Zobacz wątek - Polska policja
NAS Analytics TAG

Polska policja

O wszystkim
_________

Postprzez froger » 6/10/2008, 05:56

ja nie mam nic przeciwko komuś kto ma inne zdanie. Ale niech znajdzie się przy tym jakieś uzasadnienie ... Tak samo moim zdaniem warna powinien dostac ktos kto napisze kocham policje, jak ktos o przeciwnym zdaniu - bo to nic nie wnosi do tematu. Mysle tez, ze takie było założenie autora wątku.
froger
Świeżak

Postprzez SQ » 6/10/2008, 06:57

policja jest potrzebna! i oby ich było jak najwięcej i najlepiej wyszkolonych. może bez radarów i fotoradarów, ale jednak. jak się komuś coś stanie to gdzie pójdzie? albo jak rodzinę ktoś skrzywdzi? na klatkę do sąsiedniego bloku poradzić się ziomów?
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez mahomet84 » 6/10/2008, 08:05

gumisss napisał(a):wez przestan sie mahomet nad soba uzalac...teraz do konca roku bedziesz robil z siebie strszna ofiare i wielce pokrzywdzonego. warna dostales slusznie i jakbym nawet mogl to i tak bym go nie cofnal.

"użalać" hahaha dobre.
mahomet84
Świeżak

Postprzez Bystry » 6/10/2008, 08:09

niestety, ale większość ludzi sądzi JP **WDP etc... raperzy tak śpiewają :) czy jakiśtam chłam to śpiewa Firma czy coś ... a jak by było tak, że psów by nie było to ciekawy jestem jak by te załosne płytki nagrywali :lol:
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez sober » 6/10/2008, 08:57

Troche z innej beczki(nadal o policji), ale mnie to zdziwilo bo po raz pierwszy z czyms takim mam doczynienie.
Jakies 2-3 dni temu na trasie(7 w rejonie bartyckiej) w warszawie ustawila sie na swiatlach suka i policjant z lizaczkiem ktory wybiegal na srodek ulicy :P zatrzymywal: uwaga ! Wszystkich przejezdzajacych motocyklistow.
Oczywiscie sprawdzamy papierki, jak jakies zastzrezenia (u mnie mial do wygietej tablicy:P) to sobie wyjasniamy i jedziemy dalej...
Wprowadzaja nam w kraju rutynowe kontrole motocyklistow czy co ?
Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
sober
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 6/10/2008, 09:02

Mam wiele zastrzezen do pracy polskiej policji. Najwieksze? - Jak ich nie trzeba to zawsze sie zjawia i robia popeline, a gdy czlowiek potzrebuje pomocy i szybkiej reakcji jest niestety skazany na minimum 2-godzinne czekanie. Dwa razy juz wzywalam ich do kolizji drogowej i dwukrotnie przyjechali jak juz bylo ciemno (wzywani latem kolo 18-19, kiedy to jeszcze slonce swieci). Pewne sprawy traktuja drugorzednie. Do tego dochodza policjanci z przerostem ambicji - gburowate pepki swiata.

Ale w caloksztalcie nic do nich nie mam. Tylko oni sami wiedza, jak ciezkie nieraz maja przypadki (szczegolnie wzywani do bojek i przemocy w rodzinie, do swirow, alkoholikow i nacpanych gowniarzy). Podoba mi sie ich postawa we Wroclawiu, kiedy to wzywani na nasza motocyklowa miejscowe na Maslicach zwykle spisuja 2-3 dowodziki, pogadaja o motocyklach i tyle. Kiedys [przyjechali nawet popatrzec na nasze wyglupy, bez zadnej interwencji. Potrafia byc ludzmi, nalezy tylko traktowac ich z szacunkiem a w znamienitej wiekszosci odplaca sie tym samym.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez gumis » 6/10/2008, 09:09

no ja jak pracowalem w klubie to jak wyzej napisalem mialem bardzo dobre relacje z policja, przyjezdzali praktycznie do 10 minut po telefonie i zawsze grzecznie. Ale to w kazdym srodowisku sa ludzie i parapety. Jak mnie zatrzymali na drodze to tez zawsze z kultura...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Bystry » 6/10/2008, 14:49

wiadomo :) nie każdy stoi z kulturą na Ty ... ja wychodzę z założenia, jak ktoś jest miły dla mnie to czemu ja mam być nie miły na niego ?:) i na odwrót :)
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez greddy » 16/10/2008, 10:49

a jak pies z morda do ciebie, to ty do niego z morda?tez bedziesz kozak, taki jak on, bo mundur nosi?
brak motywacji do życia...
greddy
Stały bywalec

Postprzez zadzior » 16/10/2008, 12:40

olaf, to ze jesteś niegrzeczny i dlatego żaden pan władza ciebie nie lubi nie znaczy, że do wszystkich tacy są :lol: hehe ziomek, kominiarze, za grube tematy dawaliście :lol:
zadzior
Stały bywalec

Postprzez Magik » 16/10/2008, 17:23

Bezsensowne są filmiki wyrwane z kontekstu.....

Nie wiadomo co się działo przed i po nakręceniu scenki.

Policja nie jest święta, są to ludzie. A jak wiemy ludzie są ułomni i wykształcenie nie robi tutaj żadnej różnicy.

Proponuje podejść do policji służbowo i najlepiej unikać spotkań z nimi.

Pozdrawiam Magik.
Magik
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 17/10/2008, 13:22

ja uważam że za rekrutacje do policji też się powinni zabrać, żeby ni ebrali zbyt młodych tylko podnieś granice gdzieś między 25-30lat i takich co odbyli normalną służbe wojskową.

Może to by ostudziło zapędy młodych gniewnych z policji.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez blazej1901 » 17/10/2008, 14:07

mar111cin napisał(a):ja uważam że za rekrutacje do policji też się powinni zabrać, żeby ni ebrali zbyt młodych tylko podnieś granice gdzieś między 25-30lat i takich co odbyli normalną służbe wojskową.

Może to by ostudziło zapędy młodych gniewnych z policji.

Jak by podnieśli granicę to wydaje mi się, że nikt by tam nie poszedł z prostego względu. Każdy zaczyna swoją karierę zawodową w wieku 18-23 lat. W wieku 30 lat każdy ma już jakiś fach w rękach i nie wydaje mi się, żeby go chętnie zmienił na pracę w policji i zarobki na początku nie wyższe niż 2tys brutto. Powinni brać młodych jak teraz, ale młody powinien trafiać na służbę do pary do starszego psa, żeby nie był zbyt wyrywny i nauczył się ogłady.

Ja tam dobrze wspominam kontakty z pieskami a grzeczny wcale nie byłem. Jak dostawałem pałą po plecach czy nogach to wiedziałem, że to wcale nie było za frajer. Jak ja go chciałem bić to on mnie też lał :shock:

Jakieś 3 miesiące temu zatrzymał mnie piesek w sochaczewie, taki wyżelowany opalony laser w grandvitarze oznakowanej. Gadałem przez telefon, jechałem bez pasów i wyprzedzałem na podwójnej - pogadałem i dostałem upomnienie :shock:

edit: pozdro dla pieska z sochaczewa

Jak wszędzie w każdy zawodzie są normalnie ludzie i taborety 8)
...:::Audi Klub Polska Member:::...

FZS 600 2003
blazej1901
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 17/10/2008, 14:59

No Własnie mlodzi tj 23-27 lat to najlepsi policjanci! sprawni jak mlodsi i w głowie troche juz maja i mozna sobie z nimi pogdac.Mnie osobiscie rozpier... typki co wolaja HWDP albo twierdza ze policja jest niepotrzebna, pierwsze co robia jak ktos do nich posapie to dzwonia na policje i spiewaja :lol:
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Traperoso » 26/11/2008, 17:49

Wolę Polską Policję, niż pedałów z bram i podwórek, koło których się przejśc normalnie nie da. Wolę ich także od band, które jako całośc mają odwagę lwa, a także innych śmieci społeczeństwa, która właściwie najlepiej powinna otrzymać kulkę, by normalnym ludzią żyło się lepiej. Wiecie dlaczego o tym pisze? Bo te właśnie warstwy o których wspomniałem wymyśliły to całe CHWDP, albo HWDP. Ja mam na nich wy*** wolę policję. Oni przymykają tych pierwszych, a jak ich pałują niech robią to mocniej.
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez cwaniak182 » 26/11/2008, 20:25

Traperoso podpisuje sie od tym co napisałeś;) Nic dodac nic ujac
cwaniak182
Świeżak

Postprzez Movi » 26/11/2008, 20:54

Ja nigdy się w życiu pod takim czymś nie podpisze. Wiem do czego zdolna jest "polska policja" i tyle w temacie.
Movi
Moderator

Postprzez icid » 26/11/2008, 21:36

Jak wszędzie tak i w policji pracuje masa różnych ludzi, miałem z nimi różne pozytywne i negatywne kontakty. Nie ma co generalizować.
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Movi » 26/11/2008, 21:38

No ta, to racja.
Movi
Moderator

Postprzez wasylmks5 » 1/12/2008, 23:02

jak to powaidaja:"W tych ludziach to nie ma ambicji,boja sie wojska ida do policji,w dodatku do prewencji,a swa sile wyrazaja i interwencji!" Polska Policja byla,jest i bedzie "chamska"
Biegaj,skakaj,lataj,pływaj w tańcu w ruchu pij i zygaj!!
wasylmks5
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark