yamaha yzf thundercat nie pali, pomocy !!!!
• Strona 1 z 1
yamaha yzf thundercat nie pali, pomocy !!!!
witam mam problem z motorem. ostatnio chciałem sobie pojezdzić, próbuje odpalić a tu dupa nie pali nie ma iskry, przepatrzyłem wszystko cewki iskry, przewody, całą wiązke rozkleiłem, i nic. Czy wie ktoś o co może chodzić? objawy sa następujące: wczesniej mogłem go odpalić jedynie przy wciśnietym sprzęgle i ze złożoną nóżką, ostatnio odpalił wiec poskładałem go, filtr zbiornik i już nie palił. znowu wszystko rozebrałem to odpalił, ale po chwili już nie odpalił:/. po przekręceniu kluczyka wskazówka obrotomierza okresowo wskazuje 7~8 tyś i opada. Czy to moze być oznaką jakies usterki ?aha i jeszcze jedno moduł byl ostatnio wymieniony. proszę o pomoc !!
rafał
- rafall-k
- Świeżak
Kot ma kody błędu sygnalizowane przez obrotomierz, więc to, że wskazówka wychyla się do poziomu 7-8 tyś. obrotów to próba komunikacji motocykla z użytkownikiem
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to zapytaj w serwisie co ten kod oznacza. Zobacz też na "Forum Fazera i Thundercata" (otwórz link), tam uzyskasz więcej informacji na temat Twojego moto.

-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
byłem w serwisie yamahay dzisiaj powiedzieli ze takie zachowanie obrotomierza sugeruje przestawiony czujnik przepustnicy. do emka czy padniety czujnik rezerwy może spowodować ze nie bedzie iskry? w serwisie powiedzieli również ze za iskre odpowiedzialne są tylko moduł cewki i impulsator. wiec juz zgupiałem bo wszystkie te ćzęsci sprawdzałem miernikiem i jest niby ok! a czy ten czujnik przepustnicy może mieć wpływ na iskrę?
rafał
- rafall-k
- Świeżak
mam podobny problem 7-8 tys obrotów, moto nie pali nagle zgasło i nie pali pomocy panowie co zrobic
Motocykl-mój wybór,mój sport,moje życie... | http://www.bikepics.com/pictures/1493819/
- Bzinek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości