅ‚usznym kierunkiem w dobie szalejÄ…cych cen, w tym przede wszystkim paliw. Tym bardziej dziwiÄ… mnie wypowiedzi zamieszczone w komentarzach. Nie wiem jak Wam, ale mnie coraz mniejszÄ… frajdÄ™ sprawiajÄ… myÅ›l o posiadaniu motocykla, który na przejechanie 100 km potrzebuje 8 litrów popularnej PB 95. Skoro dla wiÄ™kszoÅ›ci z Was model CBF600 (pozostanÄ™ już przy marce Honda – dla jasnoÅ›ci wypowiedzi) jest maszynÄ… „mulastÄ…”, to idÄ…c tym tropem z bieżącej oferty przywoÅ‚anego producenta fantastycznym sprzÄ™tem dla Jana Kowalskiego bÄ™dzie co najmniej CB600F (CBR600F), a nastÄ™pnie oczywiÅ›cie CBR600RR, bÄ…dź sam CBR1000 Fireblade lub CB1000R, w zależnoÅ›ci od preferencji. Wszystko fantastycznie, tyle tylko, że te niewÄ…tpliwie budzÄ…ce wiele emocji motocykle, do spowodowania takich wÅ‚aÅ›nie uczuć w swoim użytkowniku potrzebujÄ… odpowiedniej iloÅ›ci życiodajnego pÅ‚ynu, jakim dla naszych ukochanych żelaznych pojazdów, jest bezoÅ‚owiówka.. . MówiÄ…c wprost, sportowy silnik (a jak mniemam to wÅ‚aÅ›nie ten tym jest upragnionym przeciwieÅ„stwem wspomnianego przez Was „zamulacza”, czyli serii CBF) potrzebuje odpowiedniej iloÅ›ci paliwa, zwÅ‚aszcza kiedy użytkowany jest w górnym zakresie swoich możliwoÅ›ci. JeÅ›li zatem na przejechanie 100km nasza maszyna, nie bÄ™dÄ…ca „zamulaczem”, potrzebuje powiedzmy 8 litrów benzyny, to koszt przejechania takiego dystansu, przy obecnych cenach na stacjach paliw, wyniesie ponad 40 zÅ‚. A czym jest 100km na polatanie bikiem!? Niczym! Chwila zabawy i 40 – 50 zÅ‚ znikajÄ… z portfela. A ile kilometrów można trzasnąć jednego dnia, ot tak dla zabawy? 200, 300, 400..?? OczywiÅ›cie, że tak. Nawet 1000km nie stanowi problemu dla jednodniowej wycieczki dookoÅ‚a dwóch województw. Sportowa CBR-a klasy 600 cc Å‚yknie wiÄ™c 8 L / 100 km, bo nie widziaÅ‚em osobiÅ›ci goÅ›cia, który na takim motocyklu popyla oszczÄ™dnie 80km/h na 6 biegu, w celu zminimalizowania kosztów przejechania każdego kolejnego kilometra. Jeżeli zatem dzieÅ„ latania na moto, czyli powiedzmy machniÄ™cia 400 km, ma kosztować mnie aż 170 zÅ‚, to ja dziÄ™kujÄ™ – zsiadam z kanapy takiego supersporta. Szybko szukam czegoÅ›, co dostarczy mi takiej samej frajdy, ale nie wyszarpie ostatniego grosza z portfela! Bo przecież chce jeździć na motocyklu! Jeździć! Jeździć! Jeździć! Powtarzam JEŹDZIĆ! A nie gÅ‚askać CebeerkÄ™ czy Horneta w garażu i równoczeÅ›nie przeliczać kasÄ™, czy starczy mi na paliwo.. . Nie lubiÄ™ skuterów, ponieważ wedÅ‚ug mnie nie sÄ… to pojazdy, które mogÄ… prawdziwemu bikerowi zastÄ…pić motocykla, dlatego skuter nie jest w żadnym wypadku alternatywÄ… dla motocykla. Dlatego wÅ‚aÅ›nie udzielam swojÄ… osobÄ… poparcia Hondzie, za prace nad ekonomicznymi jednostkami napÄ™dowymi dla motocykli. Inżynierowie Hondy – idźcie zatem dalej tÄ… drogÄ…! Nie zabierajcie jednak manualnej zmiany biegów, a taki sprzÄ™t – w dobrej cenie - bÄ™dzie murowanym hitem. MiÅ‚oÅ›nicy wszystkich sprzÄ™tów, które posiadajÄ… od 100KM wzwyż – oby nigdy nie zabrakÅ‚o Wam kasy na wachÄ™. Tak czy owak, paliwożerne sprzÄ™ty wczeÅ›niej czy później, stracÄ… racjÄ™ bytu, przynajmniej w roli sprzÄ™tu na co dzieÅ„.<br><hr>Obserwator rynku motocykli
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 14:29

Komentatorzy napisał(a):Hmmm, czy da sie zrobic coś bardziej mulastego od CBF600? Jak widać da się<br><hr>Forza GSX-R <br>
Komentatorzy napisał(a):No, CBF500<br><hr>Moguncja<br>
A jechał czy tylko czytał na forum?<br><hr>cebularz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 15:07

Komentatorzy napisał(a):No, CBF500<br><hr>Moguncja<br>
Komentatorzy napisał(a):A jechał czy tylko czytał na forum?<br><hr>cebularz<br>
ja jeźdżę, muł straszny<br><hr>zenek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 19:59

to honda, więc 40 koła co najmniej musi kosztować<br><hr>emka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 23:34

Komentatorzy napisaÅ‚(a):Droga, jakÄ… wÅ‚aÅ›nie obiera koncern Hondy, jest jedynym sÅ‚usznym kierunkiem w dobie szalejÄ…cych cen, w tym przede wszystkim paliw. Tym bardziej dziwiÄ… mnie wypowiedzi zamieszczone w komentarzach. Nie wiem jak Wam, ale mnie coraz mniejszÄ… frajdÄ™ sprawiajÄ… myÅ›l o posiadaniu motocykla, który na przejechanie 100 km potrzebuje 8 litrów popularnej PB 95. Skoro dla wiÄ™kszoÅ›ci z Was model CBF600 (pozostanÄ™ już przy marce Honda – dla jasnoÅ›ci wypowiedzi) jest maszynÄ… „mulastÄ…”, to idÄ…c tym tropem z bieżącej oferty przywoÅ‚anego producenta fantastycznym sprzÄ™tem dla Jana Kowalskiego bÄ™dzie co najmniej CB600F (CBR600F), a nastÄ™pnie oczywiÅ›cie CBR600RR, bÄ…dź sam CBR1000 Fireblade lub CB1000R, w zależnoÅ›ci od preferencji. Wszystko fantastycznie, tyle tylko, że te niewÄ…tpliwie budzÄ…ce wiele emocji motocykle, do spowodowania takich wÅ‚aÅ›nie uczuć w swoim użytkowniku potrzebujÄ… odpowiedniej iloÅ›ci życiodajnego pÅ‚ynu, jakim dla naszych ukochanych żelaznych pojazdów, jest bezoÅ‚owiówka.. . MówiÄ…c wprost, sportowy silnik (a jak mniemam to wÅ‚aÅ›nie ten tym jest upragnionym przeciwieÅ„stwem wspomnianego przez Was „zamulacza”, czyli serii CBF) potrzebuje odpowiedniej iloÅ›ci paliwa, zwÅ‚aszcza kiedy użytkowany jest w górnym zakresie swoich możliwoÅ›ci. JeÅ›li zatem na przejechanie 100km nasza maszyna, nie bÄ™dÄ…ca „zamulaczem”, potrzebuje powiedzmy 8 litrów benzyny, to koszt przejechania takiego dystansu, przy obecnych cenach na stacjach paliw, wyniesie ponad 40 zÅ‚. A czym jest 100km na polatanie bikiem!? Niczym! Chwila zabawy i 40 – 50 zÅ‚ znikajÄ… z portfela. A ile kilometrów można trzasnąć jednego dnia, ot tak dla zabawy? 200, 300, 400..?? OczywiÅ›cie, że tak. Nawet 1000km nie stanowi problemu dla jednodniowej wycieczki dookoÅ‚a dwóch województw. Sportowa CBR-a klasy 600 cc Å‚yknie wiÄ™c 8 L / 100 km, bo nie widziaÅ‚em osobiÅ›ci goÅ›cia, który na takim motocyklu popyla oszczÄ™dnie 80km/h na 6 biegu, w celu zminimalizowania kosztów przejechania każdego kolejnego kilometra. Jeżeli zatem dzieÅ„ latania na moto, czyli powiedzmy machniÄ™cia 400 km, ma kosztować mnie aż 170 zÅ‚, to ja dziÄ™kujÄ™ – zsiadam z kanapy takiego supersporta. Szybko szukam czegoÅ›, co dostarczy mi takiej samej frajdy, ale nie wyszarpie ostatniego grosza z portfela! Bo przecież chce jeździć na motocyklu! Jeździć! Jeździć! Jeździć! Powtarzam JEŹDZIĆ! A nie gÅ‚askać CebeerkÄ™ czy Horneta w garażu i równoczeÅ›nie przeliczać kasÄ™, czy starczy mi na paliwo.. . Nie lubiÄ™ skuterów, ponieważ wedÅ‚ug mnie nie sÄ… to pojazdy, które mogÄ… prawdziwemu bikerowi zastÄ…pić motocykla, dlatego skuter nie jest w żadnym wypadku alternatywÄ… dla motocykla. Dlatego wÅ‚aÅ›nie udzielam swojÄ… osobÄ… poparcia Hondzie, za prace nad ekonomicznymi jednostkami napÄ™dowymi dla motocykli. Inżynierowie Hondy – idźcie zatem dalej tÄ… drogÄ…! Nie zabierajcie jednak manualnej zmiany biegów, a taki sprzÄ™t – w dobrej cenie - bÄ™dzie murowanym hitem. MiÅ‚oÅ›nicy wszystkich sprzÄ™tów, które posiadajÄ… od 100KM wzwyż – oby nigdy nie zabrakÅ‚o Wam kasy na wachÄ™. Tak czy owak, paliwożerne sprzÄ™ty wczeÅ›niej czy później, stracÄ… racjÄ™ bytu, przynajmniej w roli sprzÄ™tu na co dzieÅ„.<br><hr>Obserwator rynku motocykli<br>
Hondacia? No thanks ;)<br><hr>Ementaler
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/9/2011, 07:12

Komentatorzy napisał(a):to honda, więc 40 koła co najmniej musi kosztować<br><hr>emka<br>
Umiesz wyłącznie pisać, czy zdaza ci sie czasem takze rozumieć tekst pisany?<br><hr>IgoRR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/9/2011, 10:15

Komentatorzy napisaÅ‚(a):Droga, jakÄ… wÅ‚aÅ›nie obiera koncern Hondy, jest jedynym sÅ‚usznym kierunkiem w dobie szalejÄ…cych cen, w tym przede wszystkim paliw. Tym bardziej dziwiÄ… mnie wypowiedzi zamieszczone w komentarzach. Nie wiem jak Wam, ale mnie coraz mniejszÄ… frajdÄ™ sprawiajÄ… myÅ›l o posiadaniu motocykla, który na przejechanie 100 km potrzebuje 8 litrów popularnej PB 95. Skoro dla wiÄ™kszoÅ›ci z Was model CBF600 (pozostanÄ™ już przy marce Honda – dla jasnoÅ›ci wypowiedzi) jest maszynÄ… „mulastÄ…”, to idÄ…c tym tropem z bieżącej oferty przywoÅ‚anego producenta fantastycznym sprzÄ™tem dla Jana Kowalskiego bÄ™dzie co najmniej CB600F (CBR600F), a nastÄ™pnie oczywiÅ›cie CBR600RR, bÄ…dź sam CBR1000 Fireblade lub CB1000R, w zależnoÅ›ci od preferencji. Wszystko fantastycznie, tyle tylko, że te niewÄ…tpliwie budzÄ…ce wiele emocji motocykle, do spowodowania takich wÅ‚aÅ›nie uczuć w swoim użytkowniku potrzebujÄ… odpowiedniej iloÅ›ci życiodajnego pÅ‚ynu, jakim dla naszych ukochanych żelaznych pojazdów, jest bezoÅ‚owiówka.. . MówiÄ…c wprost, sportowy silnik (a jak mniemam to wÅ‚aÅ›nie ten tym jest upragnionym przeciwieÅ„stwem wspomnianego przez Was „zamulacza”, czyli serii CBF) potrzebuje odpowiedniej iloÅ›ci paliwa, zwÅ‚aszcza kiedy użytkowany jest w górnym zakresie swoich możliwoÅ›ci. JeÅ›li zatem na przejechanie 100km nasza maszyna, nie bÄ™dÄ…ca „zamulaczem”, potrzebuje powiedzmy 8 litrów benzyny, to koszt przejechania takiego dystansu, przy obecnych cenach na stacjach paliw, wyniesie ponad 40 zÅ‚. A czym jest 100km na polatanie bikiem!? Niczym! Chwila zabawy i 40 – 50 zÅ‚ znikajÄ… z portfela. A ile kilometrów można trzasnąć jednego dnia, ot tak dla zabawy? 200, 300, 400..?? OczywiÅ›cie, że tak. Nawet 1000km nie stanowi problemu dla jednodniowej wycieczki dookoÅ‚a dwóch województw. Sportowa CBR-a klasy 600 cc Å‚yknie wiÄ™c 8 L / 100 km, bo nie widziaÅ‚em osobiÅ›ci goÅ›cia, który na takim motocyklu popyla oszczÄ™dnie 80km/h na 6 biegu, w celu zminimalizowania kosztów przejechania każdego kolejnego kilometra. Jeżeli zatem dzieÅ„ latania na moto, czyli powiedzmy machniÄ™cia 400 km, ma kosztować mnie aż 170 zÅ‚, to ja dziÄ™kujÄ™ – zsiadam z kanapy takiego supersporta. Szybko szukam czegoÅ›, co dostarczy mi takiej samej frajdy, ale nie wyszarpie ostatniego grosza z portfela! Bo przecież chce jeździć na motocyklu! Jeździć! Jeździć! Jeździć! Powtarzam JEŹDZIĆ! A nie gÅ‚askać CebeerkÄ™ czy Horneta w garażu i równoczeÅ›nie przeliczać kasÄ™, czy starczy mi na paliwo.. . Nie lubiÄ™ skuterów, ponieważ wedÅ‚ug mnie nie sÄ… to pojazdy, które mogÄ… prawdziwemu bikerowi zastÄ…pić motocykla, dlatego skuter nie jest w żadnym wypadku alternatywÄ… dla motocykla. Dlatego wÅ‚aÅ›nie udzielam swojÄ… osobÄ… poparcia Hondzie, za prace nad ekonomicznymi jednostkami napÄ™dowymi dla motocykli. Inżynierowie Hondy – idźcie zatem dalej tÄ… drogÄ…! Nie zabierajcie jednak manualnej zmiany biegów, a taki sprzÄ™t – w dobrej cenie - bÄ™dzie murowanym hitem. MiÅ‚oÅ›nicy wszystkich sprzÄ™tów, które posiadajÄ… od 100KM wzwyż – oby nigdy nie zabrakÅ‚o Wam kasy na wachÄ™. Tak czy owak, paliwożerne sprzÄ™ty wczeÅ›niej czy później, stracÄ… racjÄ™ bytu, przynajmniej w roli sprzÄ™tu na co dzieÅ„.<br><hr>Obserwator rynku motocykli<br>
Współczuje ci trochę. Gdzieś po drodze tego całego wywodu zgubiłeś cały sens motocyklizmu, posiadania motocykla i jazdy na nim. Pozostały tylko suche liczby, kalkulacje i ekonomia.<br><hr>ejgen
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê