Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Patrz w lusterka... samochody są...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Patrz w lusterka... samochody są...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 08:35

Za takie pajacowanie powinni jaja urywać.
Po co nam te wszystkie akcje uświadamiające, wlepki "patrz w lusterka 2x", jeśli potem ktoś tak agresywną jazdą cały ten wysiłek psuje.
Gdyby chłopaki odpuścili sobie chamskie wyprzedzanie pojazdów jadących całkiem rozsądną prędkością i te przejazdy przez skrzyżowania po obszarze wyłączonym z ruchu, byliby w plecy może 5-6 minut. Czy to tak wiele?<br><hr>Mily
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 08:43

Jedzie sobie człowiek normalnie, a sie przypier***acie:) Szerokokątna kamera daje taki efekt że wszystko wydaje sie być mijane z dużo większą predkością ;)<br><hr>Loki
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 09:01

Komentatorzy napisał(a):Zajebisty filmik, chlopaki maja skilla. Do wszystkich swietojebliwych po jest moto, zeby przejezdzac wszedzie gdzie sie da. A tu jeszcze dwa moto, ktore sa stworzone do tego. Jedynie lepiej by sobie radzil typowy lekki supermoto.<br><hr>wrotek<br>
Skill do wkur... puszkarzy także. Nie ma tu zapewne nikogo bez winy, ale liczy się jeszcze skala drwienia z przepisów, a na zaprezentowanym filmie chłopaki ostro posypali z garści. Tak czy inaczej, woda na młyn dla przeciwników motocykli.<br><hr>1 k1ll3d K3nny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 09:59

No pięknie - jazda po poboczu albo strefie wyłączonej z ruchu, jazda okrakiem po linii ciągłej, wyprzedzanie z lewej samochodu który już ma kierunkowskaz w lewo, wyprzedzanie pomiędzy szybko jadącymi samochodami, zero sygnalizacji poza światłem stop, jazda prosto z pasa w prawo, jazda GRUBO ponad limit prędkości... i Wy krzyczycie "puszki kochacje nas"?? Czym się chełpić, olewaniem wszystkiego? Lepiej to zdejmijcie, bo Pasieczny i wszyscy narzekacze będą miec używanie.<br><hr>Alf/red/
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 10:04

no cóż, się chłopaki chcieli pochwalić filmem a wyszło że joby zbierają, i co? I prawidłowo! Przeciskamy się w korkach chyba wszyscy ale na spokojnie, trzeba dać szansę puszkarzom na zauważenie nas dla naszego własnego zdrowia...O notorycznym łamaniu KRD już nie wspomnę a to tylko przedstawia cały moto światek w złym świetle :/<br><hr>pawulon182
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 12:08

Poszan na dzielni panowie :)<br><hr>vaBANK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 21:33

Sam śmigam tą trasą i wiem, że nikt, kto jeździ w warszawskich korkach nie jest święty. Ale ci goście przeginają. "Dobrym" zakończeniem tego filmu byłoby to białe światło na końcu tunelu. A co gorsza, zaraz znajdzie się paru idiotów, którzy zechcą nakręcić jeszcze "lepszy" film.
BTW na filmie widać, że inni motocykliści jakoś dają tam radę bez takich popisów.<br><hr>Giaur
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 11:58

Warto zauwazyc ze na tej samej trasie jakby sie jechalo bardzo spokojnie wyprzedzalo tylko samochody stojace w korku albo jadace tak 10km/h z predkoscia 30km/h i jazda na odcinkach pustych z predkosciami takimi jak samochody, roznica w czasie przejazdu by byla moze jedna dwie minuty. A roznica w czasie przejazdu samochodem dalej gigantyczna. taka jazda to tylko moze dla specyficznie rozumianego fanu. Ja po prostu lubie szybko byc na miejscu i tyle a do osiagniecia takiego celu wcale nie trzeba jechac szybko wystarczy plynnie.<br><hr>thomas
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2011, 10:55

Bardzo fajnie. Filmik doskonale pokazuje jak zakorkowane jest nasze miasto. A panienki które tu mamroczą o przeginaniu - jak panienki nie ogarniają korków na moto, to panienki niech nie wjeżdzają między samochody. <br><hr>fantom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/10/2011, 15:08

A kolega na endurce to ma wogle prawo jazdy, bo zachowuje się jakby nie miał i był panem świata. Jazda pomiędzy w korku OK, ale przejazd pomiędzy raźno jadącymi samochodami, wyprzedzanie z lewej samochodu z włączonym lewym kierunkiem, czy nagminne wymuszanie pierwszeństwa to proszenie się o kłopoty<br><hr>kid
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/10/2011, 12:00

Komentatorzy napisał(a):Zajebisty filmik, chlopaki maja skilla. Do wszystkich swietojebliwych po jest moto, zeby przejezdzac wszedzie gdzie sie da. A tu jeszcze dwa moto, ktore sa stworzone do tego. Jedynie lepiej by sobie radzil typowy lekki supermoto.<br><hr>wrotek<br>
Jeśli uważasz że mają zajebistego "skilla" to nie dziw się później kierowcom samochodów którzy nie chcą Cię przepuścić bo tacy ze "Skillem" im krwi napsuli. Oczekujesz bycia fair od kierowców samochodów, to zachowuj się fair jadąc motocyklem.<br><hr>kid13
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/11/2011, 20:26

Komentatorzy napisał(a):Bardzo fajnie. Filmik doskonale pokazuje jak zakorkowane jest nasze miasto. A panienki które tu mamroczą o przeginaniu - jak panienki nie ogarniają korków na moto, to panienki niech nie wjeżdzają między samochody. <br><hr>fantom<br>
jak ci ktoś stojący w korku drzwi otworzy, bedziesz miał prawo sie poskarżyć... chłopaczku.<br><hr>bolo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/12/2012, 09:42

14-15 minut? Szczerze wątpię. A poza tym to nie jakiś super duper skill a zwykłe szczęście i to głupiego. Tym razem się udało, ale kiedy indziej ktoś nagle drogę zajedzie, albo drzwi otworzy czy zwyczajnie się gość nie wyrobi pomiędzy autami, zawiesi na lusterku czy innym zderzaku - to będzie płacz i zgrzytanie zębów. Na wredne puszki oczywiście, bo one winne, że drogę blokują. I nie patrzą w lusterka.<br><hr>JakiŻal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/5/2013, 13:21

Jeśli ktoś jeździ w ten sposób to tylko prosi się o wypadek. Na filmie było kilka sytuacji w których było blisko do przywalenia. Tacy kierowcy tylko przynoszą wstyd motocyklistom i robią złą reklamę. DEBILIZM!<br><hr>Adam
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez jasnoksieznik » 3/5/2013, 13:58

Dlaczego istnieje przyzwolenie na taka agresywna jazde? Mierzmy innych wlasna miara.

Wyobrazcie sobie, ze ktos tak robi czarnym, dwudzestoletnim BMW M3:
- wyprzedzanie poboczem
- podjezdzanie pod zderzak
- wpychanie sie i jednoczesne wyprzedzanie, pomiedzy pasami
- itd. (obejrzalem tylko dwie minuty, na wiecej szkoda czasu)
wszyscy by ozekli, ze pajac i burak, a nie fajny kozak. I mieliby racje.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez Komentatorzy » 22/6/2013, 23:34

Dla mnie debile, jak mozna wsciskac sie na trzeciego miedzy dwoma samochodami??! Potem sie dziwic, ze kierowcy nie lubia motocyklistow, skoro ciagle musza sie rozgladac czy jakis pajac nie urwie im lusterka. Juz pomijam fakt, ze ktoremus moze kierownica lekko odbic gdy zona wyleje kawe na siedzeniu obok i bedzie pozamiatane z takim kolezka na enduro:/<br><hr>bbb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/7/2013, 13:58

Komentatorzy napisał(a):Warto zauwazyc ze na tej samej trasie jakby sie jechalo bardzo spokojnie wyprzedzalo tylko samochody stojace w korku albo jadace tak 10km/h z predkoscia 30km/h i jazda na odcinkach pustych z predkosciami takimi jak samochody, roznica w czasie przejazdu by byla moze jedna dwie minuty. A roznica w czasie przejazdu samochodem dalej gigantyczna. taka jazda to tylko moze dla specyficznie rozumianego fanu. Ja po prostu lubie szybko byc na miejscu i tyle a do osiagniecia takiego celu wcale nie trzeba jechac szybko wystarczy plynnie.<br><hr>thomas<br>
Dobrze powiedziane. Chłopaki przejechali ryzykownie, ale podejrzewam, że nie cisną tak na codzień. GoPro na kasku i oponent robią swoje. Życzę sobie i wszystkim wstrzemięźliwości i bezpiecznej mety.<br><hr>xraymutation
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez kapselleek » 1/7/2013, 21:13

Loki! Szerokokątna kamera wywołuje odwrotny efekt niż ci się wydaje.
A co do lusterek, to sam się kiedyś nauczyłem że lusterka w samochodach są bardzo ważne. Póki nie zobaczę w jego lusterku jego oczu, nie będę go wyprzedzał!!!
kapselleek
Świeżak

Postprzez kapselleek » 5/7/2013, 19:09

Jakieś 2,5 godziny temu wracałem samochodem skądś tam. Jechał za mną młody człowiek na "ostrym" enduro 125. Kask i gogle zawodowe, ale do tego krótkie spodenki i krótki rękawek, a na dole lekkie sportowe buciki. Dojechaliśmy do skrzyżowania, zapaliło się żółte, gość przede mną w zasadzie powinien się zatrzymać, ale przejechał. Patrząc cały czas w lusterka na wszelki wypadek stanąłem na krawędzi zebry, czyli jakiś 1,5 metra dalej niż powinienem. Chłopak z tyłu miał duży problem z wyhamowaniem i odstawił lekką akrobację. Dodam że nic nie było gwałtownego z mej strony. On wyhamował w miejscu gdzie ja powinienem się zatrzymać. Gdybym nie patrzył w lusterka, gościu zwiedziłby mój bagażnik. Inna sprawa że gdyby jechał cichym samochodem nie zwróciłbym na niego uwagi. Ale widziałem wcześniej jego zachowanie na drodze i na wszelki wypadek włączyłem wyższy poziom czujności, co się opłaciło, bo chłopak pojechał dalej w całości...
kapselleek
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 28/10/2013, 22:32

ja tam nie wiem - zależy od poziomu skilla autora, ja jeżdżę też dość mocno między samochodami (10 lat wprawy na rowerze), ale jednak nie tak. Co kto lubi - ja mam ścigacza i nie cierpię zapchanych dróg - wybrałbym kolejkę miejską. co innego na rowerze - tam uwielbiam się przepychać :)<br><hr>smig
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê