Krótkie buty motocyklowe
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Krótkie buty motocyklowe
Znalazłem kilka przystępnych ofert niskich butów. Buty będę mi służyły do jazdy po mieście nie będę się w nich wybierał na szybkie przelotówki. Tak więc:
http://moto.allegro.pl/krotkie-buty-motocyklowe-3-4-rebelhorn-street-45-i1554508146.html (otwórz link)
http://moto.allegro.pl/krotkie-buty-adrenaline-sbr-210-rozmiar-46-z77-i1537378758.html#gallery (otwórz link)
http://moto.allegro.pl/alpinestars-ridge-waterproof-rozm-45-black-i1547363074.html (otwórz link)
http://motociuchy.pl/buty-podroz-falco-pulsar-vent-p-151.html (otwórz link)
Mam problem z wyborem, czy w ogóle któryś model jest wart swej ceny? Jeśli posiadacie inne propozycje chętnie wysłucham, cena może być + - nagięta:)
http://moto.allegro.pl/krotkie-buty-motocyklowe-3-4-rebelhorn-street-45-i1554508146.html (otwórz link)
http://moto.allegro.pl/krotkie-buty-adrenaline-sbr-210-rozmiar-46-z77-i1537378758.html#gallery (otwórz link)
http://moto.allegro.pl/alpinestars-ridge-waterproof-rozm-45-black-i1547363074.html (otwórz link)
http://motociuchy.pl/buty-podroz-falco-pulsar-vent-p-151.html (otwórz link)
Mam problem z wyborem, czy w ogóle któryś model jest wart swej ceny? Jeśli posiadacie inne propozycje chętnie wysłucham, cena może być + - nagięta:)
-
100procent - Świeżak
Powiem ci, że u nas w sklepie sprzedaliśmy sporo butów Adrenali9ny SBR i nie było reklamacji. Cena jest przystępna. Ja mam takie b\uty tylko , że wysokie- CRX ale są one zrobione na tym samym "dole".
Ogólnie buty spoko, nie rozklejają się itp. Z niskimi też nie było problemów.
Forma też robiła takie niskie buty - Forma Diablo ale sa trochę droższe...
Ogólnie buty spoko, nie rozklejają się itp. Z niskimi też nie było problemów.
Forma też robiła takie niskie buty - Forma Diablo ale sa trochę droższe...
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
ok, odnośnie Adrenalin SBR jak z wentylacją? Bo widze że jest skóra syntetyczna, odprowadzają dobrze ciepło w gorące dni?
Honda CBF 500 2006r.
-
100procent - Świeżak
Ja przymierzałem ostatnio w sklepie te Adrenaliny i były wygodne i myślę, że śmiało można sobie w nich chodzić po zejściu z motocykla.
Najlepszy design z tych wszystkich przez Ciebie podanych wg mnie.
pozdro
Najlepszy design z tych wszystkich przez Ciebie podanych wg mnie.
pozdro
- PawulonVBK
- Świeżak
No dla mnie np z tego powodu, że po zejściu z motocykla będę w nich dużo chodził i ciężko będzie chodzić w takich wysokich sportowych butach, chyba że się mylę i nie jest ciężko i można normalnie śmigać w wysokich to mnie poprawcie i przy okazji podajcie nazwę butów bo będę zainteresowany:)
Dla kogoś kto jeździ dużo po mieście i dużo też chodzi w tych butach myślę, że to dobre rozwiązanie. Ważne wtedy żeby sięgały kostek i je po części chroniły.
Nie każdy ma/może/musi ubierać się w kompletny strój tj kombiak, sportowe byty, zbroje itp
pozdr
Dla kogoś kto jeździ dużo po mieście i dużo też chodzi w tych butach myślę, że to dobre rozwiązanie. Ważne wtedy żeby sięgały kostek i je po części chroniły.
Nie każdy ma/może/musi ubierać się w kompletny strój tj kombiak, sportowe byty, zbroje itp
pozdr
- PawulonVBK
- Świeżak
ja posiadam SBR 210 i na miasto i dojazdy do pracy/uczelni są git
dość wygodne jak na buty motocyklowe, można spokojnie w nich spacerować. W gorące dni jest komfortowo podczas jazdy, oczywiście jak zejdziesz z moto i będziesz stał w słońcu to cudów nie oczekuj
nie mam porównania z innymi butami ale z wyglądu i wykonania jestem zadowolony. Z ochroną myślę, że nie jest tak źle. Buty są naprawdę solidne i zakrywają całą kostkę

nie mam porównania z innymi butami ale z wyglądu i wykonania jestem zadowolony. Z ochroną myślę, że nie jest tak źle. Buty są naprawdę solidne i zakrywają całą kostkę
- dar3k
- Świeżak
Oczywiście, jeżeli kupisz stricte sportowe o będziesz chodził jak w narciarskich.
Skoro pytasz o wysokie i nadające się jako tako do chodzenia to Alpiny SMX-5 - spokojnie można się w nich poruszać po rozpięciu.
Nie są tak wygodne jak krótkie, ale wygoda poza motocyklem jest mniej istotna jak całe kostki przy glebie - przynajmniej dla mnie.
Nie będę sypał takimi likami, ale... ''kid breaks ankle doing wheelie''
...i kup długie buty.
edit: A co tam, Pany Moderatory nie obrażać się tylko, jeden filmik a zastępuje 1000 odpowiedzi na pytania czy krótkie buty są ok. Być może uratuje komuś nogę.
http://www.youtube.com/watch?v=WyuTDKaNgv0
Skoro pytasz o wysokie i nadające się jako tako do chodzenia to Alpiny SMX-5 - spokojnie można się w nich poruszać po rozpięciu.
Nie są tak wygodne jak krótkie, ale wygoda poza motocyklem jest mniej istotna jak całe kostki przy glebie - przynajmniej dla mnie.
Nie będę sypał takimi likami, ale... ''kid breaks ankle doing wheelie''
...i kup długie buty.
edit: A co tam, Pany Moderatory nie obrażać się tylko, jeden filmik a zastępuje 1000 odpowiedzi na pytania czy krótkie buty są ok. Być może uratuje komuś nogę.
http://www.youtube.com/watch?v=WyuTDKaNgv0
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
To są idioci.. nawet nie chce być do takich porównywany:)
Muszę Ci faktycznie przyznać rację co do ochrony i bezpieczeństwa. Zdecydowanie ważniejsze są dobrze zabezpieczone nogi niż komfort chodzenia i głupi lans w fajnych butkach po mieście;] Dzięki za info odnośnie butów. Postaram się do nich przymierzyć:)
pozdro
Muszę Ci faktycznie przyznać rację co do ochrony i bezpieczeństwa. Zdecydowanie ważniejsze są dobrze zabezpieczone nogi niż komfort chodzenia i głupi lans w fajnych butkach po mieście;] Dzięki za info odnośnie butów. Postaram się do nich przymierzyć:)
pozdro
- PawulonVBK
- Świeżak
ale też nie przesadzające, że krótkie buty są jak adidasy, obszar nogi/stopy który na powyższym filmiku został zmasakrowany jest w pełni chroniony nawet w krótkich butach motocyklowych, przynajmniej w tych opisywanych przeze mnie
- dar3k
- Świeżak
Vergon odnośnie argumentu to podałem w pierwszym poście, czytaj ze zrozumieniem. Oczywiście zgadzam się z Tobą że niskie buty nie dają takiej ochrony jak wysokie, ale jak już wyżej pisałem to nie będą buty których będę używał na przelotówki tylko do jazdy po mieście(nie chodzi tutaj o lans, lecz mimo wszystko żeby ochrona była zwiększona).
Dar3k: odnośnie SBRów jak z wentylacją bo widzę że są zrobione ze skóry syntetycznej i nie jestem specjalnie przekonany czy jest to dobry materiał. Poza tym nie chciałbym żeby stopa po wyciągnięciu była cała mokra.
Zastanawiałem się również nad REBELHORN, ale niestety nigdzie nie potrafię znaleźć dobrej opinii na ich temat.
Dar3k: odnośnie SBRów jak z wentylacją bo widzę że są zrobione ze skóry syntetycznej i nie jestem specjalnie przekonany czy jest to dobry materiał. Poza tym nie chciałbym żeby stopa po wyciągnięciu była cała mokra.
Zastanawiałem się również nad REBELHORN, ale niestety nigdzie nie potrafię znaleźć dobrej opinii na ich temat.
Honda CBF 500 2006r.
-
100procent - Świeżak
Czytam ze zrozumieniem, najwyraźniej Ty nie zrozumiałeś co mam na myśli.
Gość z filmiku też nie robił przelotówki - po bułki się szybciej jeździ
To i tak jest lajtowy filmik, gdzieś widziałem podobny w podobnej sytuacji, ale tym razem typ tak złamał kostkę, że mu się stopa na łydkę zawinęła.
Vergon napisał(a):[...]
Ja nie znam żadnego, który uwzględnia 80% bezpieczeństwa, które tracisz kupując krótki but i dalej jest "argumentem".
Gość z filmiku też nie robił przelotówki - po bułki się szybciej jeździ

To i tak jest lajtowy filmik, gdzieś widziałem podobny w podobnej sytuacji, ale tym razem typ tak złamał kostkę, że mu się stopa na łydkę zawinęła.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
100procent napisał(a):Dar3k: odnośnie SBRów jak z wentylacją bo widzę że są zrobione ze skóry syntetycznej i nie jestem specjalnie przekonany czy jest to dobry materiał. Poza tym nie chciałbym żeby stopa po wyciągnięciu była cała mokra.
buty kupiłem pod koniec zeszłego sezonu i w prawdziwym upale jechałem może ze 2 razy i podczas jazdy było naprawdę znośnie, podczas postoju cudów nie było ale jeziora w butach też nie

Nie mam niestety porównania z innymi modelami
Vergon napisał(a):Gość z filmiku też nie robił przelotówki - po bułki się szybciej jeździ Wink
ja tam dalej uważam, że na latanie po mieście, dojazdy do szkoły/pracy to tylko krótkie buty. Stopę i kostkę chronią tak samo jak długie. Jedynym minusem jest odsłonięty piszczel ale coś za coś
- dar3k
- Świeżak
Już to kiedyś pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Krótkie buty motocyklowe to pomyłka. W jakim sensie chronią kostkę skoro nie jest ona usztywniona? But jedynie na nią zachodzi.
Chcesz wygodne buty to bierz SMX-5. Dostaniesz je już za nieco ponad 600 zł.
Chcesz wygodne buty to bierz SMX-5. Dostaniesz je już za nieco ponad 600 zł.
-
bryk77 - Stały bywalec
a czy te SMX-5 wejdą pod spodnie? Odrazu możecie podać kilka modeli wyższych butów, trzeba rozważyć wszystkie propozycje i opinie 

Ostatnio edytowano 15/4/2011, 13:14 przez 100procent, łącznie edytowano 1 raz
Honda CBF 500 2006r.
-
100procent - Świeżak
Ooo masz Espade XTP? Możesz mi powiedzieć przy okazji coś więcej na temat tych spodni bo zastanawiam sie nad kupnem tego modelu lub Mottowear Urban. Czytałem już pare recenzji i obie pary zebrały bardzo pochlebne opinie, ale jednak chciałbym również usłyszeć opinie użytkownika. Jak są wykonane itp.
Honda CBF 500 2006r.
-
100procent - Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):Bryk, gdzie znajdziesz SMX-5 za 6 paczek? najtaniej trochę ponad 700 znalazłem.
Mi oferowano za 640 zł te alpiny (www.bikebox.pl). W końcu wziąłem SMX PLUS, bo różnica w cenie nie była aż taka kosmiczna. Widzę, że sezon się zaczął i ceny nieco skoczyły do góry. Zawsze można na ebayu poszukać.
Ale jeśli nie SMX-5 to SMX-4 czyli poprzedni model. Można je jeszcze dostać. Buciki zachwalane przez wszystkich użytkowników.
http://4bikes.pl/alpinestars-buty-p-1732.html?cPath=30_37 (otwórz link)
Edit: Nie mają na stanie, ale warto zapytać czy jeszcze będą. Na allegro są po 600 zł.
-
bryk77 - Stały bywalec
Niedawno kupiłem smx-4, dałem 6 paczek. Brałem je od gościa ,który również ma je wystawione na allegro.
A co do samego filmiku to jakie to jest porównanie, skoro porównywane są jakieś trampki? Poza tym to jaka ochronę przed skręceniem kostki mają np alpiny sportowo turystyczne? Jest to usztywnienie ,które równie dobrze może być takie samo w krótkich butach sięgających za kostkę.
W typowo sportowych butach , w których chodzi się jak z kijem w dupie pewnie jest inaczej , ale to nie są buty na dojazdy do szkoły/pracy ;]
A co do samego filmiku to jakie to jest porównanie, skoro porównywane są jakieś trampki? Poza tym to jaka ochronę przed skręceniem kostki mają np alpiny sportowo turystyczne? Jest to usztywnienie ,które równie dobrze może być takie samo w krótkich butach sięgających za kostkę.
W typowo sportowych butach , w których chodzi się jak z kijem w dupie pewnie jest inaczej , ale to nie są buty na dojazdy do szkoły/pracy ;]
Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe