Jaki tłok do Yamaha YZF 250
• Strona 1 z 1
Jaki tłok do Yamaha YZF 250
Jak w temacie jaki polecacie tłok do Yamaszki, kupiłem motor i nie wiem czy mam wymienić, kompresja jest ok, pali od kopa, ale strach jest, że silnik się rozsypie na wiór.
Keep the full throttle
YAMAHA YZF 450
YAMAHA YZF 450
- Tabus
- Świeżak
sciagnij cylinder i ocen czy do wymiany czy nie
jesli sie nie znasz oddaj do mechanika albo niech ktos znajomy kto sie zna spr
jesli do wymiany to wg mni enajlepszy jest wossner
no i pamietajj tez ze co 3 tloki zmienia sie korbowod wiec jego stan tez trzeba sprawdzic
a masz tuleje czy nicasil?
jesli sie nie znasz oddaj do mechanika albo niech ktos znajomy kto sie zna spr
jesli do wymiany to wg mni enajlepszy jest wossner
no i pamietajj tez ze co 3 tloki zmienia sie korbowod wiec jego stan tez trzeba sprawdzic
a masz tuleje czy nicasil?
- barek253
- Mieszkaniec forum
Szczerze Ci powiem to nie wiem. Dopiero go dam do mechanika to jest rocznik 06. A poprzedni własciciel nie wie czy ktoś przed nim wyminaił tłok bo On sam tego nie robił. Na liczniku ma 70 mth wymianę oleju robię co 10 mth choc jeżdze "lajtowo" poki co, ale strach zostaje, że z silinika zostaną wióry
Keep the full throttle
YAMAHA YZF 450
YAMAHA YZF 450
- Tabus
- Świeżak
jeżeli kompresje ma dobrą i nie ma luzu na wale to spokojnie można latać, zrobisz regulacje zaworów wymienisz łańcuszek rozrzadu i będzie git a remont zrobisz po sezonie, jeżeli jednak będzie remont teraz to polecam wossnera
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
jak masz kasę, sprawdź dokladnie w jakim stanie jest korba, łozyska na wale, oraz pod czas wymiany tłoka wymien łozysko na główce korbowodu dla świętego spokoju
pozdro
aa zapomniałem, wyreguluj zawory, naciągnij łancuszek rozrządu, a co do rodzaju tloka, polecam wossnera, albo proxa, i od razu po wyjęciu tłoka, zmierz go, zmierz dokladnie średnice cylindra, najlepiej aby to ktoś znający się w temacie zrobił i niech on powie tobie jaki tłok trzeba
pozdro

aa zapomniałem, wyreguluj zawory, naciągnij łancuszek rozrządu, a co do rodzaju tloka, polecam wossnera, albo proxa, i od razu po wyjęciu tłoka, zmierz go, zmierz dokladnie średnice cylindra, najlepiej aby to ktoś znający się w temacie zrobił i niech on powie tobie jaki tłok trzeba
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości