[Porady dla motocyklistów] Mechanika motocyklowa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szukam importerów i hurtowni części moto w całej Polsce. Arti 504.270.035, murcia.hiszpania@wp.pl<br><hr>Arti
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sprobuj <a href="http://www.buse.com.pl" target="blank" class="link">www.buse.com.pl</a> <br><hr>javo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przeciągłem świece w cbr i mi ją wywaliło z głowicy,czy mozna ją jakoś wkręcić bez wyjmowania całego silnika,słyszałem ze są jakieś nakładki na świece i sie daje to wkręcić <br><hr>pitergsx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam jechałem do dziewczyny, przejechałem 8km po czym dwu krotny huk chyba z tłumika po czym skuter stracił na mocy i momentalnie zgasł, przed wyjazdem regulowałem obroty, teraz w ogole nie pali, pchałem go 8 km do domu przez las , rozrusznik sie kreci ale nie pali.... pomocy błagam sezon jest , skuter keeway hurrican 2006r. pojemnosc 60ccm. hellp me !<br><hr>błagam o pomoc ludzie
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skuchaj jak bdziesz przy motorze to sprawdz czy masz kompresie. a mianowicie przytkaj koncowke tlumika i sprobuj ruszyc rozrusznikiem. jesli nie poczujesz ze Ci palca wypycha to mozesz juz wymeniac tlok i szlifowac cylinder:P<br><hr>koszowski93Komentatorzy napisał(a):Witam jechałem do dziewczyny, przejechałem 8km po czym dwu krotny huk chyba z tłumika po czym skuter stracił na mocy i momentalnie zgasł, przed wyjazdem regulowałem obroty, teraz w ogole nie pali, pchałem go 8 km do domu przez las , rozrusznik sie kreci ale nie pali.... pomocy błagam sezon jest , skuter keeway hurrican 2006r. pojemnosc 60ccm. hellp me !<br><hr>błagam o pomoc ludzie <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam pytanie w hodzie cbr 900 RR rok 1999r.
pali mi regulatory napiecia alternator był sprawdzany i jest ok brakuje mi pomysłu napiszcie z góry dzieki<br><hr>robert
pali mi regulatory napiecia alternator był sprawdzany i jest ok brakuje mi pomysłu napiszcie z góry dzieki<br><hr>robert
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam pytanie ? mam MZ-ETZ 250 jak jest śróbka przy obrotomierza do lewej kapy to w którą strone mam ją odkrećić pomurzcie<br><hr>krycha250
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
HejKomentatorzy napisał(a):witam, mam problem z wyjeciem siedzenia kierowcy w kawasaki zx9r 2004 , prosze o podpowiedz:)<br><hr>kino<br>
Zeby zdjac siedzenie kierowcy musisz:
1. zdjac siedzenie pasazera (ew atrapke)
2. odkrecic 2 sruby ktorymi jest przymocowany do stelaza blaszany "rygiel" wsuniety w otwor w plastikowym stelazu siedzenia kierowcy
3. wyjac rygiel
4. podniesc do gory tylna czesc siedzenia kierowcy
5. wysynac do tylu siedzenie
i .......Finish
montaz w odwrotbej kolejnosci <br><hr>malikus89
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
HejKomentatorzy napisał(a):przeciągłem świece w cbr i mi ją wywaliło z głowicy,czy mozna ją jakoś wkręcić bez wyjmowania całego silnika,słyszałem ze są jakieś nakładki na świece i sie daje to wkręcić <br><hr>pitergsx<br>
Glowica w motocyklach jest z reguly aluminiowa dlatego latwo jest serwac w niej gwint (swiece powinno sie raczej wkrecac i wykrecac przy chlodnym silniku), jesli juz jednak zerwales gwint to najlepiej byloby wymienic glowice, ale mozna tez rozwiercic otwor na swiece, nagwintowac, i wkrecic stalowa przejsciowke w ktora wkreca sie swiece (np taka <a href="http://allegro.pl/item621802978_redukcja_swiecy_zaplonowej.html" target="blank" class="link">http://allegro.pl/item621802978_redukcja_swiecy_zaplonowej.html</a>). Ale nie mozna tego zrobic raczej bez wyjmowania silnika, albo glowicy, bo opilki po wierceniu i gwintowaniu ktore wpadna do srodka moga uszkodzic cylinder, zawory. <br><hr>malikus89
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hej napisz cos wiecej o motocyklu, jaki model ktory rok itdKomentatorzy napisał(a):problem z moja yamachą jest taki że przy 8tys do 9 tys obr zaczyna łapac pustych obrotów w tym czasie nie zyskuje na mocy tylko na pustym ryku silnika......prosze o powysły co może byc nie tak...gg 179041 <br><hr>gosek<br>
Jeśli w czasie jazdy obrotomierz skacze w gore a predkosc nie wzrasta to najprawdopodobniej slizga sie sprzeglo. W sportowycg motocyklach przy tych obrotoch moment obrotowy jest duzy i sprzeglo moze sie uslizgiwac. Sproboj rozpedzac sie wolniej, jesli przy 8-9 tys motockl "ciagnie" tzn ze sprzegla jest do wymiany a jesli nawet przy wolnym przyspieszaniu obroty rosna to jest to raczej bardziej skompikowane uszkodzenie.<br><hr>malikus89
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Drodzy koledzy.W mojej CBR600F2 brak ladowania a akumulator starcza na jakies 15 minut jazdy.Czy wiecie co moglo sie stac??????<br><hr>Matakos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego w CBR lubi padać regulator napięcia, najczęściej jest to spowodowane słabym stykiem w kostce<br><hr>stefanKomentatorzy napisał(a):Drodzy koledzy.W mojej CBR600F2 brak ladowania a akumulator starcza na jakies 15 minut jazdy.Czy wiecie co moglo sie stac??????<br><hr>Matakos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dodam jeszcze bo możesz tego nie wiedzeć że znajduje się on jeśli pamięć mnie nie myli pod prawym tylnym boczkiem niedaleko modułu zapłonowego<br><hr>stefanKomentatorzy napisał(a):Drodzy koledzy.W mojej CBR600F2 brak ladowania a akumulator starcza na jakies 15 minut jazdy.Czy wiecie co moglo sie stac??????<br><hr>Matakos<br>Komentatorzy napisał(a):kolego w CBR lubi padać regulator napięcia, najczęściej jest to spowodowane słabym stykiem w kostce<br><hr>stefan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a nie masz przypadkiem padniętego akumulatora który robi zwarcie albo jakiś tuningowych:) żarówek? no i zadbaj o dobry styk w kostce która idzie do regulatora<br><hr>stefanKomentatorzy napisał(a):Witam mam pytanie w hodzie cbr 900 RR rok 1999r.
pali mi regulatory napiecia alternator był sprawdzany i jest ok brakuje mi pomysłu napiszcie z góry dzieki<br><hr>robert<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ciekawy sposób na zbadanie kondycji silnika nigdy o takim nie słyszałem <br><hr>stefanKomentatorzy napisał(a):Witam jechałem do dziewczyny, przejechałem 8km po czym dwu krotny huk chyba z tłumika po czym skuter stracił na mocy i momentalnie zgasł, przed wyjazdem regulowałem obroty, teraz w ogole nie pali, pchałem go 8 km do domu przez las , rozrusznik sie kreci ale nie pali.... pomocy błagam sezon jest , skuter keeway hurrican 2006r. pojemnosc 60ccm. hellp me !<br><hr>błagam o pomoc ludzie <br>Komentatorzy napisał(a):skuchaj jak bdziesz przy motorze to sprawdz czy masz kompresie. a mianowicie przytkaj koncowke tlumika i sprobuj ruszyc rozrusznikiem. jesli nie poczujesz ze Ci palca wypycha to mozesz juz wymeniac tlok i szlifowac cylinder:P<br><hr>koszowski93<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie lepiej wymontować napinacz łańcucha i sprawdzić ile jeszce go zostało? bo z tym słuchem to nieraz różnie bywa:)<br><hr>stefanKomentatorzy napisał(a):witam .! czy ktos moze rozjasnic mi temat o rozrzadzie w r1 .mam pytanie konkretnie jak na słuch objawia sie juz wyjezdzony łancuszek??<br><hr>kiba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam
mam skuterka piaggio quartz gdy go kupiłem miał bardzo dobre przyspieszenie ale gdy zaprowadziłem go do mechanika na wymiane paska napedowego to przyspieszenie zrobiło sie o wiele słabsze nie wiecie co moze byc przyczyna???<br><hr>mateusz
mam skuterka piaggio quartz gdy go kupiłem miał bardzo dobre przyspieszenie ale gdy zaprowadziłem go do mechanika na wymiane paska napedowego to przyspieszenie zrobiło sie o wiele słabsze nie wiecie co moze byc przyczyna???<br><hr>mateusz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości