kawasaki zx6r z 99roku brak iskry
• Strona 1 z 1
kawasaki zx6r z 99roku brak iskry
witam
może ktoś ma jakieś pojęcie na temat kawasaki zx6r czemu ta bla.... nie chce zapalić .
czy na kostkach od cewek powinien być cały czas prąd czy nie bo mam 2 moduły zapłonowe i na jednym jest inaczej a na drugim jest inaczej.
i wigóle mi sie pomysły skończyły.
siedzę już and tym silniekiem z tydzien i kaplica jak nie chodził tak nie chodzi.
poooooooommmmmooocccccccyyyyyyy
może ktoś ma jakieś pojęcie na temat kawasaki zx6r czemu ta bla.... nie chce zapalić .
czy na kostkach od cewek powinien być cały czas prąd czy nie bo mam 2 moduły zapłonowe i na jednym jest inaczej a na drugim jest inaczej.
i wigóle mi sie pomysły skończyły.
siedzę już and tym silniekiem z tydzien i kaplica jak nie chodził tak nie chodzi.
poooooooommmmmooocccccccyyyyyyy
- kaziksem
- Świeżak
Witam też miałem taki sam problem ale nie pamiętam czy był cały czas prąd na przewodach do cewek ale jak stwierdziłeś że to wina modułów bo ja kupiłem parę modułów a jednak niebyła to wina modułów tylko kable były źle podpięte do modułu ale także może by to wina impulsatora a i powiem że prąd szedł na cewki ale iskry i tak nie było to sie zacząłem wtedy głowic ale jakoś doszłem do końca i sie ciesze maszyną co i tobie tego życzę

-
jarek20 - Świeżak
no tak tylko że niebardzo jak miałem popierniczyć coś przy module bo tam przecież idą dwie kostki i tyle.
szybciej coś w instalacji może mi się pochrzaniło (wszystko przeżucałem bo z dwóch rozbitków jeden składam) i była jedna kostka do przerobki ta co idzie do silnika.
załamka!!!!!!!!
szybciej coś w instalacji może mi się pochrzaniło (wszystko przeżucałem bo z dwóch rozbitków jeden składam) i była jedna kostka do przerobki ta co idzie do silnika.
załamka!!!!!!!!
- kaziksem
- Świeżak
A instalacja z tego samego rocznika ja też przkładałem instalacje a jednak była starsza i tam szedł iny moduł inne oznaczenia i dałem go i miała iskre tylko na dwie świece a jak przeżuciłem moduł z tej nowszej i poprzemieniałem kable to była iskra na 4 ale ale posprawdzaj sobie dokładnie wszystkie styki czy dobrze łączom
-
jarek20 - Świeżak
instalacja i moduł jest z 2000 roku,a silnik z 99 moduły nie są talie same.
wszystkie kostki w instalacji raczej pasowały bo jak wiadomo nie da się ich źle połączyć.
jedna była do przeróbki ale najpierw myślałem a potem coś robiłem ( kostka do silnika)
widzę że jest wielkie prawdopodobieństwo że to coś porąbane przy module tak jak u Ciebie jarek20.
jarek20 i jak ty sam doszedłeś co i jak??
aaaaaaaa mam też instalację prawdopodobnie z 99 roku ale tam wejścia na moduł są kompletnie inne i w tamtej instalacji na moduł idzie dużo mniej kabli
help mee!!!!!!!!!! pogada jak raz a tu lipa
wszystkie kostki w instalacji raczej pasowały bo jak wiadomo nie da się ich źle połączyć.
jedna była do przeróbki ale najpierw myślałem a potem coś robiłem ( kostka do silnika)
widzę że jest wielkie prawdopodobieństwo że to coś porąbane przy module tak jak u Ciebie jarek20.
jarek20 i jak ty sam doszedłeś co i jak??
aaaaaaaa mam też instalację prawdopodobnie z 99 roku ale tam wejścia na moduł są kompletnie inne i w tamtej instalacji na moduł idzie dużo mniej kabli
help mee!!!!!!!!!! pogada jak raz a tu lipa
- kaziksem
- Świeżak
Sam doszłem
a sprawdziłem jak na tej oryginalnej instalacji szły wsuwki do kostki co podpina sie moduł i postanowiłem je poprzemieniać i włożyłem ten oryginalny moduł co wszyscy mówili mi że jest zepsuty a jak sie okazało jest dobry jak coś to pytaj w miarę możliwości będę ci pomagał 

-
jarek20 - Świeżak
tak tylko że w tej instalacji którą mam w motorze z 2000 roku idzie do modułu dużo więcej kabli niż w tej starszej i są inne kolory i kostki.
jarek20 a tak wogóle to który masz rok jak nie tajemnica??
bo wiesz może coś jutro naprawde bym się jeszcze Ciebie podpytał jak co niektóre żeczy są u Ciebie i porownał bym czy są tak samo u mnie.
ale z góry dzięki za chęci i pozdrawiam
jarek20 a tak wogóle to który masz rok jak nie tajemnica??
bo wiesz może coś jutro naprawde bym się jeszcze Ciebie podpytał jak co niektóre żeczy są u Ciebie i porownał bym czy są tak samo u mnie.
ale z góry dzięki za chęci i pozdrawiam
- kaziksem
- Świeżak
Wiesz ja nie mam Kawasaki tylko Yamahe i miałem ten sam problem tylko że sobie sam radziłem i nikt mi nie chciał pomóc woziłem do paru elektryków ale oni nic nie potrafili zrobić bo jeszcze mi bezpiecznik do tego paliło, ale co nico mam pojęcie i pytam sie ciebie czy masz tom starą instalacje w całości czy ją już całkiem pociołes bo jak nie to sprawdzaj po kolei które kable szły do modułu znaczy sie skąd szły i patrz potem na tom nową i powoli podpinaj do kostki a i dowiedz czy ta instalacja na 100% będzie chodzić na twoim moto
-
jarek20 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości