pierwszy motocykl - kawasaki ninja..
Pojemność silnika jest to maksymalna ilość paliwa która może się zmieścić w cylindrach... Zwykle wraz ze wzrostem pojemności rośnie moc i spalanie ale to nie reguła 

- Swieżakceka
- Świeżak
Swieżakceka napisał(a):Pojemność silnika jest to maksymalna ilość paliwa która może się zmieścić w cylindrach... Zwykle wraz ze wzrostem pojemności rośnie moc i spalanie ale to nie reguła
Pojemność silnika to pojemność jaką ma silnik.
Pojemność SKOKOWA to różnica pomiędzy min. a max. OBJĘTOŚCIĄ cylindra'ów.
Kobieto, poczytaj w guglach.
Odpowiadacze na te jej durne pytania - odpowiadajac jej na te durne pytania zaniżacie poziom tego forum do wartości poniżej zera.
- Drifte
- Świeżak
Chyba po to też jest to forum, aby się czegoś dowiedzieć. A suche info z googli nie są jakoś bardzo zajmujące. Osobiście wolę posłuchać sobie kogoś, czy poczytać doświadczonych ludzi. Skoro jesteś takim fachowcem w tej dziedzinie, to powinieneś dogłębnie wyjaśnić temat, jak pytanie zadaje ktoś kto, tego nie wie.
Pojemność silnika to średnica cylindrów i skok tłoka. Cylinder ma dana średnicę, a tłok zakres w jakim pracuje. Średnica i maksymalna wartość skoku tłoka daje pojemność. Pojemności cylindrów się sumują i masz pojemność skokową silnika.
Tyle wiem ja, "cienias".
Inaczej nie umiem wytłumaczyć:P
Pojemność silnika to średnica cylindrów i skok tłoka. Cylinder ma dana średnicę, a tłok zakres w jakim pracuje. Średnica i maksymalna wartość skoku tłoka daje pojemność. Pojemności cylindrów się sumują i masz pojemność skokową silnika.
Tyle wiem ja, "cienias".
Inaczej nie umiem wytłumaczyć:P
Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
- trusiakohinoor
- Świeżak
Ha:D Zależy czym:P Rowerem odkąd go ujrzałam, samochodem od listopada, czyli świeżutko, ale dobrze:P A na moto jak na razie "pasażer". Taka sucha teoria jest do opanowania dla każdego, żeby cokolwiek pojąć mechanizm moto i nie być całkowicie zielonym. Mam dobrego nauczyciela:P Zainteresowanie motocyklami pogłębiam już od jakiegoś czasu. Jazda wcielona w życie zostanie już niedługo. W planach oczywiście prawo jazdy.
Btw z tą MZ to nie jest głupi pomysł, uwierz.. Mnie się też kawa bardzo podoba ale trochę szkoda mi jej na pierwszy motor. Wolę sobie kupić tą MZ-te, porozbijać się po polach i dopiero kupić może jakąś er5.
Btw z tą MZ to nie jest głupi pomysł, uwierz.. Mnie się też kawa bardzo podoba ale trochę szkoda mi jej na pierwszy motor. Wolę sobie kupić tą MZ-te, porozbijać się po polach i dopiero kupić może jakąś er5.
Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
ja i tak dalej sadze ze moj blady bylby ok...
czyli kolezanka juz wie ze takie 200 kucy na start to za duzo?

czyli kolezanka juz wie ze takie 200 kucy na start to za duzo?
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
A ja na pierwsze moto kupilam sobie rs 50 i jestem zadowolona.Naucze sie troche techniki jazdy i przynajmniej jak przesiade sie na cos mocniejszego nie skoncze na pierwszym lepszym drzewie.I dodam,ze do mlodych nie naleze:)
- aska81
- Świeżak
z tym ze nie podobaja mi sie chopperowate
wolalabym w stylu scigacza. tak, kolezanka juz zrozumiala. argument przewrocenia sie na plecki przy starcie jest jak najbardziej przekonujacy. ale i tak chcialabym cos w miare szybkiego, a jak szybkiego to zdecyduje gdy siade pierwszy raz na moto
bo aktualnie ambitnie uwazam ze kupie cos w okolicy 100 konikow, ale tak mysle teraz. a moze sie potem okazac ze 30 to bedzie za duzo 

- trusiakohinoor
- Świeżak
owszem, wyglada zacnie. wyglad jest ok, jednak wolalabym troche mocniejsze chyba
zreszta wszystkie ninje sa do siebie bardzo podobne wiec przy kupowaniu bede tylko patrzec juz na parametry. mysle nad zx6r albo zx7r. jeszcze suzuki sa calkiem fajne

- trusiakohinoor
- Świeżak
- trusiakohinoor
- Świeżak
kup zx6 albo zx7, omsknie Ci sie reka na zakrecie i zalapiesz poslizg tylnego kola i gleba ... nieudana redukcja, blokada kola i gleba .... nieostrozny gaz, poniesie Ciebie i gleba .... prosze, oto zalety mocnych moto
przestan teoretyzowac, idz na kurs i zacznij ujezdzac 250
przestan teoretyzowac, idz na kurs i zacznij ujezdzac 250
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
ja mam tą małą kawe i zrobiłem nią niecały 1k km, czyli doświadczenie mam żadne.
Wszyscy mówią, że małe moto się szybko znudzi. Nie wiem ile w tym prawdy, mi się jeszcze nie znudził i prędko to nie nastąpi. Dodatkowo mam Matiza, więc można powiedzieć, że do braku mocy jestem przyzwyczajony
Wszyscy mówią, że małe moto się szybko znudzi. Nie wiem ile w tym prawdy, mi się jeszcze nie znudził i prędko to nie nastąpi. Dodatkowo mam Matiza, więc można powiedzieć, że do braku mocy jestem przyzwyczajony

- slusar_o2
- Świeżak
Ciekawe kto wymyślił that prowokacjęę 

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości