[skutery] Zipp Quantum
chce sobie kupić zippa quantuma. ale nie wiem czy to będzie dobry wybór. skuter mi sie ogólnie podoba jest duży i bardzo wygodny. jeżdzi mi sie fajnie ale nie wiem czy nie będe miał jakiś poźniej z nim problemów jak jest u was z tym skuterkiem? opłaca sie? <br><hr>kolik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
[quote="Komentatorzy"]chce sobie kupić zippa quantuma. ale nie wiem czy to będzie dobry wybór. skuter mi sie ogólnie podoba jest duży i bardzo wygodny. jeżdzi mi sie fajnie ale nie wiem czy nie będe miał jakiś poźniej z nim problemów jak jest u was z tym skuterkiem? opłaca sie?
Ja ci nie będe wypisywac pierdołów typu ja go mam śmiga mi na prostej 90vm
bo to są brednie narazie safe felery:kupa plastyku co się ledwo czyma kupy ,ale to mają wszystkie chinole ,po czasie wszystko się luzuje nonstop czeba coś dokręcac , odradzam ci kupno tego skutera jak i innych chinoli naprawde lepiej poczekac i kup sobie markowego .Ja mojego mam trzeci sezon wsadziłem do niego na naprawe1200zł dwarazy mi się zatarł nie z mojej winy koło napędzające pompke dozownika mi się wytarło i nie napędzało pompki i jeżdziłem na czystej etylinie wymontowałem to dziadostwo i teraz mieszanke robie sam , modół zapłonowy mi siadł , a żarówek to ze 20 wymieniłem , szczęki hamulca to wycierają się jakby z drewna były . Zaleta to jest jedna dobry wygląd i nic pozatym POZDRAWIAM DAM CI PARE FOTEK
Ja ci nie będe wypisywac pierdołów typu ja go mam śmiga mi na prostej 90vm

- Załączniki
-
- wymontowany dozownik i pompka oleju.JPG (165.01 KiB) PrzeglÄ…dane 4365 razy
-
- nity wszystkie się poluzowały zacisłem je opaskami.JPG (155.87 KiB) Przeglądane 4365 razy
-
- najwiekszy feler Quantumów koło napędzające pompke dozownika jest z plastyku jak widac jest wytarte niestety przyczyna zacierania się silników.JPG (168.63 KiB) Przeglądane 4365 razy
-
- mam go trzeci sezon.JPG (157.75 KiB) PrzeglÄ…dane 4365 razy
-
- koło nonstop się odkręca
- koło się nonstop odkręca czeba dac podkładke blokującą.JPG (163.35 KiB) Przeglądane 4365 razy
- egon
- Świeżak
no ja mam już pół roku zippa quantuma jeszcze 300km ( po 2000km ściągane są blokady) i jadę do serwisu ale mam ogromny problem czemu on mi pali cały bak w 100 km?? jak jadę na normalnym gazie cały czas średnio 45 km/h proszę odpiszcie tu na forum bądź na gg 7050591 <br><hr>Kacper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zalerzy jaki egzeplasz ptawda ze chinski ale slnik na licencji hondy ja mam zipa pół roku i sprawuje sie dobrze ale jest jeden maly feler po przejechaniu 100 km mam prawie pusto w baku jezeli bedziesz chcial sie czegos dowiedziec to napisz na forum napewno odpsze<br><hr>KacperKomentatorzy napisał(a):chce sobie kupić zippa quantuma. ale nie wiem czy to będzie dobry wybór. skuter mi sie ogólnie podoba jest duży i bardzo wygodny. jeżdzi mi sie fajnie ale nie wiem czy nie będe miał jakiś poźniej z nim problemów jak jest u was z tym skuterkiem? opłaca sie? <br><hr>kolik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czesc kupilem sobie 10 dni temu zippa quantuma z salonu za 4 300 zl mam blokady wiec jedzie max 43 . Ale zaluje bo zatankowalem paliwo na caly bag i przejechalem 110 km i 0 paliwa. Żałuje i chyba go sprzedam bo zbankrutuje .Lepsze sa gilera albo peugeota lub yamahy skutery bo wujek mial i to pozadne firmy sprawdzone to mowil mi.<br><hr>Bankrutowiec
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
YOOO jestem posiadaczem quantuma i specjalnie tata jadac obok autem patrzyl na licznik w aucie pokazywal 60 a na moim 70. cos nie tak juz tam nawet w komentarzu tak bylo wiec jest nie fair. NO i to spalanie 1/2 bagu po 50-55km . ale ogolnie zippy fajnie wygladaja ale silnik i ogol caly nie. chinskie i polskie firmy sa zle wg mnie.<br><hr>kondrat
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a to prawda ze Quantuma trzeba docierać 1000 km z prędkością d0 45km/h?? bo w innych skuterach dociera sie 300 km z prędkością 30kmh. <br><hr>kolik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak to prawda. Nowe Zippy mają blokowane moduły specjalnie aby nie zatrzeć, bo nie rozwiniesz na nim ani dużej prędkości (max. 45km/h) ani dużych obrotów. Pierwszych 300km jest zalecane aby jeździć 30km/h i jeżeli mamy 2T to do dwóch pierwszych baków benzyny można dolać trochę oleju do mieszanki (ten co jest w oddzielnym zbiorniku)<br><hr>arekKomentatorzy napisał(a):a to prawda ze Quantuma trzeba docierać 1000 km z prędkością d0 45km/h?? bo w innych skuterach dociera sie 300 km z prędkością 30kmh. <br><hr>kolik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to tylko mam bym musiał go docierać przez 300 km z prędkością 30km/h? a poźniej juz mógłbym jezdzić na maxa?<br><hr>kolikKomentatorzy napisał(a):a to prawda ze Quantuma trzeba docierać 1000 km z prędkością d0 45km/h?? bo w innych skuterach dociera sie 300 km z prędkością 30kmh. <br><hr>kolik<br>Komentatorzy napisał(a):Tak to prawda. Nowe Zippy mają blokowane moduły specjalnie aby nie zatrzeć, bo nie rozwiniesz na nim ani dużej prędkości (max. 45km/h) ani dużych obrotów. Pierwszych 300km jest zalecane aby jeździć 30km/h i jeżeli mamy 2T to do dwóch pierwszych baków benzyny można dolać trochę oleju do mieszanki (ten co jest w oddzielnym zbiorniku)<br><hr>arek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na pełnym gazie nie można jeździć. Najlepszą prędkością już po 300km będzie 40-45km/h. I tylko pamiętaj, żeby robić przerwy 10-15min po każdych przejechanych 10-15km. No i nie wolno wozić pasażera. Unikaj dłuższych przejażdżek w dni upalne.<br><hr>arekKomentatorzy napisał(a):a to prawda ze Quantuma trzeba docierać 1000 km z prędkością d0 45km/h?? bo w innych skuterach dociera sie 300 km z prędkością 30kmh. <br><hr>kolik<br>Komentatorzy napisał(a):Tak to prawda. Nowe Zippy mają blokowane moduły specjalnie aby nie zatrzeć, bo nie rozwiniesz na nim ani dużej prędkości (max. 45km/h) ani dużych obrotów. Pierwszych 300km jest zalecane aby jeździć 30km/h i jeżeli mamy 2T to do dwóch pierwszych baków benzyny można dolać trochę oleju do mieszanki (ten co jest w oddzielnym zbiorniku)<br><hr>arek<br>Komentatorzy napisał(a):to tylko mam bym musiał go docierać przez 300 km z prędkością 30km/h? a poźniej juz mógłbym jezdzić na maxa?<br><hr>kolik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ile tez quantum jedze na poczadku tak jak pisza 45km da sie cos zrobic zeby wiecej jechac??opd prosze szerokosci<br><hr>poliokiKomentatorzy napisał(a):a to prawda ze Quantuma trzeba docierać 1000 km z prędkością d0 45km/h?? bo w innych skuterach dociera sie 300 km z prędkością 30kmh. <br><hr>kolik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam przejechane na Quantumie ok. 3000 km i chodzi bardzo dobrze
Po zatankowaniu prawie do pełna bez problemu pokonuję dystans 170 km, pewnie mógłbym przejechać jeszcze jakieś 20 km, ale wolę już zatankować i nie martwić się o paliwo. Osiągi super, szczęki odśrodkowe sprzęgła szybko "chwytają" bęben i Quantum przyśpiesza jak rakieta
Nie przekraczam prędkości ok. 50 km/h, ponieważ prawo nie pozwala na poruszanie się powyżej 45 km/h z kartą motorowerową. Mój tata (posiadający prawo jazdy) chciał sprawdzić Vmax i na równej drodze osiągnął prędkość 80 km/h (wskazówka wyszła ponad skalę prędkościomierza). Powiedział że gdyby nie ograniczenie prędkości na szosie rozpędził by się jeszcze jakieś 10 km/h więcej.
Skuter posiada wszystkie części seryjne, kupiony u autoryzowanego dilera Zipp, tankuję zwykłe paliwo 95/98 i dobrej jakości olej syntetyczny. Naprawdę dziwię się, ża tak wiele osób ma problemy z tym modelem... Może to wina złej eksploatacji albo jazdy na granicy możliwości silnika?<br><hr>Tom

Skuter posiada wszystkie części seryjne, kupiony u autoryzowanego dilera Zipp, tankuję zwykłe paliwo 95/98 i dobrej jakości olej syntetyczny. Naprawdę dziwię się, ża tak wiele osób ma problemy z tym modelem... Może to wina złej eksploatacji albo jazdy na granicy możliwości silnika?<br><hr>Tom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kupiłem sobie dzisiaj Quantuma i jezdzi super. nie przekraczałem prędkości 35km/h. zrobiłem dzisiaj 80 km i spalił mi prawie 2 litry bo jeszcze mam troche na dnie baku to chyba dobrze pali bo mój kolega kupił keewaya matrixa i ma chyba źle gaźnik ustawiony bo pali mu 5 litrów na 100 czyli cały bak. według mnie Quantum to super skuter fajne ma nawet bajery...
pozdro<br><hr>kolik

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tuning
MIELOCH MOTOCYKLE-SKLEP ONLINE <-------------ale w tym sklepie nie ma czesci do zippa... A mi trzeba czesci do zippa ;/ jak ktos wie to moze mi wyslac inny link lub cos z czesciami do zipp quantum a chodzi mi o czesci (cylinder 60cm lub wiekszy z tlokiem itp.) Pisac pilne z gory dzieki Wink
- mafcin02
- Świeżak
Re: tuning
mafcin02 napisał(a):MIELOCH MOTOCYKLE-SKLEP ONLINE <-------------ale w tym sklepie nie ma czesci do zippa... A mi trzeba czesci do zippa ;/ jak ktos wie to moze mi wyslac inny link lub cos z czesciami do zipp quantum a chodzi mi o czesci (cylinder 60cm lub wiekszy z tlokiem itp.) Pisac pilne z gory dzieki Wink

- egon
- Świeżak
Re: tuning
egon napisał(a):mafcin02 napisał(a):MIELOCH MOTOCYKLE-SKLEP ONLINE <-------------ale w tym sklepie nie ma czesci do zippa... A mi trzeba czesci do zippa ;/ jak ktos wie to moze mi wyslac inny link lub cos z czesciami do zipp quantum a chodzi mi o czesci (cylinder 60cm lub wiekszy z tlokiem itp.) Pisac pilne z gory dzieki Wink![]()
![]()
http://www.sklep.motorek.pl/

- egon
- Świeżak
a mam pytanko czy jest tam takie cos jak rozowy kabelek czy w tych skuterach tego niema albo jest cos podobnegoKomentatorzy napisał(a):kupiłem sobie dzisiaj Quantuma i jezdzi super. nie przekraczałem prędkości 35km/h. zrobiłem dzisiaj 80 km i spalił mi prawie 2 litry bo jeszcze mam troche na dnie baku to chyba dobrze pali bo mój kolega kupił keewaya matrixa i ma chyba źle gaźnik ustawiony bo pali mu 5 litrów na 100 czyli cały bak. według mnie Quantum to super skuter fajne ma nawet bajery...![]()
pozdro<br><hr>kolik<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie ( dla osób które się znają na motorach), mam Zippa Quantum ponad miesiąc i do tej poru spisywał się bez zarzutu, ale ostatnio jak stoi w garażu kilka dni, to nie chce odpalić, jak go mecze kilka minut i pilotem i konikiem i starterem to w końcu załapie, ale bardzo ciężko i potem już wszystko jest ok. Czy ktoś wie co to może być?<br><hr>jajajajaj
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dzieje się tak, ponieważ quantumy maja alarm, a przy alarmach akumulatory nie wytrzymaja dłużej niż 2-3 dni nawet gdy alarm niejest włączony. Taka jest wada alarmu. Wiec zostaje ladowanie, kopka albo wlaczac go na pare min. codziennie.<br><hr>ManiekKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie ( dla osób które się znają na motorach), mam Zippa Quantum ponad miesiąc i do tej poru spisywał się bez zarzutu, ale ostatnio jak stoi w garażu kilka dni, to nie chce odpalić, jak go mecze kilka minut i pilotem i konikiem i starterem to w końcu załapie, ale bardzo ciężko i potem już wszystko jest ok. Czy ktoś wie co to może być?<br><hr>jajajajaj<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
]Dzieje się tak, ponieważ quantumy maja alarm, a przy alarmach akumulatory nie wytrzymaja dłużej niż 2-3 dni nawet gdy alarm niejest włączony. Taka jest wada alarmu.
jest na dotarciu i masz większą dawke paliwa dodadkowo jeszcze ssani alarm z tym niema nic wspólnego

- egon
- Świeżak
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość