GSXR 1000 K3 PILNIE - FALUJĄCE OBROTY
• Strona 1 z 1
GSXR 1000 K3 PILNIE - FALUJĄCE OBROTY
Witam!
Jak w temacie - po odpaleniu falują obroty w GSXR 1000 k3 2003r., wymieniłem świece, filtr powietrza i dalej to samo. Zaznaczam ze jest to nowy nabytek i nie wiem jak sie wczesniej zachowywał moto. Czy odłączenie akumulatora i styk klem cos pomoze i niczego nie poprzestawiam? Po odpaleniu obroty są dosyc wysokie bo ponad 1000 gdzie je obnizyc bo z wtryskami jeszcze do czynienia nie miałem.
DZIEKI I POZDRO
Jak w temacie - po odpaleniu falują obroty w GSXR 1000 k3 2003r., wymieniłem świece, filtr powietrza i dalej to samo. Zaznaczam ze jest to nowy nabytek i nie wiem jak sie wczesniej zachowywał moto. Czy odłączenie akumulatora i styk klem cos pomoze i niczego nie poprzestawiam? Po odpaleniu obroty są dosyc wysokie bo ponad 1000 gdzie je obnizyc bo z wtryskami jeszcze do czynienia nie miałem.
DZIEKI I POZDRO
GSXR750--->HONDA CBR600 F4---> chwila nieuwagi zony GSXR 1000 K3;)
PER ASPERA AD ASTRA
PER ASPERA AD ASTRA
- Fireman
- Świeżak
powiem szczerze że raczej teoretyzuję - objawy jak uszkodzenie(i/lub zabrudzenie) silniczka krokowego (masz wtryski więc domyślam się ze silnik krokowy steruje obrotami jałowymi) albo uszkodzenie sondy lambda (lub zamontowany masz jej emulator - często tak się robi jak ECU wariuje po zamontowaniu sportowego wydechu). Druga rzecz to uroda GSX-Ra, który jak przystało na sporta spod znaku Sandacza nie grzeszy równą pracą na niskich obrotach.
-
zomodj - Świeżak
nie przejmuj sie bardzo falowaniem, jak masz sportowy wydech i wywalony exup to bedą lekko falowac, taka uroda juz gixa, jake zestroisz wydech ładnie to mozna lekko to poprawic ale ten typ tak ma juz. u mnie w gixie mam wydech przelotowy po zestrojeniu nawet tak bardzo nie faluje, ale na wolnych słychac zaraz po uruchomieniu lekkie falowanie. u moich kumpli jest tak samo, jedynie na seryjnym wydechu nie faluje.
GSX-R 1000 K4
&
Bandit 600 S
&
Bandit 600 S
-
Majkel22 - Świeżak
A odłączenie akumulatora i zetkniecie klem powoduje reser kompa, moze to cos poprawi. Bo szczerze mowiąc przejechalem 300km wczoraj i sie troche obroty poprawiły. Tłumik mam sportowy. POZDRAWIAM
PER ASPERA AD ASTRA
PER ASPERA AD ASTRA
- Fireman
- Świeżak
Moim zdaniem powiniennes pojechac na hamownie i zgrac kompa z wydechem . Kazda ingerencja w uklad wydechowy powinna miec swoje odbiecie w zmianie ustawien kompa . Ostatnio znajomy mial taki sam problem z zx10r po wymienie koncowek na nieseryjne . Po wizycie na hamowni problem znikł
Kawasaki ZX10r 06`
- zunmen
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
WITAM!
Problem z obrotami sam sie rozwiazal przejechalem prawie 1500km i problem znikł. Mysle ze byla to wina filtra i swiec bo poprzedni właściciel za specjalnie nie dbał o to.
Ale SUZA skasowana;( Przejechalem tyle km-ów a pod samym domem wyjechala kobita i szlif konkretny naszczescie nic mi sie nie stalo a zeby nie policja to babeczke bym chyba .......!!!
Wiec Koledzy uwazajcie bo motor fajna sprawa ale po naszych drogach jezdzi jeszcze za duzo niedzielnych kierowców. POZDRAWIAM I SZEROKOSCI
Problem z obrotami sam sie rozwiazal przejechalem prawie 1500km i problem znikł. Mysle ze byla to wina filtra i swiec bo poprzedni właściciel za specjalnie nie dbał o to.
Ale SUZA skasowana;( Przejechalem tyle km-ów a pod samym domem wyjechala kobita i szlif konkretny naszczescie nic mi sie nie stalo a zeby nie policja to babeczke bym chyba .......!!!

PER ASPERA AD ASTRA
PER ASPERA AD ASTRA
- Fireman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości