Zobacz wÄ…tek - yamaha yzf thundercat nie pali, pomocy !!!!
NAS Analytics TAG

yamaha yzf thundercat nie pali, pomocy !!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

yamaha yzf thundercat nie pali, pomocy !!!!

Postprzez rafall-k » 19/5/2009, 21:48

witam mam problem z motorem. ostatnio chciałem sobie pojezdzić, próbuje odpalić a tu dupa nie pali nie ma iskry, przepatrzyłem wszystko cewki iskry, przewody, całą wiązke rozkleiłem, i nic. Czy wie ktoś o co może chodzić? objawy sa następujące: wczesniej mogłem go odpalić jedynie przy wciśnietym sprzęgle i ze złożoną nóżką, ostatnio odpalił wiec poskładałem go, filtr zbiornik i już nie palił. znowu wszystko rozebrałem to odpalił, ale po chwili już nie odpalił:/. po przekręceniu kluczyka wskazówka obrotomierza okresowo wskazuje 7~8 tyś i opada. Czy to moze być oznaką jakies usterki ?aha i jeszcze jedno moduł byl ostatnio wymieniony. proszę o pomoc !!
rafał
rafall-k
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 20/5/2009, 01:38

masz na pewno sprawny akumulator nie upadł ci czasem....?
YZF R1
Moderator

Postprzez emek » 20/5/2009, 06:26

tez pomyslalem o akumulatorze, ale chyba takie przyczyny sa tez gdy padnie czujnik rezerwy gdzies widzialem podobne opisy, wrazie czego to czujnik od matiza pasuje do kota,
emek
Świeżak

Postprzez t_racer_ » 20/5/2009, 06:28

Kot ma kody błędu sygnalizowane przez obrotomierz, więc to, że wskazówka wychyla się do poziomu 7-8 tyś. obrotów to próba komunikacji motocykla z użytkownikiem ;) Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to zapytaj w serwisie co ten kod oznacza. Zobacz też na "Forum Fazera i Thundercata" (otwórz link), tam uzyskasz więcej informacji na temat Twojego moto.
t_racer_
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rafall-k » 20/5/2009, 14:07

byłem w serwisie yamahay dzisiaj powiedzieli ze takie zachowanie obrotomierza sugeruje przestawiony czujnik przepustnicy. do emka czy padniety czujnik rezerwy może spowodować ze nie bedzie iskry? w serwisie powiedzieli również ze za iskre odpowiedzialne są tylko moduł cewki i impulsator. wiec juz zgupiałem bo wszystkie te ćzęsci sprawdzałem miernikiem i jest niby ok! a czy ten czujnik przepustnicy może mieć wpływ na iskrę?
rafał
rafall-k
Świeżak

Postprzez Bzinek » 20/6/2009, 21:41

mam podobny problem 7-8 tys obrotów, moto nie pali nagle zgasło i nie pali pomocy panowie co zrobic
Motocykl-mój wybór,mój sport,moje życie... | http://www.bikepics.com/pictures/1493819/
Bzinek
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê