Nowy motocykl - 125cc + ciuchy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Nowy motocykl - 125cc + ciuchy
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie) : Dokładnie nie wiem. Jakieś 2500km na Simsonie S51. Była jeszcze TZRka i skuterki. Nic wielkiego
- Wiek, waga, wzrost, : 16, 64kg , 175cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla : Jazda na co dzień, do szkoły i oczywiście dla rozrywki
Jeżeli chodzi o teren to głównie asfalt ale chciałbym aby radził sobie też na trochę "gorszym" terenie, jeśli chodzi o tor : może czasami.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? : Oczywiście jak najwięcej.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? : Na sam motocykl zamierzam przeznaczyć około 5 tyś. Jeśli chodzi o ciuchy to jakieś 2,5. Proszę też rady na temat odzieży
Najbardziej interesuje mnie skórzana.
- Jakie motocykle Ci się podobają- Podobają mi się praktycznie wszystkie chociaż najbardziej nakedy i sportowe.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? : Głównie spodobała mi się Aprilia Rs 125 i Cagiva Raptor. Lecz jak już wcześniej wspomniałem chciałbym aby motor mógł poradzić sobie na trochę cięższym terenie ,a w przypadku Aprilii raczej graniczy to z cudem
Czekam na wasze propozycje dotyczące zarówno moto jak i ciuchów (no i kasku, nie wiem czy zaliczyć to jako ciuch
). Pozdrawiam wszystkich.

- Wiek, waga, wzrost, : 16, 64kg , 175cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla : Jazda na co dzień, do szkoły i oczywiście dla rozrywki

- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? : Oczywiście jak najwięcej.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? : Na sam motocykl zamierzam przeznaczyć około 5 tyś. Jeśli chodzi o ciuchy to jakieś 2,5. Proszę też rady na temat odzieży

- Jakie motocykle Ci się podobają- Podobają mi się praktycznie wszystkie chociaż najbardziej nakedy i sportowe.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? : Głównie spodobała mi się Aprilia Rs 125 i Cagiva Raptor. Lecz jak już wcześniej wspomniałem chciałbym aby motor mógł poradzić sobie na trochę cięższym terenie ,a w przypadku Aprilii raczej graniczy to z cudem

Czekam na wasze propozycje dotyczące zarówno moto jak i ciuchów (no i kasku, nie wiem czy zaliczyć to jako ciuch

-
Darius666 - Świeżak
Dzisiaj sprzedalem Raptora 125cc wlasnie za 5k
3 lata mialem, zadnej awarii, tylko musialem wymienic lozyska w kolach
Jak na 125cc w porzadku sie jezdzi, ale pierdzi to jak kosiarka
Palilo z 5.5l/100km wiec duzo.
Drugi raz bym kupil bo chyba to najladniejsza 125 wg mnie.
Jeszcze rosniesz wiec nie pakuj sie w kombinezony, kup jakas kurtke i spodnie tekstylne.
Kask mam AGV S4 ,cena ok. 800zl. Jestem zadowolony, chodz moze ktos inny sie wypowie, gdyz mozlwie ze mozna znalesc cos lepszego w tej cenie.

3 lata mialem, zadnej awarii, tylko musialem wymienic lozyska w kolach

Jak na 125cc w porzadku sie jezdzi, ale pierdzi to jak kosiarka

Palilo z 5.5l/100km wiec duzo.
Drugi raz bym kupil bo chyba to najladniejsza 125 wg mnie.
Jeszcze rosniesz wiec nie pakuj sie w kombinezony, kup jakas kurtke i spodnie tekstylne.
Kask mam AGV S4 ,cena ok. 800zl. Jestem zadowolony, chodz moze ktos inny sie wypowie, gdyz mozlwie ze mozna znalesc cos lepszego w tej cenie.
-
^^phantom - Świeżak
Właśnie kumpel chce kupić Varadero ale ja jednak wolałbym coś innego
Chyba raczej zdecyduje się na Cagive. Czy mógłbyś napisać coś wiecej o tym motorku?
Czy dałoby rade pojeździć nim np. po lesie ?
Jakie osÄ…gi itp. itd.
Czekam na jakieś konkretne propozycje dotyczące ubrań (2500zł) 

-
Darius666 - Świeżak
Skoro podobaja Ci sie nakedy, to moze przypadnie Ci do gustu Hyosung GT 125?
125 w 4T, dwa cylindry w układzie V (mega jeżeli chodzi o brzmienie
), mało awaryjny, pali 2,5-3,5l, a odblokowany poleci około 120 km/h.
Dosyć dobra alternatywa bo nie jest drogi (nie jest to wina jakosci wykonania, lecz tego ze jest mało popularny), wyglada dosyć rasowo i ma bardzo ładny dźwięk
Jako że często ludzie mieszają go z błotem, bo jego marka brzmi typowo Chinsko, to jestem zobowiazany coś wiecej o nim napisać
Hyosung NIE jest Chiński. Jest to Koreańska produkcja, wszystko jest dobrze wykonane, przy odrobinie wkładu własnego posłuży bardzo długo (podstawowe czynności, które musiałbyś tak czy siak robić w każdym moto bez względu na to czy to Honda, Yamaha, czy Kingway
).
Z dostępem do części jest lekki problem, podobnie z resztą jak z częściami do Cagivy. Ale jak za tą cenę, to warto
125 w 4T, dwa cylindry w układzie V (mega jeżeli chodzi o brzmienie

Dosyć dobra alternatywa bo nie jest drogi (nie jest to wina jakosci wykonania, lecz tego ze jest mało popularny), wyglada dosyć rasowo i ma bardzo ładny dźwięk

Jako że często ludzie mieszają go z błotem, bo jego marka brzmi typowo Chinsko, to jestem zobowiazany coś wiecej o nim napisać

Hyosung NIE jest Chiński. Jest to Koreańska produkcja, wszystko jest dobrze wykonane, przy odrobinie wkładu własnego posłuży bardzo długo (podstawowe czynności, które musiałbyś tak czy siak robić w każdym moto bez względu na to czy to Honda, Yamaha, czy Kingway

Z dostępem do części jest lekki problem, podobnie z resztą jak z częściami do Cagivy. Ale jak za tą cenę, to warto

-
Arturo925 - Stały bywalec
tomera, Ty tak na serio czy dla jaj?
Enduro to po prostu motocykl w teren z homologacją... Po asfalcie jeździć można, tylko po co? Jeżeli to będą krótkie dystanse to nie będzie tak źle, ale jeżeli chcesz jeździć dalej to opona będzie Ci znikać w momencie...
No, moze nie aż tak szybko bo to 125, ale jednak. Po prostu opony off-roadowe nie nadają sie do jazdy po asfalcie.
Kompromisem pomiedzy asfaltem, a terenem mogą byś SuperMoto. Tylko wątpię że wyrwiesz DT 125X za 5k... To są w miarę nowe motocykle, a jak wiadomo marka kosztuje, a i na wartości tak szybko nie tracą
Enduro to po prostu motocykl w teren z homologacją... Po asfalcie jeździć można, tylko po co? Jeżeli to będą krótkie dystanse to nie będzie tak źle, ale jeżeli chcesz jeździć dalej to opona będzie Ci znikać w momencie...
No, moze nie aż tak szybko bo to 125, ale jednak. Po prostu opony off-roadowe nie nadają sie do jazdy po asfalcie.
Kompromisem pomiedzy asfaltem, a terenem mogą byś SuperMoto. Tylko wątpię że wyrwiesz DT 125X za 5k... To są w miarę nowe motocykle, a jak wiadomo marka kosztuje, a i na wartości tak szybko nie tracą

-
Arturo,
Mam pytanie, bo piszesz że hyosung to dobry w miarę motocykl dla kogoś kto szuka nakeda 4T w 125.
Link
http://motodriver.eu/sport-naked-turyst ... t5198.html
No i popatrz jakaÅ› awaria i 450 euro + robocizna.
Ja szczerze myślałem nad hyosungiem ale to mnie zniechęciło, bo skoro tanio kosztuje to tyle aż dać za część, 1,5k:D
Czy to może być wogóle prawda że tyle taka naprawa takiego motocykla może kosztować, skoro tak to to się nie opłaca cholernie:((
Co do tematu to w wieku 16 lat nie możesz legalnie jeździć dwu suwem, za dużo koni A1 pozwala jazdę maszyną do prawie 15koni.
Mam pytanie, bo piszesz że hyosung to dobry w miarę motocykl dla kogoś kto szuka nakeda 4T w 125.
Link
http://motodriver.eu/sport-naked-turyst ... t5198.html
No i popatrz jakaÅ› awaria i 450 euro + robocizna.
Ja szczerze myślałem nad hyosungiem ale to mnie zniechęciło, bo skoro tanio kosztuje to tyle aż dać za część, 1,5k:D
Czy to może być wogóle prawda że tyle taka naprawa takiego motocykla może kosztować, skoro tak to to się nie opłaca cholernie:((
Co do tematu to w wieku 16 lat nie możesz legalnie jeździć dwu suwem, za dużo koni A1 pozwala jazdę maszyną do prawie 15koni.
- NakedFan
- Świeżak
NakedFan, jak dbasz tak masz...
W mojej okolicy jeżdżą dwa Hyosy i póki co żaden sie nie posypał
A przebiegi majÄ… dosyc konkretne..
Tak samo co do tego że jedzie dopiero od 10krpm, a na starcie wyprzedzają go rowerzyści... Dobry żart przed snem po prostu
Hyosung ochoczo przyspiesza za sprawą V2, a nawet wiecej. Mimo swojej wagi i szerokiego kapcia przyspiesza szybciej niz CBR 125, wiec szczerze mówiąc nie wiem na czym ten koleś jeździł...
Co do części... Cóż, nówki z Niemcowni nie są tanie, ale zawsze to można czekac na allegro aż ktoś wystawi. Takie życie jak ktoś kupuje egzotyka
W mojej okolicy jeżdżą dwa Hyosy i póki co żaden sie nie posypał

Tak samo co do tego że jedzie dopiero od 10krpm, a na starcie wyprzedzają go rowerzyści... Dobry żart przed snem po prostu

Co do części... Cóż, nówki z Niemcowni nie są tanie, ale zawsze to można czekac na allegro aż ktoś wystawi. Takie życie jak ktoś kupuje egzotyka

-
Głupie pytanie... Zależy co ewentualnie sie w którym popsuje i czy kupujesz część używaną, nową czy jakis zamiennik...
Jeżeli nic sie nie psuje, to części eksploatacyjne pewnie kosztują podobnie... Pewnie... Nie mówię ze na 100% bo nie wiem co, ile kosztuje w varadero
Jeżeli nic sie nie psuje, to części eksploatacyjne pewnie kosztują podobnie... Pewnie... Nie mówię ze na 100% bo nie wiem co, ile kosztuje w varadero

-
Dobra, DT i podobne odpadają. Cagiva raczej też ponieważ trudno znaleźć zablokowany egzemplarz w dobrym stanie
A z 40 konnym raczej będzie problem zarejestrować na A1. Hyosung mnie nie przekonuje. 5-stopniowa skrzynia i w ogóle...
A co myślicie o YZF 125? Bardzo ładnie wygląda (kwestia gustu) , ładny dźwięk , z częściami też chyba nie będzie tak źle no i 4-suw to i mniej paliwa zeżre
Z tym że jest trochę droższa. 

-
Darius666 - Świeżak
No za 5k chyba YZF w dobrym stanie nie kupisz
Pamietaj ze okazje zdarzają sie baardzo rzadko i jak bedziesz kupował te tańsze YZF-R to mozesz po prostu trafić na padake...
A varadero? I w teren i na drogę. Za 5k raczej juz kupisz, silnik bardzo żywotny, ładnie ciągnie, osiągi na poziomie Hyosunga i CBR. Wg. mnie brzydki, ale to kwestia gustu
Na wyglądzie się nie jeździ 

A varadero? I w teren i na drogę. Za 5k raczej juz kupisz, silnik bardzo żywotny, ładnie ciągnie, osiągi na poziomie Hyosunga i CBR. Wg. mnie brzydki, ale to kwestia gustu

-
Co do opon - kostka owszem znika w moment, ale typowo endurowe można przeżyć, a w las tez dadzą radę także nie ma co płakać:)
Ale jak nie wiesz czy chcesz przecinaka czy enduro to powodzenia.
Powiem tyle - enduro asfalt ok, las wyśmienicie, przecinak - jak 4t to i tak lipa w 125, a o lesie możesz zapomnieć.
Co do varadero - chyba spacerek po lesie, bo coÅ› nie widzÄ™ ganiania 160 kilogramowym 15 konnym motocyklem w terenie.
Ale jak nie wiesz czy chcesz przecinaka czy enduro to powodzenia.
Powiem tyle - enduro asfalt ok, las wyśmienicie, przecinak - jak 4t to i tak lipa w 125, a o lesie możesz zapomnieć.
Co do varadero - chyba spacerek po lesie, bo coÅ› nie widzÄ™ ganiania 160 kilogramowym 15 konnym motocyklem w terenie.
- magik2208
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości