Zobacz wątek - pierwszy motocykl - kawasaki ninja..
NAS Analytics TAG

pierwszy motocykl - kawasaki ninja..

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Postprzez trusiakohinoor » 9/4/2010, 22:18

aha ;] ja niestety narazie musze teoretyzowac bo jeszcze nie mam 18-ki. na kurs zapisuje sie tak wczesnie jak to tylko mozliwe czyli 3 miechy przed 18-ka czyli 2 stycznia :)
na kursie napewno podejme decyzje jaki motor wybrac bo bede miala o tym jakies pojecia, a teraz to tylko takie moje marzenia heh
trusiakohinoor
Świeżak

Postprzez aska81 » 9/4/2010, 22:43

http://www.youtube.com/watch?v=-eo6YWG99oo

Zobacz trusia:)Najpierw proponuje wsiasc na jakiekolwiek moto a potem teoretyzowac;)
aska81
Świeżak

Postprzez leff » 9/4/2010, 22:54

a to tylko jakies 3KM
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez rossavu » 9/4/2010, 22:57

Ciebie interesuje wyglad i moc... To tak jak bys wybrala faceta, ktory jest piekny i ma sile robic to kilka razy dziennie - Niestety nie jest "zwinny" i przez to Cie nie zadowala - niby jestes podniecona jego wygladem i "parametrami" ale nie mozesz ich wykorzystac. Tak jest z duzymi motocyklami - to nie jest rower, ze skrecasz sobie jak chcesz, zjezdzasz do fosy gdy auto sie zbliza... Po prostu mocne motocykle sa zbudowane do zapier* na torach a nie po drogach.
Skoro podnieca sie "hardcore" to proponuje bardzo dobre rozwiazanie:
Za np 13 tys zl, ktore mialabys przeznaczyc na supersporta dam Ci skuter a za reszte doprowadze Cie do przezyc podobnych do jazdy motocyklem :evil: Przy tym nikomu nie zrobimy krzywdy :D
Mysle, ze to Cie zadowoli 8)
rossavu
Stały bywalec

Postprzez Maxi666 » 9/4/2010, 23:13

Skończcie juz odpisywac w tym dziwnym temacie, jak tak bardzo sie koleżanka upiera, że chce duże moto to niech sobie kupi i tyle, a po tygodniu bedzie moto do kasacji a ona na 6miechow w bandazach i gipsie. Napisaliscie juz wszystko co mozna wybrac na pierwsze moto, a ona dalej daje glupie pomysly typu ZX6r, ZX7r. Powodzenia w takim wypadku i gumowych drzew.
Suzuki GS 500 1991r. -> CBR 600 F2 -> CBR 929
Maxi666
Świeżak

Postprzez trusiakohinoor » 9/4/2010, 23:32

dzieki za kuszaca propozycje rossavu :) troche na filmiku gosciu sie nameczyl zeby go podniesc. moze faktycznie skonczmy temat bowidze ze sie forum matrymonialne robi ;]
trusiakohinoor
Świeżak

Postprzez nexus2k » 10/4/2010, 03:05

Trusia koledzy maja racje, nie ograniesz niczego powyzej 30km na poczatek. Jestem prawie dwa razy starszy, ponad 10 lat prawko na puszke, 2 wypaki autem za soba i dopiero teraz kupilem moto. Jest to moje pierwsze moto, cos jak lubisz Kawasaki Z750 nie scigacz ale moc ma taka sama. Im wieksze moto i mocniejsze tym ciezej i wolniej sie uczys, do tego moto kusi zeby "odkrecic" Mi koledzy nie mowia juz zebym przygazowal, poddali sie po 2 miesiacach jeczenia, tylko ze nie kazdy ma tak silna wole i dazy swoja maszyne odpowiednim uczuciem ;) No i sam zapraocwalem na kazda zlotowke 16tys rachunku co tez daje do myslenia jak wsiadasz. Zaloze sie gdybym dostal takie moto od rodzicow i nie mial wypadkow w puszkach - 100% ze mialbym glebe, nie ukrywam ze teraz moze byc inaczej, jezdzac w londynskiej jungli bardzo latwo o mala stluczke. Nie znam sie ale ja polecam Ci 250 ninje jak tak bardzo chcesz, to i tak za duzo ale zawsze lepiej niz ponad 100 konny sport. buzka ^^
Kawasaki ZX10R
nexus2k
Świeżak

Postprzez Konio » 10/4/2010, 08:17

rossavu napisał(a):Ciebie interesuje wyglad i moc... To tak jak bys wybrala faceta, ktory jest piekny i ma sile robic to kilka razy dziennie - Niestety nie jest "zwinny" i przez to Cie nie zadowala - niby jestes podniecona jego wygladem i "parametrami" ale nie mozesz ich wykorzystac. Tak jest z duzymi motocyklami - to nie jest rower, ze skrecasz sobie jak chcesz, zjezdzasz do fosy gdy auto sie zbliza... Po prostu mocne motocykle sa zbudowane do zapier* na torach a nie po drogach.
Skoro podnieca sie "hardcore" to proponuje bardzo dobre rozwiazanie:
Za np 13 tys zl, ktore mialabys przeznaczyc na supersporta dam Ci skuter a za reszte doprowadze Cie do przezyc podobnych do jazdy motocyklem :evil: Przy tym nikomu nie zrobimy krzywdy :D
Mysle, ze to Cie zadowoli 8)

Hahaha grubo xD

btw. znasz Rogera z Andrychowa? Teraz w gipsie smiga :P
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez trusiakohinoor » 10/4/2010, 12:24

z wygladu jak juz mowilam 250 jest okej, wiec jesli przekonam sie ze taka moc faktycznie mi wystarczy to pewnie ja kupie :) ale do tego jeszcze mnostwo czasu. jestem troszke za mloda na porzadna prace wiec licze na to, ze kase na prawko uzbieram bez problemu bo juz mam ponad polowe a zbieram od kilku miesiecy (cale szczescie ze istnieje cos takiego jak swieta i urodziny) :) a potem bede zbierac na moto i moze jak juz cos uzbieram i rodzinka zobaczy ze sie staram to sie doloza. a jak nie to bedzie trzeba odlozyc piekne plany na pozniej i najpierw na to zarobic ;]
trusiakohinoor
Świeżak

Postprzez Kuba-szprota » 10/4/2010, 15:20

Dlaczego nie wybierać mocnego moto na początek?
- brak doświadczenia w opanowaniu takiego motocykla
- niewinne odkręcenie manetki może skończyc się szlifem
- takie moto nie wybacza błędów, których nie unikniesz na początku przygody z motocyklami
- przy twoim wzroście trudności z opanowaniem motocykla na postojach lub w sytuacjach, gdzie grozi ci wywrotka przy niskich prędkościach
- brak doświadczenia w ruchu drogowym - początkujący kierowca bardziej przykłada uwagę do podstawowych czynności związanych z prowadzeniem pojazdu niż do przewidywania sytuacji na drodze

Powinnaś poprosić jakiegoś motocyklistę, żeby przewiózł cię na ścigaczu, wtedy zrozumiesz jak szybko taki motocykl przyspiesza, jak w ogóle czymś takim się jeździ.
Yamaha Fazer 600
Kuba-szprota
Świeżak

Postprzez trusiakohinoor » 10/4/2010, 15:43

dziekuje za wypunktowanie argumentow :) niestety nie znam raczej nikogo kto moglby mnie rpzewiezc. jedyna osoba ktora umie jezdzic i ma jakis dostep do moto niestety jest zbyt nieodpowiedzialna i bez pomyslunku wiec nie poprosze go o przewiezienie mnie, wole nie ryzykowac zycia ;]
trusiakohinoor
Świeżak

Postprzez narwhal » 10/4/2010, 18:07

Powiedz skąd jesteś i poszukaj ludzi z forum mieszkających gdzieś w Twojej okolicy. Na pewno ktoś się znajdzie.
Motor to masz w pralce! :P
narwhal
Świeżak

Postprzez rossavu » 10/4/2010, 18:41

trusiakohinoor napisał(a):z wygladu jak juz mowilam 250 jest okej, wiec jesli przekonam sie ze taka moc faktycznie mi wystarczy to pewnie ja kupie :) ale do tego jeszcze mnostwo czasu. jestem troszke za mloda na porzadna prace wiec licze na to, ze kase na prawko uzbieram bez problemu bo juz mam ponad polowe a zbieram od kilku miesiecy (cale szczescie ze istnieje cos takiego jak swieta i urodziny) :) a potem bede zbierac na moto i moze jak juz cos uzbieram i rodzinka zobaczy ze sie staram to sie doloza. a jak nie to bedzie trzeba odlozyc piekne plany na pozniej i najpierw na to zarobic ;]

Nie dostalem konkretnej odpowiedzi :D

A tak na powaznie:
Zrob tak jak kolezanka @up napisala + dodaj zdjecie w bikini (nie musi byc Twoje) - wtedy na pewno znajdziesz kogos kto Cie przewiezie.
Ew. jesli posiadasz urok osobisty mozesz isc do jakiegos komisu/salonu z motocyklami i udawac, ze jestes zainteresowana zakupem - slodkimi textami spr. podswiadomie zmusic handlarza na jazde jako pasazer. Np jesli dobrze wtrafisz to da Ci sie przejechac (nie dawno znajomy chcial kupic Fazerke, wybralem sie z nim na polowanie - wlasciciel zaproponowal mi jazde probna, wsiadlem na maszyne, odpalilem ale w "ostatniej chwili" odpuscilem sobie - w koncu dupa a nie kierowca jestem:D).
rossavu
Stały bywalec

Postprzez narwhal » 10/4/2010, 18:50

Rossavu nie namawiaj dziewczyny do złego :P Urok osobisty w zupełności wystarczy. Tylko nie siadaj z jakimś napaleńcem :lol:
narwhal
Świeżak

Postprzez trusiakohinoor » 10/4/2010, 19:24

z kolobrzegu jestem :P konkretnej odpowiedzi na Twoja zbereźną propozycje? nie posiadam 13000 wiec niestety odpada ;] ale jakos tak glupio prosic kogos obcego o przewiezienie, no nie wiem... urok osobisty oczywiscie posiadam :twisted:
trusiakohinoor
Świeżak

Postprzez narwhal » 10/4/2010, 19:28

Eeee tam głupio. Na pewno nie jeden miałby radochę z tego, że Ci się z nim jazda spodobała i jeszcze bardziej utwierdziła w przekonaniu, że chcesz mieć własne moto.
narwhal
Świeżak

Postprzez Konio » 10/4/2010, 19:35

trusiakohinoor napisał(a):z kolobrzegu jestem :P konkretnej odpowiedzi na Twoja zbereźną propozycje? nie posiadam 13000 wiec niestety odpada ;] ale jakos tak glupio prosic kogos obcego o przewiezienie, no nie wiem... urok osobisty oczywiscie posiadam :twisted:

a mozesz zaprezentowac ten urok? :twisted:
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez trusiakohinoor » 10/4/2010, 19:55

no baa! powiedz tylko jak i gdzie ;]
trusiakohinoor
Świeżak

Postprzez Sejwel » 10/4/2010, 19:59

Powiem Ci tak.. na początku jeździłem przez krótki okres czasu na ogarku, potem przyszedł czas na skuter i teraz kupiłem Suzuki gs 500 zblokowaną seryjnie do 33KM. Z racji tego, że nie mam jeszcze prawka (już uczęszczam na kurs) ucze się nią jeździć na drogach niepublicznych. Przyspieszenie, które posiada jest w 150% wystarczające! Tobie też mogę poradzić, żebyś kupiła jakieś 250ccm na pierwsze moto. Po co później ma być ból, płacz i zgrzytanie zębów jak coś się nie daj Boże stanie..
Sejwel
Świeżak

Postprzez trusiakohinoor » 10/4/2010, 20:08

podobalo mi sie kiedys to suzuki :) no to pewnie i ja sie wkoncu przekonam ze wcale nie musi byc az tak szybkie moto...
trusiakohinoor
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.