kask agv za 266zł
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kask agv za 266zł
Otóż jak widac w temacie intewresuje mnie kask agv moto gp 1 (chyba tak sie nazywa). W grudniowym ŚM znalazłem o nim małą wzmiankę i co mnie zainteresowało to jego nie wygórowana cena. Otóż mam pytanie do osób którzy znają sie juz troche na kaskach odziezy itp. Czy jest to dobry kask w tej cenie czy moze polecicie coś lepszego w cenie do 300pln. Z tego co wiem to firma AGV jest jedna z lepszych producentów kasków ale to tyle co wiem na jej temat. Bede wczięczny za wszelkie rady , podpowiedzi czy tez opinnie. pozdrawiam
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
czy to jest ten kask pomalowany w żółty kolor? Pamietaj ,ze tanszy kask jest zrobiony z gorszych materiałow, a tu nie raz chodzi o twoje życie. Osobiscie bym kupił jakis kask z włókien węglowych i kevlaru ale nie stac mnie na taki.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Meciek napisał(a):Osobiscie bym kupił jakis kask z włókien węglowych i kevlaru ale nie stac mnie na taki.

a nie uważasz, że jakby Eristofa było stać to nie pytałby się
o kask za 3 stówy?!
a co do żółci to chyba każdy model z reguły jest w kilku kolorach?
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
nie chodzi mi o to ,ze kask jest jednolity żółty tylko ma taka żółtą grafikę na całej powierzchni. Z tym ,ze moze go nie stać to masz moze racje, ale teraz sezon sie konczy i jest akurat dobra pora zeby dozbierac do czegos porządnego.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Kaja ma racje, bo gdyby mnie było stac na coś lepszego to bym to kupił. przypominam że jestem tylko studentem PW na dodatek studiów dziennych zatem nie zarabiam choć staram sie jakos robote podłapać by móc powolij tyrac na coś lepszego. A konkretnie w tym poscie miałem na mysle czy za takie pieniądze ktoś widzi lepsze rozwiazanie niez ten kask. Dlas porównania podesle kilka stron z innymi kaskami http://www.******/product_in ... ts_id=1287
http://www.******/product_in ... cts_id=893
http://www.******/product_in ... cts_id=148
http://www.******/product_in ... cts_id=893
http://www.******/product_in ... cts_id=148
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Mam AGV GP1 (srebrny). I jest w sumie spoko o tyle, że szybko odparowywuje (w tanich kaskach bywają z tym problemy
) i jest wygodny. Nie ma wyściółki (można kominiarką nadrobić) i nie wiem na ile jest wytrzymały, bo jeszcze w nim nie leżałem
.
Pozdrawiam.
P.S. Już zakładałem temat odnośnie tego kasku -> szukajcie, a znajdziecie.

Pozdrawiam.
P.S. Już zakładałem temat odnośnie tego kasku -> szukajcie, a znajdziecie.
-
silver - VIP Åšcigacz.pl
Mi ten model spadl z moto przy jakis 50-60na godzine ... wynik... oderwalo sie wlot powietrza...a tak to tylko drobne rysy...
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
eristof dobry kask to podstawa. Wiadomo, ze za 200zl zadnego wypasu sie nie dostanie, ale jak nie ma wyjscia to ten tez moze nie bedzie zly. Dyńke trzeba chronic, ale jak to sie mowi "jak ktos ma pecha to w drewnianym kosciele cegla mu na glowe spadnie". Bylem kiedys na miejscu wypadku z udzialem motocyklisty. Gosc rozbil sie kawa zx12. Na budziku 200km/h chlopak w proszku [i] a kask byl tylko porysowany i mial oderwana szybke - i co z tego
Sam widzisz ze roznie moze byc, ale zdrowy rozsadek nakazuje chociaz zdefiniowac potrzeby i jesli zamierzasz jezdzic szybciej niz pozwalaja przepisy a zalezy Ci na bezpieczenstwie to moze oplaca sie zainwestowac ..... zreszta same walory uzytkowe tez sa wazne. Sam mam kask AGV - jest niezly, ale mam zastrzezenia co do jego klasy (nie jestem zadowolony z odparowywania szybki - choc wieje w nos calkiem niezle). Kiedy go kupowalem trzeba powiedziec ze troszke Kosztowal - nie wydaje mi sie jednak ze pod wzgledem czysto uzytkowym byl wart tych pieniedzy. Na szczescie nie testowalem go jeszcze w bezposrednim spotkaniu z asfaltem wiec o reszcie nie wspominam (chociaz mam nadzieje ze zaplacilem za to, zeby sie wtedy nie rozczarowac).

Sam widzisz ze roznie moze byc, ale zdrowy rozsadek nakazuje chociaz zdefiniowac potrzeby i jesli zamierzasz jezdzic szybciej niz pozwalaja przepisy a zalezy Ci na bezpieczenstwie to moze oplaca sie zainwestowac ..... zreszta same walory uzytkowe tez sa wazne. Sam mam kask AGV - jest niezly, ale mam zastrzezenia co do jego klasy (nie jestem zadowolony z odparowywania szybki - choc wieje w nos calkiem niezle). Kiedy go kupowalem trzeba powiedziec ze troszke Kosztowal - nie wydaje mi sie jednak ze pod wzgledem czysto uzytkowym byl wart tych pieniedzy. Na szczescie nie testowalem go jeszcze w bezposrednim spotkaniu z asfaltem wiec o reszcie nie wspominam (chociaz mam nadzieje ze zaplacilem za to, zeby sie wtedy nie rozczarowac).
- orzech
- Świeżak
="orzech"Na budziku 200km/h chlopak w proszku [i] a kask byl tylko porysowany i mial oderwana szybke - i co z tego![]()
bo to kiepski kask byl - jesli chlopak zginal od urazu glowy - dobry kask pochlania energie udaru za cene wlasnych uszkodzen... dobre kaski po kolizji wygladaja jak kupa smiecia a glowa jest cala. wyobrazcie sobie teraz kolizje w poniemieckim helmie - stalowym.... zapewne bylby caly tylko glowa w srodku by wygladala jak jajecznica....
co do budzika - ze byla wskazowka na 200 to rownie dobrze mogl jechac 30 km/h - pisalem juz o tym wielokrotnie nie bede sie powtarzal...
pozdro - zycze sobie i wam ( tak awansem pod choinke) coby kaski nam nie byly potrzebne w czasie jazdy w innych celach niz dekoracyjnie... hehe
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Wombat napisał(a):bo to kiepski kask byl - jesli chlopak zginal od urazu glowy - dobry kask pochlania energie udaru za cene wlasnych uszkodzen... dobre kaski po kolizji wygladaja jak kupa smiecia a glowa jest cala.
hmm a jak ja przywaliłam dwa razy baniakiem o asfalt, to znaczy, że kask jest już dużo mniej wytrzymały, pomimo tego, że jest cały?
masło maślane wyszło, ale chyba jasno

-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
He,he Kaja moze owin swoj kask jakas ponczocha czy cos... Zeby sie wiecej nie rysowal
/joke/
A mojemu kolesiowi golab udezyl w kask przy 70km/h i szybka sie wypiela ale bez strat,nawet zaczepy byly cale. I twarz
A ptaszek odlecial...

A mojemu kolesiowi golab udezyl w kask przy 70km/h i szybka sie wypiela ale bez strat,nawet zaczepy byly cale. I twarz

A ptaszek odlecial...
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Re: kask agv za 266zł
OUTLAW napisał(a):eristof napisał(a):Otóż jak widac w temacie intewresuje mnie kask agv moto gp 1 (chyba tak sie nazywa). W grudniowym ŚM znalazłem o nim małą wzmiankę i co mnie zainteresowało to jego nie wygórowana cena. Otóż mam pytanie do osób którzy znają sie juz troche na kaskach odziezy itp. Czy jest to dobry kask w tej cenie czy moze polecicie coś lepszego w cenie do 300pln. Z tego co wiem to firma AGV jest jedna z lepszych producentów kasków ale to tyle co wiem na jej temat. Bede wczięczny za wszelkie rady , podpowiedzi czy tez opinnie. pozdrawiam
nie kupuj tego naprawde kask to najwazniejsza rzeczy chroni twoja głowe warto troche odczekac i kupić cos ciut droższego a napewno leprzego za 300zł nie kupisz dobrego kasku minimum 500zł
Dzieki za rade ale na przyszły sezon musze kupic to na co bedzie mnie stać bo inaczej nastepnego sezonu moge juz nie dożyć. W innym temacie wspomniałem już że przez to skorupe co mam omal nie rozp... sie przy 110km/h bo zamkneła mi sie szybka która była cała zarosiała. To co mam nie ma zadnego atestu ani homologacji wiec chyba jestem zmuszony do tej zmiany. pozdrawiam
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
polsky napisał(a):He,he Kaja moze owin swoj kask jakas ponczocha czy cos... Zeby sie wiecej nie rysowal
świetny pomysł Polsky

szkoda, że nie mam motocykla już bym wypróbowała,
ale dzisiaj w domu owinę i będę siedziała tak przed tiwi.
Cały numer w tym, że on nie jest porysowany. Chyba jakiś
z żelaza

Za pierwszym razem przejechałam szybką po asfalcie i zatrzymałam
się głową na krawężniku. Szybka do wymiany (swoją drogą
miałam refleksję po tym szlifie pt.: "nigdy otwartego kasku")
Straty w kasku poza szybkÄ… nieznaczne na brodzie.
Za drugim razem, to już pojęcia nie mam jak się uchował
(może bezwarunkowy odruch i od razu podniosłam łeb do góry,
żeby podziwiać piękno widoków z poziomu niżej?)
Za dużo nie pamiętam z całego zdarzenia, poza światłami opla za mną

I pytanie jest teraz takie:
Czy kask po takich przejściach jest słabszy?
Jakieś możliwe pęknięcia wewn., których nie widać i rozleci mi się na pół
jak mocniej go postawiÄ™?

-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości