Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
rozne są sposoby u mnie w CRce był otwór w karterze do przepływu oleju i tam widac było tryby idealnie wchodził tam srubokręt i to blokował. mozna tez blokowac o cos kosz. mozna wsadzic okrągłu srubokręt miedzy kosz a wał i blokowac wał. kombinuj :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mozna i tak
ja np do rozkręcenia śruby robiłem taki patent (tyle ze silnik musiał byc w ramie) kosz był cały z tarczami przekładkami itp (warto osuszyc z oleju wszystko) i potrzeba 2 osób :d czyms trzeba zblokowac tylne koło ja wsadzałem cos między szprychy (jak nie masz grubych to lepiej tak nie robic) mozna np hamulcem zahamować :d wbijasz bieg i druga osoba dociska tarcze a tu kluczem odkręcasz srube :d kilka razy juz tak odkręcałem na szybkiego jak nie było narzędzi
mozna tez uzyc pneumata moment i sie odkręci
jest mnóstwo sposobów :p ja tez kiedys zapierałem kawałkiem drewna kosz o elementy ramy np. sposób dobry ale łatwo o pęknięcie kosza ;/

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
barek253 - ja we wtorek odkręcałem swój kosz sprzęgłowy. Zrobiłem to w prosty sposób. Wziąłem klucz nasadkowy ala "żabka" i coś w stylu pneumat odkręca tak ja odkręcałem. U mnie śruby poszły lekko wystarczyło ze jedną ręką złapałem za kosz a drugą odkręcałem. Teraz jedynie mam problem z odkręceniem magnetu i chyba niestety bede zmuszony do odpalenia sprężarki i użycia prawdziwego pneumatu.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
tam czesto (a przynajmniej powinny) śrubki byc wklejane na klej do gwintów wiec one nie musza byc na chama mocno dokręcone - wystarczy zeby były zabezpieczone klejem. i przy odkrecaniu wystarczy ten klej zerwac.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, chciałem zapytać czy te coś zaznaczone na rysunku strzałką czerwoną http://wstaw.org/w/ftb/ to jest uszczelniacz?
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
mentorsct nie wiem nie widać po fotce ale kurde przecież masz ten motor rozebrany nie mozesz sam zobaczyc '?
michol są takie oponki z twardych mieszanek na ulicy tak szybko nie idą ale z kolei w terenie nie mają tych samych własciwosci co miekkie laczki
no i oczywiscie zalezy na jaki teren. znawcą nie jestem ale np twardsze oponki stosuje sie na ubite szutrowe ścieżki.

michol są takie oponki z twardych mieszanek na ulicy tak szybko nie idą ale z kolei w terenie nie mają tych samych własciwosci co miekkie laczki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 - własnie jeszcz nie zdjąłem magnetu
juz mnie to wkur... mam nawet klucz zeby potem sciągnąć. Ale z tego co wiem to tam jeszcze mnie czeka zdjęcie zębatki i rozpięcie łańcuszka rozrządu.

KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
henio12323 - pamiętasz jak pisałem o tym oleju w deklu gdzie jest cewka i magnet? Dziś sie dowiedziałem z serwisu kata ze mój motocykl ma mokry zapłon i ze ten olej ma tam być i ze tam na wale nie ma zadnego uszczelniacza a jest oring po stronie sprzęgła. Także nie muszę demontować tego magnetu.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
oO pierwszo słysze o czyms takim
no ale skoro tak jest to moze i prawda :d sory nigdy sie tym nie interesowałem jak to tam jest :d
co do opon. jak chcesz jakas kupic to nawet na głupim allegro czy stronie prodyucenta masz wszystkie info. na co jest oponka i tak dalej. bo są rózne opony są np bardzo miekkie z bardzo wysoką kostką i są super na grząski piach. z kolei ta sama opona słabo bedzie sie zachowywała na twardym podłożu. dlatego dla kogos kto chce kupic sobie duala/ hard enduraka w teren powinien sie rozejzec za czyms ze średnio twardej mieszanki o ile chce jeździc ostro. z twardej mieszanki o ile nie liczą sie setne sekund na winklach tylko czy sie zmiena oponke co 2 miesiace czy co pół roku
no i oponki duro albo z szerokimi kostkami dla kogos kto śmiga duzo po asfalcie a w terenie nie bije rekordów prędkosci 

co do opon. jak chcesz jakas kupic to nawet na głupim allegro czy stronie prodyucenta masz wszystkie info. na co jest oponka i tak dalej. bo są rózne opony są np bardzo miekkie z bardzo wysoką kostką i są super na grząski piach. z kolei ta sama opona słabo bedzie sie zachowywała na twardym podłożu. dlatego dla kogos kto chce kupic sobie duala/ hard enduraka w teren powinien sie rozejzec za czyms ze średnio twardej mieszanki o ile chce jeździc ostro. z twardej mieszanki o ile nie liczą sie setne sekund na winklach tylko czy sie zmiena oponke co 2 miesiace czy co pół roku

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
najlepiej puytaj w serwisie z oponami lepiej ci doradzÄ… 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
michelin comp to rodzaj opon i wtedy masz rózne rodzaje 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to normalne :d po złozeniu czesto jest tak ze chodzi ciezko. wystarczy ze odpalisz i bedzie okk
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości