Kombinezon na miarę czy przerabiany?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kombinezon na miarę czy przerabiany?
Witam,
Mam problem z kupnem kombinezonu (dwuczęściowego), a dokładnie z doborem odpowiedniego rozmiaru.
Sprawa po prostu polega na tym, że lubię sobie poprzerzucać żelazo
i w łapkach, udach, klatce,... hmm... generalnie wszędzie za wyjątkiem brzucha jestem szerszy od "standardowego motocyklisty".
Wzrost: 176cm. Waga: 90+ (w szczycie "sezonu plażowego": 85kg).
W pasie nie przekraczam 85 cm...ale mniejsza o wymiary..
No i...nie mogę znaleźć sobie żadnego kombiaka...
Jeżeli chodzi o długość (żeby ochraniacze były na tych miejscach gdzie powinny), to z kombi Arlen Ness, Berik rozmiar 52 wydaje sie być optymalny... Optymalny, tylko, że nawet Pudzian by mnie w nie nie wcisnął. W 54 wchodzę "na ścisk" (ledwo co się ruszyć mogę), ale już ochraniacze są trochę nie tam gdzie trzeba i nogawki i rękawy są lekko za długie. Z kolei w pasie mam tyle miejsca, że mógłbym sobie kilka browarów tam wsadzić
Jak mierzyłem Alpinestarsa to było podobnie - wygodnie poczułem się dopiero w 56, ale slidery to miałem w połowie łydki
No i nie wiem jak podejść do tematu, bo nie chciałbym przekroczyć 3000 PLN i z tego co się dowiadywałem, to z (nieobciachowych) kombi, to PSI można by mieć. Niestety kilka osób mówiło mi, że PSI to dosyć słaba jakość (no może wysoka w porównaniu z jakimiś Vanucci, Polo czy Retbike) i za te pieniądze, to można dorwać (z ebaya) wysoki model Arlena, Berika czy Alpine (Dainese raczej się nie da) i spróbować poprzerabiać u kumatego kuśnierza.
W efekcie od 3 lat śmigam w teksach Hein Gericke (kurtka 54)
a spodnie w udach mam poszerzone (rozmiar 52)
Niestety kurtka trochę "lata" powyżej 200 km/h...
I tu jest moja prośba o poradę:
- czy ktoś z Was przerabiał taki temat?
- czy pozostaje mi szycie na miarę?
- czy kupno kombi 52/54 i poszerzanie (myślałem o wszyciu dodatkowego stretchu od wewnętrznej strony, tak jak mam w teksach) to dobry pomysł?
Próbowałem zasięgnąć opinii w kilku sklepach, ale zwykle kończyło się to na "no to pozostaje panu szycie na miarę", "może pan mieć Dainese na miarę za dopłatą + 30%. Nasz krawiec ściąga z pana wymiary i wysyła do Włoch i może pan nawet mieć dowolne napisy i kolorystykę w tej cenie"
Jeden koleś próbował mnie wciskać w zestaw Arlena 54 twierdząc, że "to ma być obcisłe"
ale widząc moją minę sobie odpuścił
Zauważyłem, że u mnie kurtkę ciągną kaptury i barki i rękawy przez to wbijają mi się w pachy (a tam na szwie, to się nic nie rozciągnie), a na plecach to wszystko napięte...
W pasie oczywiście pełen luz i to po stronie kurtki oraz spodni (rozmiar 54) - mógłbym spokojnie zajść w ciążę
Spodnie podciągają mięśnie pośladkowe i przez to uwierają mnie w pachwinach i ogólnie jakoś dziewnie się układają...
Szukałem jakiś podpowiedzi na stronach amerykańskich wychodząc z założenia, że tam wszyscy na hormonach jadą
ale wychodzi chyba na to, że jedynie motocykliści w Stanach są szczupli
i dla "athletic build" to "leather suit" można mieć tylko "made to measure"
Pozdrawiam,
Mam problem z kupnem kombinezonu (dwuczęściowego), a dokładnie z doborem odpowiedniego rozmiaru.
Sprawa po prostu polega na tym, że lubię sobie poprzerzucać żelazo

Wzrost: 176cm. Waga: 90+ (w szczycie "sezonu plażowego": 85kg).

W pasie nie przekraczam 85 cm...ale mniejsza o wymiary..
No i...nie mogę znaleźć sobie żadnego kombiaka...
Jeżeli chodzi o długość (żeby ochraniacze były na tych miejscach gdzie powinny), to z kombi Arlen Ness, Berik rozmiar 52 wydaje sie być optymalny... Optymalny, tylko, że nawet Pudzian by mnie w nie nie wcisnął. W 54 wchodzę "na ścisk" (ledwo co się ruszyć mogę), ale już ochraniacze są trochę nie tam gdzie trzeba i nogawki i rękawy są lekko za długie. Z kolei w pasie mam tyle miejsca, że mógłbym sobie kilka browarów tam wsadzić

Jak mierzyłem Alpinestarsa to było podobnie - wygodnie poczułem się dopiero w 56, ale slidery to miałem w połowie łydki

No i nie wiem jak podejść do tematu, bo nie chciałbym przekroczyć 3000 PLN i z tego co się dowiadywałem, to z (nieobciachowych) kombi, to PSI można by mieć. Niestety kilka osób mówiło mi, że PSI to dosyć słaba jakość (no może wysoka w porównaniu z jakimiś Vanucci, Polo czy Retbike) i za te pieniądze, to można dorwać (z ebaya) wysoki model Arlena, Berika czy Alpine (Dainese raczej się nie da) i spróbować poprzerabiać u kumatego kuśnierza.
W efekcie od 3 lat śmigam w teksach Hein Gericke (kurtka 54)

Niestety kurtka trochę "lata" powyżej 200 km/h...
I tu jest moja prośba o poradę:
- czy ktoś z Was przerabiał taki temat?
- czy pozostaje mi szycie na miarę?
- czy kupno kombi 52/54 i poszerzanie (myślałem o wszyciu dodatkowego stretchu od wewnętrznej strony, tak jak mam w teksach) to dobry pomysł?
Próbowałem zasięgnąć opinii w kilku sklepach, ale zwykle kończyło się to na "no to pozostaje panu szycie na miarę", "może pan mieć Dainese na miarę za dopłatą + 30%. Nasz krawiec ściąga z pana wymiary i wysyła do Włoch i może pan nawet mieć dowolne napisy i kolorystykę w tej cenie"

Jeden koleś próbował mnie wciskać w zestaw Arlena 54 twierdząc, że "to ma być obcisłe"

Zauważyłem, że u mnie kurtkę ciągną kaptury i barki i rękawy przez to wbijają mi się w pachy (a tam na szwie, to się nic nie rozciągnie), a na plecach to wszystko napięte...
W pasie oczywiście pełen luz i to po stronie kurtki oraz spodni (rozmiar 54) - mógłbym spokojnie zajść w ciążę

Spodnie podciągają mięśnie pośladkowe i przez to uwierają mnie w pachwinach i ogólnie jakoś dziewnie się układają...
Szukałem jakiś podpowiedzi na stronach amerykańskich wychodząc z założenia, że tam wszyscy na hormonach jadą

i dla "athletic build" to "leather suit" można mieć tylko "made to measure"

Pozdrawiam,
GSX-R 600 K6
Contracorriente siempre!
Contracorriente siempre!
- Carlos_77
- Świeżak
PSI wcale takie słabe chyba nie jest. ktoś tu pisał o nim całkiem ciekawe rzeczy. nie znam się na skórach więc więcej nie pomogę, ale będę śledzić temat, bo może sam kiedyś zdecyduję sie na skórę.
-
SQ - Mieszkaniec forum
http://www.retbike.pl/menu/szycie.html kiedyś szyli na miarę, prawdopodobnie po za sezonem będą szyć.
A patrzyłeś w Larssonie na Połczyńskiej ?
Pewnie i tak pozostanie szycie na miarę.
A patrzyłeś w Larssonie na Połczyńskiej ?
Pewnie i tak pozostanie szycie na miarę.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
tylko nie retbike!!!!!!!!!!!!
gościu chce alpine, Dainese, arlena czy berika a Ty tu z retbike wyjeżdżasz? proszę Cię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gościu chce alpine, Dainese, arlena czy berika a Ty tu z retbike wyjeżdżasz? proszę Cię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
SQ - Mieszkaniec forum
Dainese jest szyty w Polsce.
Też mam problem z doborem kombinezonu, z tym że ja szukam na razie czegoś do 2000PLN (skóra i tylko skóra, tekstylny mam i dobry jest tylko na chłodne dni), pewnie z czasem zwiększę limit, jak większość.
Jest jeszcze opcja zebrać kilku kumpli szukających kombinezon i wyjazdu do Niemiec - tam bez problemów rozkompletują cały kombinezon i dobiorą to co potrzebujesz, kilku kumpli tak zrobiło w marcu i najlepsze jest to że przy takich zakupach dostali nawet nie zły rabat, nie licząc tego że kombi było na wyprzedaży.
Też mam problem z doborem kombinezonu, z tym że ja szukam na razie czegoś do 2000PLN (skóra i tylko skóra, tekstylny mam i dobry jest tylko na chłodne dni), pewnie z czasem zwiększę limit, jak większość.
Jest jeszcze opcja zebrać kilku kumpli szukających kombinezon i wyjazdu do Niemiec - tam bez problemów rozkompletują cały kombinezon i dobiorą to co potrzebujesz, kilku kumpli tak zrobiło w marcu i najlepsze jest to że przy takich zakupach dostali nawet nie zły rabat, nie licząc tego że kombi było na wyprzedaży.
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Nie nie tylko nie Retbike!
I oni nie szyją już na miarę i NIE BĘDĄ SZYĆ NA MIARĘ (!).
A dlaczego nie? Bo skóry Retbike są "made in Pakistan" i przyjeżdżają do Polski gotowe. A Pakistaniec nie będzie sobie utrudniał swojej masowej produkcji
Przezcież tam jeden mały Osama robi lewy rękaw, a drugi mały Osama robi prawą nogawkę wg. kilku szablonów i robienie na wymiar by im zupełnie zburzyło dyscyplinę pracy
Pewnie u Pakistańca leci taka masówka, że robią kombinezony motocyklowe, płaszcze, buty, rękawice bokserskie i obroże dla psów
Przyznam się, że w Retbike w Łomiankach byłem i mi potwierdzili, że szyją w Pakistanie i nie przewidują szycia na miarę „z przyczyn logistycznych”.
BTW. W Retbike kupiłem pas nerkowy i po 2 miesiącach „rzep” zaczął puszczać…i tak się moje drogi z tą firmą rozeszły…
Zdecydowanie nie interesują mnie firmy: Retbike, Vanucci (Louis), Polo, Tarbor, itp.
Raczek_6:
- Niby czego miałbym w tym Larssonie szukać? Chyba nie ciuchów
Tam to czasami wpadałem, ale najwyżej po smar do łańcucha
A od roku to już wcale tam nie jeżdżę, bo nawet głupią blokadę na tarczę Magnum mieli drożej niż w Poland Position. Oleje wychodzą taniej chyba nawet w sklepie na tym Forum, więc nie widzę potrzeby, żeby dawać im zarabiać.
Ciuchy co tam są to jakaś kaszana (moim zdaniem)… Jak zobaczyłem jakie mieli buty na sporta, to się nieźle obśmiałem
Nie zrozum mnie źle proszę. Nie należę do ludzi, którzy oceniają innych po metkach na ciuchach i cenie sprzęta, ale życie mnie nauczyło, że za jakość trzeba płacić. A takie pseudo oszczędności kosztują więcej niż kupno porządnej rzeczy. Przykładowo prawie wszystkie tanie rzeczy na moto, które kiedyś kupiłem sprzedałem za grosze na allegro (po 1-2 miesiącach użytkowania) albo wrzuciłem, gdzieś na dno szafy i zapomniałem o ich istnieniu.
- Wyjazd do Niemiec…
Tak się składa, że ja często latałem po Europie zawodowo (średnio 20 tygodniowych wyjazdów rocznie) i w Niemczech bywałem i ciuchy kupowałem (większość w Monachium)
Ale tam też nie jest tak różowo… A poza tym pisałem wyraźnie, że nawet rozkompletowany zestaw teksowy 54 (góra) i 52 (dół) trzeba było przerabiać, więc po Arlen Nessa, Berika, Alpine’a (który i tak będę musiał przerobić) nie muszę śmigać za Odrę tylko ściągnąłbym z USA w lepszej cenie.
Tadek w Motostore jakby dobrze zagadać, to też mógłby rozkompletować kombiaka, więc nie na tym raczej mój problem polega.
Co do cen w Niemczech… Moim zdaniem są bez rewelacji. No chyba, że są (po)sezonowe wyprzedaże… Wtedy można trafić dużo rzeczy w dobrych cenach, ale w przypadku rzeczy z górnej półki to jest loteria czy się coś wyrwie czy nie…
Na pewno jakość obsługi jest u Niemców na wyższym poziomie niż w Polsce. Np. u nas, żeby zmierzyć kombi musiałem ściemniać, że chcę je kupić, żeby się goście krzywo nie patrzyli, a w Monachium Niemiec sam mnie zachęcał, żebym sobie pomierzył rzeczy mimo, że mówiłem wprost, że nie kupię u niego. W jednym sklepie (Niemcy) koleżka powiedział, że nie ważne, że nie chcę kupić, ale przynajmniej będę miał przegląd sytuacji.
Chociaż u nas już też się to poprawia, ale chyba taka sytuacja jest dlatego, że tam rynek motocyklowy jest rozwinięty, a u nas dopiero się rozwija, więc sprzedawca musi być bardziej nachalny, a marże wyższe.
- Dainese szyte w Polsce ??
To mnie zaskoczyłeś
Ale powiem wprost – nie uwierzę jak nie zobaczę
;) A gdzie to w Polsce jest „fabryka” Dainese? W Fun Motors w Nadarzynie powiedziano mi, że oni ściągają miarę ze mnie i wysyłają do Włoch, a nie…do Polski.
W każdym bądź razie dzięki Raczek za dobre chęci (pomocy) w kwestii kombi.
SQ:
No ja już byłem zdecydowany na PSI, ale mi odradzono, bo ponoć:
- skóra nie jest najlepiej wypawiona,
- kolory schodzą,
- ochraniacze są z niższej półki niż Dainese, Arlen…
No i jeszcze jedna kwestia – ściąganie miary. W przypadku PSI robi to Grandys (no może nie osobiście
), więc nie ma gwarancji, że zrobi to dobrze w przypadku nietypowej sylwetki.
Taki problem miałem przy szyciu garnituru na miarę, bo ściągał ze mnie miarę ktoś inny niż to szył i ponoć krawiec nie mógł sobie nawet wyobrazić tego typu sylwetki
W efekcie potrzebne były dodatkowe poprawki…
Myślałem, żeby uszyć kombi bezpośrednio w Czechach. Wtedy śmignąłbym do znajomych w odwiedziny nad granicę i przy okazji odwiedziłbym salon PSI. Tylko to powoduje dodatkowe koszty…
W sumie trochę zawodników lata u nas w kombiakach PSI, ale może to dlatego, że Grandys tam rozdaje karty
Stronkę PSI chyba całą przestudiowałem i doszedłem do wniosku, że wzory też mają gorsze niż wspomniane firmy.
Szybkie wejście na ebay i proszę:
- Alpinestars Octane za $500,
- RC-1 za $900,
więc ceny b. dobre…
Jeszcze rozważyłbym Teknic, bo Amerykanie mówią, że oni szyją bardziej na „atletic build”. Tecnic to nowa marka na sportowe moto, a robi to Fox. Jakby nie patrzeć Fox robi b. dobre rzeczy na enduro. Niestety nigdzie nie mają tego tutaj, żeby przymierzyć.
Kurde chyba będę musiał poczekać aż Pudzian zacznie jeździć na moto po zakończeniu kariery i wypuści własną linię odzieży motocyklowej „Dominator Racing”
Dzięki raz jeszcze chłopaki za odzew

I oni nie szyją już na miarę i NIE BĘDĄ SZYĆ NA MIARĘ (!).
A dlaczego nie? Bo skóry Retbike są "made in Pakistan" i przyjeżdżają do Polski gotowe. A Pakistaniec nie będzie sobie utrudniał swojej masowej produkcji

Pewnie u Pakistańca leci taka masówka, że robią kombinezony motocyklowe, płaszcze, buty, rękawice bokserskie i obroże dla psów

Przyznam się, że w Retbike w Łomiankach byłem i mi potwierdzili, że szyją w Pakistanie i nie przewidują szycia na miarę „z przyczyn logistycznych”.
BTW. W Retbike kupiłem pas nerkowy i po 2 miesiącach „rzep” zaczął puszczać…i tak się moje drogi z tą firmą rozeszły…
Zdecydowanie nie interesują mnie firmy: Retbike, Vanucci (Louis), Polo, Tarbor, itp.
Raczek_6:
- Niby czego miałbym w tym Larssonie szukać? Chyba nie ciuchów

Tam to czasami wpadałem, ale najwyżej po smar do łańcucha

Ciuchy co tam są to jakaś kaszana (moim zdaniem)… Jak zobaczyłem jakie mieli buty na sporta, to się nieźle obśmiałem

Nie zrozum mnie źle proszę. Nie należę do ludzi, którzy oceniają innych po metkach na ciuchach i cenie sprzęta, ale życie mnie nauczyło, że za jakość trzeba płacić. A takie pseudo oszczędności kosztują więcej niż kupno porządnej rzeczy. Przykładowo prawie wszystkie tanie rzeczy na moto, które kiedyś kupiłem sprzedałem za grosze na allegro (po 1-2 miesiącach użytkowania) albo wrzuciłem, gdzieś na dno szafy i zapomniałem o ich istnieniu.
- Wyjazd do Niemiec…
Tak się składa, że ja często latałem po Europie zawodowo (średnio 20 tygodniowych wyjazdów rocznie) i w Niemczech bywałem i ciuchy kupowałem (większość w Monachium)

Ale tam też nie jest tak różowo… A poza tym pisałem wyraźnie, że nawet rozkompletowany zestaw teksowy 54 (góra) i 52 (dół) trzeba było przerabiać, więc po Arlen Nessa, Berika, Alpine’a (który i tak będę musiał przerobić) nie muszę śmigać za Odrę tylko ściągnąłbym z USA w lepszej cenie.
Tadek w Motostore jakby dobrze zagadać, to też mógłby rozkompletować kombiaka, więc nie na tym raczej mój problem polega.
Co do cen w Niemczech… Moim zdaniem są bez rewelacji. No chyba, że są (po)sezonowe wyprzedaże… Wtedy można trafić dużo rzeczy w dobrych cenach, ale w przypadku rzeczy z górnej półki to jest loteria czy się coś wyrwie czy nie…
Na pewno jakość obsługi jest u Niemców na wyższym poziomie niż w Polsce. Np. u nas, żeby zmierzyć kombi musiałem ściemniać, że chcę je kupić, żeby się goście krzywo nie patrzyli, a w Monachium Niemiec sam mnie zachęcał, żebym sobie pomierzył rzeczy mimo, że mówiłem wprost, że nie kupię u niego. W jednym sklepie (Niemcy) koleżka powiedział, że nie ważne, że nie chcę kupić, ale przynajmniej będę miał przegląd sytuacji.
Chociaż u nas już też się to poprawia, ale chyba taka sytuacja jest dlatego, że tam rynek motocyklowy jest rozwinięty, a u nas dopiero się rozwija, więc sprzedawca musi być bardziej nachalny, a marże wyższe.
- Dainese szyte w Polsce ??
To mnie zaskoczyłeś

Ale powiem wprost – nie uwierzę jak nie zobaczę

W każdym bądź razie dzięki Raczek za dobre chęci (pomocy) w kwestii kombi.

SQ:
No ja już byłem zdecydowany na PSI, ale mi odradzono, bo ponoć:
- skóra nie jest najlepiej wypawiona,
- kolory schodzą,
- ochraniacze są z niższej półki niż Dainese, Arlen…
No i jeszcze jedna kwestia – ściąganie miary. W przypadku PSI robi to Grandys (no może nie osobiście

Taki problem miałem przy szyciu garnituru na miarę, bo ściągał ze mnie miarę ktoś inny niż to szył i ponoć krawiec nie mógł sobie nawet wyobrazić tego typu sylwetki

Myślałem, żeby uszyć kombi bezpośrednio w Czechach. Wtedy śmignąłbym do znajomych w odwiedziny nad granicę i przy okazji odwiedziłbym salon PSI. Tylko to powoduje dodatkowe koszty…
W sumie trochę zawodników lata u nas w kombiakach PSI, ale może to dlatego, że Grandys tam rozdaje karty

Stronkę PSI chyba całą przestudiowałem i doszedłem do wniosku, że wzory też mają gorsze niż wspomniane firmy.
Szybkie wejście na ebay i proszę:
- Alpinestars Octane za $500,
- RC-1 za $900,
więc ceny b. dobre…
Jeszcze rozważyłbym Teknic, bo Amerykanie mówią, że oni szyją bardziej na „atletic build”. Tecnic to nowa marka na sportowe moto, a robi to Fox. Jakby nie patrzeć Fox robi b. dobre rzeczy na enduro. Niestety nigdzie nie mają tego tutaj, żeby przymierzyć.
Kurde chyba będę musiał poczekać aż Pudzian zacznie jeździć na moto po zakończeniu kariery i wypuści własną linię odzieży motocyklowej „Dominator Racing”

Dzięki raz jeszcze chłopaki za odzew

GSX-R 600 K6
Contracorriente siempre!
Contracorriente siempre!
- Carlos_77
- Świeżak
ja to widzę tak: arlen, berik i alpina będą bardziej "modne" niż PSI. po prostu bardziej trendy wzory. jednak skoro nie dobierzesz tam ciucha to zapomnij o nich. skup się na tym gdzie zdejmą miare i uszyją, bo skóra MUSI dobrze pasować. inaczej będzię męczarnia. jeśli trochę smutniejszy wzór... trudno. nie masz wyboru. jeśli trochę dołożysz do wyjazdu, żeby krawiec ściągnął wymiar... trudno. nie masz wyjścia.
jeśli tak nie zrobisz i kupisz w inny sposób, cały sezon będziesz się wkuriał, że jeździć nie możesz bo ci kombi oprawiają.
jeśli tak nie zrobisz i kupisz w inny sposób, cały sezon będziesz się wkuriał, że jeździć nie możesz bo ci kombi oprawiają.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Moge potwierdzic, ze PSI to nieciekawa jakosc i kosmiczna cena. Jezeli masz juz kombi to najtanszym wyjsciem byloby je przerobic. Dylemat zaczyna sie w momencie kto ma to zrobic - jekich uzyje nici , jakie ma na pojecie na temat szwow bezpieczenstwa. Szyto mi w PL dwie pary spodni skorzanych. W efekcie koncowym Sp***ocenzurowano*** mi obydwie ( w jednej wstawiono zamki blyskawiczne z tylu lydki a nie od wewnetrznej strony - jak chcialem i jak maja wszystkie kombi ). Poza sezonem mozna by pokusic sie o sprawdzenie ofert firm szyjacych na miare. Aby obecnie podac ceny jest jeszcze za wczesnie.
Obecnie na dzien dzisiejszy bede przerabial moje sp***ocenzurowano*** spodnie. Bez wzgledu na cene bede robil to w Hamburgu w Firmir IXS.
Jezeli jestes zainteresowany tematem to w kazdej chwili PW.
Obecnie na dzien dzisiejszy bede przerabial moje sp***ocenzurowano*** spodnie. Bez wzgledu na cene bede robil to w Hamburgu w Firmir IXS.
Jezeli jestes zainteresowany tematem to w kazdej chwili PW.
- andy7
- Moderator
ewentualnie, olej siłownie i zacznij intensywnie biegać. chociaż wiem, że takie wyjście nie wchodzi w grę 

-
SQ - Mieszkaniec forum
Raczek_6 napisał(a):Dainese jest szyty w Polsce.
nie no bez takich brachu prosze cie

Natomist autora tekstu jeśli jest z wwa lub okolic zapraszam do siebie do salonu www.3fun.pl na kawke i rozmowe o kombinezonach, zobacze co mógłbym dla ciebie zrobić, nie mniej jednak z tego co opisałeś czeka mnie nie lada zadanie i sprawa wygląda na dość skomplikowaną
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
nareszcie kosta! odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu
ulżyło mi z tym dainese, chociaż ta Ukraina też nie brzmi przekonująco.

ulżyło mi z tym dainese, chociaż ta Ukraina też nie brzmi przekonująco.
-
SQ - Mieszkaniec forum
kolega kupił kombinezon 2-częściowy Roleff z garbem za 1700PLN, zaliczył już szlifa na torze w Radomiu przy około 80 może 90 km/h i muszę przyznać że nawet nie widać zbyt sporych starć, a cena rozsądna po za tym w tym miejscu gdzie kupował sprzedawca ma zaufaną firmę robiącą dopasowanie kombi do właściciela.
W takim razie Retbike to coś prawie jak Utika dostępna w I-M, oba są szyte w pakistanie.
Widziałem kombinezon Utika Racer po szlifie przy 70km/h i po za standartowymi obtarciami nie widać było uszkodzenia szwów czy czegoś tego typu.
A dlaczego nie Vanucci ?
Ma w miarę solidne ochraniacze.
Widziłem Alpinestars po przegięciu na gumie przy 160km/h, żółw pod kurtką, niestety starte plecy, ale użytkownik cały, lekko poobijany i w szoku.
W Larsson mają raczej kombinezony turystyczne szyte z tego co wiem na skandynawów. Obecnie na piętrze - zobacz na stronce : http://www.sklep1.larsson.pl/Parts.aspx ... iew=Expand ceny ubiorów rzeczywiście trochę z kosmosu, na pozostałe akcesoria nie narzekam, może dlatego że mam kartę stałego klienta.[/url]
W takim razie Retbike to coś prawie jak Utika dostępna w I-M, oba są szyte w pakistanie.
Widziałem kombinezon Utika Racer po szlifie przy 70km/h i po za standartowymi obtarciami nie widać było uszkodzenia szwów czy czegoś tego typu.
A dlaczego nie Vanucci ?
Ma w miarę solidne ochraniacze.
Widziłem Alpinestars po przegięciu na gumie przy 160km/h, żółw pod kurtką, niestety starte plecy, ale użytkownik cały, lekko poobijany i w szoku.
W Larsson mają raczej kombinezony turystyczne szyte z tego co wiem na skandynawów. Obecnie na piętrze - zobacz na stronce : http://www.sklep1.larsson.pl/Parts.aspx ... iew=Expand ceny ubiorów rzeczywiście trochę z kosmosu, na pozostałe akcesoria nie narzekam, może dlatego że mam kartę stałego klienta.[/url]
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Konig napisał(a):Trzymasz się stereotypów, imo nie ma znaczenia co jest gdzie szyte, wazne jak jest to sprawdzane, i jakim poddawane produkty końcowe są oględzinom...
na pewno w jakimś sensie trzymam się stereotypów. kto nie.
jednak tu nie chodzi o to jaki producent szyje przyzwoite kombi, tylko gdzie za przyzwoitą kasę i z konkretną jakość zrobią koledze skórkę na wymiar.
-
SQ - Mieszkaniec forum
w temacie kombinezonu szytego na miare.
tez mam problemy z doborem rozmiaru.
odwiedzilem ostatnio f-me bemotor w lodzi.
Jesli kogos interesuje kombi SPYKE to jest
mozliwosc uszycia na miare z doplata 30%
jest tylko jeden maly myk - oni jeszcze nigdy takiej operacji nie przeprowadzili , wiec nie wiedza czy zachecac czy odradzac.
tez mam problemy z doborem rozmiaru.
odwiedzilem ostatnio f-me bemotor w lodzi.
Jesli kogos interesuje kombi SPYKE to jest
mozliwosc uszycia na miare z doplata 30%
jest tylko jeden maly myk - oni jeszcze nigdy takiej operacji nie przeprowadzili , wiec nie wiedza czy zachecac czy odradzac.
- opalinski
- Świeżak
1
arlen ness/berik maja specjalne wersje kombi dla wysokich i chudych oraz dla niskich i przybitych- w zupelnie inne rozmiarowce, wiec zajdz do sklepu gdzie sprzedaja i zapytaj
2
kombi berika 54 na wzrost 182-185 a ja mam 189 czy bedzie pasowac?? Bo tylko 54 jest w promocji,
arlen ness/berik maja specjalne wersje kombi dla wysokich i chudych oraz dla niskich i przybitych- w zupelnie inne rozmiarowce, wiec zajdz do sklepu gdzie sprzedaja i zapytaj
2
kombi berika 54 na wzrost 182-185 a ja mam 189 czy bedzie pasowac?? Bo tylko 54 jest w promocji,
- bufon
- Świeżak
Ja mam 192 wzrostu i rozmiar 54 jest dla mnie za krótki w spodniach a kurtka za szeroka... 52 kurtka dobra ale spodnie jeszcze bardziej za krótkie...
Nie wydaje mi się.
andy7 napisał(a):hefron napisał(a):Chłopaki z Włoskiego GIMOTO robią mi kombinezony na miarę, w dowolnych kolorach do wyboru i jeszcze parę fajnych opcji. W razie czego zapraszam do mnie na pw po więcej szczegółów.
Czyzbym Ci pomogl ?
Nie wydaje mi się.
Ostatnio edytowano 30/10/2008, 12:50 przez hefron, łącznie edytowano 1 raz
-
hefron - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe