Co wybrac - Suzuki GLADIUS vs Honda HORNET vs Yamaha MT-03
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co wybrac - Suzuki GLADIUS vs Honda HORNET vs Yamaha MT-03
Witam
Mieszkam w Londynie i obecnie jezdze na Varadero 125ccm, zamierzam wskoczyc na jakas ~600ccm no i tu sie pojawia moj problem - zastanawiam sie pomiedzy tymi trzema: Hornet, MT-03 & Gladius.. Problem polega na tym ze kazdy z nich mi sie bardzo podoba. Szukam motoru ktory sie dobrze spisze na londynskie warunki - spore korki wiec bedzie potrzeban zwinnosc.. no i nie powiem ze chcialbym tez troszke sie na nim pobawic... MT-03 jest chyba dostc "dzikim" motorkiem, Gladius - spokojna, a Hornet - sam nie wiem.. Czy moglby mi ktos udzielic kilku rad co do tych maszyn?
http://www.scigacz.pl/Suzuki,SFV,650,Gl ... ,7194.html <-- GLADIUS
http://www.scigacz.pl/Honda,CB,600F,Hornet,4389.html <-- HORNET
http://www.scigacz.pl/Yamaha,MT-03,11573.html <-- MT-03
Z gory dziekuje i goraco pozdrawiam!
Mieszkam w Londynie i obecnie jezdze na Varadero 125ccm, zamierzam wskoczyc na jakas ~600ccm no i tu sie pojawia moj problem - zastanawiam sie pomiedzy tymi trzema: Hornet, MT-03 & Gladius.. Problem polega na tym ze kazdy z nich mi sie bardzo podoba. Szukam motoru ktory sie dobrze spisze na londynskie warunki - spore korki wiec bedzie potrzeban zwinnosc.. no i nie powiem ze chcialbym tez troszke sie na nim pobawic... MT-03 jest chyba dostc "dzikim" motorkiem, Gladius - spokojna, a Hornet - sam nie wiem.. Czy moglby mi ktos udzielic kilku rad co do tych maszyn?
http://www.scigacz.pl/Suzuki,SFV,650,Gl ... ,7194.html <-- GLADIUS
http://www.scigacz.pl/Honda,CB,600F,Hornet,4389.html <-- HORNET
http://www.scigacz.pl/Yamaha,MT-03,11573.html <-- MT-03
Z gory dziekuje i goraco pozdrawiam!
- qba85poland
- Świeżak
Ja bym brał MT-O3.Gladius jest jakis niedoje*any,a hornet...moze i ma kopa ale jakis taki nijaki jest...
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Ale co jest nie tak z Gladiusem - wyglad czy jego "charakter"
MT-03 jest jedno cylindrowym motorem - nie bedzie problemow aby go opanowac w miescie lub przy sporych korkach.. Sporo o nim czytalem i podobno lubi zblokowac kolo przy szybkim zwolnieniu manetki,redukcji biegow.. No a Hornet - podobno jedna z najlepszych maszyn..
Mi nie chodzi tutaj o wyglada - bo kazdy z nich mi sie bardzo podoba, a jedynie o to jak poradza sobie w tloku no i naparkingach.
THX za pomoc...
MT-03 jest jedno cylindrowym motorem - nie bedzie problemow aby go opanowac w miescie lub przy sporych korkach.. Sporo o nim czytalem i podobno lubi zblokowac kolo przy szybkim zwolnieniu manetki,redukcji biegow.. No a Hornet - podobno jedna z najlepszych maszyn..
Mi nie chodzi tutaj o wyglada - bo kazdy z nich mi sie bardzo podoba, a jedynie o to jak poradza sobie w tloku no i naparkingach.
THX za pomoc...
- qba85poland
- Świeżak
gladius jest brzydki i sie zastanawia czy jechac,o niebo lepsza jest poprzednia wersja SV.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
qba85poland napisał(a):Ale co jest nie tak z Gladiusem - wyglad czy jego "charakter"
Przecież napisałem. Cały ten gladius to taka SV, tyle że gorsza (stalowa rama zamiast aluminium, żarówy w tylnej lampie)

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Hehe - no i Gladius zostal porownant do tranzwestyty
ok
Hornet - to mi chodzi po glowie.. ma wyglad i moc, jest dobry na miasto,
ale czy sa moze jeszcze jakies maszyny co poradza sobie z Londynskim
tlokiem rownie dobrze? Nie chodzi mi tu o zadne ala scigacze.. Wole silnik
na widoku - cos w stylu enduro...

Hornet - to mi chodzi po glowie.. ma wyglad i moc, jest dobry na miasto,
ale czy sa moze jeszcze jakies maszyny co poradza sobie z Londynskim
tlokiem rownie dobrze? Nie chodzi mi tu o zadne ala scigacze.. Wole silnik
na widoku - cos w stylu enduro...
- qba85poland
- Świeżak
Tez zastanawialem sie nad Gladiusem na Londynskie drogi i zaczalem szukac Bandyty
Szukaj na gumtree,ebay'u i autrotrader z tym ze tam najdrozej. Bandyta uciekla mi sprzed nosa z 1000mil przebiegu, nim zebralem pieniazki i kupilem Kawasaki Z750 z gumtree. Jestem bardzo zadowolony, moto wybacza bledy swiezego kierowcy, jezde nim do pracy (centrum londynu) i spisuje sie swietnie
poza spalaniem w miescie 

Kawasaki ZX10R
-
nexus2k - Świeżak
mt 03 wydaje się dobrym rozwiązaniem.Fajnie pracują single no i można czasem poświrować.Myślę, że wybór hornet vs. mt powinien paść po jeździe na obydwu.
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Ok - kolega "nexus2k " wspomnial o Kawasaki Z750 no i chyba mi sie spodobal ten motorek - cenowo jest podobny do Horneta a jak w osiagach no i serwisach? Malo wiem o Kawasaki... Moze ktos porownac te dwa motory?
Honda XL 125 - Varadero - Orange
- qba85poland
- Świeżak
Wiesz - jak do tej pory to siedzialem na Varader wiec wybacz - ale nie znam sie jeszcze tak dobrze! OK a co Hornet vs Kawasaki Z750 ??
- qba85poland
- Świeżak
z750 to naprawdę zacny i mocny motor, raczej mocniejszy (elastyczniejszy) od Hondy. Dodaktowo od 2007 masz już z przodu upside-downa. Sam posiadam z1000 i jestem bardzo zadowolony. A pomiędzy z750 a z1000 nie ma aż tak dużej róznicy jakby moglo się wydawać. Musisz tylko pamiętać że to jest bestia;), ale łatwo ją oswoić. To jest dobrze prowadzący się i mocny motong.
- sebasbox
- Świeżak
qba85poland napisał(a):Wiesz - jak do tej pory to siedzialem na Varader wiec wybacz - ale nie znam sie jeszcze tak dobrze! OK a co Hornet vs Kawasaki Z750 ??
po takiej 125cc powinienes juz ogarniac moto.. i dosc spokojnie dac sobie rade na szerszeniu czy ztce... ale skoro nie widzisz roznicy tak na wstepie miedzy nimi a gladiusem czy mt-03.. to raczej sklanialbym sie ku tej drugiej parze..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
znam sie na cyfrach - wiem jakie maja pojemnosci, moc i momenty obrotowe - ale chodzi mi o ich zachowanie w Londynskich korkach! Jak kazdy sie spisze w zwrotnosci i latwosci w opanowaniu. Od ponad roku smigam na Varaderce non stop, kazdego dnia robie 30 mil, a na zegarku jest jus prawie 12tys. mil
- qba85poland
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości