Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
mway napisał(a):Cześć mam pytanko jaki motor wziąść majac kasy do 6,5 tysiaca z pojemnoscia nie wieksza niz 125 cm3 (tak na kategorie A1)?? Mam jeden problem mam ok 185 cm wzrostu i czy to nie bedzie przeszkadzac??
Honda NSR 125, Yamaha TZR 125, Cagiva Mito, Planet, Yamaha YBR. Na Hondzie CBR będziesz wyglądał jak godzilla. Wszystkie podane motory to 125
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
mway napisał(a):Cześć mam pytanko jaki motor wziąść majac kasy do 6,5 tysiaca z pojemnoscia nie wieksza niz 125 cm3 (tak na kategorie A1)?? Mam jeden problem mam ok 185 cm wzrostu i czy to nie bedzie przeszkadzac??
Proponuję Ci Honde Varadero 125. Jest to motocykl idealny dla Ciebie (jedna z największych, jak nie największa 125). W cenie się zmieścisz. Zalety Hondy to:
• niezawodność,
• niskie spalanie.
Ogromny plus za to, że jest czterosuwem!
GorÄ…co polecam.
Je dwie na raz.
-
siemandero - Świeżak
No i mi, ale ja mam ograniczony budżet. 5000 maksymalnie wycisnę. Chyba, że poczekam i kupię za rok.
Je dwie na raz.
-
siemandero - Świeżak
5 kola to nie duzo w klasie 125 niestety
z moto to raczej nie poczekasz bo ja po miesiacu bez moto doatawalem swira (byla juz pogoda do jazdy)
jedeyne rozwiazanie to jezdzic jeszcze rok simsonem na wartosci on nie straci przez rok i skaladac na nowe
z moto to raczej nie poczekasz bo ja po miesiacu bez moto doatawalem swira (byla juz pogoda do jazdy)
jedeyne rozwiazanie to jezdzic jeszcze rok simsonem na wartosci on nie straci przez rok i skaladac na nowe
- talta
- Mieszkaniec forum
Witam wiem że to nie na temat ale mam pytanie czy jakbym kupił Honde ns 1 80 cc to jakbym zakupił cylinder 50 cc i włożył to bym coś jeszcze zmieniać musiał
Marzenie : Kawasaki Ninja 250 cc
" W tych czasach łatwiej znaleźść 125/50 niż 50/50 "
Motocykl jest Bogiem, Freestyle Nałogiem, Prędkość Zabawa, a Stunt Podstawą.
" W tych czasach łatwiej znaleźść 125/50 niż 50/50 "
Motocykl jest Bogiem, Freestyle Nałogiem, Prędkość Zabawa, a Stunt Podstawą.
-
Michael19 - Świeżak
Teoretycznie motorower jest to pojazd którego ogólna konstrukcja nie pozwala przekroczyć 45km/h a pojemność silnika nie ma więcej niż 50ccm. Czyli jeśli moto z fabryki wyjechało mając 80ccm to niezależnie jaki silnik będzie miało nie powinno zostać uznane za motorower. Ale to tylko teoria którą usłyszałem od gościa na przeglądzie jak pytałem z ciekawości o takie sytuacje.
A tak wogóle to odpuść sobie NS-1. Szukaj tego co wcześniej.
A tak wogóle to odpuść sobie NS-1. Szukaj tego co wcześniej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Mam pytanie: Za niedługo najprawdopodobniej wybieram się na prawojazdy kat. A1 i chciałbym się zapytać jak jest z Cagivą Raptor/Planet:) Jak śmiga, czy warto, jakieś inne cenne info z góry dziękuje za odpowiedź 

rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
Miałem przyjemność się takowym przejechać i moto jest super. Świetnie się prowadzi i ma znakomite osiągi. Tylko trzeba o nie dbać bo nie wybaczają zaniedbania. Jak kupisz dobrą sztukę to Ci długo posłuży.
-
NSR jest szybka i niezawodna. Co do dźwięku to jednym się podoba innym nie, w końcu jest to 2t i tak musi brzmieć.
Za 5k dostaniesz dobrÄ… sztukÄ™.
Za 5k dostaniesz dobrÄ… sztukÄ™.
-
Wacham sie miedzy dt 50 sm i aprilla mx 50 .
O dt już poczytałem na forach , ale nic nie wiem o mx
Aprilla Mx 50 dobra na pierwsze moto ? Jak z częściami itd. Jest dużo awaryjna ? Ile pali ?
O dt już poczytałem na forach , ale nic nie wiem o mx
Aprilla Mx 50 dobra na pierwsze moto ? Jak z częściami itd. Jest dużo awaryjna ? Ile pali ?
- kaczordrake
- Świeżak
DT i MX wiele się nie różnią. Silnik i dużo podzespołów jest identycznyj w Yamaszce i Aprili. Ja na Twoim miejscu wybrał bym Aprilię bo ma sporo lepsze zawieszenie niż DT a poza tym reszta jest podobna.
Awaryjne one nie są chyba że kupisz zakatowany egzemplarz, doby pojeździ kupę lat. Spalanie może wahać się od 3,5 do 5l na 100km w zależności od stylu jazdy i podłoża. Części łatwo znaleźć i typowe to możesz mieć w domu już na drugi dzień po zamówieniu z internetu.
Awaryjne one nie są chyba że kupisz zakatowany egzemplarz, doby pojeździ kupę lat. Spalanie może wahać się od 3,5 do 5l na 100km w zależności od stylu jazdy i podłoża. Części łatwo znaleźć i typowe to możesz mieć w domu już na drugi dzień po zamówieniu z internetu.
-
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości