GS500 czy GPZ 500s? Pomóżcie!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GS500 czy GPZ 500s? Pomóżcie!!
Witam wszystkich motocyklistów.
Nadszedł w końcu czas, żeby kupić swoje pierwsze moto w PL.
Pewnego rodzaju doświadczenie mam, bo jeździłem na R1, R6. Będąc w USA bawiłem się na CBR f2.. Teraz wróciłem.. I od roku brak motocykla.
Nie Jestem typem ściganta, jazde na motocyklu traktuje jako przyjemność, lecz gdy trzeba wyprzedzić to niechciałbym mieć strachu, że niezdąże.
Mój wybór padł na 4 modele na początku Kawa er5, GPZ 500, Honda Cb500 i Suzuki gs500. Teraz wyłoniła mi się dwójka wg. mnie najciekawszych propozycji.
KAWASAKI GPZ 500 vs SUZUKI GS500. (3miejce CB 500).
Prosiłbym was o opinie, komentarze, własne doświadczenia wszystko co pomoże w podjęciu najtrafniejszego wyboru. Mechanik ze mnie zerowy, stąd też pytanie: CZy MOTO jest bezawaryjny? itd.. Za wszystkie komentarze wielkie dzięki. Pozdrawiam i czekam na dane od was. REBO2
Nadszedł w końcu czas, żeby kupić swoje pierwsze moto w PL.
Pewnego rodzaju doświadczenie mam, bo jeździłem na R1, R6. Będąc w USA bawiłem się na CBR f2.. Teraz wróciłem.. I od roku brak motocykla.
Nie Jestem typem ściganta, jazde na motocyklu traktuje jako przyjemność, lecz gdy trzeba wyprzedzić to niechciałbym mieć strachu, że niezdąże.
Mój wybór padł na 4 modele na początku Kawa er5, GPZ 500, Honda Cb500 i Suzuki gs500. Teraz wyłoniła mi się dwójka wg. mnie najciekawszych propozycji.
KAWASAKI GPZ 500 vs SUZUKI GS500. (3miejce CB 500).
Prosiłbym was o opinie, komentarze, własne doświadczenia wszystko co pomoże w podjęciu najtrafniejszego wyboru. Mechanik ze mnie zerowy, stąd też pytanie: CZy MOTO jest bezawaryjny? itd.. Za wszystkie komentarze wielkie dzięki. Pozdrawiam i czekam na dane od was. REBO2
- Rebo2
- Świeżak
Re: GS500 czy GPZ 500s? Pomóżcie!!
Rebo2 napisał(a):
[b]KAWASAKI GPZ 500 vs SUZUKI GS500. (3miejce CB 500)
Mimo, że ustawiłeś ją na 3 miejscu proponuje Honde CB 500. W moim motocyklu jest ten sam silnik i naprawde musze przyznać, że to solidna jednostka. Dosyć elastyczna charakterystyka silnika, mało awaryjny, a części eksploatacyje łatwo dostępne i tanie. Ważne są też długie odstępy pomiędzy serwisem : olej co 12 tyś km, zawory co 24 tys km (np w GSie masz co 6 tyś ), regulacja gaźnika co 12 tys. Myśle, że będzie to najtrafniejszy wybór, jeśli znajdziesz ładny egzemplarz napewno Ci długo posłuży.
Proponuje przeczytać artykuł z linku rozwieje wątpliwości.
http://www.morowiec.pl/index.php?page=cb500
-
adam_89 - Stały bywalec
a mi znów bardziej podoba sie Gs bo dzieki okrągłej lampie nie rzuca sie tak w oczy stary rocznik .... a te stare kawy maja lampy prążkowane i owiewki ....
zalezy czy wazny jest tez wyglÄ…d czy tylko wazny komfort i przyspieszenie itp itp
zalezy czy wazny jest tez wyglÄ…d czy tylko wazny komfort i przyspieszenie itp itp

-
SumaK - Świeżak
Większość jest zgodna że w tej klasie cb500 technicznie jest najlepsza i to ci polecam. Elentualnie gpz500s. Musisz jeszcze się określić czy chcesz moto większe czy mniejsze, poprzymierzać się, posłuchać bo są spore różnice między tymi motorkami. A jak jeździłeś na poważnych moto to teraz jak usiądziesz na gsie to będziesz się napewno śmiesznie czuł.
- schwarz
- Świeżak
mokuso napisał(a):Jezdziles na R1 i teraz chcesz sie przesiasc na 500? Dlaczego takie postanowienie?
Tak to prawda jeździłem na R1. Nie bawi mnie już jednak wylegiwanie się na baku. szukam czegoś w miarę szybkiego żeby bylo czym wyprzedzić, ale ja jazdę taką bardziej turystyczną tj. 80-140km/h wiatr we włosach, bez mocnego bólu pleców. Żeby zabrać ze Sobą na przejażdżkę "plecak" itd.
- Rebo2
- Świeżak
Rebo2 napisał(a):mokuso napisał(a):Jezdziles na R1 i teraz chcesz sie przesiasc na 500? Dlaczego takie postanowienie?
Tak to prawda jeździłem na R1. Nie bawi mnie już jednak wylegiwanie się na baku. szukam czegoś w miarę szybkiego żeby bylo czym wyprzedzić, ale ja jazdę taką bardziej turystyczną tj. 80-140km/h wiatr we włosach, bez mocnego bólu pleców. Żeby zabrać ze Sobą na przejażdżkę "plecak" itd.
Ok, rozumiem.
W takim razie polecam gs500f, mysle, ze sie spodoba

ps. tak na przyszlosc, edytuj posty, bo kiedys komus moze sie to nie spodobac.
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
Przypomniałem Sobie najwazniejsze.. Przede wszystkim musze coś o Sobie powiedzieć tj. wymiary.
Mam 179cm a waże 65kg. Stąd też nie mowię o motocyklach większych bo akurat CBR f2 była na moje siły. Nie chce miec problemów że nie będę w stanie poradzić Sobie z motocyklem.
Mam 179cm a waże 65kg. Stąd też nie mowię o motocyklach większych bo akurat CBR f2 była na moje siły. Nie chce miec problemów że nie będę w stanie poradzić Sobie z motocyklem.
- Rebo2
- Świeżak
Rebo2 a tak swoja droą, który z nich tak najbardziej Ci sie podoba i chcialbys go miec? Tutaj kazdy pisze, to co poleca ale mysle, ze tak na prawde to Ci za wiele nie pomoze. Takie jest moje zdanie, zdecyduj sie na jakis, poczytaj o nim torszke i działaj
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości