tanie crossy z allegro
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
tanie crossy z allegro
Witam, zastanawiam się nad kupieniem crossa z allegro, nowy bez firmowy chińczyk 250cc, 24konie, około 2500pln. Czy ktoś kupił takiego crossa? jakie wrażenia? jak z awaryjnością? podobno jest tam silnik na licencji hondy...
Co o tym myślicie... proszę o rzeczowe odpowiedzi.
ps. myślę sobie... zakładając że motorek pojeździ 2 sezony, a kosztuje 2500 to nie ma co szukać markowej używki w tej cenie, którą żeby pojeździć bez problemowo 2-3 sezony po dołkach muszę w niezbędne naprawy włożyć jeszcze 2.
Co o tym myślicie... proszę o rzeczowe odpowiedzi.
ps. myślę sobie... zakładając że motorek pojeździ 2 sezony, a kosztuje 2500 to nie ma co szukać markowej używki w tej cenie, którą żeby pojeździć bez problemowo 2-3 sezony po dołkach muszę w niezbędne naprawy włożyć jeszcze 2.
- krowa
- Świeżak
cross
posłuchaj Siebie- pochodzi dwa sezony - chyba jak bedzie w garażu stało i nie jeździło!!!
Moto crossowe za 2500 - nie ma szans, nie polecam, chyba że 2500 to dla ciebie nie dużo i możesz je wyrzucić dosłownie w błoto...
Moto crossowe za 2500 - nie ma szans, nie polecam, chyba że 2500 to dla ciebie nie dużo i możesz je wyrzucić dosłownie w błoto...
VFR - daje rade
-
WENICJUSZ - Świeżak
Ja bym tego dziadostwa nie kupował. To na asfalcie może się rozlecieć, a o jeździe w terenie zapomnij. Przeglądałem dzisiaj Allegro i znalazłem kilka takich cudów techniki za śmieszne pieniądze. Jeszcze się zabijesz na tym szajsie. Nie ma siły, żeby coś, co jest dobre było tak tanie. Porównaj te ceny z innymi motocyklami i zastanów się czemu chińskie są tak tanie. Poprzeglądaj forum pozatym - dużo tutaj jest na ten temat.
-
Ciechan666 - Świeżak
myśle że to coś w rodzaju tych koreańskich skuterków w których coś ciągle sie psuje i rodzaj wykonania pozostawia wiele do życzenia .... jednak nie miałem styczności z tymi crosami dlatego nie mogę za wiele na ten temat napisać... sadze jednak ze lepiej dołożyć trochę i kupić coś starszego ale renomowanej marki pozdro
- sqra
- Świeżak
Za dwa i pół tysia możesz znaleźć używanego DR 125 na przykład... co prawda będzie 10-cio letni, ale jak trafisz go w dobrym stanie, to dwa - trzy sezony nim pojeździsz - a chińczykiem za te pieniądze to może dwa - trzy dni i to po pokoju w koło stołu, żeby opony się za szybko nie skończyły
)
EDIT: a tak w ogóle to wstaw link do tego chińczyka, coś go znalazł. Na przykładzie łatwiej
))

EDIT: a tak w ogóle to wstaw link do tego chińczyka, coś go znalazł. Na przykładzie łatwiej

-
Ciechan666 - Świeżak
dr.artur napisał(a):ej nie straszcie go tak ktos musi na probe to kupic
niech kupi i poprowadzi jak to sie mowi pamietnik uzytkownika chinskiego krosa ooo
to bylby najkrotszy pamietnik w historii
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Byłoby zdjęcie z aukcji i 10 min po kupnie
Te "sprzęty" są za "delikatne" do użytku domowego już nie mówiąc o wyjeździe na ulice czy w teren.
Znajomy miał podobnego bo otrzymał takiego na 18, która była jakieś 2 miechy temu a moto już nikt nie pamięta bo rozsypała się po 3 tyg. ale frajda była. Potem chyba sprzedał sąsiadowi żeby jego dziecko pojeździło. Od wtedy kontakt z dzieckiem sąsiada się urwał nie wiadomo z jakich przyczyn
Te "sprzęty" są za "delikatne" do użytku domowego już nie mówiąc o wyjeździe na ulice czy w teren.
Znajomy miał podobnego bo otrzymał takiego na 18, która była jakieś 2 miechy temu a moto już nikt nie pamięta bo rozsypała się po 3 tyg. ale frajda była. Potem chyba sprzedał sąsiadowi żeby jego dziecko pojeździło. Od wtedy kontakt z dzieckiem sąsiada się urwał nie wiadomo z jakich przyczyn

-
pablomotors - Świeżak
dr.artur napisał(a):ej nie straszcie go tak ktos musi na probe to kupic
niech kupi i poprowadzi jak to sie mowi pamietnik uzytkownika chinskiego krosa ooo
15:00:00 - Kupiłem mojego potwora. Ocieka mocą!! Muszę go przetestować!
15:01:00 - Jak usiadłem na moim sprzęcie to pękła tylna sprężyna w amorku. Ale to nic - i tak wolę niżej zawieszonego, jest bardziej agresywny
15:01:30 - Próbuję odpalić
19:00:00 - Próbuję odpalić
22:00:00 - opis na Allegro: pierwszy właściciel, sprzęt jak marzenie, prawie nie jeżdżony, sprzedaję z powodu wyjazdu

-
Ciechan666 - Świeżak
22:02:00 zapomniałem dodać, że cena jest do dużej negocjacji
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Już Ci wszyscy powiedzieli, że to się nawet na proste drogi nie nadaje bo się może rozpaść, a co dopiero w teren.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
http://moto.allegro.pl/item504282757_504282757.html
Masz tu link do zakończonej aukcji z tymi crossami. Napisz (!) do ludzi, którzy to kupili. Jak będziesz miał jakieś info to daj znać!
Masz tu link do zakończonej aukcji z tymi crossami. Napisz (!) do ludzi, którzy to kupili. Jak będziesz miał jakieś info to daj znać!
- Sureal
- Świeżak
Wszystko fajnie brzmi, powinni tylko rozszerzyć trochę podawane informacje. Hamulce tarczowe- zapowietrzają się co 3 hamowania, skrzynia biegów- większe szarpnięcie zrywa zęby na trybach, silnik 24 konie- (4 w silniku a 20 się pasie w chinach na łące), amor gazowy z regulacją- regulacja nie działa a gaz wystrzeli po 3 skokach. Tak to wygląda w rzeczywistości.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Wysłałem maile do ludzi którzy pokupowali takie crossy, z zapytaniem "i jak?" i tak...
Treść wiadomości:
"Witam! Super motor , na tą chwilę nie wiele nim jezdziłem .
Z jazd próbnych jestem zadowolony, nie zła moc tylko trochę za małe koła do tej mocy.Ogólnie polecam za taką kasę."
"Witam, cross spisuje sie bdb nie mam żadnych problemów z nim. Tylko nie
mam zadnych papierów do nie niego (bo mi nie dał sprzedający) tzn
paragonu, ani faktury... to jest taki mały minus. Poza tym wszystko jest
OK"
2500...nie jest to tak znowu dużo, myślę że w niedalekiej przyszłości dane mi będzie poprowadzić pierwszy "pamiętnik" takiego sprzętu
zobaczymy czy przejeździ jeden sezon po lesie
(jak przejeździ jeden, to prosto z grubsza licząc jest to i tak koszt równy jeździe nowym drogim crossem przez jeden sezon, zakładając że za 10 lat zechcę nowy mieć...tu zaczynają się sypać na mnie gromy, ale czas wszystko sprostuje)
Dziękuje wszystkim za posty, niestety nie zbyt rzeczowe w większości, ale dające jakiś pogląd.
Obiecuje rzetelnie napisać jak to było z tym motorkiem w terenie.
Treść wiadomości:
"Witam! Super motor , na tą chwilę nie wiele nim jezdziłem .
Z jazd próbnych jestem zadowolony, nie zła moc tylko trochę za małe koła do tej mocy.Ogólnie polecam za taką kasę."
"Witam, cross spisuje sie bdb nie mam żadnych problemów z nim. Tylko nie
mam zadnych papierów do nie niego (bo mi nie dał sprzedający) tzn
paragonu, ani faktury... to jest taki mały minus. Poza tym wszystko jest
OK"
2500...nie jest to tak znowu dużo, myślę że w niedalekiej przyszłości dane mi będzie poprowadzić pierwszy "pamiętnik" takiego sprzętu

zobaczymy czy przejeździ jeden sezon po lesie

(jak przejeździ jeden, to prosto z grubsza licząc jest to i tak koszt równy jeździe nowym drogim crossem przez jeden sezon, zakładając że za 10 lat zechcę nowy mieć...tu zaczynają się sypać na mnie gromy, ale czas wszystko sprostuje)
Dziękuje wszystkim za posty, niestety nie zbyt rzeczowe w większości, ale dające jakiś pogląd.
Obiecuje rzetelnie napisać jak to było z tym motorkiem w terenie.
- krowa
- Świeżak
chińczyzna
Cześć,
Tak sobie czytam ten post i chyba będę w stanie napisać słów kilka na temat crossówy z allegro.
Sam w zeszłym roku po namowie kolegi kupiłem ów cudo http://allegro.pl/item529759232_otomoto ... enter.html (mniej więcej taki, dokładny model to orion, dostępny był na innej aukcji).
Niestety nie jest to to, o czym piszesz, gdyż ten ma małe kółeczka.
Kilka słów odnośnie jakości.
rama i silnik pierwsza klasa - przez cały sezon z tymi elementami nie stało się absolutnie nic. Zrobiłem w terenie jakieś 200h jazdy, należy jedynie pamietać o regularnej zmianie oleju (brak filtra).
Usterki:
przede wszystkim odkręcające się śrubki, po kupnie koniecznie rozkręć cały motorek i zabezpiecz śrubki jakimś lock titem lub lakierem do paznokci - w moim moto odkręciło się przynajmniej 10 śrubek, m.in. od wydechu, pokrywy silnika, gaźnika itd,
druga sprawa - koniecznie wymień przewody paliwowe gumowe, ja zastąpiłem je castoramowskimi rurkami z pcv za 5zł za 10m, dopasuj i zmień, stare sparciały po miesiącu i paliwo rozlało się w garażu
no i nieszczęsne ogumienie, 2 razy kapeć (tandetne dętki), oraz łatwo ścierające się opony (teraz mitas i micheline dają radę).
No i w zasadzie to tyle, podstawowe pytanie brzmi, czy warto?
WARTO JAK CHOLERA!
Za 2,5tysiaka frajda, jaką dała mi ta popierdółka nie może równać się z niczym innym!
Nie słuchaj gości, którzy będą doradzać 15letni sprzęt. Podczas jazdy w terenie poznałem dwóch takich (na początku były śmiechy i hihy z mojego żółtka:)), niestety po 10ciu minutach się to skończyło, gdyż szanownym panom rozpadły się ich stare 2dwu suwy - a pierdziawka chińska pojechała dalej....
Generalnie mega mocno polecam.
Tak sobie czytam ten post i chyba będę w stanie napisać słów kilka na temat crossówy z allegro.
Sam w zeszłym roku po namowie kolegi kupiłem ów cudo http://allegro.pl/item529759232_otomoto ... enter.html (mniej więcej taki, dokładny model to orion, dostępny był na innej aukcji).
Niestety nie jest to to, o czym piszesz, gdyż ten ma małe kółeczka.
Kilka słów odnośnie jakości.
rama i silnik pierwsza klasa - przez cały sezon z tymi elementami nie stało się absolutnie nic. Zrobiłem w terenie jakieś 200h jazdy, należy jedynie pamietać o regularnej zmianie oleju (brak filtra).
Usterki:
przede wszystkim odkręcające się śrubki, po kupnie koniecznie rozkręć cały motorek i zabezpiecz śrubki jakimś lock titem lub lakierem do paznokci - w moim moto odkręciło się przynajmniej 10 śrubek, m.in. od wydechu, pokrywy silnika, gaźnika itd,
druga sprawa - koniecznie wymień przewody paliwowe gumowe, ja zastąpiłem je castoramowskimi rurkami z pcv za 5zł za 10m, dopasuj i zmień, stare sparciały po miesiącu i paliwo rozlało się w garażu
no i nieszczęsne ogumienie, 2 razy kapeć (tandetne dętki), oraz łatwo ścierające się opony (teraz mitas i micheline dają radę).
No i w zasadzie to tyle, podstawowe pytanie brzmi, czy warto?
WARTO JAK CHOLERA!
Za 2,5tysiaka frajda, jaką dała mi ta popierdółka nie może równać się z niczym innym!
Nie słuchaj gości, którzy będą doradzać 15letni sprzęt. Podczas jazdy w terenie poznałem dwóch takich (na początku były śmiechy i hihy z mojego żółtka:)), niestety po 10ciu minutach się to skończyło, gdyż szanownym panom rozpadły się ich stare 2dwu suwy - a pierdziawka chińska pojechała dalej....
Generalnie mega mocno polecam.
-
pew - Świeżak
Re: chińczyzna
pew napisał(a):niestety po 10ciu minutach się to skończyło, gdyż szanownym panom rozpadły się ich stare 2dwu suwy - a pierdziawka chińska pojechała dalej....
padłem. sory stary, ale jakoś ten tekst dla mnie nie jest obiektywny...
od dawna wiadomo, że większość wyrobów chińskich to padła, a tym bardziej takie nie markowane...

-
wikples - Bywalec
No kurde ,przeciez wiadomo czego sie spodziewac po produktach z 2,5 tys zl ,to ja sie pytam jaki jest koszt wytworzenia takiego "crossa" lol ,przeciez trzeba cos zarobic xD
A moze to jest w ogole rakotworcze
? Jak te chinskie zabawki wytwarzane z betonu ,sprowadzanego z Prypecia xD
A moze to jest w ogole rakotworcze

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Piszesz, że poodkręcały Ci się śrubki... ja tak szczerze mówiąc, to bałbym się wsiadać na moto od którego odkręcają się jakiekolwiek śrubki, bo następne może być mocowanie przedniego koła. Gratuluję odwagi 

-
Ciechan666 - Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Kupilem jakies 3 lata temu chińczyka 50
jezeli wykonanie moturu dalej sti na takim poziomie to stanowczo odradzan//;d
jezeli wykonanie moturu dalej sti na takim poziomie to stanowczo odradzan//;d
- Piotrek14821
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości