problem z biegami w silniku od quada
• Strona 1 z 1
problem z biegami w silniku od quada
Witam wszystkich. Tak jak w temacie mam problem z biegami w silniku 110ccm od quada. Parę dni temu kupiłem go jako nowy, zalany olejem. Posiada 4 biegową automatyczną skrzynie biegów i wsteczny. Po założeniu i odpaleniu silnika okazało się, że wchodzi tylko bieg wsteczny i luz, przy próbie wbicia biegu 1 nie ma żadnej reakcji. W czasie pracy silnika nie słychać aby w środku był jakiś problem. Czy jest to usterka mechaniczna czy tez może silnik dostaje lewych obrotów. Dodam, że silnik został włożony do motoroweru i jest podłączony do oryginalnego modułu.
-
kajba11 - Świeżak
prędzej cos ze skrzynia. ale ciezko cokolwiek zakładać co moze być nie tak. zaprowadź do mechanika, bo nawet jak cos podpowiemy to i tak tego sam nie zrobisz. mechanik szybciej ci to zdiagnozuje i ewentualnie naprawi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Zazwyczaj sam podejmuje się takich napraw, jednak nie wiem czy po wymianie zepsutego elementu (jeśli taki by był) dam rade poskładać całą skrzynie. Może są jakieś schematy, które ułatwiają takiego typu naprawy?
-
kajba11 - Świeżak
witam ponownie. Problem został rozwiązany. Na bloku silnika było pękniecie co uniemożliwiało równą prace przesuwnicy. Problem rozwiązałem stosując karter z innego silnika. Dodam, że przy okazji wymieniłem skrzynie biegów na manualną oraz sprzęgło na nieautomatyczne
jak narazie jeździ i działa lecz jest jeszcze parę rzeczy do poprawienia
. Temat można zamknąć, dzięki wszystkim za pomoc.

-
kajba11 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość