Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Motocykliści kontra Polityka pogardy
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocykliści kontra Polityka pogardy

Komentarze użytkowników
_________

[biblioteka] Motocykliści kontra Polityka pogardy

Postprzez Åšcigacz » 29/9/2009, 16:56

Dyskusja na temat: Motocykliści kontra Polityka pogardy
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motocykliści kontra Polityka pogardy
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 16:56

<a href="http://www.scigacz.pl/Motocyklisci,kontra,Polityka,pogardy,10771.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Motocyklisci,kontra,Polityka,pogardy,10771.html</a>
Zapraszam wszystkich na debatę 2października w siedzibie polityki.<br><hr>raper
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 17:06

... w środowisku zawrzało, ..... głosy oburzenia, ... a ja zgadzam się z autorką tekstu w Polityce. Jeżdżę motocyklem od kilku lat, samochodem od kilkunastu. Większość czasu na drodze spędzam z konieczności w samochodzie. Niestety widząc czasami (podkreślam - czasami) co wyprawiają motocykliści (zakładam, że młodzi i jeszcze niedoświadczeni, bo innego wytłumaczenia chyba nie ma), zdecydowałem się, że nie nakleję na samochód naklejki "motocykliści są wszędzie", chociaż popieram tą akcję w 200%. Dlaczego? A no dlatego, że widzę takie sytuacje na drodze, w których jadąc samochodem byłbym bez szans na "trafienie" motocyklisty, pomimo tego, że mam oczy dookoła i jestem szczególnie wyczulony na motocyklistów. Gdyby to się nie daj Boże stało, moje sumienie nie dałoby mi nigdy spokoju.......<br><hr>kleofas
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 17:41

Komentatorzy napisał(a):<a href="http://www.scigacz.pl/Motocyklisci,kontra,Polityka,pogardy,10771.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Motocyklisci,kontra,Polityka,pogardy,10771.html</a>
Zapraszam wszystkich na debatę 2października w siedzibie polityki.<br><hr>raper<br>
dlaczego pismo ktore pomaga utrwalać negatywny stereotyp organizuje debatę ?
zeby zrobić sobie reklamę
policja bedzie powtarzac ze predkosc zabija a kilku motocyklistow bedzie udowadniac wszystkim ze nie sÄ… debilami tylko normalnymi ludzmi.
Bicie piany i marketing.
Niech te "szanowane pismo" napisze kiedys ze debili można spotkać wszędzie bez wzgledu na to czym jeżdzą. Np. wczoraj bylem swiadkiem jak radiowoz przelecial z duzą predkoscia na czerwonym swietle. Nie byl na sygnale. Jakos nie przyszlo mi do glowy ze wszyscy policjanci to ...
<br><hr>narciarz,wędkarz,filatelista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 17:49

Mnie to po prostu wk***iło. Na to już nawet szkoda słów. Jasne;/ Wszyscy motocykliści do jednego worka!!! Najlepiej niech nas odizolują i zakażą sprzedaży motocykli a nawet motorowerów. Tochyba kpina. A więc jeśli tak to niech ktoś opublikuje artykuł o niedoświadczonyc gówniarzach którzy kupują auta które mają ponad dwieście kucyków i zabijają jeszcze kilka osób razem ze sobą!!! W Polsce chyba nikt się nie nauczy że wszyscy na drodze są równi a szaleńców nie brakuje nawet wśród kierowców TIR-ów. Dajcie żyć, po prostu dajcie żyć. Szerokości i przyczepności dla wszystkich uczestników drogi<br><hr>konradssc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 18:21

Komentatorzy napisał(a):Mnie to po prostu wk***iło. Na to już nawet szkoda słów. Jasne;/ Wszyscy motocykliści do jednego worka!!! Najlepiej niech nas odizolują i zakażą sprzedaży motocykli a nawet motorowerów. Tochyba kpina. A więc jeśli tak to niech ktoś opublikuje artykuł o niedoświadczonyc gówniarzach którzy kupują auta które mają ponad dwieście kucyków i zabijają jeszcze kilka osób razem ze sobą!!! W Polsce chyba nikt się nie nauczy że wszyscy na drodze są równi a szaleńców nie brakuje nawet wśród kierowców TIR-ów. Dajcie żyć, po prostu dajcie żyć. Szerokości i przyczepności dla wszystkich uczestników drogi<br><hr>konradssc<br>
taaa własnie a ciekawe czy pani redaktor nigdy nie złamała zadnego zakazu ani nie przekroczyła predkosci!!!wredna zakłamana...<br><hr>bzyk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Honest_Sith » 29/9/2009, 18:56

Dla tej redaktorki motocyklisci to chyba jakis inny gorszy gatunek. Wypowiada sie o motocyklistach i motorach nigdy na nim nie siedzac. Co ona moze o tym wiedziec?! a potem brednie pisze a ludzie glupi i naiwni to czytają i taka jest o nas opinia, że debile i dawcy.
płakać można...
Bo życie jest po to, by śmigać na moto! :)
Honest_Sith
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 19:54

Ludzie, proszę Was... Nie dajcie się (po raz kolejny) sprowokować. Pani redaktor ma uprzedzenia do motocyklistów, a może po prostu jest słabą i mało znaną dziennikarką i tym artykułem chce sobie narobić popularności? Niech sobie ludzie mówią, że jesteśmy idiotami... Niech mówią, że zdychamy jak psy. Przeczytają artykuł, obejrzą na tvp nudny film, odbędą kolejny rutynowy stosunek ze swoją przeciętną żoną, pójdą spać. A jutro pójdą do swojej nudnej pracy, wrócą z niej ekologicznym samochodem, stojąc w korku 2 godziny i słuchając radia. Zjedzą obiad, włączą telewizor, i do wieczora będą siedzieć na kanapie, przeczytają kilka artykułów masowych mediów, które utwierdzą ich w przekonaniu, że we wszystkim mają rację. Zazdroszczą nam ciekawego, nieprzewidywalnego życia. Zazdroszczą kobiet, przyjaciół. Też by chcieli należeć do jakiejś grupy, jakiejś mini-społeczności. Dajcie im się wykrzyczeć, oni po prostu nie mają nic innego do roboty. A my latajmy sobie na naszych maszynach. Miejmy w nosie ich opinie. Pokazujmy, że mamy tak silne charaktery i osobowości, że nie obchodzi nas presja otoczenia. Do zobaczenia na drodze, pozdrawiam.<br><hr>2 wheels forever
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 20:03

Głośne brawa i wyrazy uznania dla Autorki tego artykułu. Dlaczego wciąż jesteśmy w "ukryciu"? Jest nas wielu a traktujemy siebie i pozwalamy się traktować jak mniejszość. Niewielki odsetek społeczeństwa, który ma siedzieć cicho. Czytając Wasze wypowiedzi na forach znalazłem wiele mądrych, przemyślanych, wyważonych opinii. Jestem dumny z tego, że należe do Waszego- Naszego grona. Do "Goniących wiatr". Niezależnie od wszystkiego i wszystkich my motocykliści jesteśmy niezniszczalni jak bicie serca. Jak deszcz i wiatr.
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.<br><hr>Simwie
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 20:27

Ludzie, o co wam chodzi? Przecież ten artykuł w "Polityce" to święta prawda. Nie ma się za co obrażać. TAK, zap*********śmy, zap*******my i będziemy zap*******lać. TAK, oficjalnie jesteśmy "prawdziwymi motocyklami". TAK, mówimy we własnych domach, że jeździmy "praktycznie" zgodnie z przepisami. Smutna prawda.<br><hr>Zixxer
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 20:36

Nie no gratulacje dla tej Pani co pisała ten durny artykuł(nie grzeszy rozumem)
Pozdro dla wszestkich baikerów<br><hr>młody
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 20:48

Komentatorzy napisał(a):Nie no gratulacje dla tej Pani co pisała ten durny artykuł(nie grzeszy rozumem)
Pozdro dla wszestkich baikerów<br><hr>młody<br>
Oczywiście chodzi mi o ten artykuł <a href="http://www.scigacz.pl/files/pdf/Motocyklisci_kontra_Polityka_pogardy.pdf" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/files/pdf/Motocyklisci_kontra_Polityka_pogardy.pdf</a>
Nie rozumie jak można wogóle coś takiego napisać nóż sie normalnie otwiera w kieszeni jak czytam takie artykuły pisane przez ludzi którzy nie mają pojęcia o naszej pasji<br><hr>młody
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 20:57

A wiecie co ? Mnie to śmieszy.. Niby jest w tych wypocinach trochę prawdy bo matematyka/fizyka nie kłamie 180km/h 4s ok. 100m:)a etymologia powstania tego gniotka jest prosta, ktoś autorce uderzył klamka w lusterko bo zapewne jeszcze nie dojrzała do robienia miejsca motocyklistom i postanowiła zaistnieć w świecie pisząc "przełomowy tekst" ;) To tak jak by daltonista pisał o barwach a tuman o motocykiźmie. I tak oto nakarmieni zostali wszyscy wrogowie jednego śladu i Ci którym żony nadal zabraniają myśleć o bike'u w konsekwencji czego mówią głośno o odpowiedzialności. Już nie mogę się doczekać kolejnego txt jak to w konsekwencji artykułu w polityce zawrzało na forach - a może sprzedaż im spada? Od dawna nie było tam nic ciekawego a teraz zauważalny staje się regres :)<br><hr>Pit-Er
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 20:58

Komentatorzy napisał(a):Mnie to po prostu wk***iło. Na to już nawet szkoda słów. Jasne;/ Wszyscy motocykliści do jednego worka!!! Najlepiej niech nas odizolują i zakażą sprzedaży motocykli a nawet motorowerów. Tochyba kpina. A więc jeśli tak to niech ktoś opublikuje artykuł o niedoświadczonyc gówniarzach którzy kupują auta które mają ponad dwieście kucyków i zabijają jeszcze kilka osób razem ze sobą!!! W Polsce chyba nikt się nie nauczy że wszyscy na drodze są równi a szaleńców nie brakuje nawet wśród kierowców TIR-ów. Dajcie żyć, po prostu dajcie żyć. Szerokości i przyczepności dla wszystkich uczestników drogi<br><hr>konradssc<br>
Komentatorzy napisał(a):taaa własnie a ciekawe czy pani redaktor nigdy nie złamała zadnego zakazu ani nie przekroczyła predkosci!!!wredna zakłamana...<br><hr>bzyk<br>
nie zlamala nigdy przepisow bo nie ma nawet prawa jazdy... gadalem z nia, calkiem spoko babka tylko po prostu jej nie wyszlo<br><hr>kevlar
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 21:02

Czytałem ten artykuł 2 lub 3 razy ponieważ zdarza mi się czytać tego typu gazety i zawsze ich artykuły stały na wysokim poziomie...stały.Najgorsze jednak w całej sytuacji jak dla mnie jest totalna nagonka na prowadzących motocykle - dziwi mnie to ponieważ podróżuję wiele po świecie i mam na zachodzie wielu znajomych poruszających się na motocyklach,skuterach,quadach i wierzcie mi że nigdzie na świecie i w europie nie ma takiej wrogości-nigdzie tylko u nas w Polsce-to jest najsmutniejsze...to jest po prostu smutne<br><hr>brus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 21:35

niech te gazety napiszą coś o samych sobie a nie mają czego pisać i doczepiają się motocyklistów aby zrobić wielkie "bum" w mediach <br><hr>mateuszXJ
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 21:39

P.s Na kanale Travel raz w tygodniu jest program p.t: "Najwspanialsze trasy motocyklowe" - podróżnik-motocyklista przemierza cały świat i zwiedzając pokazuje miejsca idealne dla motocyklisty i nie tylko-można pozytywnie pokazać ludzi z pasją można!Polecam oglądanie - naprawdę można pozytywnie naładować nasze akumulatory:-)<br><hr>brus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 21:47

Asiu świetny artykuł, brawo!<br><hr>Eristof
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 21:53

Jak ta pani mnie zna! niesamowite.<br><hr>Imaginer
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2009, 23:01

Komentatorzy napisał(a):A wiecie co ? Mnie to śmieszy.. Niby jest w tych wypocinach trochę prawdy bo matematyka/fizyka nie kłamie 180km/h 4s ok. 100m:)a etymologia powstania tego gniotka jest prosta, ktoś autorce uderzył klamka w lusterko bo zapewne jeszcze nie dojrzała do robienia miejsca motocyklistom i postanowiła zaistnieć w świecie pisząc "przełomowy tekst" ;) To tak jak by daltonista pisał o barwach a tuman o motocykiźmie. I tak oto nakarmieni zostali wszyscy wrogowie jednego śladu i Ci którym żony nadal zabraniają myśleć o bike'u w konsekwencji czego mówią głośno o odpowiedzialności. Już nie mogę się doczekać kolejnego txt jak to w konsekwencji artykułu w polityce zawrzało na forach - a może sprzedaż im spada? Od dawna nie było tam nic ciekawego a teraz zauważalny staje się regres :)<br><hr>Pit-Er<br>
180 km/h to 50 m/s więc 100m w 2s, nie w 4s<br><hr>Fizyk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê