Połamane owiewki
• Strona 1 z 1
Połamane owiewki
Witam
Szukam firmy, która zajmuje się klejeniem owiewek motocyklowych może wie ktoś gdzie w okolicach warszawy albo otwocka mogę to zrobić
Szukam firmy, która zajmuje się klejeniem owiewek motocyklowych może wie ktoś gdzie w okolicach warszawy albo otwocka mogę to zrobić
-
Yako - Świeżak
kravec napisał(a):wiekszosc warsztatow lakierniczych ci to zrobi... plotno i zywyca..... wystarczy podjechac do byle lakiernika i zapytac
oczywiscie mozna leczyc w ten sposob ale mnie przekonuje inna metoda
klejenie lutownica trzeba miec do tego specjalne paski plastiku z mojego doswiadczenia wynika ze to lepszy sposob.niestety nie kazdy rodzaj plastiku da sie kleic ta metoda.
nie znam nikogo z twoich stron kto by sie tym zajmowal ale w kazdym warsztacie motocyklowym powinni ci kogos polecic
- torowiec
- Świeżak
płótno i żywica jest dobre jak masz większą dziurę w owiewce tak jak np. u mnie dało rade potem szpachla i niewidać nic spod lakieru a na pęknięcia to najlepiej pospawać są takie różne co plastiki spawają a te spawareczki idzie na allegro kupić ja dałem moją owiewke pospawać bo mi się połamała to przyspawali i trzyma ( tylko trzeba popatrzeć jak oni pospawali bo tak jak to u mnie było to za mało tego plastiku nadlali i było trzeba poprawić
motor jest bogiem prędkość nałogiem życie zabawą suzuki podstawą (gsx600f)
- ferdas
- Świeżak
Mi brakowało pół lewej owiewki bo juz tak z Niemiec przyjechała.
Lakiernik nie chciał sie tego podjąć bo za dużo czasu niby by mu to zajeło tzn. płaskie żeczy to luz ale ukształtowanie wlotów powietrza jak prawa ma to z tym by miał największy problem czasowy i tez by wykasował.
Ostatecznie sam kupiłm żywice epoksydową i mate szklaną, wypsikałem pianką (do uszczelniania okien) brakujący fragment i wyciołem nozykiem profil taki jak ma prawa owiewka. Na to położyłem mate i pędzlem nałożyłem zywice. Po 15 min gotowe, wyskrobałem reszte pianki z pod spodu owiewki, szpachel do plastików nałożyłem i po wszystkim.
Cena bez lakierowania i własnej robocizny to ok 60zł.
Lakiernik nie chciał sie tego podjąć bo za dużo czasu niby by mu to zajeło tzn. płaskie żeczy to luz ale ukształtowanie wlotów powietrza jak prawa ma to z tym by miał największy problem czasowy i tez by wykasował.
Ostatecznie sam kupiłm żywice epoksydową i mate szklaną, wypsikałem pianką (do uszczelniania okien) brakujący fragment i wyciołem nozykiem profil taki jak ma prawa owiewka. Na to położyłem mate i pędzlem nałożyłem zywice. Po 15 min gotowe, wyskrobałem reszte pianki z pod spodu owiewki, szpachel do plastików nałożyłem i po wszystkim.
Cena bez lakierowania i własnej robocizny to ok 60zł.
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
-
skora - Świeżak
TO NAPRAWDE DOBRY JESTEś JA KILKA RAZY SZPACHLE NAKLADAłEM i szlifowałem żeby mieć fajnie okrągły kształt owiewki lato ciepło a ja na fotelu woiewka na kolanach papier i jazda jedna woiewka szlifowana a na drugiej szpachla schła hehe prawie 2 tygodnie wszystkie owiewki robiłem hehe
motor jest bogiem prędkość nałogiem życie zabawą suzuki podstawą (gsx600f)
- ferdas
- Świeżak
no ladnie... nic tylko kupic taki motorek.... hmmm i co on w sobie kryje ; ]
jajko niespodzianka; ]
a tak serio to znam firme co mozna kupic nowe owiewki, k warszawy gdzies, robia wzorujac sie na orginalach. Ale ceny - masakra
do mojego Gsx lewa badz prawa owiewka to cena 620 zl, hmm sam blotniczek na przednie kolo - cena 250 zl.
Owiewki oczywiscie do pomalowania jeswzcze. Wiec dodatkowo trzeba zaplacic lakiernikowi,
jajko niespodzianka; ]
a tak serio to znam firme co mozna kupic nowe owiewki, k warszawy gdzies, robia wzorujac sie na orginalach. Ale ceny - masakra
do mojego Gsx lewa badz prawa owiewka to cena 620 zl, hmm sam blotniczek na przednie kolo - cena 250 zl.
Owiewki oczywiscie do pomalowania jeswzcze. Wiec dodatkowo trzeba zaplacic lakiernikowi,
suzuki GSX 750F 1996r
-
marcinoo28 - Świeżak
ferdas napisał(a): prawie 2 tygodnie wszystkie owiewki robiłem hehe
Ja nie pisałem że mi to 1 dzień zajeło
Trwało to ok 6 dni z przygotowaniem pod malowanie.
Ale ostatecznie wyszło prawie identycznie z bliska sie dopatrzysz ,ale juz z 1metra nie widać różnicy.
marcinoo28
Co do moto to kupując moto godziłem się na to że przyjdzie mi to albo kupić albo zrobić.
Jako że używek na rynku nie było i niema, bo za krótko produkowali ten model i na allegro jeśli się znajdzie to leży może ze 2 godz.max, a firma o której piszesz jest na necie i taka cena jaką proponują też mnie nie zadawalało to musiałem sam się pomęczyć.
Tu jest link do stronki gdzie zrobią ci owiewke jaką zechcesz jeśli oczywiście zapłacisz

http://www.owiewki.pl/ (otwórz link)
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
-
skora - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości