Pomoc dla Janusza Åšwitaja - po w wypadku motocyklowym
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Pomoc dla Janusza Åšwitaja - po w wypadku motocyklowym
Witam.
Zachęcam do solidaryzowania sie z Januszem Świtajem, który uległ wypadkowi na motocyklu. W wyniku wypadku jest unieruchomiony i nie może samodzielnie oddychać. I tak żyje od 14 lat. Janusz jest fanem motocykli.
Pomimo cierpienia, choroby znalazł siły i dziś walczy o pomoc państwa dla osób w takiej sytacji jak on oraz o prawo do eutnazji. Jeżeli chcesz pomóc Januszowi, to możesz pobrać z jego strony, wypełnić i odesłać na jego adres pocztowy:
- wniosek do Ministra Zdrowia w sprawie przyznania dożywotniej opieki,
- wniosek do Marszałka Sejmu RP o rozpisanie referendum w sprwie dopuszczalności eutanazji.
Instrukcja i wnioski znajdują sie tutaj http://www.switaj.eu/wnioski.php (otwórz link)
Możesz wydrukować więcej wniosków i poprosić o wypełnienie także przyjaciół.
Pozdrawiam
Zachęcam do solidaryzowania sie z Januszem Świtajem, który uległ wypadkowi na motocyklu. W wyniku wypadku jest unieruchomiony i nie może samodzielnie oddychać. I tak żyje od 14 lat. Janusz jest fanem motocykli.
Pomimo cierpienia, choroby znalazł siły i dziś walczy o pomoc państwa dla osób w takiej sytacji jak on oraz o prawo do eutnazji. Jeżeli chcesz pomóc Januszowi, to możesz pobrać z jego strony, wypełnić i odesłać na jego adres pocztowy:
- wniosek do Ministra Zdrowia w sprawie przyznania dożywotniej opieki,
- wniosek do Marszałka Sejmu RP o rozpisanie referendum w sprwie dopuszczalności eutanazji.
Instrukcja i wnioski znajdują sie tutaj http://www.switaj.eu/wnioski.php (otwórz link)
Możesz wydrukować więcej wniosków i poprosić o wypełnienie także przyjaciół.
Pozdrawiam
- morsik
- Świeżak
miło ze chcesz pomóc Januszowi ale już gdzieś taki temat był i sporo osób wypełniła te wnioski. Zeby nie robić bajzlu prosze o sprawdzenia w dziale"szukaj" czy to co chcesz zamieścić już wcześniej zamieszczone nie było. Widze że jesteś świezym użytkownikiem zatem ta gafę możemy Ci wybaczyć
Pozdrawiam

Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
Witaj morsik
Z tego co mi wiadomo to był już ten temat na naszym forum poruszany przez fajerstartera, wiem, ze zaangażowany był w wypełnianie tych wniosków Evil, i na stronie www.wawamotosquad.com też mozna te wnioski wydrukować.
Na nszym stoisku na targach też możnabyło takie wnioski wypełnić, mam ich jeszcze całe mnóstwo w domu jakby ktoś chciał, ciągle je wypełniamy.
Zamierzamy któregoś - pomysł fajerstartera - dnia zebrać motocyklistów (kto bedzie chciał i miał czas oczywiście) i pojechać do Janusza i mu je przekazać.
Morsik dziękujemy za informacje.
Do miłego.

Z tego co mi wiadomo to był już ten temat na naszym forum poruszany przez fajerstartera, wiem, ze zaangażowany był w wypełnianie tych wniosków Evil, i na stronie www.wawamotosquad.com też mozna te wnioski wydrukować.
Na nszym stoisku na targach też możnabyło takie wnioski wypełnić, mam ich jeszcze całe mnóstwo w domu jakby ktoś chciał, ciągle je wypełniamy.
Zamierzamy któregoś - pomysł fajerstartera - dnia zebrać motocyklistów (kto bedzie chciał i miał czas oczywiście) i pojechać do Janusza i mu je przekazać.
Morsik dziękujemy za informacje.
Do miłego.

Motocyklowy Bank Krwi 777
"CBRedHondaLive"
"CBRedHondaLive"
-
dormarcia - VIP Åšcigacz.pl
GrzeÅ› to nie nasza wina bo:
1. byliśmy tam w innym celu i sorry za szczerość ale na takiej imprezie jak targi nawet nie było jak nagabywać ludzi, mieliśmy inne obowiązki (Fajerstarter stał dwa dni pod targami i zbierał podpisy niestety nie mógł się skopiować, a chętnych owszem było sporo)
2. ciągle możemy pomóc, co więcej ciagle pomagamy, Ci którzy pomagają Januszowi nie muszą i nawet nie mają takiej potrzeby afiszować się z tym, nie o to w tym wszystkim chodzi,
3. ciągle jest szansa wypełnić wniosek więc namawiajcie (namawiajmy) znajomych i zbierajmy te podpisy
4. takich ludzi jak Janusz jest wielu...i innym też trzeba pomagać, mamy to na uwadze
ciepłe pozdrowienia dla wszystkich
a w szczególności dla tych którzy włożyli i nadal wkładają w tę pomoc dużo zaangażowania, prywatnego czasu i nietylko....
jestem dla was pełna podziwu
wy wiecie o kim mówie
1. byliśmy tam w innym celu i sorry za szczerość ale na takiej imprezie jak targi nawet nie było jak nagabywać ludzi, mieliśmy inne obowiązki (Fajerstarter stał dwa dni pod targami i zbierał podpisy niestety nie mógł się skopiować, a chętnych owszem było sporo)
2. ciągle możemy pomóc, co więcej ciagle pomagamy, Ci którzy pomagają Januszowi nie muszą i nawet nie mają takiej potrzeby afiszować się z tym, nie o to w tym wszystkim chodzi,
3. ciągle jest szansa wypełnić wniosek więc namawiajcie (namawiajmy) znajomych i zbierajmy te podpisy
4. takich ludzi jak Janusz jest wielu...i innym też trzeba pomagać, mamy to na uwadze
ciepłe pozdrowienia dla wszystkich
a w szczególności dla tych którzy włożyli i nadal wkładają w tę pomoc dużo zaangażowania, prywatnego czasu i nietylko....
jestem dla was pełna podziwu
wy wiecie o kim mówie

Motocyklowy Bank Krwi 777
"CBRedHondaLive"
"CBRedHondaLive"
-
dormarcia - VIP Åšcigacz.pl

A na marginesie...witamy na naszym forum

brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Witaj Thrillco.
Chyba mam poważne problemy z percepcją i przetważaniem informacji:) Czyżby mi procesor siadał?:) Tak na serio, to do trzech razy sztuka. I za Twoim przyzwoleniem przedstawię sytuacje. Otóż poprzez stronę Świtaja utworzyła się grupa osób tzw. Grupa Szybkiego Reagowania. Chcemy ułatwić Januszowi zakup specjalnego wózka. Wszelkie wpłaty mile widziane i każda kwota się przyda.
Oto konta do wpłaty:
Bank WBK 65 1090 1665 0000 0001 0373 7343
ING Bank ÅšlÄ…ski 70 1050 1445 1000 0022 7599 1459
Tytuł wpłaty/przelewów: Janusz Świtaj - wózek.
Dzięki za Waszą współpracę
Pozdrawiam
Ps. Forum bardzo mi się podoba, mimo, że motory to już nie dla mnie ale ogólnie stronka ciekawa.
Ps.2. Te konta to są subkonta założone dla Janusza w fundacji A.Dymnej.
Informuję o tym,żeby nie było wątpliwości dokąd wędrują pieniądze.
Pozdrawiam
Chyba mam poważne problemy z percepcją i przetważaniem informacji:) Czyżby mi procesor siadał?:) Tak na serio, to do trzech razy sztuka. I za Twoim przyzwoleniem przedstawię sytuacje. Otóż poprzez stronę Świtaja utworzyła się grupa osób tzw. Grupa Szybkiego Reagowania. Chcemy ułatwić Januszowi zakup specjalnego wózka. Wszelkie wpłaty mile widziane i każda kwota się przyda.
Oto konta do wpłaty:
Bank WBK 65 1090 1665 0000 0001 0373 7343
ING Bank ÅšlÄ…ski 70 1050 1445 1000 0022 7599 1459
Tytuł wpłaty/przelewów: Janusz Świtaj - wózek.
Dzięki za Waszą współpracę
Pozdrawiam
Ps. Forum bardzo mi się podoba, mimo, że motory to już nie dla mnie ale ogólnie stronka ciekawa.
Ps.2. Te konta to są subkonta założone dla Janusza w fundacji A.Dymnej.
Informuję o tym,żeby nie było wątpliwości dokąd wędrują pieniądze.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 16/4/2007, 19:09 przez morsik, łącznie edytowano 1 raz
- morsik
- Świeżak
Nie, nie musi - on chyba mowi o tym wniosku dotyczacym eutanazji na wlasne zyczenie. I doskonale ujal sprawe
Jesli o to mu oczywiscie chodzilo.

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
referendum w sprawie eutanazji w ogóle nie jest jakąkolwiek pomoca w samobójstwie...uważam że przydałoby się by społeczeństwo, włącznie z tymi co na codzień muszą żyć bez wlasciwej opieki i leczenia, bo w tym kraju chce się chronić życie od momentu poczecia...a jak już się pocznie to niech se samo radzi, wypowiedzieli się w tej sprawie i...nie ma obaw, wynik w tak rozmodlonym kraju, gdzie rzad jest sterowany zdalnie przez radio byłby raczej po myśli obrońców zycia...we wszelkich jego formach i odmianach. Drugi wniosek dotyczy przyznania dożywotniej konkretnej opieki, co w takim przypadku jak Janusza powinno być oczywiste. Oboje musicie się udac na jakieś kursy...czy coś..polecam tez korki u prof. Miodka
Pozdro
Pozdro
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Witam.
Każdy ma swoją wolną wolę odnośnie solidaryzowania się z chorą osobą, bądź nie. Ja nie będę nikogo do niczego nakłaniać, bo to prywatna sprawa komu chcemy pomagać, a komu nie.
Jednakże zaznaczam, że tam jest też drugi wniosek do Ministra Religii o przyznanie dożywotniej opieki dla Janusza i osób w podobnej sytuacji.
Ponadto, nawet wysłanie samego wniosku o rozpisanie ogólnokrajowego referendum w sprawie dopuszczalności eutanazji nie oznacza, że:
- takie referendum wogóle zostanie rozpisane. Nawet jak doszłoby do takiego referendum nie oznacza to, że jego wynik byłby pozytywny. Trudno powiedzieć co myśli większość naszego społeczeństwa nt. eutanazji. Napewno nie jest to pomaganie komuś w samobójstwie. W sumie to nie wiem jak można to tak odebrać. Tak naprawdę każdy z nas może znaleźć się w takiej samej sytuacji. I nie trzeba wcale ulec wypadkowi. Możesz nie wychodzić z domu i w krótkiej chwili stać się osobą sparaliżowaną (wiem o czym piszę:) i uzależnioną całkowicie od innych. Nigdy o tym nie myśleliście, że to może spotkać każdego?
Pozdrawiam
Każdy ma swoją wolną wolę odnośnie solidaryzowania się z chorą osobą, bądź nie. Ja nie będę nikogo do niczego nakłaniać, bo to prywatna sprawa komu chcemy pomagać, a komu nie.
Jednakże zaznaczam, że tam jest też drugi wniosek do Ministra Religii o przyznanie dożywotniej opieki dla Janusza i osób w podobnej sytuacji.
Ponadto, nawet wysłanie samego wniosku o rozpisanie ogólnokrajowego referendum w sprawie dopuszczalności eutanazji nie oznacza, że:
- takie referendum wogóle zostanie rozpisane. Nawet jak doszłoby do takiego referendum nie oznacza to, że jego wynik byłby pozytywny. Trudno powiedzieć co myśli większość naszego społeczeństwa nt. eutanazji. Napewno nie jest to pomaganie komuś w samobójstwie. W sumie to nie wiem jak można to tak odebrać. Tak naprawdę każdy z nas może znaleźć się w takiej samej sytuacji. I nie trzeba wcale ulec wypadkowi. Możesz nie wychodzić z domu i w krótkiej chwili stać się osobą sparaliżowaną (wiem o czym piszę:) i uzależnioną całkowicie od innych. Nigdy o tym nie myśleliście, że to może spotkać każdego?
Pozdrawiam
- morsik
- Świeżak
Thrillco, bardzo dziekujemy za te niezwykle przydatna porade, na pewno w swoim czasie z niej skorzystamy
Za polityczno - psychologiczny zarys spoleczenstwa rowniez 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Thrillco napisał(a):referendum w sprawie eutanazji w ogóle nie jest jakąkolwiek pomoca w samobójstwie...uważam że przydałoby się by społeczeństwo, włącznie z tymi co na codzień muszą żyć bez wlasciwej opieki i leczenia, bo w tym kraju chce się chronić życie od momentu poczecia...a jak już się pocznie to niech se samo radzi, wypowiedzieli się w tej sprawie i...nie ma obaw, wynik w tak rozmodlonym kraju, gdzie rzad jest sterowany zdalnie przez radio byłby raczej po myśli obrońców zycia...we wszelkich jego formach i odmianach. Drugi wniosek dotyczy przyznania dożywotniej konkretnej opieki, co w takim przypadku jak Janusza powinno być oczywiste. Oboje musicie się udac na jakieś kursy...czy coś..polecam tez korki u prof. Miodka
Pozdro
jesli chodzi o pomoc w uzyskaniu dozywotniej opieki medycznej - podpisuje sie obiema rekami (chociaz i tu mam pewne watpliwosci, bo niby czemu jedna osoba, ktorej udalo sie przebic do mediow ma miec zapewniona opieke medyczna, a dziesiatki innych, w podobnej sytuacji - nie. i nie chodzi tu o postawe "psa ogrodnika" tylko o jakas sprawiedliwosc...). jesli zas jesli chodzi o podpis w sprawie rozpisania referendum w sprawie dopuszczalnosci eutanazji - sorry, ale nie. szkoda ze idzie sie na latwizne - lepiej pomoc w samobojstwie niz wesprzec ideÄ™ opracowania systemu pomocy ludziom nie mogÄ…cych normalnie zyc: wolontariuszy; organizacjÄ™, ktora bedzie zrzeszac lekarzy i psychologow, a wszystko zostanie rozreklamowane i sfinansowane przez sponsorow... sa setki pomyslow, tylko po co isc w tÄ™ stronÄ™, jesli mozna po prostu poprzec pomysl smierci na zyczenie...
tak wiec to ja proponuje korki u miodka, nie odwrotnie...
pozdro.
-
harry89 - Bywalec
kolego Harry jestes w powaznym bledzie.zdejmij mocherowy beret , a moze przejzysz na oczy.kobieta w ciazy z gwaltu tez nie moze usunac jej?jak bedziesz kiedys w takiej sytuacji, albo ktos z twojej najblizszej rodziny(czego ani Tobie ani nikomu innemu nie zycze) to zrozumiesz o czym mowa.
najlepiej to dac sie stlamsic przez panstwo.mysle ze w Polse teraz jestem uwazany za masona z powodu tego ze nie chodze do kosciola, a ludzie to stwierdzajacy nawet nie maja pojecia kim jest masno.ciezkie zycie polaka...
pozdrawiam
najlepiej to dac sie stlamsic przez panstwo.mysle ze w Polse teraz jestem uwazany za masona z powodu tego ze nie chodze do kosciola, a ludzie to stwierdzajacy nawet nie maja pojecia kim jest masno.ciezkie zycie polaka...
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości