[Aprilia TUONO 1000 R] Aprilia Tuono 1000R – dz
• Strona 1 z 1
[Aprilia TUONO 1000 R] Aprilia Tuono 1000R – dz
Dyskusja na temat: Aprilia Tuono 1000R – dziecko wyÅ›cigu zbrojeÅ„
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Aprilia Tuono 1000R – dziecko wyÅ›cigu zbrojeÅ„
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Aprilia Tuono 1000R – dziecko wyÅ›cigu zbrojeÅ„
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Myślę,że opinia nie byłaby taka dobra gdyby nie parę obrotów pazurkiem i śrubokrętem...<br><hr>Kapitan Bomba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ten motocykl to coś pięknego...
Bardzo mi siÄ™ podoba...
Oryginalna stylistyka i do tego ten silnik
To wspaniałe
Bardzo mi siÄ™ podoba...
Oryginalna stylistyka i do tego ten silnik

To wspaniałe

-
matysek1992 - Świeżak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
racja - opinia byłego posiadacza. Ma też inne wady.<br><hr>uukiKomentatorzy napisał(a): Z ta skrzynia biegow to troche nie tak malowniczo sie przedstawia <br><hr>TUONO <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak ktoś nie wymienia co sezon dot4 w układzie sprzęgła to potem dzieją się cyrki ze skrzynią i luzem. Gdy układ jest czysty i zalany porządnym Ferrodo, to biegi wchodzą jak masełko i nie ma typowego "stuknięcia 1 biegu" jak w Yamaha'h.Komentatorzy napisał(a): Z ta skrzynia biegow to troche nie tak malowniczo sie przedstawia <br><hr>TUONO <br>Komentatorzy napisał(a):racja - opinia byłego posiadacza. Ma też inne wady.<br><hr>uuki<br>
RSV ma wysoko siedzonko, ogólnie pozycja jazdy jest inna. Model z nowszego roku ma mapy wtrysku o wiele precyzyjniej dobrane i 142 konie - ciągnie jak popierdykany. Do tego można wgrać mapę zapłonu RACE, która współpracuje TYLKO z tłumikami przelotowymi (najlepiej Akrapovic, Leovince) - dając 150 koni, a z power commanderem 155. Takie popierdółki jak F4i kręcąc pod odcine nie mają szans, gdy Ty na obrotomierzu masz ledwo 6.5 tysiąca obrotów

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witajcie ... mam pytanko czy tuono ma tak samo zmienne mapy zaplonu jak shiver albo dorsoduro ?? <br><hr>lukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miłem okazje pojeżdzić Tuono na dniach otwartych w Suzuki w Gdyni i znalezienei luzu w tym sprzecie graniczylo z cudem. Z jedynki od razu przeskakiwał na bieg drugi pomimo najdelikatniejszego ruchu stopa jaki moglem wykonac. Może to tylko ten egzemplarz akurat mial wade ale gosc ktory nas pilotowal (pracownik salonu) na moja uwage ze cos sie chyba stalo ze skrzynia biegow powiedizal że to normalka....Komentatorzy napisał(a): Z ta skrzynia biegow to troche nie tak malowniczo sie przedstawia <br><hr>TUONO <br>Komentatorzy napisał(a):racja - opinia byłego posiadacza. Ma też inne wady.<br><hr>uuki<br>Komentatorzy napisał(a):Jak ktoś nie wymienia co sezon dot4 w układzie sprzęgła to potem dzieją się cyrki ze skrzynią i luzem. Gdy układ jest czysty i zalany porządnym Ferrodo, to biegi wchodzą jak masełko i nie ma typowego "stuknięcia 1 biegu" jak w Yamaha'h.
RSV ma wysoko siedzonko, ogólnie pozycja jazdy jest inna. Model z nowszego roku ma mapy wtrysku o wiele precyzyjniej dobrane i 142 konie - ciągnie jak popierdykany. Do tego można wgrać mapę zapłonu RACE, która współpracuje TYLKO z tłumikami przelotowymi (najlepiej Akrapovic, Leovince) - dając 150 koni, a z power commanderem 155. Takie popierdółki jak F4i kręcąc pod odcine nie mają szans, gdy Ty na obrotomierzu masz ledwo 6.5 tysiąca obrotówPozdro<br><hr>w<br>
Jedzilem potem Aprilia Shiver jazda super pozatym ze predkosciomierz nie działał. Troche to dziwne bo zadne Suzuki w tym samym czasie testowane nie mialo jakiej kolwiek awarii.
Nie swiadczy to chyba najlepiej nadal o jakosci tych sprzetow z Itali co?
Sam pomykam Kawasaki ER6n 2007 i nie ma problemu ze skzrzynia biegow czy awaria predkosciomierza.
Jednak sam sie napilem na wloski sprzet w przyszlosci i bedzie to MV AGUSTA BRUTALE:)...
Pozdrawiam...
<br><hr>Kapsel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Typowe dla zapowietrzonego układu sprzęgła. Wystarczy pokrecić jedną śrubką gdy tak się dzieje na przepłukanym układzie i luz idzie znaleźć w pół sekundyKomentatorzy napisał(a): Z ta skrzynia biegow to troche nie tak malowniczo sie przedstawia <br><hr>TUONO <br>Komentatorzy napisał(a):racja - opinia byłego posiadacza. Ma też inne wady.<br><hr>uuki<br>Komentatorzy napisał(a):Jak ktoś nie wymienia co sezon dot4 w układzie sprzęgła to potem dzieją się cyrki ze skrzynią i luzem. Gdy układ jest czysty i zalany porządnym Ferrodo, to biegi wchodzą jak masełko i nie ma typowego "stuknięcia 1 biegu" jak w Yamaha'h.
RSV ma wysoko siedzonko, ogólnie pozycja jazdy jest inna. Model z nowszego roku ma mapy wtrysku o wiele precyzyjniej dobrane i 142 konie - ciągnie jak popierdykany. Do tego można wgrać mapę zapłonu RACE, która współpracuje TYLKO z tłumikami przelotowymi (najlepiej Akrapovic, Leovince) - dając 150 koni, a z power commanderem 155. Takie popierdółki jak F4i kręcąc pod odcine nie mają szans, gdy Ty na obrotomierzu masz ledwo 6.5 tysiąca obrotówPozdro<br><hr>w<br>
Komentatorzy napisał(a):Miłem okazje pojeżdzić Tuono na dniach otwartych w Suzuki w Gdyni i znalezienei luzu w tym sprzecie graniczylo z cudem. Z jedynki od razu przeskakiwał na bieg drugi pomimo najdelikatniejszego ruchu stopa jaki moglem wykonac. Może to tylko ten egzemplarz akurat mial wade ale gosc ktory nas pilotowal (pracownik salonu) na moja uwage ze cos sie chyba stalo ze skrzynia biegow powiedizal że to normalka....
Jedzilem potem Aprilia Shiver jazda super pozatym ze predkosciomierz nie działał. Troche to dziwne bo zadne Suzuki w tym samym czasie testowane nie mialo jakiej kolwiek awarii.
Nie swiadczy to chyba najlepiej nadal o jakosci tych sprzetow z Itali co?
Sam pomykam Kawasaki ER6n 2007 i nie ma problemu ze skzrzynia biegow czy awaria predkosciomierza.
Jednak sam sie napilem na wloski sprzet w przyszlosci i bedzie to MV AGUSTA BRUTALE:)...
Pozdrawiam...
<br><hr>Kapsel<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ma 3 mapy zapłonu.Komentatorzy napisał(a):witajcie ... mam pytanko czy tuono ma tak samo zmienne mapy zaplonu jak shiver albo dorsoduro ?? <br><hr>lukasz<br>
73 kw, 102 kw i RACE<br><hr>w
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ten kto pisał ten artykuł chyba nie widział Tuono na oczy... myślałem że wypowiadają sie fachowcy na tematy motocyklowe na tej stronce. Aprilla ma w pełni regulowany widelec przedni Showa oraz w pełni regulowany amortyzator tylny Sachsa. <br><hr>Tuoniak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak tak a swistak zawija w sreberko<br><hr>tuono 2008Komentatorzy napisał(a):witajcie ... mam pytanko czy tuono ma tak samo zmienne mapy zaplonu jak shiver albo dorsoduro ?? <br><hr>lukasz<br>Komentatorzy napisał(a):Ma 3 mapy zapłonu.
73 kw, 102 kw i RACE<br><hr>w<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tył ma tylko regulacje tłumienia i wstępne napięcie sprężyny - amor bardzo sie nagrzewa od wydechu i strasznie mięknie. Z tymi mapami z artykułu to można wgrać mapę, ale tylko w serwisie. Warto zmienić przełożenia, bo Tuono ma takie jak RSV, a w golasie nie da się latac tak szybko i fun factor wzrasta. Obsługa serwisowa Rotaxa to masakra, zmiana oleju z filtrem to bite 2 godziny, zmiana świec podobnie. PPC nie działa tak rewelacyjnie, nie raz mi tyłem zarzuciło, ale lepsze to niż nic. Sprzęgło trochę dziwne, bierze bardzo agresywnie. Bardzo słabiutki fabryczny amor skrętu. Ogólnie moto fajne, ale jak było napisane w artykule nie ma takiego nagłego kopa jak w innych dużych Vkach (litrowa SV albo litrove L-twiny Ducati). <br><hr>Tuonowner
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 27 gości