Zobacz wątek - Połamane owiewki
NAS Analytics TAG

Połamane owiewki

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Połamane owiewki

Postprzez Yako » 29/3/2007, 21:16

Witam
Szukam firmy, która zajmuje się klejeniem owiewek motocyklowych może wie ktoś gdzie w okolicach warszawy albo otwocka mogę to zrobić
Yako
Świeżak

Postprzez kravec » 29/3/2007, 21:51

wiekszosc warsztatow lakierniczych ci to zrobi... plotno i zywyca..... wystarczy podjechac do byle lakiernika i zapytac
kravec
Administrator

Postprzez torowiec » 30/3/2007, 11:30

kravec napisał(a):wiekszosc warsztatow lakierniczych ci to zrobi... plotno i zywyca..... wystarczy podjechac do byle lakiernika i zapytac

oczywiscie mozna leczyc w ten sposob ale mnie przekonuje inna metoda
klejenie lutownica trzeba miec do tego specjalne paski plastiku z mojego doswiadczenia wynika ze to lepszy sposob.niestety nie kazdy rodzaj plastiku da sie kleic ta metoda.
nie znam nikogo z twoich stron kto by sie tym zajmowal ale w kazdym warsztacie motocyklowym powinni ci kogos polecic
torowiec
Świeżak

Postprzez ferdas » 2/4/2007, 15:34

płótno i żywica jest dobre jak masz większą dziurę w owiewce tak jak np. u mnie dało rade potem szpachla i niewidać nic spod lakieru a na pęknięcia to najlepiej pospawać są takie różne co plastiki spawają a te spawareczki idzie na allegro kupić ja dałem moją owiewke pospawać bo mi się połamała to przyspawali i trzyma ( tylko trzeba popatrzeć jak oni pospawali bo tak jak to u mnie było to za mało tego plastiku nadlali i było trzeba poprawić
motor jest bogiem prędkość nałogiem życie zabawą suzuki podstawą (gsx600f)
ferdas
Świeżak

Postprzez skora » 2/4/2007, 18:25

Mi brakowało pół lewej owiewki bo juz tak z Niemiec przyjechała.
Lakiernik nie chciał sie tego podjąć bo za dużo czasu niby by mu to zajeło tzn. płaskie żeczy to luz ale ukształtowanie wlotów powietrza jak prawa ma to z tym by miał największy problem czasowy i tez by wykasował.
Ostatecznie sam kupiłm żywice epoksydową i mate szklaną, wypsikałem pianką (do uszczelniania okien) brakujący fragment i wyciołem nozykiem profil taki jak ma prawa owiewka. Na to położyłem mate i pędzlem nałożyłem zywice. Po 15 min gotowe, wyskrobałem reszte pianki z pod spodu owiewki, szpachel do plastików nałożyłem i po wszystkim.
Cena bez lakierowania i własnej robocizny to ok 60zł.
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
skora
Świeżak

Postprzez ferdas » 2/4/2007, 21:13

TO NAPRAWDE DOBRY JESTEś JA KILKA RAZY SZPACHLE NAKLADAłEM i szlifowałem żeby mieć fajnie okrągły kształt owiewki lato ciepło a ja na fotelu woiewka na kolanach papier i jazda jedna woiewka szlifowana a na drugiej szpachla schła hehe prawie 2 tygodnie wszystkie owiewki robiłem hehe
motor jest bogiem prędkość nałogiem życie zabawą suzuki podstawą (gsx600f)
ferdas
Świeżak

Postprzez marcinoo28 » 2/4/2007, 22:17

no ladnie... nic tylko kupic taki motorek.... hmmm i co on w sobie kryje ; ]
jajko niespodzianka; ]
a tak serio to znam firme co mozna kupic nowe owiewki, k warszawy gdzies, robia wzorujac sie na orginalach. Ale ceny - masakra
do mojego Gsx lewa badz prawa owiewka to cena 620 zl, hmm sam blotniczek na przednie kolo - cena 250 zl.
Owiewki oczywiscie do pomalowania jeswzcze. Wiec dodatkowo trzeba zaplacic lakiernikowi,
suzuki GSX 750F 1996r
marcinoo28
Świeżak

Postprzez skora » 2/4/2007, 23:05

ferdas napisał(a): prawie 2 tygodnie wszystkie owiewki robiłem hehe

Ja nie pisałem że mi to 1 dzień zajeło
Trwało to ok 6 dni z przygotowaniem pod malowanie.
Ale ostatecznie wyszło prawie identycznie z bliska sie dopatrzysz ,ale juz z 1metra nie widać różnicy.

marcinoo28
Co do moto to kupując moto godziłem się na to że przyjdzie mi to albo kupić albo zrobić.
Jako że używek na rynku nie było i niema, bo za krótko produkowali ten model i na allegro jeśli się znajdzie to leży może ze 2 godz.max, a firma o której piszesz jest na necie i taka cena jaką proponują też mnie nie zadawalało to musiałem sam się pomęczyć.

Tu jest link do stronki gdzie zrobią ci owiewke jaką zechcesz jeśli oczywiście zapłacisz :)

http://www.owiewki.pl/ (otwórz link)
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
skora
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê