Nie chce palic na rozgrzanym silniku
• Strona 1 z 1
Nie chce palic na rozgrzanym silniku
ZZR 1100 2000r 34000km. Jakieś pomysły dlaczego nie chce odpalać na gorącym silniku? Muszę palić na popych. To troche obciach. Kiedyś mnie policja zatrzymała i musialem przy nich tak odpalić:/
=============================
XXXXXXXXXXXXX ZZR 1100 2K XXXXXXXXX
- sloter
- Świeżak
Zawory (lubią się zacieśniać) regulacja co 24kkm,
sprawdź świece (wymiana zalecana co 18kkm) i filtr powietrza (zalecane co 12kkm), oraz aku - napięcie, poziom elektrolitu (jeśli obsługowy), napięcie ładowania.
Ewentualnie gaźniki i synchronizacja (zalecane co 12kkm)
Lub próbuj odpalić moto z odrobiną gazu.
sprawdź świece (wymiana zalecana co 18kkm) i filtr powietrza (zalecane co 12kkm), oraz aku - napięcie, poziom elektrolitu (jeśli obsługowy), napięcie ładowania.
Ewentualnie gaźniki i synchronizacja (zalecane co 12kkm)
Lub próbuj odpalić moto z odrobiną gazu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Kedar-88 napisał(a):tzn. mam rozumieć że jak jest gorący to nie zapali gdy go próbujesz zapalić rozrusznikiem, ale na "pych" załapuje, tak?
Dokładnie.
- sloter
- Świeżak
Przychodzi mi do głowy jeszcze jedna myśl. W korku od wlewu paliwa jest taka dziurka, żeby się nie robiło podciśnienie. Może ona jest zatkana i to jest przyczyna. Jak to można sprawdzić?
- sloter
- Świeżak
ZZR
Witam <podcisnienie w zbiorniku gdyby było to przy otwieraniu wlewu słychać wyraznie zasysanie powietrza,ale gdybys go otworzył to juz powinien zapalic.Stawiam na zbyt mały luz na zaworach i wyreguluj je jak najszybciej bo sie powypalaja.I luz mierz miedzy zaworem a krzywka a nie krzywką a wałkiem .Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Podjechałem przedwczoraj na stację benzynową i zatankowałem pod korek. Zamiast robic tak jak zwykle - kręcenie do upadłego - czyli do wykończenia akumulatora (nie jest za dobry - ale na ssaniu pali od strzała), otwarłem wlew i pokręciłem troche. Zapalił.
Nie powiem - troche przedmuchałem "ustnie" odpowietrzenie baku
Wcześniej miałem ten problem - ale sporadycznie. Zignorowałem to i jeździłem dalej.
W przyszłym sezonie wymienie świece i zrobie regulacje (troche chodzi nierówno - zwłaszcza na zimno).
Nie powiem - troche przedmuchałem "ustnie" odpowietrzenie baku

Wcześniej miałem ten problem - ale sporadycznie. Zignorowałem to i jeździłem dalej.
W przyszłym sezonie wymienie świece i zrobie regulacje (troche chodzi nierówno - zwłaszcza na zimno).
- sloter
- Świeżak
zapalanie
Według mnie to rozgrzany motocykl pali dosłownie na dotyk czyli moge puknać w przycisk rozrusznika i zapali .Sprawdz te luzy bo jak kiedys gosciowi wyregulowałem zawory w ZZR to nie wierzył ze jego moto tak jedzie.Pozdtr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Re: zapalanie
kargulvmax napisał(a):Według mnie to rozgrzany motocykl pali dosłownie na dotyk czyli moge puknać w przycisk rozrusznika i zapali .Sprawdz te luzy bo jak kiedys gosciowi wyregulowałem zawory w ZZR to nie wierzył ze jego moto tak jedzie.Pozdtr
Dzieki za słowa otuchy

- sloter
- Świeżak
Sam piszesz, że aku nie za dobry. Więc wymień aku, zrób zawory i wymień świece. Wątpię, że to brak odpowietrzenia.
To, że chodzi nierówno na wolnych może równie dobrze świadczyć o świecach jak i o ciasnych zaworach.
Serwis zimą i będzie OK.
To, że chodzi nierówno na wolnych może równie dobrze świadczyć o świecach jak i o ciasnych zaworach.
Serwis zimą i będzie OK.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Grzybu napisał(a):Sam piszesz, że aku nie za dobry. Więc wymień aku, zrób zawory i wymień świece. Wątpię, że to brak odpowietrzenia.
Serwis zimą i będzie OK.
Raczej nie wcześniej niż na wiosnę.
Jakie świece i akumulator pasują do ZZR1100?
I jeszcze z innej mańki: co to może być za przyczyna? Kupiłem nowy-używany błotnik (tamten był lekko skraszowany). Pojeździłem troche na nim i się urwały zaczepy na goleniu. Nie wiem dlaczego. Pojechałem do plastikarza, skleił mi (porządny koleś) - pojeżdziłem z 500 km - i znowu się urwało. Może ja to źle przykręcam - może jakiejś podkładki brakuje?
Mam teraz plan - skleje to plastiki jeszcze raz i wtopię wyprofilowany drut, żeby trzymał dwie części - ale czy to pomoże?
- sloter
- Świeżak
Tak, dla zakończenia tematu: tematem okazała się poluzowana klema na + akumulatora.
Tak czy tak, kupiłem nową Yuase YTX14-BS - tamta miała 9 lat ...
Pozdro dla wszystkich!
Tak czy tak, kupiłem nową Yuase YTX14-BS - tamta miała 9 lat ...

Pozdro dla wszystkich!
- sloter
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości