Zobacz wątek - kask agv za 266zł
NAS Analytics TAG

kask agv za 266zł

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez polsky » 23/11/2006, 13:12

No jak bedziesz jezdzic z ta ponczocha na kasku w nastepnym sezonie to bedzie cacy.
Tylko nie wiem czy jak bedziesz w poblizu TV to moze mu zaszkodzic bo TV promieniuje ;-)

ps. Posprawdzaj czy ma naruszona konstrukcje farby. Moze sie wtedy cos kryc pod spodem.
Ale raczej nie ma co przesadzac.
Zeby pekla skorupa to musi byc totalny dzwon...
W sama banke.
Chyba,ze masz topowy model 'Mach-3' lub 'Tornado' :)
Kask sie powinno zmieniac co piec lat.
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cichy » 23/11/2006, 17:54

Kaja napisał(a):hmm a jak ja przywaliłam dwa razy baniakiem o asfalt, to znaczy, że kask jest już dużo mniej wytrzymały, pomimo tego, że jest cały?

masło maślane wyszło, ale chyba jasno :)

Ta pianka zainstalowana w kasku, pochłaniająca energię uderzenia, jest jednorazowa, więc jeżeli pochłonęła juz jakąś energię, to za drugim razem nie będzie w stanie już tyle jej pochłonąć.

Też mi masło wyszło. :)
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez LuKi » 23/11/2006, 18:26

Kaja jak mocno przykminiłaś głową to radzę kupić nowy kask a ten postaw sobie w garażu jako pamiątke albo wyzuć spal zmiazdz bo następnym razem moze nie pomoc czemu wyjasnione wyzej a kask zmienia sie po kazdym wypadku w którym była mozliwość jego uzycia pozdrawiam
Co z tego że jedziesz szybciej skoro złą drogę wybrałęś
LuKi
Świeżak

Postprzez eristof » 23/11/2006, 21:12

A Kaju można zapytać jaki Ty kask posiadasz???
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!

Yamaha Fazer FZS 600
eristof
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 23/11/2006, 21:39

co do tego Airoha, to powiem że posiadam właśnie takowy i... i jest nawet ok :) jego skorupa robi dobre wrażenie, jego szybka jest bardzo dobra, nie ma żadnych zniekształceń obrazu niezależnie od kąta patrzenia się na nią. Jest bardzo twarda tak że dobrze się ją zamyka i idealnie dolega do skorupy tak że przez nią nie wieje :) wyściólka- można rozmontować w łatwy sposób boczki kasku, co do jakości wyściółki to jest na średnim poziomie, welur byłby lepszy. Jedynie na co narzekam to te materiałowe paski, całe są wykonane (a raczej były, bo byłem zmuszony je obciąć) ze skóry, która po pewnym czasie cała popękała i zrobiła się twarda, zakładajac go nie było nic przyjemnego poza obtartą twarzą i uszami, dlatego musiałem je uciąć. Szybka nie ma coprawda antyfoga, ale nie paruje zbyt mocno. Kask ma niestety takie czarne plastiki po bokach obok szybki przez co jest troche głośny przy większych prędkościach(ale to naprawde troche). W sumie gdyby nie te fatalne paski to byłby jak dla mnie całkiem super za tą cenę.

(ps. posiadając jeszcze nitro N750VX powiem że nitro ma tylko lepsze paski i lepiej jest to rozwiązane z jego regulacją a tak to airoh według mnie jest lepszy pod każdym innym względem(nawet hałasu) )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 24/11/2006, 08:14

cichy napisał(a):Ta pianka zainstalowana w kasku, pochłaniająca energię uderzenia, jest jednorazowa, więc jeżeli pochłonęła juz jakąś energię, to za drugim razem nie będzie w stanie już tyle jej pochłonąć.

Też mi masło wyszło. :)

:) i o to mi chodziło Cichy, dzięki
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cichy » 24/11/2006, 09:44

Polecam się na przyszłość. 8)
cichy
VIP Åšcigacz.pl

AGV seria K

Postprzez Borys » 25/11/2006, 18:36

A co sądzicie o kasku AGV seria K?. Właśnie dzisiaj takowy odebrałem.
W sumie fajny ale jak założyłem sobie ten kask w domciu to szyba bardzo paruje. Domyślam się że w czasie jazdy będą działały "nawiewy" i nie będzie parowała ale chyba i tak ją wysmaruję jakimś antifogiem.
Pozdraiwam
Borys
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości

na górê