Jakie najmocniejsze enduro do 3500?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ja bym się nie pakował w popsuty motocykl elektryka to nie jest prosta sprawa i pewnie gościu sprzedaje bo nie chce mu się z tym męczyć a części do zapłonu będziesz musiał kupić w serwisie (pewnie nie będzie bo to stare moto) albo za granicą co nie jest jakimś wielkim problemem ktm to bardzo dobre motocykle ale lc2 jest strasznie ciężki z tego co czytałem na różnych forach to ma koszmarne zawieszenie z przodu i dosyć często właściciele tych motorów wymieniają je na inne jest to motor który można polecić ale mówię ci że kmx to chyba najlepsza oferta bo nietrudno o zadbanego kmx w dobrej cenie a trudno o zadbanego lc2 crm w ogóle a co dopiero w dobrej cenie bierz kmx
Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
nie zgodze sie z tym. moze i ktos kto kupuje lc2 pod wyczynową jazde moze odczuwać słabe zawieszenie ;P ale w porównaniu z innymi motocyklami tej klasy - soft enduro, zawieszenie jest na prawde dobre i pozwala na bardzo duzo. kumpel skakał takim jak inni na wyczynówkach i nie narzekał na nic. a tym bardziej na zawieszenie. a co do uszkodzen lapfactor skąd wiesz że to elektryka ? równie dobrze gaxnik moze nie byc ustawiony. do autora - spytaj goscia czy moze wie dla czego sie nie wkręca, bo przyczyn moze byc kilka. ogólnie moto nie jest złe.
co do częsci elektrycznych - to jest silnik z yamahy DT czyli słynna minarelka która siedzi w kilku pojazdach i częsci jest pod dostatkiem. pełno jest rozbitków z tym silnikiem.
co do częsci elektrycznych - to jest silnik z yamahy DT czyli słynna minarelka która siedzi w kilku pojazdach i częsci jest pod dostatkiem. pełno jest rozbitków z tym silnikiem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a ta honda: http://otomoto.pl/honda-crm-125r-M2745553.html
a czy opłacą się z niemiec ściągać moto?
Jaki jest roczny koszt utrzymanie takiej crm,dt,kmx??
a czy opłacą się z niemiec ściągać moto?
Jaki jest roczny koszt utrzymanie takiej crm,dt,kmx??
- Justin
- Świeżak
hmm strasznie tanio. CRMki są w miare tanie, ale tutaj z nowym cylkiem po takim remoncie to okazja własciwie ;P pytanie czy na serio wszystko wymienione, i czy nie ma jakiś ukrytych wad. ale jak by sie okazał niezły to warto wziąć. bo sam cylinder kosztuje koło 1000 zł. na nicasilu ;P albo regeneracja tez kosztuje podobnie.
i opłaca i nie. jak sciagasz to nie wiesz co sciagasz. chyba że sam jedziesz i kupujesz. ale tez sie róznie trafia. czasem kupisz zadbany moto od niemca który dbał. a czasami kupisz od kogos kto nie dbał i nie wiedział nic o serwisowaniu takiego motocykla. osobiscie widziałem filtr powietrza moto przywiezionego z niemiec. filtr miał greubosc ok 2-3 cm a syf na nim miał grubosc 5 cm ! taki puch sie zrobił xd
koszt utrzymania jest w duzej mierze zależny od stanu technicznego. jak kupisz trupa to cie moze kosztowac kilka tysi rocznie aby dobrze go utrzymac i wymieniac wszystko co padło
ale jak dobrze trafisz do 1000 zł da sie wyrobic z eksplo. kumpel w DT 125 przez 3 lata wymienił tylko tłok. wyniosło go to 400 zł ze wszystkim. plus malował ją, wymieniał oleje, jakiś łancuch wymienił. wiec mozna powiedziec że w 3 lata wsadził w nią koło 1000 zł
wiec stosunkowo nie duzo. bo ja w swojego wsadziłem przez rok 5tysiecy..
i opłaca i nie. jak sciagasz to nie wiesz co sciagasz. chyba że sam jedziesz i kupujesz. ale tez sie róznie trafia. czasem kupisz zadbany moto od niemca który dbał. a czasami kupisz od kogos kto nie dbał i nie wiedział nic o serwisowaniu takiego motocykla. osobiscie widziałem filtr powietrza moto przywiezionego z niemiec. filtr miał greubosc ok 2-3 cm a syf na nim miał grubosc 5 cm ! taki puch sie zrobił xd
koszt utrzymania jest w duzej mierze zależny od stanu technicznego. jak kupisz trupa to cie moze kosztowac kilka tysi rocznie aby dobrze go utrzymac i wymieniac wszystko co padło

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aa to przepraszam zwracam honor ktm'emowi lc2 ale wagowo jest słabo kmx jest o tyle lepszy od lc2 czy crm że kupisz nie tylko w dobrym stanie technicznym ale też i wizualnym
teraz to już tylko twój wybór wszystkie te enduro są podobne w utrzymaniu 1000-2000zł rocznie

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
nie no 1000-2000 troche sporo
tyle kosztuje utrzymanie wyczynówki
chyba że sie kupi starego trupa i co chwila silnik pada xd a co do ktm lc2 no to rzeczywiscie wizualnie to porażka jak nie wiem :d 98 rok EXC ktmy wyglądały juz normalnie. a to jak zabytek ;/

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wizualnie lc2 zależnie od gustu ale kolorystycznie to wygląda jak gdyby miał tym jeździć teletubiś
a co do utrzymania ja tak samo robię wyczynówke jak i robiłem dt czyli co rok tłok lagi sprzęgło łożyska w kołach hamulce z tym że w wyczynówce tłok powinno się wymieniać 2 razy w roku a ja tego nie zrobiłem i mam na tym tłoku w kx nalatane z 60-70mh
ale czy ja wiem jestem amatorem i to że straciłem trochę mocy jakoś mnie nie razi ani specjalnie tego nie odczuwam a w historie o pękających tłokach tak bez powodu ze starości nie wieżę ostatnio na torze spotkałem faceta który w swoim tm 125 przy siniku zmieniał tylko olej w skrzyni i nic nie ruszał przez dwa lata 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
nie no to troche cie ździwie
bo tłoczki przetrzymane w 2T uwielbiają pękać
wiadomo zalezy jak komu sie trafi, i tez zalezy od stylu jazdy. zawodnik wymienia tłok co kilka wyjazdów
amator moze w sumie przetrzymać nieco tłok. ale ja bym uwazał
bo potem rózne cyrki sie dzieją
ja jak miałem DT to nawet oleju nie zmieniałem ;P nigdy nic mi nie padło jako tako. miałem zawsze wieksze problemy z tym że oszczędzałem np na napędach które siadały xd

ja jak miałem DT to nawet oleju nie zmieniałem ;P nigdy nic mi nie padło jako tako. miałem zawsze wieksze problemy z tym że oszczędzałem np na napędach które siadały xd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to jak wymieniają tłoki zawodnicy motocrossowi to pikuś w kartingu w mojej kategorii (młodzik 60) silniki kręciły się pod 17-18k i ni schodziły poniżej 8k a sprzęgło łapało przy 4,5k to tłok docierało się 8-10min a potem miało się gdzieś między 30-50 minut sensownej jazdy dlatego przeżuciłem się na motocykle bo karting to ekstra zabawa ale strasznie kosztowana oczywiście że każdy miał te dwa czy trzy silniki 1 jeżdżony zgodnie z tym co napisałem a jeden do katownia na treningach
nie będę juz się bawił w wymiany tłoka w kx chcę go opchnąć i kupić 125 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości