Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
nie no części trochę jest, wiadomo, nie tyle co do DT, ale chyba nie jest zły, bo właśnie miałem zamiar jechać obejrzeć, ale nie wiem czy się opłaca
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
pó l automat tzn że sprzęgło nie działa??;p
nie kminie;d ale stare maszyny miały sprzęgła ;d
nowe super hiper extra krosy mają sprzęgła a tu nagle go nie ma?? :O
bo pół automat to chyba nic innego jak zmienianie biegów bez sprzęgła ;d
tzn w krosach prawie wogule się go nie używa ale to sie nie nazywa pół automat ;d
a po 2 brzydkie to to, problem z częściami może byc poważny jak jakas pierdółka w gaźniku sie popsuje, albo zawór wydechowy itp
polecam dt ;d albo honde cre ew aprilie
nie kminie;d ale stare maszyny miały sprzęgła ;d
nowe super hiper extra krosy mają sprzęgła a tu nagle go nie ma?? :O
bo pół automat to chyba nic innego jak zmienianie biegów bez sprzęgła ;d
tzn w krosach prawie wogule się go nie używa ale to sie nie nazywa pół automat ;d
a po 2 brzydkie to to, problem z częściami może byc poważny jak jakas pierdółka w gaźniku sie popsuje, albo zawór wydechowy itp
polecam dt ;d albo honde cre ew aprilie
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jo sypie się tam coś? a czy tył nie jest dobity, bo tak jakoś nisko jest?

-
Kula07 - Stały bywalec
to juz twój wybór
a co do częsci tłok,korba jakies sprzęgło znajdziesz do każdego motocykla
ale gorzej jest np z elementami ramy, plastikami karterami ewentualnie
do DT zwłaszcza nowszej nie ma problemu z niczym bo mozna nawet całe silniki kupic do klx jednak częsci trudno dostępnym prawie nie ma
twoja decyzja ;D jedyne co dla mnie w kmx jest dobre to moc ponieważ jest troche mocniejszy niz DT ale i cena
za 2900 taki moto
to nie jest źle na dodatek do rejestracji 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no dokładnie, też tak myślę, pare stron gratów do tego jest na allegro

-
Kula07 - Stały bywalec
sprawdź jak z alektryką, czy dostaniesz gaźnik, czy bd uszczelniacze zawieszenia, łożyska wachacza kół główki ramy bo to najszybciej pada
jak z układem napędowym
hmmm i cos jeszcze tam chyba najwazniejsze
jak z układem napędowym
hmmm i cos jeszcze tam chyba najwazniejsze
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
elektryka - z tym moze byc cięzko ;P gaźnik sie dostanie jak ktos ma cały moto w gratach. łozyska uszczelniacze spokojnie sie dobierze
gorzej łożyska na wał
to musiałbyś sprawdzic ale reszta spoko sie dostanie. układ napędowy tez sie da znalesc aby zębatki zgrac a łancuch potem sie dopasuje
generalnie moze i wszystko kupisz ale trzeba sie naszukac
xD ja do starej DT ze 3-4 miesiące na światełko tylne polowałem xd 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
generalnie w teren dodatkowo zbroja/buzer, bluza spodnie rękawiczki. dodatkowo mozna sie pokusic o ochraniacze kolan łokci karku. jednak każdy dodatkowy element zmniejsza zdolnosc ruchową
i np ja nie używam nakolanników (zapewne kiedys mi pomogą ) ale w nich czuje sie bardzo nieswojo ;D moze kwestia przyzwyczajenia
rękawiczki są zawsze ważne czy na ulice czy nie. na ulice mozna sie zaopatrzec w kurtke na moto. taką przeciwdeszczową/ z rozpinanymi miejscami że mozna jej użyć w lecie jak i jak jest troche zimniej. no i generalnie buty ;D w teren jak najbardziej crossowe. na ulice mozna kupic buty spodnie kask na moto turystyczne czyli spodnie materiałowe z wstawkami na kolana. buty lżejsze niz crossowe z osłonkami na kostke kask tez mozna kupic bez daszka lub z mniejszym i z szybką bo przy większych prędkosciach czasem mało co daszka z łbem nie wyrwie
widze że masz DT 125 wiec ochrona musi byc ale nie przesadzałbym co do stroju
bluze spodnie to juz obojętne patrz raczej na wzór bo większosc dobrych firm i tak robi dobre spodnie i bluzy. kask - mozna by o tym pisac i pisac
ja mam AGV i sobie chwale. wiem ze dobra firma to np airoh, nitro. generalnie co nie kupisz bedzie ok. byle nie wynalazki typu awina tiger itp. buty jak na początek polecam AXO FOrma do 400 zł juz kupisz nowe. kumpel kupił nówki axo za 250 zł chyba. jak na początek spoko starczy ochrona jest jak najbardziej jakos wykonania jak na cene bardzo przyzwoita. ja mam 661 butki to mają bajery typu alu klamry, jakis tam system powietrzny, wysokonieprzemakające ale to juz inna półka bo moje były warte z 800 zł... rękawiczki - nie ma co na nie duzo wydawac bo generalnie po roku jazdy sądo wywalenia
miałem kiedys pro gripa po sezonie sie rozpadly teraz mam jakies astarsa mam 2 sezon i dopiero sie dziurki robią
tylko że były warte 250 zł. ale dobre rękawiczki za 80 zł juz kupisz. firmy to 661 thor astars fox - z tego cos szukaj. ochraniacze to juz zależy od grubosci portfela
najtansze mozna kupci za 50 zl chyba proste ochraniacze na kolana a mozna i kupic kilka razy droższe na zawiasach itp i to juz twoja kwestia ale powiem ci że jak latasz DT bardziej rekeracyjnie niz wyciskanie 100% ze sprzętu mozna to sobie darowac i kupic chociażby najtansze. zbroja/buzer to tez juz od ciebie zależy nie wiem jak te tansze bezfirmowe ale kumpel miał jakis firmowy to sie nieźle trzymał. ja mam zbroje utika firma czy jakos tak 4 sezon latam i sie super trzyma ;P tylko w lecie b bb gorąco ;D i lepiej kupic plastika na plecy i klate 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Generalnie wszystko jest mniej wiecej tak jak henio mówi ja postaram sie napisać skrót tego
. Więc podstawa jak dla mnie to zbroja ( buzery to używają ludzie którym zależy na swobodzie ruchum, mysle o FMX i o pro riderach ktorzy podczas skokow na kilkanascie metrow robia jakies tricki) zwykłemu śmiertelnikowi wystarczy zbroja no i jednak masz wieksza ochrone. rekawiczki to najlepiej kupic jakies nie firmowe ale jak w sklepach budowlane są czasem takie fajne... za 30 zł masz dobre po których nie masz odcisków i duza wytrzymałość chyba ze masz kase to progripy kupuj. buty tez podstawa i tak samo jak henio mowil. Nakolanniki jak kto chce ja uzywam bo kiedys sobie kolano troche rozwalilem na winklu na twardej glinie i potem przez 2 tygodnie chodzic nie moglem wiec na wszelki zakladam...

Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją 

-
cztery - Świeżak
sprostowanie
po 1 buzer używają niemalże wszyscy cena jest podobna, jak zbroja z 250 zł to bluze 300 zł ale za 150 zł mozna juz używke w idealnym stanie kupic. tam przecież nie ma co sie zużyc chyba że pęknie. co do ochrony buzer jest o tyle lepszy że nie ma łączenia na zamek a były przypadki że kiera własnie tam lubiła sie wbijac
co do zbroi jest lepsza bo ma od razu pas nerkowy (jeżeli kupujesz buzer to pas musiałbys dokupic bo z nim duzo lepiej sie jeździ ) no i zbroja ma od razu osłony na łokcie. ale jak założyłem buzer dużo płynniejsze ruchy miałem
zbroja bardziej przyległa jest do ciała. jak najbardziej chroni jedno i drugie
co do rękawiczek
sory ale kto jeździ w rękawiczkach budowlanych ?
mysle że wydatek 80 zł na rękawiczki do MX to nie jest wielki wydatek http://allegro.pl/item925446441_rekawic ... z_9_m.html
tu chociażby 50 zł... a masz rękawiczki na crossa niezłej firmy
http://allegro.pl/item906439032_rekawic ... zarne.html
te ma mój kumpel i po półtora roku sie trzymają a śmiga często plus na rowerze w nich jeździ
http://allegro.pl/item931721567_rekawic ... _nowe.html
ja mam podobne ale troche lepsze
bo moje za 250 zł chodziły ale Astars firma sama mówi za siebie i nawet za niewielką kase bedą niezłe
jeszcze oczywiscie do kasku zapomniałem dodac google. to to juz twój wybór najtansze mozna za kilkadziesiąt zł kupic z białą szybką bez bajerów. potem droższe majązaczepy do zrywek albo do wałków. potem są jeszcze bajerzaste np z hologramem
(ja takie mam i efekt cudowny ) to juz od twojej kasy zależy ale powiem ci że ostatnio w LIDLU były google za 20 zł na narty xD ale wyglądały całkiem solidne i myśle że pasowały by do kasku 

po 1 buzer używają niemalże wszyscy cena jest podobna, jak zbroja z 250 zł to bluze 300 zł ale za 150 zł mozna juz używke w idealnym stanie kupic. tam przecież nie ma co sie zużyc chyba że pęknie. co do ochrony buzer jest o tyle lepszy że nie ma łączenia na zamek a były przypadki że kiera własnie tam lubiła sie wbijac

tu chociażby 50 zł... a masz rękawiczki na crossa niezłej firmy
http://allegro.pl/item906439032_rekawic ... zarne.html
te ma mój kumpel i po półtora roku sie trzymają a śmiga często plus na rowerze w nich jeździ

http://allegro.pl/item931721567_rekawic ... _nowe.html
ja mam podobne ale troche lepsze

jeszcze oczywiscie do kasku zapomniałem dodac google. to to juz twój wybór najtansze mozna za kilkadziesiąt zł kupic z białą szybką bez bajerów. potem droższe majązaczepy do zrywek albo do wałków. potem są jeszcze bajerzaste np z hologramem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
moze w cm sześciennych co ?
ja lałem w CR u siebie po pół litra na lage i było okej. olej jest po to żeby miało wszystko odpowiednie smarowanie
samo cisnienie robi sie z powietrza spręzyny no i oleju ale zalanego tam do środka
wiec zalej pół litra na lage i bd ok

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Panowie Yamaha WR 250F zauważyłem że w zbiurniczku nad tylnym kołem nie ma płynu a w chłodnicy jest po sam korek, czy tak ma być czy te wężyki są gdzieś zatkane ??? czy to świadczy o jakiejś poważnej usterce?
Jacek
- Jacek_d
- Świeżak
tak ma chyba byc
bo po to jest zbiorniczek że jak braknie w chłodnicy to ze zbiorniczka napływa do chłodnicy i na odwrót że jak w chłodnicy robi sie za duże cisnienie to częsc płynu odpływa do zbiorniczka. wystarczy uzupełnic brak w zbiorniczku. jeżeli po niedługim czasie wywali sie płyn ze zbiorniczka to rzeczywiscie moze byc cos przypchane

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
W zbiorniczku wyrównawczym powinien być płyn. Na pewno jest oznaczenie na zbiorniczku ile powinno go być. Sprawdza się to oczywiście na zimnym silniku. Może po prostu wystarczy dolać do zbiorniczka.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
nom
wlasnie tam jest podziałka min max zapewne
i tak jak kolega napisał na zimnym silniku i ma byc
jak nie ma dolac i obserwowac co sie bedzie dzialo 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
koledzy mam pytanie
sprzedałem skutera i CR i nie mam czym jeździc
dzisiaj przypadkiem sie dowiedziałęm że znajomy przyprowadził quada ;D wiem że on zawsze ma baaardzo konkurencyjne ceny ;P a mi po znajomosci jeszcze troche opusci xD tylko quad jakis dziwny i nie ma bardzo info o tym. sam jeszcze go nie widziałem ale moze cos sie orientujecie o takim sprzecie:
wiem tyle:
że to jest suzuki o pojemnosci 300 ccm xD
znalazłem jakiegos chińskiego quada z silnikiem 300 ccm od suzi ciekawe czy to od podstaw suzuki czy tylko silnik... jak byscie cos wiedzieli o takim quadzie to piszcie xd ;D

wiem tyle:
że to jest suzuki o pojemnosci 300 ccm xD
znalazłem jakiegos chińskiego quada z silnikiem 300 ccm od suzi ciekawe czy to od podstaw suzuki czy tylko silnik... jak byscie cos wiedzieli o takim quadzie to piszcie xd ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://moto.allegro.pl/item934559879_su ... _28km.html
hehehehe moze taki wynalazek
DD dane sie zgadzajÄ…
hehehehe moze taki wynalazek

Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją 

-
cztery - Świeżak
haha wiesz własnie dosłownie 3 min temu przeglądałem na allegro i tą samą aukcje znalazłem
zapewne to taki wynalazek. myślałem że cena 5000 zł jest okazyjna ;P jednak tu widze 2006 rok i 5300 - nie aż tak dużo ;D jutro postaram sie goscia dorwac i więcej info od niego wyciągne no i sie przejade
ale raczej jak widze cene to nie kupie bo myślałem kupic z zamiarem odsprzedania po kilku miesiącach nieco drożej ;P ale jak widze że 5000 zł to normalna cena wiec tylko sie przejade chyba nim xD

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości