Sedan do 15 kola
No to jest jakaż taka typowa zajawka polaków, jarać się niemieckimi autami typu golf czy bmw serii 3 ew audi a4 to już szczyt wypasu. Japońce robią 3 razy lepsze samochody od niemców. A już nawet włosi wyprzedzają niemiaszków bo jak fiat grande punto w testach awaryjności jest kilka miejsc nad bmw i mietkiem to coś jest nie tak.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Zadzior, ale czy ja mówię o Tobie ?:P widziałem co napisałeś, umiem czytać :]
mówię tak ogólnie, bo często komentarze na wp.pl mnie rozwalają jak to ludzie zachwalają swoje VW...
mówię tak ogólnie, bo często komentarze na wp.pl mnie rozwalają jak to ludzie zachwalają swoje VW...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
icid napisał(a):No to jest jakaż taka typowa zajawka polaków, jarać się niemieckimi autami typu golf czy bmw serii 3 ew audi a4 to już szczyt wypasu. Japońce robią 3 razy lepsze samochody od niemców. A już nawet włosi wyprzedzają niemiaszków bo jak fiat grande punto w testach awaryjności jest kilka miejsc nad bmw i mietkiem to coś jest nie tak.
Jeździłem w najnowszej avensis, a także w corolli z 2004 roku i nie widzę tam tej niesamowitej jakości japońskiej.Zgodzę się, że japończyki z lat 90-tych były świetne pod względem technicznym jak i wykończeniowym, ale te nowsze po prostu już takie nie są.Sam możesz przekonać się tym jakie tarapaty ma np. Toyota, która ma kłopoty ze sprzedażą aut.Ogółem Icid nie trafiłeś, bo można jarać się bmw serii 3 w porównaniu do dełu czy innego ścierwa.Nie widzę godnego japończyka w klasie luksusu do konkurowania z audi a8 czy bmw 7.Tak naprawdę żaden lexus tam do nich nie podchodzi.Hondy legend swojego czasu prezentowały się świetnie, ale to były lata 90-te...
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
icid napisał(a):No to jest jakaż taka typowa zajawka polaków, jarać się niemieckimi autami typu golf czy bmw serii 3 ew audi a4 to już szczyt wypasu. Japońce robią 3 razy lepsze samochody od niemców. A już nawet włosi wyprzedzają niemiaszków bo jak fiat grande punto w testach awaryjności jest kilka miejsc nad bmw i mietkiem to coś jest nie tak.
Z tym że jeśli chodzi o awaryjność Mercedesa i Bmw awaryjne są flagowe limuzyny tych marek które maja w..ch...elektroniki która się pier...
Mercedes został uznany za najbardziej awaryjne auto w 2009r a mimo to nabywcy tych aut pogodzili się z awaryjnością Merola i kupują kolejne auta.
Polacy jarają się niemieckimi autami dlatego że przypuśćmy do A4 96r łożysko koła tylnego kosztuje 40 zł a np do Mazdy 626 98r 360zł
Następna sprawa wiele japońców z drugiej połowy lat 90-tych Hondy, Mitsubishi i Mazdy wpie....a rdza, a np A4-órki czy Golfa lub BMW 3 rdza nie ruszy jeśli był bezwypadkowy.
- maciek1985
- Świeżak
Mam w domu i grande punto i honde accord (3 letnie) i jakos wykonczenia stoi na dobrym poziomie, wiadomo, ze nie sa to luksusy, ale wystarcza to w zupelnosci. Mialem b5, wczesniej punto, kumple maja wszystko od astry przez lanosa az do tuarega i passat nie wypada zle, powiedizlbym ze bardzo dobrze, i ma swoj klimat, plastiki spasowane, nic nie trzeszczy jak w chinolach, jak dla mnie czy to niemiec, japonczyk czy francuz jakos stoi od jakiegos czasu na bardzo wysokim poziomie.
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Åšcigacz.pl
Leitho, a może audi s6 w budzie c4?
Czy tam m5 e34? 

-
zadzior - Stały bywalec
zadzior napisał(a):wsiadając do dełu po przesiadce z passata czuje się ogromną różnicę.Jeśli ktoś tego nie dostrzega, to o czym mu tutaj rozmawiamy.
Tu Ci muszę przyznać rację. Jak przesiadam się z Omegi do Lanosa (posiadam obydwa) to różnica jest kolosalna.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Lanos gora?
Aczkolwiek Dacia Logan to nie Lanos i prezentuje wysoka klase wykonania wedlug mnie i auto to jest warte swoich pieniedzy

Aczkolwiek Dacia Logan to nie Lanos i prezentuje wysoka klase wykonania wedlug mnie i auto to jest warte swoich pieniedzy

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Icid a w której budzie . Ja z tych lat jeździłem CLK V8 4.3 litra kolo 300 konie model 2001 . Super fura . I co najfajniejsze na autostradzie jadąc ze stała prędkościa 160-180 ( pare razy było ponad 200 ) spalił 10.2 litra . Na 65 litrowym zbiorniku auto przejechało ponad 600 km z silnikiem V8 . Komfort jazdy świetny . Trochę to tylko ciężkawe i brakowało mu zwrotności no i spalanie w mieście kolo 20 litrów .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
CzesterTX napisał(a):Tu Ci muszę przyznać rację. Jak przesiadam się z Omegi do Lanosa (posiadam obydwa) to różnica jest kolosalna.
W kosztach utrzymania

Za 15k szukałbym ładnie utrzymanej Omegi B, można kupić i C ale lepiej zapłacić trochę więcej za starsze auto niż kupić 2 lata młodsze a gorzej utrzymane. Są to na prawdę dobre auta i dość tanie w utrzymaniu jak na tą klasę. Komfort podróżowania jest nieporównywalnie lepszy niż w pasku no ale to inna klasa.
Za 20k rozglądałbym się za ładną Omegą C, Vectrą C lub Volvo S60.
Ostatnio edytowano 21/2/2010, 23:18 przez Landryss25, łącznie edytowano 1 raz
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
A jaki motor masz? Mój 1.5 16V dobrze wyregulowany w zimie pali kolo 8 a latem 7l lpg. Bezawaryjny i smiesznie tanie są części. Koniec OT o Dewu bo i tak nikt ich nie che 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
no i dla tego dalej obstawiam takie auto jak Lanos. Nie wiem jak prezentuje sie Dacia Logan z podtlenkiem LPG ale zapewne zacnie 

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Marcin, twój galant tyle bierze? To jest 2.5 tak?
-
zadzior - Stały bywalec
Szczerze jak miałbym wybór 2.5 a 4.0 to chyba wziąłbym ten większy... Często ludzie nie zdają sobie sprawy, że większy motor może spalić podobnie do mniejszego,a charakterystyka pracy jest już znacznie lepsza.Znajomy ze szkoły ma a8 4.2 i ciężką nogę - 20l lpg max...
-
zadzior - Stały bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości