Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
kamilos22, ja nie mogę, to ten co zakładał ten tłok to jeszcze lepszy mechanik niż ja, a ja myślałem, że jestem kompletna noga. Przecież tam był luz tylko 0.02. Uważam, że to jest głowny powód tych rysek, wytarć... + to co koledzy napisali. Jednak jeżeli to byłby mój sprzęt nie zamontował bym selekcji C, przecież wówczas grozi to totalnym zaspawaniem pierścieni. Tak się dziwię, że na tym luzie na tej selekcji B tylko na tym się skończyło co na zdjęciach. W grę wchodzi sekekcja A lub ponownie B nawet z przewagą na A, a przemawia za tym argument luzu. Przeciez na logię nie może być tak ciasno 

Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Spasuj tłok na 0,04-0,06 i będzie ok.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
selekcja C ma wymiar cylindra wiec niebardzo.. chyba ze bez pierścienia
hehe..
chciałbym spasować na 0.04 chociaz ale najmniejsza selekcja jest chyba Proxa 53.94 a to jest 0.03 luzu.. mniejszych nie znalazłem..
ten tłok co mam sel. B - 53,95 jest zjechany i napewno ma mniej.. myslalem nad zamówieniem pierścionka pod wymiar i za jakies 20mh moze selekcja A bedziem ok. ALE ALE strach czy ten tłok nie pęknie!!!!! filtr napewno był nieczyszczony ale to akurat malo istotne w tym przypadku..

chciałbym spasować na 0.04 chociaz ale najmniejsza selekcja jest chyba Proxa 53.94 a to jest 0.03 luzu.. mniejszych nie znalazłem..

---> Suzuki RM 125 '98
- kamilos22
- Świeżak
U Olka zamów 53.92
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Landryss25, to raczej smutna wiadomość. Przynajmniej dla mnie, bo jesteś jednym z nas i zdążyłem się szybko zorientować, że dobrze wiesz co znaczy offroad.
Dlaczego, dlaczego.
Dlaczego, dlaczego.
-
Hamulec - Bywalec
Hamulec ja nigdzie nie odchodzÄ™
Nadal będę na forum ale jako zwykły użytkownik. Mam nadzieję że dadzą tu odpowiedniego moda który się zaopiekuje naszym działem.

Nadal będę na forum ale jako zwykły użytkownik. Mam nadzieję że dadzą tu odpowiedniego moda który się zaopiekuje naszym działem.
-
No to dobrze. Zawsze dobrze jak ktoś jest bardziej doświadczony i może posłużyć radą np. pamiętasz ten mój tłumik. Doradzałeś mi ponawiercać dziurki w rurce. Tak zrobiłem, to było najprostsze i najtańsze rozwiązanie. Dzięki 

-
Hamulec - Bywalec
Landryss25 napisał(a):Hamulec ja nigdzie nie odchodzę![]()
czy ja o czyms qr.. a nie wiem??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Bosti wiesz, wiesz. Ciekawe jak bylbyś naszym modem, czy wszystkich nas byś wykosił, czy właśnie byłby luz blus. Oto jest pytanie.Pozdr 

-
Hamulec - Bywalec
jaa?? haaa gnębił bym was, nęcił męczył i wykorzystywał, zbierał characze na opony i oleje ;d
haa isty holokaust ;d
a tak na serio ;d luz bluz;d o ile wszystko jest na poziomie i nie wybiega po za granice rozsÄ…dku :0
boo luźna atmosfera jak najbardziej ale bez dzieci nemo;d
haa isty holokaust ;d
a tak na serio ;d luz bluz;d o ile wszystko jest na poziomie i nie wybiega po za granice rozsÄ…dku :0
boo luźna atmosfera jak najbardziej ale bez dzieci nemo;d
-
Bostorn - Moderator
odświeżę bo dawno tu nic nie nastało
a pytanie jest odnoście przechowania motoru zimą
moj stoi w stolarni, nie jest to super ocieplone ani uszczelnione, przy wysokich mrozach w srodku tez bd mróz za pewne
czy motorkowi nic sie nie stanie?? i tak planuje go wsadzic do grzanego obiektu ;d
ale bd chciał go odpalac co tydz aby pochodził sobie
czy:
-płyny hamulcowe nie pozamarzają??
-płyn w sprzęgle nie zrobi sie galaretowaty??
-czy olej w silniku moze sciÄ…c i bd kasza??
-płyn chłodniczy nie zamarznie mi w przewodach?
a pytanie jest odnoście przechowania motoru zimą
moj stoi w stolarni, nie jest to super ocieplone ani uszczelnione, przy wysokich mrozach w srodku tez bd mróz za pewne
czy motorkowi nic sie nie stanie?? i tak planuje go wsadzic do grzanego obiektu ;d
ale bd chciał go odpalac co tydz aby pochodził sobie
czy:
-płyny hamulcowe nie pozamarzają??
-płyn w sprzęgle nie zrobi sie galaretowaty??
-czy olej w silniku moze sciÄ…c i bd kasza??
-płyn chłodniczy nie zamarznie mi w przewodach?
-
Bostorn - Moderator
Aby tradycji stało się zadośc swoją ukochaną CeRkę na zimę biorę do pokoju. Będzie stała sobie ładnie w cieple. Kto nie wieży, że tak robię to chyba w lutym wrzuciłem fotkę do HP w temacie Tylko foto-pokażcie czym jeżdzimy. Dlatego tak robię, bo to najcenniejsza rzecz jaką mam, choć już nie najmłodsza
Bosti, trzymanie na mrozie moto, myśle, że tragedii wielkiej nie powinno być. Jednak nie da się ukryć, że nie jest to dobre do części gumowych i płynów. Kiedy swoją wezmę przykładowo na 1,5 do 2 miechów na chatę, to ani razu nie odpalę, chociaż będzie mnie kusiło jak nie wiem, ale to jest zarzynanie silnika, takie tylko i tylko moje zdanie, ale tak będę robił.
P.s. Znalazłem swoją fotkę.Na chwilę obecną jest na 23 stronie. Pewnie pomyślicie, że jestem jakiś świr, ale chyba nie. Po prostu kocham motocykle i ludzi, którzy też mają taką pasję

Bosti, trzymanie na mrozie moto, myśle, że tragedii wielkiej nie powinno być. Jednak nie da się ukryć, że nie jest to dobre do części gumowych i płynów. Kiedy swoją wezmę przykładowo na 1,5 do 2 miechów na chatę, to ani razu nie odpalę, chociaż będzie mnie kusiło jak nie wiem, ale to jest zarzynanie silnika, takie tylko i tylko moje zdanie, ale tak będę robił.
P.s. Znalazłem swoją fotkę.Na chwilę obecną jest na 23 stronie. Pewnie pomyślicie, że jestem jakiś świr, ale chyba nie. Po prostu kocham motocykle i ludzi, którzy też mają taką pasję

Ostatnio edytowano 13/12/2009, 14:26 przez Hamulec, łącznie edytowano 1 raz
-
Hamulec - Bywalec
Bostorn jak wymieniasz płyny przynajmniej raz na sezon to i na Syberii pod chmurką by się nic nie stało
Co to za mróz -1 czy -5? Żaden.

Co to za mróz -1 czy -5? Żaden.
-
u mnie było -10... ja mam nie daleko do sybiru ;d
mieszkam jakies 50km od białorusi więc wasze zadupia.. mają mniej po mrozie niż jaa....
u mnie -30 to u was -25 -20;d i mniej...
wiec wiesz;ld
hmm nie jestes swir;d jestes jebniety ;d
ja bym swojego kata pod kołderkę wziął jeszcze;d i pogłaskał do snu;d
to najcenniejsze co mam oprócz mamy ;d i babci.. ;d
reszta to .. no;d
ja nie mogę patrzec jak moj biedny marźnie.. i nie pozwole na to,... wywołam 3 wojne swiatową, pogonie starego z domu aby motor wstawic ale nie pozwole aby mi na mrozie stał
mieszkam jakies 50km od białorusi więc wasze zadupia.. mają mniej po mrozie niż jaa....
u mnie -30 to u was -25 -20;d i mniej...
wiec wiesz;ld
Hamulec napisał(a):Aby tradycji stało się zadośc swoją ukochaną CeRkę na zimę biorę do pokoju. Będzie stała sobie ładnie w cieple. Kto nie wieży, że tak robię to chyba w lutym wrzuciłem fotkę do HP w temacie Tylko foto-pokażcie czym jeżdzimy. Dlatego tak robię, bo to najcenniejsza rzecz jaką mam, choć już nie najmłodsza![]()
P.s. Znalazłem swoją fotkę.Na chwilę obecną jest na 23 stronie. Pewnie pomyślicie, że jestem jakiś świr, ale chyba nie. Po prostu kocham motocykle i ludzi, którzy też mają taką pasję![]()
hmm nie jestes swir;d jestes jebniety ;d
ja bym swojego kata pod kołderkę wziął jeszcze;d i pogłaskał do snu;d
to najcenniejsze co mam oprócz mamy ;d i babci.. ;d
reszta to .. no;d
ja nie mogę patrzec jak moj biedny marźnie.. i nie pozwole na to,... wywołam 3 wojne swiatową, pogonie starego z domu aby motor wstawic ale nie pozwole aby mi na mrozie stał
-
Bostorn - Moderator
tez miałem plan taki żeby go rozebrac w garazu i poczyscic częsci wszystkie i w pokoju składac
ale za maly pokój troche mam xD i potem jak go zniesc na sezon
( xd co do częsci to jak dobrej jakosci płyny nic sie nie stanie. a co do odpalania co tydzien ja bym sie wstrzymał
jak sie taki zimny silnik odpali zanim sie nagrzeje to strasznie katujące jest dla wszystkich elementów
jednak zdrowe jest tez przesmarowac go całego. ostatnio program oglądalem gosc własnie przygotował moto na przyszły sezon i na zimowanie. wymienił wszystkie płyny jakie tylko. wyczyscił hamulce. grubo smarem zabezpieczył łancuch i okrył moto kołderką :d ja jeszcze słyszałem i to praktykuje żeby zalac skrzynie korbową olejem do mieszanki żeby łozyska na wale w oleju stały 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ja mam pokój duży ;d 20 osób ostatnio w nim w ostatki balowało ale... qr.. jak mama by to zobaczyła co ja tu postawilem co tu stoi załamała by sie chyba ;d haha pogoniła by mnie przez okno razem z tym motorem ^_^
-
Bostorn - Moderator
...łeee, łeee, to fajnie, że nie jestem sam zakręcony
Może stworzymy wirtualny klub pozytywnie zakręconych offroadowców( WKPZO ). Jak tak, to kto na odpowiedzialne stanowisko prezesa, przepraszam Pana Prezesa

Może stworzymy wirtualny klub pozytywnie zakręconych offroadowców( WKPZO ). Jak tak, to kto na odpowiedzialne stanowisko prezesa, przepraszam Pana Prezesa

-
Hamulec - Bywalec
oczywiscie że jaa;d tylko że trzeba zmienic temat ;d
bo zaraz bd je..ac je..ac wkpzo wkzPZo.. je..ac je..ac wkppzo!!
a nie odbiegając od tematu;d głupio troche w domu motor 3mac bo:
nie masz dojsca do majstrowania w nim...
smierdzi olejami, benzynÄ…;d fakt lubie ten zapach ale dalsza czesc rodziny niee
na zime przydało by sie nasmarowac sruby, klamki i tak dalej
co jakis czas przyda sie odpalic maszyne aby sie przesmarowała
bo zaraz bd je..ac je..ac wkpzo wkzPZo.. je..ac je..ac wkppzo!!
a nie odbiegając od tematu;d głupio troche w domu motor 3mac bo:
nie masz dojsca do majstrowania w nim...
smierdzi olejami, benzynÄ…;d fakt lubie ten zapach ale dalsza czesc rodziny niee
na zime przydało by sie nasmarowac sruby, klamki i tak dalej
co jakis czas przyda sie odpalic maszyne aby sie przesmarowała
-
Bostorn - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości