Honda Cbr 600 f2 czy Kawasaki ZZR 600
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Honda Cbr 600 f2 czy Kawasaki ZZR 600
Witam! Zamiarzam kupić sobie (kolo paździrnika) motocykl. Zastanawiam sie na Hondą Cbr 600 lub Kawasaki ZZR 600.Cena do 6000 zł. Na co zwrócić uwage przy kupnie motocykla i co najczęściej się w nich psuje?
- tulik
- Świeżak
CBR 600 F2 moim zdaniem będzie zdecydowanie lepszą propozycją. Tu przede wszystkim napinacz rozrządu oraz regulator napięcia.
W ZZR 600 uwagę należy zwrócić przede wszystkim na ramę - oraz czy w silniku nic nie stuka, zdarza się obrócona panewka przy zaniedbaniu poziomu oleju.
W ZZR 600 uwagę należy zwrócić przede wszystkim na ramę - oraz czy w silniku nic nie stuka, zdarza się obrócona panewka przy zaniedbaniu poziomu oleju.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
W kawie trzeba pamiętać o wyskakującym biegu . Ale bez sensu wałkować ten temat . Było ich już sporo na forum .Wystarczy poszukać
Ogólnie to wg mnie F2 wygrywa we wszystkim w tym porównaniu ..
Ogólnie to wg mnie F2 wygrywa we wszystkim w tym porównaniu ..
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Zdecydowanie F2!
W F2 przede wszystkim napinacz rozrządu oraz regulator napięcia.
W kawie przede wszystkim... Wszystko... :/
Wogule to moim zdaniem nie można ich porównywać... To tak jakbyś porównał mercedesa z oplem... Jak kupisz opla to może i poszczęści ci się bezawaryjnie pojeździć ale szanse na to są znikome...
To tylko moja subiektywna opinia
W F2 przede wszystkim napinacz rozrządu oraz regulator napięcia.
W kawie przede wszystkim... Wszystko... :/
Wogule to moim zdaniem nie można ich porównywać... To tak jakbyś porównał mercedesa z oplem... Jak kupisz opla to może i poszczęści ci się bezawaryjnie pojeździć ale szanse na to są znikome...
To tylko moja subiektywna opinia

Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
Moim zdaniem f2 i chyba kazdy Ci to powie:) a co do kawy to moim zdaniem Kawasaki zaczelo produkowac MOTOCYKLE od 2003 roku:) od 636 

Honda f4i '01
-
wojtek1303 - Świeżak
krzysieg napisał(a):To tak jakbyś porównał mercedesa z oplem...
A co powiesz o omedze A ,700 000km bez remontu ,bez poważniejszych napraw i silnik się dobrze trzyma .Blachy tylko strasznie rdzewieją .
Zupełnie nietrafiony post... przecież że jeden Opel tak długo trzyma, co jest pewnie nieprawdą, to nie znaczy, że cała ich populacja jest bezawaryjna

Bezawaryjny Opel to jest po prostu oksymoron

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Widzę, że macie uprzedzenia do marek, czyli jednym słowem macie jakieś tam kompleksy problemy ze sobą itp sprawy.
Ja tam na opla nie narzekam, bo przemieszcza mnie tanim kosztem z A do B nie psuje się i nie rdzewieje. No niestety jak ktoś kupuje samochód klepany ze wszystkich stron i dziwi się że z każdej rdza wychodzi no to raczej nie wina samochodu. Z awariami także nie ma kłopotu.
Hondę posiadam za mało czasu,żeby o niej coś napisać, ale na pewno nigdy nie napiszę honda to honda, albo że audi nie rdzewieją jak się je stuknie z każdej strony.
Ja tam na opla nie narzekam, bo przemieszcza mnie tanim kosztem z A do B nie psuje się i nie rdzewieje. No niestety jak ktoś kupuje samochód klepany ze wszystkich stron i dziwi się że z każdej rdza wychodzi no to raczej nie wina samochodu. Z awariami także nie ma kłopotu.
Hondę posiadam za mało czasu,żeby o niej coś napisać, ale na pewno nigdy nie napiszę honda to honda, albo że audi nie rdzewieją jak się je stuknie z każdej strony.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nie wiem skąd u was takie uprzedzenie do Kawasaki.
Wolałbym mieć np.zx6r niż wyjechać na miasto i spotkać 30 takich samych f2/3.
Co do zzr 600 warto zwrócić uwagę na panewki. Lubią się popsuć, gdy się gumuje.
Wolałbym mieć np.zx6r niż wyjechać na miasto i spotkać 30 takich samych f2/3.
Co do zzr 600 warto zwrócić uwagę na panewki. Lubią się popsuć, gdy się gumuje.
-
pablomotors - Świeżak
Q-wa ceberek jak zwykle o tych kompleksach on chyba był bity w dzieciństwie jak Bogackiego......
Raczek a co w zygzakach też ramy pękają hehehe
zephyr idź z tego forum bo mnie wku.rwiasz tymi swoimi debilnym opiniami ja kupiłem Opla Insygnie nową i nie narzekam jakoś się sprawuje... powiem Ci coś i zapisz to sobie na czerwono na czole zygzaki to były jedne z najbardziej udanych motocykli tamtej epoki były bardzo mało awaryjne bardzo dynamiczne f2 zostawały daleko w tyle zaszczyt motocykla sportowego przejął po zygzaku zx-r a do momentu jak na rynku nie było zx-ów, zzr był rasowym sportem który po dużym przebiegu brał olej jak każdy silnik czy motocyklowy czy w samochodzie czy w kosiarce... jeździłeś takim widziałeś rozebrany silnik takiego zygzaka...? milcz człowieku! puknij się w pusty globus za nim coś takiego napiszesz...
wojtek1303 a co robiło wcześniej.......????? automaty do kawy????uzasadnij swoją opinię a tak btw wiesz w ogóle jak kształtowała się historia kawasaki dlaczego produkuje motocykle co robili wcześniej (ale tak szczerze bez google) chyba nie.... następny znawca....
Raczek a co w zygzakach też ramy pękają hehehe
zephyr idź z tego forum bo mnie wku.rwiasz tymi swoimi debilnym opiniami ja kupiłem Opla Insygnie nową i nie narzekam jakoś się sprawuje... powiem Ci coś i zapisz to sobie na czerwono na czole zygzaki to były jedne z najbardziej udanych motocykli tamtej epoki były bardzo mało awaryjne bardzo dynamiczne f2 zostawały daleko w tyle zaszczyt motocykla sportowego przejął po zygzaku zx-r a do momentu jak na rynku nie było zx-ów, zzr był rasowym sportem który po dużym przebiegu brał olej jak każdy silnik czy motocyklowy czy w samochodzie czy w kosiarce... jeździłeś takim widziałeś rozebrany silnik takiego zygzaka...? milcz człowieku! puknij się w pusty globus za nim coś takiego napiszesz...
wojtek1303 a co robiło wcześniej.......????? automaty do kawy????uzasadnij swoją opinię a tak btw wiesz w ogóle jak kształtowała się historia kawasaki dlaczego produkuje motocykle co robili wcześniej (ale tak szczerze bez google) chyba nie.... następny znawca....
-
YZF R1 - Moderator
wczoraj przegladalem oferty CBR F2 i przyznam szczerze, ze na dzien dzisiejszy na allegro jest tylko masa zlomu. Mimo, ze sam bylem uzytkownikiem CBR F2 i nie bede szczedzil pochwal temu motocyklowi to w ukladzie, w ktorym mialbym wybieraz miedzy zarznieta CBR a calkiem przyzwoitym Zygzakiem(a tych wszakze nie brakuje) dlugo bym sie nie zastanawial.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Pękały jak były krzywe, już kilka sztuk z krzywą ramą widziałem, motocykl po szlifie (co było widać po ramie) i prawdopodobnie uderzył w coś przednim zawieszeniem, bo odstęp między oponą a owiewką był dużo mniejszy niż w innych ZZR 600.
A panewka potrafiła się obrócić nawet od szybkiej jazdy po zakrętach (bez jazdy na kole), Prawdopodobnie użytkownik nie zadbał o odpowiedni poziom oleju.
ZX 636 2003 wtryskowe to moim zdaniem rewelacyjny motocykl jak na 600.
Im nowsze kawasaki tym fajniejsze i lepsze oraz bardziej dopracowane w szczegółach.
Kawasaki kiedyś zajmowało się ciężkim przemysłem
"Kawasaki Heavy Industries", jak widzę obecnie dalej robią to samo
A panewka potrafiła się obrócić nawet od szybkiej jazdy po zakrętach (bez jazdy na kole), Prawdopodobnie użytkownik nie zadbał o odpowiedni poziom oleju.
ZX 636 2003 wtryskowe to moim zdaniem rewelacyjny motocykl jak na 600.
Im nowsze kawasaki tym fajniejsze i lepsze oraz bardziej dopracowane w szczegółach.
Kawasaki kiedyś zajmowało się ciężkim przemysłem
"Kawasaki Heavy Industries", jak widzę obecnie dalej robią to samo

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
YZF R1 napisał(a):Q-wa ceberek jak zwykle o tych kompleksach on chyba był bity w dzieciństwie jak Bogackiego......
I to mówi dres na r1 ? Znów dochodzę do wniosku, że masz ze sobą jakiś problem i obrażając innych chcesz być lepszy. Zamiast wyganiać innych z forum, ciągle mając jakieś ale, zastanów się nad sobą. Może poświęcisz się dla dobra ogółu i przestaniesz zachwalać następce e30 czyli r1 ?
Ostatnio edytowano 19/3/2009, 22:21 przez CeBeRek, łącznie edytowano 1 raz
-
CeBeRek - Stały bywalec
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):Widzę, że macie uprzedzenia do marek, czyli jednym słowem macie jakieś tam kompleksy problemy ze sobą itp sprawy.
CeBeRek napisał(a):YZF R1 napisał(a):Q-wa ceberek jak zwykle o tych kompleksach on chyba był bity w dzieciństwie jak Bogackiego......
I to mówi dres na r1 ? Znów dochodzę do wniosku, że masz ze sobą jakiś problem i obrażając innych chcesz być lepszy. Zamiast wyganiać innych z forum, ciągle mając jakieś ale, zastanów się nad sobą. Może poświęcisz się dla dobra ogółu i przestaniesz zachwalać następce e30 czyli r1 ?
uprzedzenie do marek powiadasz...

Chyba masz rozdwojenie jazni

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
Jak Ty tam widzisz uprzedzenie do marki to do Ciebie też mam uprzedzenie.
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3