Zobacz wÄ…tek - stukanie w tylnym kole
NAS Analytics TAG

stukanie w tylnym kole

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

stukanie w tylnym kole

Postprzez ronin28 » 7/2/2011, 21:13

Stuka mi w tylnym kole cos...Sprzet najprawdopodobniej jezdzi normalnie, ale niepokoi mnie ten stuk - oczywiscie slysze go tylko gdy stawiam sprzet na podnozce...Podczas jazdy nie, bo nie mam takiej mozliwosci :), ale wnioskuje ze tak samo stuka...Bo na podnozce niezaleznie od predkosci jest niestety stuk caly czas...
Co to moze byc ?
dzieki...
honda anf 125i

Przyłóż się do gramatyki i stylistyki pisania aby tekst był bardziej zrozumiały.

senekkorzenna
ronin28
Świeżak

Postprzez piotr__21 » 7/2/2011, 21:26

Podnieś moto tak aby tylne koło było w powietrzu, złap za koło na 12 i 6 i pociągnij do siebie raz górę raz dół potem a porem to samo 3 i 9 jeżeli jakieś luzy to znaczy że łożyska masz.

Sprawdź jak naciągnięty jest łańcuch.
piotr__21
Świeżak

Postprzez ronin28 » 7/2/2011, 21:46

senekkorzenna napisał(a):czy to jest ten motocykl?
http://www.bikers.pl/aktualnosci,7,60,7 ... ja%29.html
Jeżeli tak to masz parę rzeczy do sprawdzenia, poczynając od osłony łańcucha, jego naciąg ,amortyzatory,podpora środkowa jak i gumę na dźwigni stabilizatora hamulca.

tak, ten...Byles jego uzytkownikiem, ze wiesz co sie tam pieprzy ? :)

piotr_21 : rowniez wielkie dzieki :)
ronin28
Świeżak

Postprzez Dr_Acula » 8/2/2011, 21:24

Ogar 900 (Racing) ma z tyłu tarczowy hamulec, tutaj zdaje się, że jest bęben, więc może coś z nim?

U mnie w podobnym Kymco potrafiła hałasować tylna zębatka, gdyż śruby się wyrobiły i miała luz. Podczas jazdy przy dodawaniu gazy było to trochę słychać. Jak pisze senek sprawdź to co masz z tyłu w okolicy koła, pewnie coś ma luz i hałasuje ;).
Rieju RRX 70
Dr_Acula
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê