Ubezpieczenie OC motocykl - samochód
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ubezpieczenie OC motocykl - samochód
Witam
Od 2008r posiadam prawo jazdy na motocykl,a od 2007r. posiadam na siebie ubezpieczenia OC 3ch różnych motocykli np. po rok lub 6miesięcy.
W zeszłym roku zdałem prawko na samochód, kupiłem samochód i przepisałem po prostu ubezpieczenie. Teraz niebawem kończy mi się to ubezpieczenie i chciałbym wykupić nowe. Dzwoniąc do firm ubezpieczających, każda mówi że nie uwzględniają zniżek z motocykla na samochód. Czy to jest prawda?? I czy nie da rady czegoś tu zrobić?? Bo jednak nawet 25% drogą nie chodzi
Od 2008r posiadam prawo jazdy na motocykl,a od 2007r. posiadam na siebie ubezpieczenia OC 3ch różnych motocykli np. po rok lub 6miesięcy.
W zeszłym roku zdałem prawko na samochód, kupiłem samochód i przepisałem po prostu ubezpieczenie. Teraz niebawem kończy mi się to ubezpieczenie i chciałbym wykupić nowe. Dzwoniąc do firm ubezpieczających, każda mówi że nie uwzględniają zniżek z motocykla na samochód. Czy to jest prawda?? I czy nie da rady czegoś tu zrobić?? Bo jednak nawet 25% drogą nie chodzi
- Roger86
- Świeżak
Żeby było śmiesznie to tez o tym słyszałem i jak widać to prawda, niestety.
Za to z samochodu mi przepisali na motocykl
Za to z samochodu mi przepisali na motocykl

-
patryk83 - Bywalec
korzystajac z tematu...gdzie jest najtansze ubezp OC motocykla..
wkur@# mnie troche to ze prawie we wszytkich internetowych kalkulatorach nie ma opcji motocykl...auto,ciagnik inne gó@# a moto brak ;/
slyszalem ze w PZU jest niby najtaniej..
mam teraz OC auta w Warcie ale tylko pol roku to nawet znizek brak ;/
wkur@# mnie troche to ze prawie we wszytkich internetowych kalkulatorach nie ma opcji motocykl...auto,ciagnik inne gó@# a moto brak ;/
slyszalem ze w PZU jest niby najtaniej..
mam teraz OC auta w Warcie ale tylko pol roku to nawet znizek brak ;/
-
Boguc - Świeżak
tylko część TU ubezpiecza motocykle
jeśli masz w Warcie warto spróbować (jeśli ubezpieczają moto - trzeba spytać agenta), czy jeśli ubezpieczasz u nich drugi środek lokomocji to dadzą Tobie dodatkowe 5%
jeśli masz w Warcie warto spróbować (jeśli ubezpieczają moto - trzeba spytać agenta), czy jeśli ubezpieczasz u nich drugi środek lokomocji to dadzą Tobie dodatkowe 5%
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Powiem ze swojego doświadczenia, że za gówniarza miałem zarejestrowanego na siebie Ogara i w wieku 17 lat rejestrując na siebie malucha wszystkie uzyskane zniżki (chyba 30%) przeszły na samochód. Było to w PZU w roku 1999 bodajże więc do tej pory mogło się to zmienić. Spróbuj jeszcze zapytać w PZU.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
W Liberty Direct jak ubezpieczasz samochód honorują zniżkę z istniejącego OC na motocykl (wystarczy zaświadczenie z ubezpieczalni o przebiegu ubezpieczenia i aktualnych zniżkach).
PAMIĘTAJ żeby wypowiedzieć istniejącą umowę OC bo w polskim prawie jak tego nie zrobisz to przedłuża się sama
Motocykl mam ubezpieczony w Uniqua - niecałe 100 zł chyba (zniżka ok 40%)
PAMIĘTAJ żeby wypowiedzieć istniejącą umowę OC bo w polskim prawie jak tego nie zrobisz to przedłuża się sama

Motocykl mam ubezpieczony w Uniqua - niecałe 100 zł chyba (zniżka ok 40%)
VFR 02'
-
navi - Świeżak
Masz 30 dni od daty zakupu na wypowiedzenie umowy OC, najlepiej zrobić to najpóźniej 29 dnia.
Jeśli tego nie zrobisz to automatycznie musisz zrobić Cesję na OC do końca okresu ważności.
Nie ma sensu płacić 2-ch ubezpieczeń.
Jeśli tego nie zrobisz to automatycznie musisz zrobić Cesję na OC do końca okresu ważności.
Nie ma sensu płacić 2-ch ubezpieczeń.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Boguc
OC na motocykl jest stała stawką i wynosi nominalnie 110 zł/rok niezależnie od miejsca zamieszkania i ubezpieczyciela. Dlatego nie ma go w kalkulatorach
Oczywiscie od stawki nominalnej można uzyskac znizki - to juz kwestia polityki zu (czy respektuje znizki z innych pojazdow).
pzdr.
OC na motocykl jest stała stawką i wynosi nominalnie 110 zł/rok niezależnie od miejsca zamieszkania i ubezpieczyciela. Dlatego nie ma go w kalkulatorach

pzdr.
- pitti
- Świeżak
pitti napisał(a):Boguc
OC na motocykl jest stała stawką i wynosi nominalnie 110 zł/rok niezależnie od miejsca zamieszkania i ubezpieczyciela. Dlatego nie ma go w kalkulatorachOczywiscie od stawki nominalnej można uzyskac znizki - to juz kwestia polityki zu (czy respektuje znizki z innych pojazdow).
pzdr.
Nie do końca, każda firma ma inną stawkę,
W PZU było 140PLN, Warta 240PLN, Link4 400PLN, ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
przyczyn może być wiele....
gdzieś czytałem, że ostatnimi czasy próbują na siłe wciskać AC
gdzieś czytałem, że ostatnimi czasy próbują na siłe wciskać AC
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Witaj madcap_72!
Jak wygląda to wciskanie na siłę?
Może wiesz coś więcej?
Pozdrawiam
Jarek
------------------------------------------
ac na motocykle -> http://www.moto-ac.pl (otwórz link)
Może wiesz coś więcej?
Pozdrawiam
Jarek
- jarko2
- Świeżak
jarko2 napisał(a):Witaj madcap_72!
Może wiesz coś więcej?
Pozdrawiam
Jarek
Agent ci mówi: "Łączna kwota ubezpieczenia wynosi 3000 zł. Muszę nadmienić, iż płaci Pan tylko za Oc i NW, a ubezpieczenie AC ma Pan gratis"

Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
temat wyczerpano;)
a reszta, cóż trzeba dopytać dokładnie agenta ubezpieczeniowego o szczegóły oraz czytać ze zrozumieniem
ponadto przypominam o ostatniej rekomendacji KNF dotyczącej sporządzania umów
a reszta, cóż trzeba dopytać dokładnie agenta ubezpieczeniowego o szczegóły oraz czytać ze zrozumieniem
ponadto przypominam o ostatniej rekomendacji KNF dotyczącej sporządzania umów
-
madcap - Administrator
Właśnie jestem po rozmowie w Link4, PZU i Allianz.
Link4 - 102,00 PLN, traktowany jestem jako młody kierowca buchachachacha ..... (od 13 lat mam B, A zdałem w grudniu 2009), pomimo tego mam u nich OC na auto i zniżkę 50%. Nie brałem NNW. AC brak.
PZU - 136,00 PLN, żadnych zniżek, żadnych zwyżek. Nic więcej i mniej. AC za 2 400,00.
Allianz - 500,00 PLN, z AC 1 400,00. Odpuściłem.
Ceny z terminów 20 stycznia - 3 luty 2010, miejscowość Poznań.
Link4 - 102,00 PLN, traktowany jestem jako młody kierowca buchachachacha ..... (od 13 lat mam B, A zdałem w grudniu 2009), pomimo tego mam u nich OC na auto i zniżkę 50%. Nie brałem NNW. AC brak.
PZU - 136,00 PLN, żadnych zniżek, żadnych zwyżek. Nic więcej i mniej. AC za 2 400,00.
Allianz - 500,00 PLN, z AC 1 400,00. Odpuściłem.
Ceny z terminów 20 stycznia - 3 luty 2010, miejscowość Poznań.
Użądlony
- emwu
- Świeżak
ciekawe bo też jestem z Poznania. Zobaczymy bo OC kończy mi się w kwietniu. W Allianz płaciłem 325zł OC+NNW
Zniżka 10%. Zobaczymy jak w tym roku będzie bo 500zł nie padę...o nie.
Zniżka 10%. Zobaczymy jak w tym roku będzie bo 500zł nie padę...o nie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2